Postao/la bistrikboy » 15 jun 2010, 22:35
Barbarez nije korektan prema Sušiću
Slobodan Janjuš, legendarni golman "Željezničara" i "Sarajeva", te još nekih klubova bivše države, javio nam se iz Amerike. Popularni Čobo ponovo se vratio trenerskom poslu. Već nekoliko mjeseci je trener u Stručnom štabu "Tampa Bay Rowdiesa".
U "Tampa Bay Rowdiesima" su osamdesetih godina igrali bivši fudbaler "Partizana", Refik Kozić, Crnogorac Mojaš Radonjić, te Sarajlija Toni Franković.
Janjuš je odmah pitao kakva je atmosfera u "Želji" i "Sarajevu", šta se dešava s Reprezentacijom nakon dva poraza od Švedske i Njemačke. Pročitao je Čobo neke negativne komentare na račun selektora Safeta Sušića...
''Žao mi je što Papeta napadaju nakon dvije prijateljske utakmice. Mislim da nije korektno. Čitao sam neke izjave da je trebalo da pobijedimo Nijemce, što je rekao Sergej Barbarez. Mislim da nije korektno da se sada Sušić napada, a zna se dobro koliko su Nijemci jaki i da su fantastično spremni, jer nastupaju na Svjetskom prvenstvu. Žao mi je što je Barbarez dao tu izjavu, jer sam očekivao od njega da bude kolegijalno korektan. Barbarez je bio veliki fudbaler, ali Pape Sušić je najbolji na ovim prostorima i od njega boljeg nema'', rekao je Janjuš.
Čobo je oduševljen što će "Željezničar" nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
''Amar Osim, Nijaz Brković i Sabahudin Žujo rade odlično. Pohvalio bih i Rusmira Cviku, koji ima kvalitet i mnogo znači Stručnom štabu, ali i samom klubu. Očekujem da se 'Željo' dobro predstavi u Evropi. Inače, već sam poduzeo neke korake, želim da 'Željezničar' dovedem na turneju u Ameriku. Pregovaram s nekim ljudima, smatram da bi to bila dobra stvar da Plavi budu moji gosti u Americi, gdje bi odigrali nekoliko utakmica'', rekao je Janjuš.
hayat.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua