FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MuhamedTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MuhamedTM » 01 maj 2016, 01:08

samoplavi je napisao/la:Taj pocetak nas je skupo kostao. A sjeetite se Evrope, nasih utakmica. Ode Baja, ode Amir i moralo se odraziti na rezultat i igre.
Baja je morao ici sto zbog sebe, sto zbog kluba. Meni je krivo za malog Amira. Bio sam siguran da ide negdje u ligu 5 za 1 milku € ali eto nije lose bolje nego levat tomic.
Sad, sve u zivotu je skola, moras uciti svaki dan da bi napredovao.
Nadam se da klub drugacije gleda na transfer politiku.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 01 maj 2016, 01:18

Hoce li biti neki prenos za sljedecu tekmu? ^_^

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 maj 2016, 02:08

Omar500 je napisao/la:Hoce li biti neki prenos za sljedecu tekmu? ^_^
Mozda moja tv.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

kyrgios
Kontakt:

Post Postao/la kyrgios » 01 maj 2016, 02:09

slika

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 01 maj 2016, 03:15

Omar500 je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:****, nisam pravnik pa ne baratam tim pojmovima. Mislio sam na to da nismo trebali poceti bilo kakve radove dok za to nismo imali dozvole. Po onom jucerasnjem saopstenju cini mi se da smo to uradili. Sad je to manje bitno, ali eto nekako mi krivo radi dusmana. Imat ce s cim ispirati usta.
Dobio se od opstine usmeni dogovor da ce to biti gotovo. Da smo ih mi cekali, ne bi stigli uradit stadion za europe, ako istu izborimo, jel. Ne zaboravi, zivimo u Bosni. Negdje se te stvari zavrse za dan, a kod nas...
Da odmah kazem da uopste ne sumnjam u dignitet ljudi u nasoj Upravi, ovo je prvi put da sam itekako zadovoljan istom jer prepoznajem ovaj rad i ovo je nesto za sto sam i licno zalagao i nadao da ce se desiti Zeljeznicaru. Ali sto se tice gradnje, bez urbanisticke dozvole nismo zaista trebali poceti radove, pusti se ti usmenog dogovora. Svi navijaci bi odmah potpisali da jos ovu sezonu igramo na Kosevu, ali da sigurno naredne igramo na Kosevu. No svi radovi su pohvalni za sada, a pogotovo koliko je bio jak marketinski potez da su bukvalno navijaci sami finansirali kako gradnju tako i marketing.

I da, apsolutno nigdje na svijetu ne mozes dobiti urbanisticki dozvolu ni za mjesec dana, to su nevjerovatne procedure jer uticu na vizuru te urbanizam i potrebno uvijek pazljivo da se razmatra prije nego se nekome dodjeli. No slazem se da je kod nas taj segment poprilicno korumpiran jer i sam se ibretim nekim radovima u gradu :)

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 maj 2016, 03:54

Nista se od rata skoro nije radilo I sad kad su ljudi poceli raditi bilo sta, sad ni to nisu trebali nego cekaj :?
Nema veze ako izborimo EL igrati cemo na kosevu nije nam strano, strpiti se malo.
Treba pohvaliti I podrzati upravu ljudi do sada najbolje rade svoj posao od svih uprava ranije. Bore se nekako, cupaju I traze soluciju za nase probleme.
Ko moze pomoci treba pomoci, ko nece eh pa nemoj nam ni odmoci.
Dosta vise negative I pesimizma, malo pozitive I sabura nije naodmet :salut:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 01 maj 2016, 04:16

Cekati, nego sta ako nemas crno na bijelo :)

Ali slazem se sa tobom, tri kola je do kraja, sada treba iskljucivo pozitivu pucati i onda na ljeto napraviti show kako u Evropi tako i sa Grbavicom i samim klubom jer ocekujem da ce ovo biti ljeto za pamcenje za klub :)
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 01 maj 2016, 06:47, ukupno mijenjano 1 put.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 maj 2016, 04:30

Mislio sam poceti bilo sta u vezi stadiona, nisam mislio na rad bez dozvole. Barem neki pomak, niko nije od prijasnjih uprava nesto slicno napravio ni pokusao svim srcem.
Sve se svodilo na pricu ima tu puno posla.
Ovi daju znake da moze biti nesto ako se zavrnu rukavi I manje price vise rada i za to svaka im cast. Necu ih sad ukivat u zvijezde nego realno gledano trude se I puna podrska svih nas koji mislimo dobro Zelji...
Samo ovi igraci koji su dovedeni na pol sezoni i muvment kluba je k'a pravom cilju.

Kad ti ocekujes ljeto za pamcenje, valja se nadat necemu onda i veselju za Želju :thumbup:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 01 maj 2016, 09:40

Čovjek koji ovdje najviše komentariše se sad okrenuo protiv Koldže, a nekidan mene sat vremena ubjeđuje da nije Koldžo ništa kriv i da je sve do dogovora FK i SD. Na ovu remu više slova neću napisati, okrećem se zelenom terenu.
Utakmica sa Čelikom je najteža u ovoj polusezoni, to govorim od početka. Prvo, Čelik igra odlično kući, nije izgubio nijednu utakmicu. Drugo, poznat je njihov animozitet prema nama i to utakmicu čini još težom. Ipak, sve je do nas i ako pobijedimo sve do kraja sigirno smo treći, a možda i drugi.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 01 maj 2016, 10:48

Rostiljali se braco ;). Ovaj Celik stvarno nema poraza kuci ili se neko zajebaje?

