FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Tristan
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Tristan » 24 apr 2016, 22:13

Piromane, samo cu ti napisati da nam sport u gradu nisu unistili ljudi sa planinskih vjenaca juzno od BL, nego bas suprotno, ljudi iz ravnicarskih krajeva sjeverno od BL (Dodik, Skrbic, Davidovic...). Napisao si jos gomilu gluposti koje ne bih komentarisao, uglavnom slazemo se oko sistematskog unistavanja Borca.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 apr 2016, 22:14

Kakav je stav Lešinara na trenutnu situaciju ? Nisam baš upucen,uz upravu ili kontra ?

Reprogram dugovanja nije potpisan ?

Borac i Čelik su u manje-više istim problemima,preslikane situacije samo su akteri drugaciji,cini mi se jednako nesposobni,.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 apr 2016, 22:55

Pa svi klubovi koji mogu uci iz RS a su na taj fazon..
Mladost ,Zvijezda 09...Gore se ništa drugo ni ne nudi...
Ako je ta Krupa bila u 4 ligi znači da je tu neko uradio nešto.Gledam slike stadiona i bogami jest mali ali ima uslove kao malo ko u BiH...
Mene ponekad zivciraju razmisljanja poput tvog.U reduje da je Borac veliki klub sa tradicijom .U redu da je i iz velikog grada i da ima navijače.
Ali bolan za bilo šta danas treba novac.Vi tako lako u diskusijama predjete preko toga da je to čudo jedno...
Jeli vam Krupa kriva za dugove i lošu situaciju u klubu..
Nije naravno.Svačiji uspjeh i rad treba cjeniti...
Znaš li kako izgleda Doboj kod Kaknja.I oni došli iz 3 lige na isti način i pošteno se bore eno i stadion fin napravili...Pa vidio si koliki je Široki a ljudi imaju titula više nego i vi čak.Znaš li priču oko Viteza...
Lično sam za to da Borac treba biti u vrhu BH nogometa.
Ali sam i za to da se klubovi koji imaju ogromne dugove žestojo sankcionišu ako treba i izbacivanjem iz lige.
Jbt promjenite 10 uprava svaka vas pokrade i onda vam krivi "seljaci".
Sumnjam baš da su oni ...Znate vi svi u svakom gradu ko to radi samo što imena niko ne smije spomenuti...Lakše je linijom manjeg otpora...
Pusti to...
U svakom slučaju zelim vam opstanak i da budete u budućnosti klub kojo će se boriti za titule a ne biti u gabuli godinama....sretno u nastavku...

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 24 apr 2016, 23:03

chily-rz je napisao/la:Kakav je stav Lešinara na trenutnu situaciju ? Nisam baš upucen,uz upravu ili kontra ?

Reprogram dugovanja nije potpisan ?

Borac i Čelik su u manje-više istim problemima,preslikane situacije samo su akteri drugaciji,cini mi se jednako nesposobni,.
u odnosu na trenutnu upravu?! nista posebno, obecali su sto-sta, vidjecemo sta ce biti... ako se opstane, nema sta... svi su bolji od ilica i te klike koja nas je dovela u ovu situaciju.

a sto se tice reprograma, drugacija je situacija oko poreza i doprinosa jer je na nivou entitetskih poreskih uprava stvar drugacije regulisana.
poreski dug borca se zamrzava na godinu dana odlukom vlade koju sprovede min. finansija tako da to nije opterecenje za klub po pitanju licenci. znaci ne potpisuje se reprogram tako da nema obaveza placanja rata reprograma na mjesecnom nivou.

sto se ostalih dugovanja tice, najveci problem je spor sa skolom dzaja koji se razvlaci vec godinama. ostale presude bivsim igracima se isplacuju kako koja dodje...

