BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Mokes
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Mokes » 02 maj 2016, 20:13

Signore je napisao/la:Tko je sve igrao u LP, Kupu UEFA i EL u zadnjih 15tak godina, mislim da je realno da ce netko nas jednom dogurati do tog. Evo gledam, LP, sezona 00/01 i u kvalifikacijama igraju Dunffer - Rosenborg :mrgreen: Jest Rosenborg nekad bio jak, ali ipak... Najzanimljivije mi je ovo u pretkolima, jednostavno je morao uci netko losiji. Ulazi i danas, ali recimo da je tad bilo milom, a sad je silom jer je odvojen zdrijeb. Najzanimljiviji par bio Leeds - Munchen 1860 :mrgreen: :mrgreen:

Ferencvaros, GAK, Egaleo, Amica, Viking, Litex, Tromso, Levski, Larissa, Zilina, sve klubovi s kojim bi nasi predstavnici mogli igrati i proci dalje, a oni su svi igrali grupe Kupa UEFA u onih par sezona dok se igrao taj sistem. Pa kasnije Shamrock igrao grupe EL. Jesu bili kanta, ali su ipak igrali. Poveli protiv Tottenhama 1-0 u gostima, ovi su brzo izjednacili i okrenuli, ali kladim se da bi svaki pravi navijac nekog naseg kluba platio da njegov klub bar deset minuta vodi protiv Tottenahama vani u grupama EL pa nek izgubi kasnije i to i sve ostalo. Premala je to stvar, ali za mnoge nikad dozivljena i ljudi bi svasta napravili za trunku srece na tribinama.
Ako je mogao APOEL igrati 1/4 LS, moze se vala desiti da neki nas klub ude u grupe. Recimo, Sarajevo je 2009. izbacilo Helgsingborga, a ovi 2012 usli u grupe LE.
Sarajevo i Zeljo su bili na korak od grupa, samo 1 gol protiv Kluza i Malage i to je Hadzic masio prazan go za 2-2, ako se dobro sjecam :o . Znaci da se itekako moze. Da je Sarajevo 2014 umjesto Borusije dobilo Serifa ili Rio Ave, ubjeden sam da bi igrali grupe :D
Da smo ove sezone uzeli titulu, vjerovatno bi imali 2 sanse za grupe, ali dzaba kad smo losi :( :( :(
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 02 maj 2016, 20:14

Signore je napisao/la:
Besic je napisao/la:Jesi subjektivan

Signore za koga navijaš ako se eventualno sastanu Zrinjski i Dinamo :idea: :mrgreen:
Vec sam napisao nekad na forumu. Dinamo je jedini klub za koji bi navijao da igra protiv nekog BiH kluba. Da Rijeka, Hajduk, Osijek, Belupo, Split, nebitno tko igra protiv bilo kojeg BiH kluba, nebitno jel se radi o Zelji, Sarajevu, Celiku, Zrinjskom, Velezu, Sirokom, navijao bih za BiH predstavnika.

Protiv Dinama bih navijao samo ako bi igrali protiv Zepca :lol: :lol:

I naravno, da mi netko kaze da moram izabrati od koga ce Dinamo ispasti, radije bih izabrao da ispadne od nekog BiH kluba nego od Manchestera, jer to znaci da BiH klub ide dalje. Recimo da bih bio tuzan da Dinamo ispadne od Zrinjskog, ali bi to lakse podnjeo nego da se to desilo protiv bilo kojeg nebosanskohercegovackog kluba.
Malo kad poromislimo možda Dinamo i nebi bio loš uzele bi se dobre pare od karata, a teško da ijedan klub iz BH može dalje pa našim timovima je premija i to drugo pretkolo +500 000€ :mrgreen: samim nastupom u 2QLP. Uvjetima da ne pričam prvo bi igrali u Mostaru to drugo pretkolo kad bi nas luda sreća nosila pa prošli u 3 pretkolo igrali bi u Širokom, i onda on totalna senzacija :D 4 pretkolo igrali bi u Zenici. I kada bi ispali iz QLP4 pretkola ili ušli u LP :zzz: ili europsku ligu :zzz: morali bi igrati negdje vani jer ni Zenica ne zadovoljava uvjete za igranje međunarodnih utakmica :) Tako da šta reći već da ovo sve napravimo možda nam neko i napravi stadion :rol:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 maj 2016, 20:16

Jel to postoji mogucnost da neko nash izvuce Hajduka u EL hej da hocemo...
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 02 maj 2016, 20:20

