Itekako ima logike i tako je u vecini evropskih drzavi. U Njemackoj si takodjer obavezan placati skoro 30 € tu taksu iako imas digitalnu TV jer, ako nista, vecina mobitela ti moze primati radio frekvenciju i to je dovoljno da si obavezan za placanje. Bez placanje te RTV takse infrastruktura za obezbjedjivanje signala bi propala pa ne bi imao ni kablovsku TV onda. Ne placas ti time samo programsku semu na BHT1, FTV i RTRS vec mnogo vise.
Meni je najjace kada ljudi ovdje na forumu vrijedjaju Lesinare, Ultrase i sl. kada nesto lose govore/skandiraju za ovu drzavu, a onda vecina vas vasim djelima mi pokaze da niste ni vi bas veliki borci za ovu drzavu jer cisto patriotski osjecaji u fazoni da ste spremni fizicki boriti se za istu te parole i skandiranja nisu dovoljni. Potrebno je postovanje zakona i pravilnika, kultura, pozitivno djelovanje i rad za zajednicu (cak i kada je ona savrsena sto kod nas nije slucaj) ako hoces napredak i bolju drzavu, ako hoces da mozes za sebe reci da si patriota i da volis ovu drzavu. Kako se vi grozite na te izlizane floskule tih navijackih grupa tako se i ja grozim kada cujem da neko ne zeli placati RTV taksu cisto iz razloga jer on misli da je upravu, a objasnjenje koje pruzi nije adekvatno
espresso je napisao/la:
Samo glup čovjek u BiH poštuje zakone, ako će mo iskreno.
Pocni onda postovati zakone, molim te.