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 01 maj 2016, 13:30

Ma mi svakako igramo na Grbavici ako se izbori Europa, pa svi radovi koji su trebali da se urade su pri kraju ili su zavrseni :D
Istocna tribina nema veze sa uvjetima za prva dva pretkola euro natjecanja :D
Ma uprava je nevjerovatna, ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da ljudi rade transparentno i za ovaj period od kada su dosli su uradili vise neko par proslih uprava zajedno :D
A sada se okrecemo Celiku, bit ce maksimalno nabrijani protiv nas, kao sto su i uvijek, nezgodni su kuci. Protiv Viteza su cistili kartone izgleda. Robije standardno nema na tribinama, sto je plus, nece biti toliki pritisak s tribina. Samo hrabro i u kost ^^

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 01 maj 2016, 16:17

Slažem se, sve je potpuno transparentno, što je skoro pa i nevjerovatno za naše uslove. Nadam se da će se nastaviti i dalje u tom tonu, to je jednostavno način da se dodatno izgradi povjerenje između Uprave i navijača, a od te veze itekako ovisi i konačan uspjeh kluba, kako na rezultatskom, tako i na finansijskom planu.

Što se tiče Čelika, mislim da smo objektivno jači, da imamo evidentno mnogo veći motiv, te ćemo imati podršku navijača tamo, praktično kao na domaćoj utakmici, što sve zajedno možda i garantuje pozitivan rezultat za nas. Nadam se da neće biti nekih pehova, već da ćemo uspjeti postaviti organizovanu igru, povesti rano, te NAPOKON jednu utakmicu riješiti u prvom poluvremenu, da ne moramo strepiti do kraja.
|***Against Modern Football***|

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 01 maj 2016, 16:58

plavousrcu je napisao/la:Rostiljali se braco ;). Ovaj Celik stvarno nema poraza kuci ili se neko zajebaje?
Ne zajebaje se niko. Oni su bez poraza kod kuce 22 utakmice uzastopnio. Zadnji ih je dobio Olimpic cini mi se u prvoom dijelu prosle sezone. Vrijeme je da se taj njihov niz prekine.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 01 maj 2016, 16:59

Zaključno sa današnjim danom, za evropsku Grbavicu prikupljeno

214.454,95 KM

:bow: :opaopa: :salut:

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 01 maj 2016, 17:13

Generalni nam ne treba. Ove cifre u danasnje vrijeme su nevjerovatne. Ovo u regiji niko ne moze, samo nas Zeljo. Stvarno, bez imali patetike, lijepo je biti navijac Zelje.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 maj 2016, 17:22

samoplavi je napisao/la:Generalni nam ne treba. Ove cifre u danasnje vrijeme su nevjerovatne. Ovo u regiji niko ne moze, samo nas Zeljo. Stvarno, bez imali patetike, lijepo je biti navijac Zelje.
Nadam se da se salis u vezi generalnog.
Ostalo se slazem :kafa:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 01 maj 2016, 17:27

MuhamedTM je napisao/la:
samoplavi je napisao/la:Generalni nam ne treba. Ove cifre u danasnje vrijeme su nevjerovatne. Ovo u regiji niko ne moze, samo nas Zeljo. Stvarno, bez imali patetike, lijepo je biti navijac Zelje.
Naravno da se salim, legao bi nam kao budali samar i nesto sam uvjeren da ce to biti novo iznenadjenje iz kluba. Nekih 500.000-600.000 godisnje bi nam pravo leglo. To je za pocetak cifra koja bi mene licno zadovoljila.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 01 maj 2016, 17:37

samoplavi je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:
Naravno da se salim, legao bi nam kao budali samar i nesto sam uvjeren da ce to biti novo iznenadjenje iz kluba. Nekih 500.000-600.000 godisnje bi nam pravo leglo. To je za pocetak cifra koja bi mene licno zadovoljila.
Generalni nam treba I nadam se vrlo brzo da ce biti zavrseno do pocetka iduce sezone. Sad to 500-600 k o ciframa samo mozemo naglabat. Ja bi licno volio minimalno 1 milion € od generalnog sponz.
Imamo dosta (malih) sponz.
Samo da izborimo ove godine EL.
Bilo bi slag na tortu.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 01 maj 2016, 17:41

Nekako mi sad trenutno izgleda kao naucna fantastika cifra od milion. Nekako mi je realnije da se o toj cifri prica za dvije-tri godine. Liga 12 ce biti kvalitetnija, ocekujem da i u Evropi barem u kvalifikacijama ostavimo neki dublji trag i sve to bi moglo privuci nekog sponzora. Vidjet cemo a sigurno je da se i na tome radi.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 01 maj 2016, 17:47

250.000 € je cifra koja je trenutno realna i dostižna, sve preko su, nažalost, samo pusti snovi.
Ali, od nečega se mora i krenuti, i naravno kroz godinu-dvije, možemo očekivati neku cifru
koja bi možda mogla da pokrije 1/3 godišnjeg budžeta i to bi bilo fantastično.

Mislim da ovakav rad struktura kluba ne može ostati neprimijećen, te je neki normalni slijed
okolnosti taj da već na početku Lige 12 imamo generalnog sponzora, što će se i desiti sigurno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Antikloc, r3m1, ristagrad, sebalos, Shategabri i 100 gostiju.