Ma spominju neki uspjehe Zelje i Sarajeva, npr Cluj, Malaga, bilo se blizu, pa se onda spominje nedostatak srece i u igri i kasnije u zrijebu, kojeg jeste bilo, ali ako zelimo biti realni, potrebna je konstanta za europu koju do sada nijedan nas klub nije imao. Napravit plan, pet godina biti redovan u europi, ali bez da se rasproda pola ekipe pred odlazak na euro scenu, pa da se krpi kako se zna i umije. Sa konstantom relativno lako bi mogla doci grupna faza EL. To je jedna stepenica vise jednostavno za koju su potrebne mnoge stvari da se poklope. Moze se nekad i na srecu upasti u grupnu fazu EL, ali ako cemo se samo na to oslanjati, onda...Redovno nastupati, jacati koeficijent kluba, samim tim i drzavni i sve ce vremenom biti lakse.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 20:21

ultra gitano je napisao/la: Malo kad poromislimo možda Dinamo i nebi bio loš uzele bi se dobre pare od karata, a teško da ijedan klub iz BH može dalje pa našim timovima je premija i to drugo pretkolo +500 000€ :mrgreen: samim nastupom u 2QLP. Uvjetima da ne pričam prvo bi igrali u Mostaru to drugo pretkolo kad bi nas luda sreća nosila pa prošli u 3 pretkolo igrali bi u Širokom, i onda on totalna senzacija :D 4 pretkolo igrali bi u Zenici. I kada bi ispali iz QLP4 pretkola ili ušli u LP :zzz: ili europsku ligu :zzz: morali bi igrati negdje vani jer ni Zenica ne zadovoljava uvjete za igranje međunarodnih utakmica :) Tako da šta reći već da ovo sve napravimo možda nam neko i napravi stadion :rol:
Ne bi igrali vani. Igrali bi i grupe u Zenici. Usvojen je novi pravilnik po kojem igras na stadionu koji je u drzavi najblize tome da zadovolji uslove, a to bi bilo BP. Neka vam je sa srecom, pogledao bih sve tri utakmice ako bi u Zenici bilo :mrgreen:
Besic je napisao/la:Jel to postoji mogucnost da neko nash izvuce Hajduka u EL hej da hocemo...
Da, ali Hajduk ce u drugo pretkolo, a do njega treba doci :mrgreen: Tamo na Hajduka mogu nabasati Sloboda, Radnik, Zrinjski i Siroki. Zeljo i Sarajevo bi bili nositelji, ali bi mogli na njih u trecem pretkolu gdje ce Hajduk biti nositelj, a BiH predstavnici ne.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 maj 2016, 20:27

S aspekta finansija Hajduk bi bio poželjean protivnik .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 20:29

Besic je napisao/la:S aspekta finansija Hajduk bi bio poželjean protivnik .
Kome? Zastitarskoj agenciji? :mrgreen: :mrgreen:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 maj 2016, 20:31

Signore je napisao/la:
I njima.
Hajduk najbolja opcija i za napuniti Kosevo i za proci dalje :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 maj 2016, 20:37

Mislish da bi napunili 4k + mjesta hmm... bi mozda Delije al ne mozemo protiv CZ igrat tuga

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 20:41

Mokes je napisao/la:
Signore je napisao/la:
I njima.
Hajduk najbolja opcija i za napuniti Kosevo i za proci dalje :mrgreen:
Od koga su oni sve ispadali ne bi me iznenadilo ni najmanje. U najmanju ruku bi bili sigurni da nece biti debakla i da ce se bar jedna odigrati nerijeseno. U posljednjih 20 dvomeceva ili 40 meceva Hajduk je samo u dva navrata dobio obe utakmice. Remi ili pobjedu su izvlacili Skonto Riga, Horizont, Dila Gori, Dundalk, Karaganda, Kalev itd.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 02 maj 2016, 20:42

Hajduk je dobra opcija i za Sarajevo i za Zelju ako bi dosli do treceg pretkola(naravno ako budu igrali evropu) jer se mogu proci(mnogo bolja opcija nego svabi,englezi, i slicni, **** atraktivnog protivnika kad ga ne mozes nikako proci), naravno tu postoji opasnost od nekih vecih nereda ali se to sve moze odraditi kako treba samo ako policije oba grada budu radile posao kako treba, u najgorem slucaju igrati i bez gostujucih navijaca

sto se tice Zrinjskog prosle godine su me strasno razocarali i manje vise je to ista ekipa koja je ispala od onih pa amatera jer armenska liga je jedna od najlosijih u evropi, za divno cudo mnogo bolje kotiramo od njih :D no eto ipak su uspjeli ispasti od njih zato iskreno ne vjerujem da mogu proci 2. pretkolo pogotovo sto ih mogu zapasti recimo Dinamo, CZV, nezz da li Olimpija ima dovoljan koeficijent da bude nosilac, eh jedino ne znam gore skandinavci ko ce biti medju nosiocima, s njima bi se mozda i dalo igrati, barem je dosad bilo uspjeha protiv njih

a sloboda, pa ko sto rekoh vec ako izvuku ekipu tipa Trnave mogu proci, no Azeri, Kazahstanci su vec mnogo opasniji, kao i timovi iz zemalja okruzenja, sad nezz koje ekipe ce iz Hrv i Srbije igrati prvo pretkolo, da li svi njihovi ucesnici ili samo jedan, makedonci, crnogorci, albanci, ako budu imali nosioce takodjer se mogu nazvati pozeljnima ali samo ukoliko ne dodje do podcjenjivanja a valjda nece
Pyro is not a crime !

