SP - Grupa G
Moderator/ica: admin
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: SP - Grupa G
A ja baš mislim da je ovo maximum od Koreje. Prva utakmica, a naspram njih Brazil. Naravno da su dali 200% svojih mogućnosti ne bi li bili slobodni kada se vrate kući
. Mislim da će u sljedeće dvije utakmice ipak biti poraženi i to sa više golova razlike, prvenstveno mislim na utakmicu protiv Obale Slonovače.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ronaldo: "Suci, štitite me!"
ristiano Ronaldo priznao je kako se osjeća ugroženim na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici i moli suce da ga zaštite od "opasnih i zlomislenih protivničkih destruktora igre"...
Portugalski napadač Cristiano Ronaldo bio je ljutit zbog žutog kartona koji je zaradio u sukobu s braničem Obale Bjelokosti Guyom Demelom u premijernoj utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.
Najskuplji je nogometaš svijeta pokušao urgirati na suce da ga zaštite od provokacija i opasnih startova, jer smatra da su ga bjelokošćanski nogometaši namjerno imali "na ciljniku".
"Suci bi morali štititi talentiranije igrače kada ih protivnici fauliraju", donosi njegovu izjavu The Sun. "U prvom me poluvremenu Bjelokošćanin zaustavio na nepropisan način, a sudac mi je pokazao žuti karton. Ne razumijem taj potez. Nije bilo pravedno kazniti me u toj situaciji."
"Ponekad mi je teško kada suci protiv mene dodjeljuju prekršaje i žute kartone jer misle da simuliram", požalio se.
Njegove je riječi podržao i izbornik selecaa Carlos Queiroz. "Talentirani se nogometaši više ne štite. Igrači su Obale Bjelokosti učinili mnogo provokativnih poteza i prekršaja, a Ronaldo je u svemu tome bio žrtva loše odluke."
ristiano Ronaldo priznao je kako se osjeća ugroženim na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici i moli suce da ga zaštite od "opasnih i zlomislenih protivničkih destruktora igre"...
Portugalski napadač Cristiano Ronaldo bio je ljutit zbog žutog kartona koji je zaradio u sukobu s braničem Obale Bjelokosti Guyom Demelom u premijernoj utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.
Najskuplji je nogometaš svijeta pokušao urgirati na suce da ga zaštite od provokacija i opasnih startova, jer smatra da su ga bjelokošćanski nogometaši namjerno imali "na ciljniku".
"Suci bi morali štititi talentiranije igrače kada ih protivnici fauliraju", donosi njegovu izjavu The Sun. "U prvom me poluvremenu Bjelokošćanin zaustavio na nepropisan način, a sudac mi je pokazao žuti karton. Ne razumijem taj potez. Nije bilo pravedno kazniti me u toj situaciji."
"Ponekad mi je teško kada suci protiv mene dodjeljuju prekršaje i žute kartone jer misle da simuliram", požalio se.
Njegove je riječi podržao i izbornik selecaa Carlos Queiroz. "Talentirani se nogometaši više ne štite. Igrači su Obale Bjelokosti učinili mnogo provokativnih poteza i prekršaja, a Ronaldo je u svemu tome bio žrtva loše odluke."
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.
Mozda ga i previse 'stite' :
[youtube][/youtube]
ili
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
ili
[youtube][/youtube]
Zola in, Zola passes, Zola scores !
Ja mislim da treba stiti ove velike igrace. Oni pokazu majstoriju a neki drvosjeca mu nogu slomi ili ga dobro klepi. Igraci kao sto su Ronaldo,Messi,Robben,Kaka,Xavi se moraju malo vise stiti.
Znam da mnogi mrze Ronalda, ali meni je vrlo drag i nikad necu zaboravit sta je uradio za United, i pored kontantnih spekulacija o Realu znam da je igro srcem i uvjek je dao sve za United. Ali sam je kriv sto ga sudije dovoljno ne "stite". Uvjek je simuliro i bunio se kod svake odluke sudije. Tako i Drogba, pa kad ih neko i pokupi, sudija misli da simulira. Sve je do njega, iako sad puno manje simulira nego kad je tek doso u Englesku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
ovaj ronaldo prava pizda... odma place... jbt...A_d_0 je napisao/la:Ja mislim da treba stiti ove velike igrace. Oni pokazu majstoriju a neki drvosjeca mu nogu slomi ili ga dobro klepi. Igraci kao sto su Ronaldo,Messi,Robben,Kaka,Xavi se moraju malo vise stiti.

