FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

R32
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la R32 » 03 maj 2016, 09:30

slika

Vjerovatno nasa najjaca postava trenutno, iako bi ja samo zamijenio Martinez-Alonso i Alonso-Benatia.
Ali to nije moguce.

Pjanica, u klubu i repki je nezahvalno porediti, pa taj je gori od Salihamidzica po tom pitanju. :)
Mia San Mia

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2016, 09:31

effe_sa je napisao/la:Odvadi malo, nećemo sad pretjerivati....
covjek je zapazio da nesto ne stima i tu je u pravu.
tiago je znao pruziti briljantne partije nakon kojih smo govorili da je bolji i od xavija iz najboljih dana, ali je znao uvezati par tekmi u kojima je bio jedan od najgorih na terenu. sto se mene tice, niposto ga ne prodavati, jer sam misljenja da te njegove oscilacije u igri imaju veze sa gvardiolom.
sta nema veze sa gvardiolom jesu ona njegova silna pogresna dodavanja. jednostavno, mora poraditi na tom segmentu igre.
isto vazi za kostu. kratko receno, cova je grohno.

jednostavno, gvardiola ima neke zamisli na osnovu kojih pokusava posloziti idealan tim(to je sinoc potvrdio i pizaro u emisiji audi s.t.).
kad genijalce i virtuoze podredis taktici, izbijes barem 20% njihove kvalitete. dok je vodio barcu, svi su bili podredjeni taktici, svi osim mesija.
gvardo je vjerovao u njegovu genijalnost i davao mu potpunu slobodu. u bayernu ne vjeruje nikome(dobro, mozda robenu) i zato ih tjera da bez pogovora ispunjavaju njegove takticke zamisli. kad vidis riberija, kostu ili komana kako u p´o prodora staju i igraju pas :roll:
jednostavno, od golmana pa do napadaca, svi su podredjeni toj taktici. problem je sto bayo vec dugi niz godina zivi od tih genijalaca koje cak ni van gal nije sputavao(intervju robena).
eto, to je moje misljenje. ako neko ima bolje objasnjenje, bujrum.
effe_sa je napisao/la:Ma to što Pjana ima, to u Bayernu već imamo....
hm, ako i imamo, nije konstantno. ja ne sumnjam da bi se pjanina genijalnost izborila za prvu postavu, ali sumnjam u njegovu fizicku spremu.
jednostavno, cova nema kuveta za ovaj nivo.

ps.
riberi spreman za utakmicu :cool: :cool: nadam se da nece poceti sa klupe :roll:

-----------------levatina-----------------
riberi-----------muler------------kosta
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 maj 2016, 09:43

sekerbay je napisao/la:
-----------------levatina-----------------
riberi-----------muler------------kosta
Ovako ce Pep i poceti, poprilicno sam uvjeren.

Previse je vazan mec pred njim da bi pokusavao s nekim drugim igracima i misljenja sam da ce bas ziheraski postaviti ekipu, svako na svom mjestu i sa bekovima kao dodatnim krilnim igracima.
Drugacije nece ni moci probiti Atletikov bunker, osim ako u prvih 10 minuta ne postignemo gol, onda mislim da bi do kraja bez problema rijesili prolaz.

Mene muci ta dupla sestica sa Vidalom i Xabijem jer su obojica dizelasi i razbijaci a pokazalo se nekoliko puta da zajedno ne funkcionisu.
Idealan primjer je revans protiv Juventusa gdje smo bili previse staticni dok su se njih dvojica rotirali kao organizatori, medjutim kada je Costa dobio tu ulogu onda je igra dobila na brzini i protoku lopte.

Sto se Thiaga tice, apsolutno je od velike vaznosti njegov ostanak a i ne vidim razlog za nesto drugo s obzirom sa je produzio ugovor te je u par navrata naglasio da ne zeli ici iz Bayerna.
Losa forma ga prati prvenstveno iz razloga sto ne igra na svojoj pravoj poziciji a to je pozicija desetke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2016, 09:43

@r32(sto ne stavi r36), mi igramo protiv atletika, jok barse.
ako bayern ne zabije u prvom pv, atletiko ce imati jedan ili nijedan sut na gol.
u madridu su imali pet za citavu tekmu.
zato, barem sto se mene tice, dovoljno je da pocnemo sa vidalom na sestici a da navalu pojacamo jos jednim igracem koji ce malo razrijediti atletikov armirani beton. da sam ja trener, ovako bi poceli:

-------------------------leva---------------------
----------------muler----------------------------
riberi---------------------goce----------kosta
---------------------vidal------------------------
alaba----------martin----------boa-------lam

ako ovih pet igraca ne mogu zaustaviti grizmana i toresa, onda ne zasluzuju da igraju u bayi. ja vjerujem da mogu.
nek´ goce ganja onog saula, svakako u zadnje vrijeme trci 12+ km :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2016, 10:12

Ma to je poznavajuci nasu igru, postavku odbrane, a Martinezu ne prolazi igrac tek tako. Za svaki slucaj da ne bi njihovi napadaci iskocili, jer im je to jedini cilj.