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 maj 2016, 20:52

Ma Sirak je bio podcijenjen, kako od Zrinjskog, tako i ovdje na forumu, kad se sjetim sta se sve pisalo o njima, a ljudi ispali od Partizana zbog gola u gostima.
@THEC, imas na prvoj stranici, drugi post onaj link gdje mozes vidjeti koga sve mogu nasi timovi izvuci.

@Signore. Znas li ti koga je sve Sarajevo izbacalo ili pruzao junacki otpor ? Malo vise respekta prema bh. klubu s najvise evro tekmi :D
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners

1992 2006 2009 2011 2015

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 maj 2016, 20:53

Vidi Hajduka kakvi su ih sve anonimusi izbacivali :mrgreen: pa njih može neko iz naših top 5 izbacit.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 maj 2016, 20:57

Bolji je sad sastav Zrinjskog nego onaj što je ispao protiv Shiraka , pa u onom sastavu je igrao i Simeunović čak :mrgreen: od golmana pa do napada na bruku mjesta bolji , a ispadoše golom u 96 minuti svašta.

Zrinjski - Crvena Zvezda
Sloboda - Partizan
Sarajevo - Hajduk
Željezničar - Rijeka

Zaštitarske agencije zadovoljno trljaju ruke .

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 21:01

Mokes je napisao/la: @Signore. Znas li ti koga je sve Sarajevo izbacalo ili pruzao junacki otpor ? Malo vise respekta prema bh. klubu s najvise evro tekmi :D
Znam. Ja sam jednom ovdje na forumu zalijepio statistiku svih nasih klubova u Europi. Svaka sramota, junacki otpor i prolaz su opjevani :mrgreen:

PS. Vi i Zeljo imate po 64 utakmice u Europi :mrgreen:
Besic je napisao/la:Vidi Hajduka kakvi su ih sve anonimusi izbacivali :mrgreen: pa njih može neko iz naših top 5 izbacit.
Nisu ih izbacivali nego su uspjevali odigrati bar jednu nerijeseno ili cak i pobjediti. Mada, ova Dila Gori ih je izbacila, jedva su prosli Shelbourna, Karaganda im utrpao cetiri komada, ali su ipak prosli. Nekad davno dok su jos uspjevali uzet naslov su u kvalifikacijama za LP dobili pet komada na Poljudu od Debrecena, 8-0 ukupno. Bas imaju bruku kiksova, ali su zato znali odigrat fenomenalno kao protiv Intera, Rome, Deportiva, sve je malo falilo da se prodje.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 maj 2016, 21:02

Koliko ja znam klubovi iz BiH se ne mogu vise sastajati sa klubovima poput Hajduka ili Crvene Zvezde.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 02 maj 2016, 21:08

MortemHz je napisao/la:Koliko ja znam klubovi iz BiH se ne mogu vise sastajati sa klubovima poput Hajduka ili Crvene Zvezde.
iz kojeg razloga ?
Pyro is not a crime !

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 02 maj 2016, 21:09

Besic je napisao/la:Bolji je sad sastav Zrinjskog nego onaj što je ispao protiv Shiraka , pa u onom sastavu je igrao i Simeunović čak :mrgreen: od golmana pa do napada na bruku mjesta bolji , a ispadoše golom u 96 minuti svašta.

Zrinjski - Crvena Zvezda
Sloboda - Partizan
Sarajevo - Hajduk
Željezničar - Rijeka

Zaštitarske agencije zadovoljno trljaju ruke .
Tu je pogrijesio Muminovic(vitez)radeljic crnca cuvao(vitet)simeunovic igrao tad u gostima i nikad vise(sarajevo),ratko branio (iran),par igraca stvarno losih bilo u dvomecu,kardinalne greske Ratka u prvoj utakmici su nas kostale prolaza!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 maj 2016, 21:11

THEC je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Koliko ja znam klubovi iz BiH se ne mogu vise sastajati sa klubovima poput Hajduka ili Crvene Zvezde.
iz kojeg razloga ?
Sta mislis? :D Blokira se odma' od strane Uefe, cudo nisi ovo znao, znam i prosle godine da smo zezali na racun ovoga.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 02 maj 2016, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 02 maj 2016, 21:11

THEC je napisao/la:
iz kojeg razloga ?
Sigurnosnog. I nije jedini primjer. Rusija-Gruzija, Rusija-Ukrajina, Spanjolska-Gibraltar, ima jos, ali mi ne pada napamet.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.