ko da su prije 10-20-30 godina cuvali igrace zato sto su bolji od drugih... smjesno... pokazi zube christina i ne zali se...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Pa to se i radi.Problem sto ovakvi poput njega zloupotrebljavaju i glume.Sudiji nije lako raspoznati i u sekundi odluciti hoce li ga 'zastiti' zato jer je faul ili zato sto glumi.A_d_0 je napisao/la:Ja mislim da treba stiti ove velike igrace. Oni pokazu majstoriju a neki drvosjeca mu nogu slomi ili ga dobro klepi. Igraci kao sto su Ronaldo,Messi,Robben,Kaka,Xavi se moraju malo vise stiti.
Po meni,takve igrace treba stititi od faula tipa Zokorin na istoj tekmi za koji je i dobio zuti jer je bio brutalan iako nije bilo nikakvog kontakta.Onda se postavlja pitanje:Znaci,treba stiti Ronalda i drustvo,a sta je s ostalim?

Zola in, Zola passes, Zola scores !
- Principatus
- Kontakt:
Nek ne ide na SP, onda ce biti siguran i zasticen.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ma dobro jeste Ronaldo glumac al ima i seljacina ovih odbrambenih igraca pa sjetite se onog iz Valladolida namjerno mu staje na nogu i zamalo da mu je neslomi. Ja bi takvim odmah godinu zabrane i cao. A desava se da zloupotrebljavaju tu zastitu ali ako sudac to vidi odmah i zestoko kaznit. Jedini je to nacin.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Svaki igrac ima ista prava, bio on talenat ili truba. Prvenstvo je takvo da svaki igrac zeli doprinijeti sto je moguce vise svojoj selekciji i na taj nacin pokusati stvoriti sto bolji rezultat.
Ja sam protiv ove zastite igraca.
Ja sam protiv ove zastite igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ronaldo je najveća tetkica SP-a!
Dvoboj skupine smrti između Portugala i Obale Bjelokosti privukao je mnogo pažnje svjetskih medija. Ne samo zbog sraza dviju vrlo jakih momčadi, već i zbog njihovih glavnih aktera - Ronalda i Drogbe. Posebno je u fokusu bio Portugalac, a Britanci se sprdaju s njegovim načinom igre i teatralnim padanjem u dvoboju sa Slonovima.
Peti dan Svjetskog nogometnog prvenstva ponudio je najjači dvoboj do sada u Južnoj Africi, barem što se tiče jačina momčadi na papiru.
Budući da Drogba nije bio u početnom sastavu Slonova u fokusu je bio Portugalac Ronaldo, a jedan britanski nogometni portal izdvojio je četiri situacije u kojima je CR7 teatralno padao ili glumio prekršaj. Nakon jednog prekršaja je čak uspio i iznuditi žuti karton za protivnika, dok je u konačnici i sam dobio javnu opomenu zbog protestiranja i 'koškanja'. Iako je bio među najboljima na terenu - nisu ga zaobišli nadimci poput: "tetkica, glumac, prevarant, papak, mačkica...".
"U sve četiri situacije postoji kontakt sa suparničkim igračima, no u nekim situacijama to više nema veze s nogometom. Zapanjujuće je, također, i kojom se glumom i teatralnošću služi jedan od najboljih igrača svijeta", pišu Britanci.
Dvoboj skupine smrti između Portugala i Obale Bjelokosti privukao je mnogo pažnje svjetskih medija. Ne samo zbog sraza dviju vrlo jakih momčadi, već i zbog njihovih glavnih aktera - Ronalda i Drogbe. Posebno je u fokusu bio Portugalac, a Britanci se sprdaju s njegovim načinom igre i teatralnim padanjem u dvoboju sa Slonovima.
Peti dan Svjetskog nogometnog prvenstva ponudio je najjači dvoboj do sada u Južnoj Africi, barem što se tiče jačina momčadi na papiru.
Budući da Drogba nije bio u početnom sastavu Slonova u fokusu je bio Portugalac Ronaldo, a jedan britanski nogometni portal izdvojio je četiri situacije u kojima je CR7 teatralno padao ili glumio prekršaj. Nakon jednog prekršaja je čak uspio i iznuditi žuti karton za protivnika, dok je u konačnici i sam dobio javnu opomenu zbog protestiranja i 'koškanja'. Iako je bio među najboljima na terenu - nisu ga zaobišli nadimci poput: "tetkica, glumac, prevarant, papak, mačkica...".
"U sve četiri situacije postoji kontakt sa suparničkim igračima, no u nekim situacijama to više nema veze s nogometom. Zapanjujuće je, također, i kojom se glumom i teatralnošću služi jedan od najboljih igrača svijeta", pišu Britanci.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.
Jao sto ste vi od sinocnjeg komentatora pokupili predrasude sto se tice Sjeverne Koreje. Lik ih je ismijavao i podcjenjivao 90 minuta. A oni, oni prave pcelice radilice.
Mozda su oni njihovi kontranapadi izgledali nezreli i traljavi, ali mesar Lucio je imao svojih nogica umijesanih u to. Nadam se da ce pokazati onim portugalski sminkerima gdje im je mjesto.
PS Ne znam sto se cudite, ipak je to Cristina