Za Goconju se slazem :mrgreen:
A za r36, njet. :mrgreen:

Nego uskoro imamo 2 svjetska stopera u ekipi, plus Boatenga :D
Institut za sportska istraživanja CIES objavio je listu najboljih štopera u ligama petice.

Uzimajući u obzir sve statističke parametre, ispada da je najbolji štoper top liga evrope, fudbaler Borussije Dortmund - Mats Hummels.

Slijede Thiago Silva (PSG), Nicolas Otamendi (Man. City), David Alaba (Bayern Munchen), Facundo Roncaglia (Fiorentina), a na šestom je mjestu najbolji stoper la lige Diego Godin (Atletico).
Mia San Mia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2016, 10:27

Imam osjećaj da ćemo ih uništiti večeras.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 03 maj 2016, 10:57

Optimista sam, i to veliki...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 maj 2016, 11:03

Cholo veli da ga je strah veceras. :kafa:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2016, 11:51

sekerbay je napisao/la: covjek je zapazio da nesto ne stima i tu je u pravu.
tiago je znao pruziti briljantne partije nakon kojih smo govorili da je bolji i od xavija iz najboljih dana, ali je znao uvezati par tekmi u kojima je bio jedan od najgorih na terenu. sto se mene tice, niposto ga ne prodavati, jer sam misljenja da te njegove oscilacije u igri imaju veze sa gvardiolom.
sta nema veze sa gvardiolom jesu ona njegova silna pogresna dodavanja. jednostavno, mora poraditi na tom segmentu igre.
isto vazi za kostu. kratko receno, cova je grohno.
Pa ja sam i govorio o tome da je imao brilijantnih partija, jer je ispalo da je skoro stalno bio loš ili prosjek.
A istina je da kod njega nešto ne štima, fali taj kontinuitet. Problem je što on već u drugom velikom klubu (prvo Barca, pa sad kod nas) pokazuje naznake velikog fudbalera, ali tu fali upotpunjenje svega toga, da zaista postane veliki i da postane bitan nosilac igre.
A kada ovo već spominješ za Costu da je grohno, onda se pitam zašto naš tim stalno pri kraju sezone pod Pepom grohne? Doziranje treninga i raspored snage kod igrača se fula očigledno....
sekerbay je napisao/la: jednostavno, gvardiola ima neke zamisli na osnovu kojih pokusava posloziti idealan tim(to je sinoc potvrdio i pizaro u emisiji audi s.t.).
kad genijalce i virtuoze podredis taktici, izbijes barem 20% njihove kvalitete. dok je vodio barcu, svi su bili podredjeni taktici, svi osim mesija.
gvardo je vjerovao u njegovu genijalnost i davao mu potpunu slobodu. u bayernu ne vjeruje nikome(dobro, mozda robenu) i zato ih tjera da bez pogovora ispunjavaju njegove takticke zamisli. kad vidis riberija, kostu ili komana kako u p´o prodora staju i igraju pas :roll:
jednostavno, od golmana pa do napadaca, svi su podredjeni toj taktici. problem je sto bayo vec dugi niz godina zivi od tih genijalaca koje cak ni van gal nije sputavao(intervju robena).
eto, to je moje misljenje. ako neko ima bolje objasnjenje, bujrum.
Sve si dobro rekao. Zapravo podređivanje taktici je i dobro, ali kada se previše sve podređuje taktici onda nema te pragmatičnosti. Gore nabrojanim igračima, virtouzima se uzima sloboda, a oni moraju imati slobode da bi napravili velike stvari, da bi proizveli magiju.
sekerbay je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Ma to što Pjana ima, to u Bayernu već imamo....
hm, ako i imamo, nije konstantno. ja ne sumnjam da bi se pjanina genijalnost izborila za prvu postavu, ali sumnjam u njegovu fizicku spremu.
jednostavno, cova nema kuveta za ovaj nivo.
Pa eto može se i tako reći....A plus nama bi bolje legao u tim igrač tipa Gundogan, jer on ima taj dribling, zna probaciti loptu u uskom prostoru, na malom prostoru dobar. Dobro pošto uzimamo Hummelsa, Gundu ne možemo, a problem kod Gunde su povrede. S tim da to ne mora biti on, ali govorim da ako bi dovodili nekog onda takav tip igrača.
Pjana mi je po igri bliži Kroosu (iako postoji određena razlika) i više mi je on za te dubinske pasove.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2016, 11:58

effe_sa je napisao/la:A plus nama bi bolje legao u tim igrač tipa Gundogan
da.
sad, ako bayern za humelsa izdvoji trazenih 38 miliona eura, pitanje je hoce li uopste dovoditi jos jednog igraca.

