Sportski komentatori

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 jun 2010, 20:16

Šabalalu se kaže koliko ja znam :roll:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 16 jun 2010, 20:16

Evo Ibrahim prenosi utakmicu na FTV , ubjedljivo najgori :roll: odmah se sjebo na pocetku prenosa :roll:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 16 jun 2010, 20:18

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Evo Ibrahim prenosi utakmicu na FTV , ubjedljivo najgori :roll: odmah se sjebo na pocetku prenosa :roll:
Nije se sjebo nego su imali nekih problema. Nije do njega

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 16 jun 2010, 20:20

Prerano je poceo pa je usutio
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 16 jun 2010, 20:25

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Prerano je poceo pa je usutio
Nije poceo prerano, pojavila se slika sa stadiona i covjek poceo komentarisati i onda nestala slika, sta ce drugo nego usutiti jer nezna sta se desilo i dali ga gledaoci uopste cuju ;)

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 16 jun 2010, 22:01

Kako je ovaj dosadan!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 16 jun 2010, 22:06

Takav smo narod da nam niko ne valja.Sto se mene tice danas mi je uzivancija bila pratit Spaniju uz Velida Spahu koji je po meni uz Marjana najbolji nas komentator.Komentatori na FTV i RTRS su losi pravo,a na BHT uz Spahu jedino je solidan Kristic.Ovo ostalo zesci odron.

Podrska Marjanu!
AMAR OSIM!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 16 jun 2010, 22:39

Po meni Ibrahim Muratovic dosad najbolje komentarisao, nije se prosipao kao ostali. Jedino sto nije mozda bilo neke euforije, ali nije ni utakmica bila neka

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 16 jun 2010, 22:49

kalimero je napisao/la:Takav smo narod da nam niko ne valja.Sto se mene tice danas mi je uzivancija bila pratit Spaniju uz Velida Spahu koji je po meni uz Marjana najbolji nas komentator.Komentatori na FTV i RTRS su losi pravo,a na BHT uz Spahu jedino je solidan Kristic.Ovo ostalo zesci odron.

Podrska Marjanu!
Jest v ala bas,a mi smo najbolji.
BosnaE

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 16 jun 2010, 23:34

Monolog je napisao/la:Haman je ovu Spahinu rečenicu shvatio kao da je gol pao u 86. minuti.

Btw, Spaho reče da je Pedro postigao 12 golova u svim takmičenjima. E, Velide, Velide.
Tako sam shvatio. :D
Nema veze, svima se desava, meni je on najbolji komentator poslije Marjana u BiH.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 17 jun 2010, 10:15

Greška komentatora RTS-a
Mijaljević: "Neuer brani jer je Enke povrijeđen"
Komentator Radio-televizije Srbije Vladimir Mijaljević zaprepastio je gledatelje u svojoj, ali u susjednim zemljama izjavom da se na golu njemačke reprezentacija protiv Australije nalazi Neuer, jer je Enke povrijeđen.
Foto: AP
Čitatelje podsjećamo da je Robert Enke, golman Hannovera i njemačke reprezentacije, u novembru prošle godine izvršio samoubistvo skočivši pod voz u malom gradiću Neustadtu.

Osim gledatelja RTS-a, koji su bili zgroženi propustom komentatora, reagovao je i Enkeov prijatelj Jorg Neblung.

"Ne vjerujen da je u pitanju zla namjera ili neukusna šala. Jednostavno, vjerovatno se radi o neinformiranosti komentatora", piše njemački "Bild".

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 jun 2010, 10:34

123456 je napisao/la:Greška komentatora RTS-a
Mijaljević: "Neuer brani jer je Enke povrijeđen"
Komentator Radio-televizije Srbije Vladimir Mijaljević zaprepastio je gledatelje u svojoj, ali u susjednim zemljama izjavom da se na golu njemačke reprezentacija protiv Australije nalazi Neuer, jer je Enke povrijeđen.
Čitatelje podsjećamo da je Robert Enke, golman Hannovera i njemačke reprezentacije, u novembru prošle godine izvršio samoubistvo skočivši pod voz u malom gradiću Neustadtu.

Osim gledatelja RTS-a, koji su bili zgroženi propustom komentatora, reagovao je i Enkeov prijatelj Jorg Neblung.

"Ne vjerujen da je u pitanju zla namjera ili neukusna šala. Jednostavno, vjerovatno se radi o neinformiranosti komentatora", piše njemački "Bild".

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

:shock:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 17 jun 2010, 11:52

Eto ko je sve komentator ali naravno bolje je da neko izvali ovakvu glupost nego da imamo previše informacija. :x
FK Pjetlovi

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 jun 2010, 12:00

kreten.

sad ce onaj jedan doc i rec, zasto bi on znao da je enke mrtav, isto sto je reko zasto bi spaho morao citat imena igraca pravilno.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 17 jun 2010, 12:00

Wolverine je napisao/la:kreten.

sad ce onaj jedan doc i rec, zasto bi on znao da je enke mrtav, isto sto je reko zasto bi spaho morao citat imena igraca pravilno.
Haha, znam na kog mislis :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2010, 12:02

Monolog je napisao/la: Sjećam se da mi je majka pričala o Mladenu Deliću. Pozvaću se na svoje godine, te ću reći da su upravo one "razlog" zašto nisam bio u prilici da slušam ovog čovjeka. Da, poslušah par klipova sa youtube-a, ali, nekako imam osjećaj da "nije to to". Dobro, svi smo mi(ili barem većina) upoznata sa onom: "Ljudi moji, je li to moguće?!", a da li ćemo u budućnosti imati neku prepoznatljivu rečenicu?

Znaju li ovi sadašnji komentatori za pojam objektivnost? Kako stvari stoje, ne znaju. Ok, da se primijetiti i da su bježali sa časova bosanskog/srpsko-hrvatskog jezika, te da nisu upoznati sa osnovama gramatike(za pravopis nisam siguran, ali čisto sumnjam da su jaki i na tom polju).

Znaju li isti ti pošteno zaraditi svoju platu? Većina osoba bi "ubila", samo da budu na njihovom mjestu. No, gospoda "ne želimo biti profesionalci" rade po svome, i kaljaju ugled svoje profesije. Da li je problem odraditi utakmicu do kasnih noćnih sati? Mora li se umrtviti utakmica koja se igra u večernjim satima? Izgleda da mora, jer, Bože moj, tako rekoše Ahmetović i kompanija, a oni su majstori svog zanata. Pu, amateri jedni. Ukoliko niste u stanju da radite svoj posao, dignite ruke od istog; obezbijedite mjesto nekome ko želi zasukati rukave i raditi ono što vi ne radite.

Oprostite mi što "preskačem", no nervozan kad samo pomislim na njih. Evo, da napišem moje viđenje ovih sportskih novinara(Yeah right).

Igor Kristić: Šta reći o ovome čovjeku? Prvo i najvažnije je njegova subjektivnost. Znate kako se kaže:"Mišljenje je poput šu*ka, svako ga ima", ali kada si sportski novinar, jedna od najbitnijih karakteristika je objektivnost. Dobro, kada igra naša reprezentacija, tu niko od nas ne može ostati ravnodušan na greške sudaca, ali kada se prenosi neka, uslovno rečeno, manja utakmica, onda bi trebao spustiti loptu na zemlju, zar ne? Da ne spominjem neinformisanost dotične osobe, te nepoznavanje padeža maternjeg jezika. Pitam se kakav je sa stranim jezicima, kada ni svoj vlastiti nije dobro salvadao.

Zoran Šuko: Moram priznati da nisam bio ljubitelj lika i djela ovog gospodina, ali iz dana u dan me pozitivno iznenađuje. Za klasu bolji od Igora, a moje skromno mišljenje je da je Zoran trenutno najbolji komentator matične tv kuće, barem kada je nogomet u pitanju. Ušao je u štos, ako mene pitate. Naravno, može on još bolje, a nadam se da će i on to pokazati.

Velid Spaho: Čovjek čija boja glasa odgovara za dječji program. Također ga krasi velika doza neinformisanosti i letargije prilikom vođenja utakmice. Da, činjenica je da pripada "staroj gardi", ali barem bi se ta stara garda trebala ponašati(mislim na ponašanje prilikom obavljanja svojih dužnosti)u skladu sa svojim godinama.

Vladislav Majer: Korektno radi svoj posao. Da se razumijemo, greške se događaju svakome(ipak smo mi ljudi, a ne bogovi), a Majer je broj istih sveo na minimum. Rekao bih da ide rame uz rame sa Radončićem(gospodin što komentariše rukomet), te da su njih dvojica pravi ljudi na pravom mjestu.

Medina Šehić: Iskreno, ne znam kako je ona uspjela da se "uvali" u sportsku redakciju. Neinformisana, nezanimljiva u kombinaciji sa malim fondom riječi = dosadna atletika. Eh, na šta je kraljica sportova spala, kada svaki panj da sebi za pravo da se nazove vrsnim poznavaocem iste.

Ognjen Dujković: Za one koji ne znaju, to je onaj klaun što nas tuši za vrijeme najbržeg ciklusa na svijetu, Formule 1. Vjerujte da žalim za onim "džiberom" što je prenosio Formulu 1 na Mreži Plus. Dujkoviću u prilog idu samo godine, a ono što ga ukopa je (ne)poznavanje engleskog jezika(da se primijetiti kada je "radio veza" u pitanju), neinformisanost(gle iznenađenja, još jedan), te nemogućnost da se "uživi" te da tako i gledaoce pored malih ekrana "digne". Ono što on "zna" o Formuli 1, gospodin Ivan Blažičko ima u malom prstu(ne odnosi se na Blažičkovu kilažu :mrgreen: ).

Idemo na entitesku televiziju.

Kemal Ahmetović - Starac je rođen za emisije tipa:"Zelena panorama" ili neke slične. Dosadan, neinformisan, boja glasa nikakva, gramatika još gora...Pitam se da li je moguće dotičnog skinuti sa te pozicije. Očigledno da nije, ali ipak se nadam da će se to desiti čim prije.