PS Ne znam sto se cudite, ipak je to Cristina

John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba
Didier Drogba
Opasni su ti britanski portali, brzo su zaboravili SP 2006.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zašto svi napadaju Ronalda, pa čovjek jučer nije imao pravu podršku od svojih suigrača.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Al zato je uvijek ima od sile zemljine tezeTed Mosby je napisao/la:Zašto svi napadaju Ronalda, pa čovjek jučer nije imao pravu podršku od svojih suigrača.

John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba
Didier Drogba
Price o Ronaldu ce uvijek prolaziti, bile one dobre ili lose po njega, istinite ili neistinite. Bitno je da se popuni papir, a sto zatucano krdo sve to kupuje, cita i jos vjeruje u sve price, tim bolje za sve. Oni koji serviraju đubre su postigli sto su htjeli, a oni koji se hrane đubretom su siti. Happy world.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Naprijed Koreja čak sam na ruci nacrtao zvijezdu petokraku sinoć
A što se ostalih tiče Robinho je nevjerovatno odigrao u jednom trenutku sam pomislio da je najbolji na svijetu,a s Ronaldom niko ne igra osim gravitacije šteta za Seppa najbolji fudbaler će ispasti u grupnoj fazi.Portugal je užasan bio 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
uvijek su mi smjesni ovi sminkeri poput p.edera ronalda, radi njih mi se i donekle ogadio ovaj moderni nogomet. nogomet sve vise i vise postaje slican kosarci, uskoro ce mozda zabranit i fizicki kontakt medju igracima
samo se pitam kako bi ovi danasnji sminkeri izdrzali igrajuci prije mozda 20-25 godina kad se igralo pravo muski!

Danasnji igraci su toliko brzi i spremniji od igraca prije 20 godina, da bi to islo bez problema.steve-o je napisao/la:uvijek su mi smjesni ovi sminkeri poput p.edera ronalda, radi njih mi se i donekle ogadio ovaj moderni nogomet. nogomet sve vise i vise postaje slican kosarci, uskoro ce mozda zabranit i fizicki kontakt medju igracimasamo se pitam kako bi ovi danasnji sminkeri izdrzali igrajuci prije mozda 20-25 godina kad se igralo pravo muski!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
dobro ali prije bih ih ondasnji igraci dobro sastavili svake utakmice, a tada sudije nisu sjeckali igru i stitili igrace poput ronalda..Cartman je napisao/la:Danasnji igraci su toliko brzi i spremniji od igraca prije 20 godina, da bi to islo bez problema.steve-o je napisao/la:uvijek su mi smjesni ovi sminkeri poput p.edera ronalda, radi njih mi se i donekle ogadio ovaj moderni nogomet. nogomet sve vise i vise postaje slican kosarci, uskoro ce mozda zabranit i fizicki kontakt medju igracimasamo se pitam kako bi ovi danasnji sminkeri izdrzali igrajuci prije mozda 20-25 godina kad se igralo pravo muski!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.