ps.
bild.de predvidja da ce na teren istrcati sastav slican onom kojeg mi ocekujemo.
jedina je razlika sto oni misle da ce umjesto xabija igrati tijago.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 03 maj 2016, 11:59

Posljednja utakmica gvardosa u Minhenu kad je upitanju LP valjda je upamtimo po dobrom(dva poraza u LP u ove tri sezone u Minhenu city 2:3 i real 0:4)

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 03 maj 2016, 12:06

11 utakmica zaredom u Minkenu, sve pobjede u LP. Veceras nastavljamo niz akoBogda.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 maj 2016, 12:09

Ukoliko bude postava kao sto je gore R32 objavio sliku, ja sam ubijedjen da cemo ih dobiti. Ne samo dobiti 1-0 il 2-0, nego necemo uopce strahovato za prolaz, dok oni zabiju go trebat ce im jos 2 da prodju.

Sjetite se prve utakmice protiv Juventusa, oni nisu znali sta ih je snaslo. Mislim da je jedina razlika u odnosu na tu utakmicu bio Robben, ispravite me ako grijesim.

Bitno ce biti prvih 10minuta,ako tu vec udje jedna, ja necu ni gledati dalje :D

Salu na stranu, imaju dobar rezultat, dobru ekipu i trenera, ali mislim da nemaju sta trazit protiv nas, ako mi odigramo utakmicu na svom nivou.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2016, 13:18

Večeras moraju dati 200% ako misle zaustaviti ciganiju iz Madrida,najvažnije da ekipa bude jaka na psihološkom planu tj da budu kao jedan Vidal. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 03 maj 2016, 15:43

Atletiki ce dati prvi gol 100% ako bude dizelas alonsi igrao zadnjeg veznog jer grizman I el ninjo su previse kvalitetni igraci da je iskoriste takve spore igrace I slabe u zatvaranju kontri
joj hamo vidi mu glave

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 03 maj 2016, 16:44

Uz Allahovu pomoc do prolaza. LP osvaja ekipa koja veceras prodje.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2016, 16:52

proFCB je napisao/la: Ne samo dobiti 1-0 il 2-0, nego necemo uopce strahovato za prolaz, dok oni zabiju go trebat ce im jos 2 da prodju.
ako oni zabiju tri( :crazy: ), mi moramo sest. taj film ne´s gledat´.
problem je ako zabiju jedan. ako oni zabiju samo jedan, bayo mora tri.
nema sanse da ovaj atletiko od gvardiolinog bayerna primi tri gola u regularnih 90 min.
i u madridu smo kontrolisali tekmu, al´ ne zabismo nijedan.

nego, fino polako, dva hladna bezalkoholna, pokusati zornjak, pa opusteno pred televizor.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 03 maj 2016, 17:10

Veceras posljednja gvardiolina tekma u ligi prvaka u bayernu hvala Bogu nek smo ga se kutarisali zelim mu sve najgore u daljnoj karijeri I nadam se da ce sa naftasima se boriti za opstanak.
joj hamo vidi mu glave

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 03 maj 2016, 17:11

R32 je napisao/la:slika

Vjerovatno nasa najjaca postava trenutno, iako bi ja samo zamijenio Martinez-Alonso i Alonso-Benatia.
Ali to nije moguce.

Pjanica, u klubu i repki je nezahvalno porediti, pa taj je gori od Salihamidzica po tom pitanju. :)

Javi na mejsto Alonsa,on je totalno kritican kada igra protiv Atletika,dok je igrao u Realu čolo ga je odlicno skautiro,a vidjeli smo u prvom mecu da su se Tores i Grizman mijenjali na njemu,nisu mu dopustali da primi loptu,a i kad primi ima veoma losu kontrolu lopte sto ce agresivni igraci patetika iskoristit,a o defanzivnim zadacima da ne pricam,jednostano dobro postavljanje ne moze vise nadomjestit manjak trcanja,godine cine svoje.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 maj 2016, 17:46

Ja iskreno mislim da nece izaci i sa Torresom i sa Griezmanom. A iskreno ne znam sta je bolje (gore) po nas... Ako izadju sa obojicom, neće toliko defanzivno igrati, moramo strahovati od njih dvojice nad Alonsom. Ako izadje samo jedan, to znaci da ce se učahuriti dole ispred svog gola.

David Alaba ili Xabi Alonso zabijaju sa 25m u 12-oj - DOBRODOŠLI U PAKAO... #PackMas!!!
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 5 gostiju.