Boris Bilić: To je onaj kloc koji vodi "Sport" na dnevniku FTV-a. Ne znam da li ste imali priliku da ga slušate kada je ova tv kuća prenosila utakmice njemačke lige. Konstantno miješanje hrvatskog i bosanskog jezika(stativa/vratnica, offside/zaleđe, kapiten/kapetan), nepoznavanje IJEDNOG igrača dvaju ekipa, neinformisanost, subjektivnost...Najveći promašaj, ako mene pitate. Zanima me kako je došao do tog mjesta, te koliko je para ponudio, da i ja dignem kredit te da se tako "uvalim".

Ibrahim Muratović: Ide u rang sa debilima koji prenose CL na Novoj Tv. Dakle, kao da igraju samo naši igrači(kada prenosi Hoffenheim i(li) Wolfsburg, a nekada davno i Hamburg)na terenu. Niko ništa ne zna, ali naši su izmislili fudbal. Malo objektivnosti ne bi škodilo. Naravno, i ovdje glavnu riječ ima neinformisanost te prokleta dosada.

Marjan Mijajlović - iako ga mnogi ne vole zbog njegovog stila prenošenja utakmica, rekao bih da je on najbolji komentator u posljednjih x godina. Živa enciklopedija nogometa, objektivan, sjajan vokabular...Jednom rječju VRH. Toliko se uživi u prenos, da je to nevjerovatno. Jednostavno, takvim radom "ponese" i nas ispred malih ekrana, te je nemoguće ne gledati utakmicu. Imam osjećaj da bi i utakmice naše Premier Lige bile zanimljive kada bi ih on komentarisao.

Saša Vugdalić i Adis Hadžić: Hm, i dok ovaj mlađi ima neke podatke do kojih je teško doći, Saša je neviđeni tupson. Njegovi biseri su svima poznati, no nećemo o njima. Sramota za profesiju, rekao bih. Ok, nasmije nas do suza nekim glupostima, ali treba znati da on nije stand-up komičar, već sportski radnik. Hadžić je mnogo bolji, a to se da primijetiti kada radi sam. Pored debelog samo ispada glup, a rekao bih da to u stvarnosti nije.

Feđa Fetahagić: Sjetite se samo Wimbledona na OBN-u. Evo njegove rečenice; rečenica koju je 10000 puta ponovio: "Krasna emancipacija pokreta." Feđa, na stranu što si veliki ljubitelj tenisa, ostavi se toga, a pozabavi se emisijama kao što su Big Mama, ili Red Carpet. Zar je bilo teško poslušati Miću Dušanovića te shvatiti kako se prenosi tenis? Očigledno da jeste.

Kerim Priganica: Neobrazovan, prije svega, neinformisan, neobjektivan, dosadan, glup. Ovo su epiteti koji krase osobu koja davi prilikom utakmica Primere koja se emituje na Mreži Plus. Boja glasa je, kao stvorena, za filmove Wes Cravena, a ne za komentarisanje fudbalskih(ili bilo kakvih) utakmica. Sramota, sramota, sramota.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, sa pravom možemo reći da u BiH svako može biti sportski komentator. Pu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 jun 2010, 12:03

pink.panter je napisao/la:Ja neznam za ovo zatamnjivanje je li tacno da samo kanton Sarajevo nema HRT2 ili to vazi za sve?I ono malo sto mozemo vidjeti AFROVIZIJE vidi se da je to za 10 smisljena koncepcija vodenja sa profesionalnim fudbalerima,tu je ibivsi sudac ma nema da fali.Ja imam priliku da pratim na RTS1 i tamo je vrh dosta informacija reportaze uzivo sve sto treba da se zna.A kod nas sto neko rece jedva cekaju da razgule kuci,nek se broji da smo radili :roll:
nije. nemam ga ni ja.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 jun 2010, 15:43

Ama šta su ono doveli da komentariše utakmicu Argentina-Koreja :roll: jel ono muško ili žensko :lol:
Ona crvena kokoš kaže :"m:tel je generalni sponzor svjetskog prvenstva" :lol: :lol: :lol:
"Indija,Pakistan..."

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 17 jun 2010, 15:50

soba 39 je napisao/la:Ama šta su ono doveli da komentariše utakmicu Argentina-Koreja :roll: jel ono muško ili žensko :lol:
Ona crvena kokoš kaže :"m:tel je generalni sponzor svjetskog prvenstva" :lol: :lol: :lol:

ev ja bas sada dosao da pitam jel fkt generalni sponzor svjetskog m:tel :P

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 jun 2010, 15:59

samir_tm87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Ama šta su ono doveli da komentariše utakmicu Argentina-Koreja :roll: jel ono muško ili žensko :lol:

ev ja bas sada dosao da pitam jel fkt generalni sponzor svjetskog m:tel :P
Bože ti sačuvaj :cry:
"Indija,Pakistan..."

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.