FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoplavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoplavi » 30 apr 2016, 14:47

Edis je uradio dobar posao, osam pobjeda i remi u prvenstvu. To je sjajan ucinak al podbacio je u Kupu i imao je nekih nerezonskih odluka na ovim pobjednickim utakmicama. Naravno da je to nebitno jer su se upisale pobjede al kljucno jebovo sto ti govoris. Uvjeren si ds ce izrasti u pravog trenera za Zelju i sam priznajes da on to danas jos nije. Da li klub kao sto je Zeljo i klub koji trenutno izdvaja najvise novca na igracki kadar moze i smije biti taoc njegovog izrastanja. To je kljucno pitanje.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 14:59

Ne mogu vam opisati koliko mi je krivo sto smo naisli na probleme vezano za zapadnu i istocnu tribinu. Nekako smo svi navikli da Željo uvijek ide težim putem, pa se iskreno nadam da će i ovaj put na kraju sve biti u našu korist, ali bez obzira, veoma mi je žao. Nadam se da to nece zaustaviti lijepu pricu oko gradnje evropske Grbavice, i zbog cijelog projekta, ali i zbog cijele atmosfere u i oko kluba, vezano za gradnju.

Mislim da bi armija Željinih navijača mogla uzeti stvari u svoje ruke i organizovati proteste, ukoliko se ispostavi da je to jedini način za borbu.

Sa druge strane, vidim da niko nije primijetio da je ofarban zid ispod južne tribine, i sama ta činjenica nam je donijela vizuelno mnogo ljepši izgled, a sve je završeno prošli vikend - 2 dana posla. Svaka čast Upravi i za taj potez!

Ono što bih ja zamjerio je činjenica da je klub propustio da iskoristi "psihološki momenat", te zadnje 2 domaće tekme, gdje smo imali punu Grbavicu, te svoje navijače dodatno odobrovolji i "natjera" da nastave sa donacijama. Naime, šteta je što nisu poredane stolice na kompletnom sjeveru (kad-tad će se morati poredati), budući da je bio idealan trenutak da 10.000 ljudi na licu mjesta vidi kako se našem hramu vraća sjaj.

Sve u svemu, iskreno se nadam da će Olimpic danas barem otkinuti bod, što nas opet vraca u igru, a do kraja ce biti jos "čudnih" rezultata, tako da smatram da jos uvijek nista nije niti rijeseno niti gotovo.
|***Against Modern Football***|

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 15:07

samoplavi je napisao/la:Edis je uradio dobar posao, osam pobjeda i remi u prvenstvu. To je sjajan ucinak al podbacio je u Kupu i imao je nekih nerezonskih odluka na ovim pobjednickim utakmicama. Naravno da je to nebitno jer su se upisale pobjede al kljucno jebovo sto ti govoris. Uvjeren si ds ce izrasti u pravog trenera za Zelju i sam priznajes da on to danas jos nije. Da li klub kao sto je Zeljo i klub koji trenutno izdvaja najvise novca na igracki kadar moze i smije biti taoc njegovog izrastanja. To je kljucno pitanje.
Pa to je strateška odluka kluba, i ako mu je uprava dala podršku, smatram da možemo i trebamo i mi. Pokazao nam je da ima potencijala, kao i to da mu fali još iskustva - koje skuplja iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu.

Alternativa bi bila ganjati drugog trenera, pa je i to itekako rizik, i donekle potpuno novi start i bacanje u vodu skoro svega što je Edis uradio i posložio, a pitanje je kakav bi bio rezultat.

I prije je izdvajan novac i na igrače i na trenere, redali se kao na traci i jedni i drugi, a jedino je AO zadovoljio sve naše apetite. I on je imao svojih "bubica" ali je dogurao do toga da na spomen Željo ide asocijacija i AO, a da li će Edis dogurati do toga vidjet ćemo. Mislim da jednim dijelom to zavisi i od nas, tj. koliko ćemo podrške dati i koliko ćemo biti uz njega i klub kada i nije sve bajno.

GradKamena1
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena1 » 30 apr 2016, 15:34

LJudi cestitke,na sinocnoj utakmici mogla je otic na obe strane,i na ispunjenom stadionu ,daj Boze sto vise ispunjenih stadiona i utakmica !
Vidimo se iduce sezone !

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 16:38

Pa to i jeste najvažnije!

Eh, šteta! Mada, uvjeren sam da Olimpic mora ganjati pobjedu do kraja, zadnji im je voz. Široki ili će ih natrpati ili će fasovati na kraju, vidjet ćemo :!:

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 16:46

Evo ga, tako je!

Nama i ovaj bod itekako odgovara, budući da imamo bolji omjer sa Širokim! (pod pretpostavkom naravno da dobijemo sve do kraja)

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 30 apr 2016, 16:52

Ne bih ja da me neko krivo shvati posto vidim da se prozivam. Edis je meni izuzetno drag pa mogu teci i jedan od najdrazih likova u poslijeratnom periodu. Ali mislim da i pored toga sto ga nekad i pohvalim, nije dorastao da vodi ovog Zelju koji puca na nesto vise od domace lige. Za par godina mozdabi hoce ali danas nije. Uzet ce Vukovi ove Ere.

Deriguz
Kontakt:

Post Postao/la Deriguz » 30 apr 2016, 17:45

ideee olimpiccc :mrgreen:

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 30 apr 2016, 17:45

Vidi vidi olimpika....hopaaa.

slavko njegus
Kontakt:

Post Postao/la slavko njegus » 30 apr 2016, 17:48

Opet je sve u nasim nogama

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 30 apr 2016, 17:53

Jbt kako se momci iz Olimpica bore, svaka im cast, sta je ono. I prelijepa igra prije svega, bez valjanja, izbijanja, ide se na svaku loptu. Svaka im cast zaista, danas je utakmica bila perfektna, i Siroki je lijepo igrao. Sada je sve do nas, raspored je tezak, ali ako ne mozemo sad izborit Europu sami, onda ne trebamo ni ici u istu, pa do sljedece sezone.

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 30 apr 2016, 19:07

Bice tu jos kikseva
Isto kao sto sam imao osjecaj da ce Olimpik klepit Siroki tako nesto kontam da ce im borac otkinut bod
Nadam se da ce sarajevo kiksad na Tusnju i sa Olimpikom u Zadnjem kolu

Zeljeznicar igra sa

Celik (A) Bod
Rudar (H) Tri
Slavija (A) Tri

Sarajevo Igra sa

Mladost (H) Tri
Sloboda (A) Bod
Olimpik (H) Bod

Moze svasta bit luda je zavrsnica ali sam nesto siguran iz naredne 3 utakmice ako uzmemo 7 Bodova da smo Treci a u najgorem slucaju Cetvrti
"Volim te Zeljo"

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 apr 2016, 19:14

slavko njegus je napisao/la:Opet je sve u nasim nogama
Nije u našim nogama nista. Sloboda mora osvojit kup a mi sve pobijediti.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Orad1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Orad1921 » 30 apr 2016, 19:34

amazon je napisao/la:
slavko njegus je napisao/la:Opet je sve u nasim nogama
Nije u našim nogama nista. Sloboda mora osvojit kup a mi sve pobijediti.
Ako pobjedimo sve do kraja ili cemo Slobodu ili Sarajevo prestici :D

GKhan
Kontakt:

Post Postao/la GKhan » 30 apr 2016, 19:47

Tek sad zalim za onim propustenim prilikama sinoc
jebote bili bi 3 sloboda bi nam bjezala bod auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Joj kako nam je LIGA LUDA
"Volim te Zeljo"

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 30 apr 2016, 20:49

Kako nam se poklopise rezultati, sad mi jos gore nakon sinocnje utakmice. Tri luda kola do kraja, bice jos svega, dobro to upamtite. Sloboda u Travniku nece pobijediti, samo malo poddmazati Travnicane. Na kraju bi oni mogli biti izvan cetiri. Nema bolja i ludje lige i pored svih afera, naseg omalovazavanja, kukanja na sudije, stimanja i slicno.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 apr 2016, 22:02

Ovo sto je objavila zvanicna u vezi istoka i zapada, tacno Koldzu treba negdje dobro zgazit.Ako budu zvali inspekciju da ono sve rusi tacno treba doci 10.000 na Grbavicu taj dan i polomit mu noge.Ocigledno ako je ovo istina da je u pitanju dobra sabotaza svega dobrog sto se radi.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 22:11

amazon je napisao/la:Ovo sto je objavila zvanicna u vezi istoka i zapada, tacno Koldzu treba negdje dobro zgazit.Ako budu zvali inspekciju da ono sve rusi tacno treba doci 10.000 na Grbavicu taj dan i polomit mu noge.Ocigledno ako je ovo istina da je u pitanju dobra sabotaza svega dobrog sto se radi.
Kazem ti, protesti, blokada saobracaja ispred stadiona (zamislite sta znaci blokada trolejbusa), protesti pred Općinom, sve mirno, ukoliko se ispostavi i dalje da nas određeni ljudi handre samo radi ličnih interesa. A siguran sam da Željina armija to sve neće posmatrati srkštenih ruku...
Zadnja izmjena: zaboljegzelju, dana/u 29 maj 2016, 01:42, ukupno mijenjano 2 puta.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 30 apr 2016, 22:13

zaboljegzelju je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ovo sto je objavila zvanicna u vezi istoka i zapada, tacno Koldzu treba negdje dobro zgazit.Ako budu zvali inspekciju da ono sve rusi tacno treba doci 10.000 na Grbavicu taj dan i polomit mu noge.Ocigledno ako je ovo istina da je u pitanju dobra sabotaza svega dobrog sto se radi.
Kazem ti, protesti, blokada saobracaja ispred stadiona (zamislite sta znaci blokada trolejbusa), protesti pred Općinom, sve mirno, ukoliko se ispostavi i dalje da nas određeni ljudi handre samo radi ličnih interesa. A siguran sam da Željina armija to sve neće posmatrati srkštenih ruku...
Treba njega i bez toga zgaziti. Supak nas laze pet godina jos sad ovo da radi.Stvarno nema smisla.

zaboljegzelju
Kontakt:

Post Postao/la zaboljegzelju » 30 apr 2016, 22:24

Naivni smo bili svih godina kada su nam obećavali bagere na Grbavici, naivni ali naučili smo školu. Tada sam rekao, nemoj nam pomagati, niti ti, niti bilo kod drugi na taj način, ali pustite nas da sami radimo, bez podmetanja nogu. Pogotovo ako je to podmetanje nogu zarad ličnih interesa i talova, a preko leđa najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba.

Opet kažem, nadam se da će se klub pravnim putem izboriti za ono što ga sljeduje, te da ćemo iz ovoga izaći još jači.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Ramirez i 127 gostiju.