Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

madridist
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Post Postao/la madridist » 24 apr 2016, 21:50

Ma nek radi sta god ko zeli od slusanja muzike do sporta.
Kao da ce neko poslusati mene ili nekog drugogo forumasa za koga da navija ili sta od muzie da slusa.
Na kraju krajeva bitno da mo svi ko jedan uz reprezentaciju a klupska opredijeljenost ne moze biti razlog za bilo kakvo nametanje.
Sto se tice lokalpatriotizma ,nisam pivu osim tuzlanske popio godinama ,toliko od mene za veceras..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 apr 2016, 00:57

rio_Ferdy88 je napisao/la: A šta ako nema tog lokalnog kluba (čak ni u nižim ligama), jbg nemaju svi luksuz da žive u Sarajevu, Zenici, Tuzli i ostalim velikim gradovima.
To se vala moze desiti jedino ako zivis u istocnoj Hercegovini ili zapadnoj Bosni tamo u Kantonu 10, tek pomalo u istocnoj Bosni :D

A ako nema lokalnog kluba, neka ljudi razmisle da oni budu osnivaci takvog jednog kluba. Neka vide sa nekim pravnim licem da im bude sponzor barem za jednu sezonu. Tako je svaka lijepa prica nastala, skupila se raja i pokrenula se :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 apr 2016, 08:03

Može se desiti u svakoj manjoj sredini u BiH (kao što se i dešava), znajući ekonomsku situaciju. Baš će razmišljati o pokretanju kluba u situaciji kada se moraju brinuti kako donijeti hranu na stol porodici, jer je više od 60 posto ljudi u tim sredinama bez posla. Osnivanje kluba je zadnja stvar koja im je na pameti u toj situaciji, vjeruj mi. Posebno jer te manje sredine obično imaju klub u nekom drugom sportu, recimo rukomet (kao u mom gradu), i onda fudbala nema nigdje zbog finansija, a nema ni djece dovoljno.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 apr 2016, 19:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:Može se desiti u svakoj manjoj sredini u BiH (kao što se i dešava), znajući ekonomsku situaciju. Baš će razmišljati o pokretanju kluba u situaciji kada se moraju brinuti kako donijeti hranu na stol porodici, jer je više od 60 posto ljudi u tim sredinama bez posla. Osnivanje kluba je zadnja stvar koja im je na pameti u toj situaciji, vjeruj mi. Posebno jer te manje sredine obično imaju klub u nekom drugom sportu, recimo rukomet (kao u mom gradu), i onda fudbala nema nigdje zbog finansija, a nema ni djece dovoljno.
đe to ti živiš majke ti :mrgreen:

u nas evo i odbojkašice ušle u PL, navrati da parimo oči :urnebes: :urnebes:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 apr 2016, 00:54

Rekao sam na utakmice svog regionalnog ili lokalnog kluba, ne mora to biti iskljucivo fudbalski ako je ta sredina uspjesnija u drugom sportu ili cak ima samo predstavnika u jednom timskom sportu. Isto vazi i u tom slucaju, prati putem TV-a i navijaj za te klubove iz drugih drzava jer nisam bio protiv toga ali odlazi redovno na utakmice tog kluba koji je mozda jedini aktivan u tvom gradu i stavi ga ispred ovih jer njemu je mnogo vise potrebnija tvoja pomoc nego ovim prvima :) i ja lokalnim klubom smatram sve ekipe koje se nalaze u nekom radijusu od 10 kilometara od tebe, a regionalnim sve u krugu od nekih 25-50 kilometara (zavisno od gustoce naseljenosti).

A sto se tice nezaposlenosti, to je vec tema za sebe ali ja smatram da je najveci "krivac" za to nepostojanje vizije kod nasih ljudi i poduzetnickog duha (inovacije i rizik prvenstveno) kada je rijec o pokretanju posla jer gledamo suvise tradicionalno na biznis, politika ima samo zadatak da napravi adekvatnu zakonsku regulativu koja ce takodjer olaksati malim i srednjim biznisima poslovanje (velikim kompanijama su ove i protekle godine vec mnogo pomogli sa zakonskom regulativom sto je veoma pohvalno). I to nepostojanje vizije nije samo odlika nas "obicnih" ljudi u BiH jer i ovi vlasnici velikih kompanija nisu puno bolje. Tako imas Prevent koji ima godisnji promet veci od milijardu KM i umjesto da se orijentise na razvijanje neke visoke tehnologije, laboratorije, inovativnih i novih poslova ili eto nesto manje ambiciozno kao objedinjavanje i jacanje industrije namjestaja gdje bi napravili jak domaci brend kojim bi se hvalili u svijetu oni su otisli u Bugojno i preuzeli dvije kompanije koje rade lohn poslove za inostrane kompanije u vidu proizvodnje obuce (i to neke male dvije kompanije, krajnje nepotrebno), a te kompanije su i do sada sasvim OK radile i ocito je da takve kompanije posluju sasvim solidno i kao zasebna pravna lica sa nekim prometom do 2 miliona KM. A ubjedljivo najbolji primjer trenutno su maline jer odjednom u protekle 4-5 godina ih svi zelimo saditi jer je to eto popularno i puno su medijski eksponirane, a one su profitabilne od kada je rat zavrsen no ta investicija nije cak ni losa jer ako vec imas zemlje najvecu gresku koju mozes uraditi jeste da je ostavis neobradjenu :)

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 apr 2016, 01:08

Da se osvrnemo na naziv teme, ima li neko ovdje ko navija za Lyon? :mrgreen:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 28 apr 2016, 20:55

Odgovor na pitanje teme: NE

Obrazloženje odgovora: Ne da ne smatram normalnim već smatram apsolutno nenormalnim.
tuzlanska Sloboda

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 apr 2016, 21:14

Mislim da je normalno. Nenormalno je ako ti neko nesto namece ili kad taj tvoj cin izbora okarakterise kao nenormalnim. Nema privilegovanog i predodredjenog odabira, a niti neke razlike u razlozima odabira navijanja za nesto "strano" nasuprot "domaceg" i obrnuto.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 28 apr 2016, 22:40

u naske u fameliji svismo tradicjonalno katalonci ako neko djete slučajno rekne da navija za rejal odreknemo ga se
1946

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 apr 2016, 23:06

BitiSrcemVezan je napisao/la:u naske u fameliji svismo tradicjonalno katalonci ako neko djete slučajno rekne da navija za rejal odreknemo ga se
slika
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 28 apr 2016, 23:19

Mokes je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:u naske u fameliji svismo tradicjonalno katalonci ako neko djete slučajno rekne da navija za rejal odreknemo ga se
slika
i on je katalonac naravno hehe :ljepota:
1946

High

Post Postao/la High » 29 apr 2016, 01:17

Smatram normalnim sve opcije osim one kad neko navija za Željezničar. To je protiv svakog edeba.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 apr 2016, 09:39

AnelZ je napisao/la:Rekao sam na utakmice svog regionalnog ili lokalnog kluba, ne mora to biti iskljucivo fudbalski ako je ta sredina uspjesnija u drugom sportu ili cak ima samo predstavnika u jednom timskom sportu. Isto vazi i u tom slucaju, prati putem TV-a i navijaj za te klubove iz drugih drzava jer nisam bio protiv toga ali odlazi redovno na utakmice tog kluba koji je mozda jedini aktivan u tvom gradu i stavi ga ispred ovih jer njemu je mnogo vise potrebnija tvoja pomoc nego ovim prvima :) i ja lokalnim klubom smatram sve ekipe koje se nalaze u nekom radijusu od 10 kilometara od tebe, a regionalnim sve u krugu od nekih 25-50 kilometara (zavisno od gustoce naseljenosti)
Pa niko ne kaže da ne ne bi otišao da ima takav klub u svom gradu, ali evo recimo moj grad nema ni dvorane za igranje bilo kog sporta, kamoli šta više, ta rukometna ekipa mora igrati u drugom gradu svoje domaće tekme. Ja opet odem na te tekme kad god stignem, ali ovdje na forumu vlada mišljenje da ako ne pišeš o tome na sav glas isto kao da nisi ni išao i da ne navijaš uopšte za taj klub, pa još doživiš i pljuvanje i prozivanje zbog toga. :crazy:

Isto tako to regionalni klub može biti samo vezano za ove veće klubove, dok manji uživaju podršku samo navijača iz svog grada, jer obično vlada rivalstvo i antagonizam između tih manjih gradova, a koji su susjedni, tako da ti nećeš vidjeti tu situaciju na terenu (govorim iz svog iskustva), jedino ako neko ima nekoga svoga da igra u tom klubu iz susjednoga grada pa će ga onda otići i bodriti.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 03 maj 2016, 05:53

Treba stoku tuci, udarati, izivljavati se na njima..Cuj ono navija za strane klubove, a yebi mi sve ako znaju gdje je minhen, madrid, mancester itd..Otprilike ovako nesto, samo umjesto vinjaka-batine.. :salut:

[youtube][/youtube]
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 03 maj 2016, 15:24

Rinuka je napisao/la:Treba stoku tuci, udarati, izivljavati se na njima..Cuj ono navija za strane klubove, a yebi mi sve ako znaju gdje je minhen, madrid, mancester itd..Otprilike ovako nesto, samo umjesto vinjaka-batine.. :salut:

[youtube][/youtube]
Kakav idiot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 05 maj 2016, 20:31

Ma možeš okačiti zastavicu na retrovizor, al' ako nemaš priliku otić' na stadion i pokazat' strast i navijati, piš.aj ga...
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 06 maj 2016, 19:58

Srecom svi na ovim prostorima više nego dobro živimo pa imamo prilike otići barem jednom mjesečno na neki od europskih stadiona.

Izbori :kafa:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 maj 2016, 20:04

Ne mogu da vjerujem da ova tema uopste postoji. :facepalm:

Kakva hrpa idiota.
Zao mi je al moram tako reci.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 06 maj 2016, 21:04

Gluplja tema nije mogla biti otvorena na forumu.

Od našeg fudbala mi se povraća, mislim na našu ligu i regionalne. Pogledam ja Slobodu, odem da vidim kako igraju Radnik Lipnica ili Mramor, bio sam na novom stadionu Miričine, malo je reći da je sve to odron nad odronima počevši od igre pa do ponašanja navijača.

Hvala Bogu pa mi ne treba tuđe mišljenje ili dozvola da volim ili ne volim nešto. Volim Milan, bio sam na nekoliko utakmica i ne može me niko nazvati budalom ili luđakom zato što se smatram navijačem ili kad kažem da taj klub najviše volim. Boli me ona stvar šta ko misli, navijam za Milan i smatram se navijačem i bit će tako do smrti.
Forza Milan!

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.