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 24 apr 2016, 23:19

Piromane, samo cu ti napisati da nam sport u gradu nisu unistili ljudi sa planinskih vjenaca juzno od BL, nego bas suprotno, ljudi iz ravnicarskih krajeva sjeverno od BL (Dodik, Skrbic, Davidovic...). Napisao si jos gomilu gluposti koje ne bih komentarisao, uglavnom slazemo se oko sistematskog unistavanja Borca.
Mlad je momak :)
Pa svi klubovi koji mogu uci iz RS a su na taj fazon..
Ako je ta Krupa bila u 4 ligi znači da je tu neko uradio nešto.Gledam slike stadiona i bogami jest mali ali ima uslove kao malo ko u BiH...
Mene ponekad zivciraju razmisljanja poput tvog.U reduje da je Borac veliki klub sa tradicijom .U redu da je i iz velikog grada i da ima navijače.
Ali bolan za bilo šta danas treba novac.Vi tako lako u diskusijama predjete preko toga da je to čudo jedno...
Znaš li kako izgleda Doboj kod Kaknja.I oni došli iz 3 lige na isti način i pošteno se bore eno i stadion fin napravili...Pa vidio si koliki je Široki a ljudi imaju titula više nego i vi čak.Znaš li priču oko Viteza...
Ali sam i za to da se klubovi koji imaju ogromne dugove žestojo sankcionišu ako treba i izbacivanjem iz lige.
Sumnjam baš da su oni ...Znate vi svi u svakom gradu ko to radi samo što imena niko ne smije spomenuti...Lakše je linijom manjeg otpora...
Pusti to...
U svakom slučaju zelim vam opstanak i da budete u budućnosti klub kojo će se boriti za titule a ne biti u gabuli godinama....sretno u nastavku...
Opet se mjesaju teze,nije problem,neka osnuju klub gdje god hoce,neka igraju i na gradskom nije problem,ali unesi privatni kapital,e to je sto vi ne znate,Krupa je klub koji funkcinise uglavnom gradskim parama.Opet napisacu i ovdje taj stadion sto je napravljen,komplet je uradjen parama iz kase grada Banja Luka,da ne duzim dalje,jer ti imena nista ne znace,uglavnom to je ono sto boli svakog Banjalucanina....

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 25 apr 2016, 09:50

Ma ne bi ni to bio problem, postujem sto se svako bori za svoje selo/naselje/dio grada kako hoces, ali nemoj drugog zakopavati da bi sebe izdigao. Upravo je to ovde slucaj, pokusali su da uniste Borac i evo zamalo uspjeli.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 apr 2016, 10:10

Sretno Banjalucani do opstanka. Zamijenite se sa Slavijom ili Vitezom. Dovoljno je sto liga ostaje bez jednog velikana Veleza (mada ni Velez nije Velez dokle god igra domace u Vrapcicma) ispadanje drugog bi bila tragedija za ovu nasu ligu.

Ne znam da li ste primjetili ali kako vidim vas ostanak zele mahom Tuzlaci i Zenicani...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 25 apr 2016, 10:43

Tristan je napisao/la:Piromane, samo cu ti napisati da nam sport u gradu nisu unistili ljudi sa planinskih vjenaca juzno od BL, nego bas suprotno, ljudi iz ravnicarskih krajeva sjeverno od BL (Dodik, Skrbic, Davidovic...). Napisao si jos gomilu gluposti koje ne bih komentarisao, uglavnom slazemo se oko sistematskog unistavanja Borca.
Nisam ja ni napisao da su oni unistili sport, vec su se svojij doseljavanjem nakon rata i asimiliranjem medju prave Banjalucane unistili dug grada, pretvorili mentalitetom grad u selo, znas sta pricam valjda. “Odbij na trotin, mrku t' neđelj'cu“ i slicno. Ovi na vlasti su drugo, mada svejedno ne osjete Banja Luku kao svoj grad, tako da je manje vise svejedno odakle dolaze. Mogu oni doci i iz drugih krajeva pa da osjete grad, skotaju ga, kako god, ali nisu, nose selo u sebi, o tome sam pricao. Takodje, ne znaju sta Borac pretstavlja za Banja Luku, zato mu to i rade, zar ne? ;)
slobodnjak je napisao/la:Pa svi klubovi koji mogu uci iz RS a su na taj fazon..

Pusti to...
Nisu isto Vitez, Mladost, Siroki, kao i krupa. Svako ko je imali upucen u pricu, zna da kad se pomene prica o krupi zadnjih nekoliko godina ne moze a da se ne pomene i Borac. Zasto? Zato sto je uspjeh i izdizanje krupe direktno povezano sa Borcem i njegovim padom. Da bi krupa uspjela, Borac mora propasti, to tako ide. Vjerovatno ne znas to, pa zato si napisao ovaj post, ali tako je. Ne zamjerim ti, ali evo, ispravljam. Kao sto je @Grk1234 napisao, grad to sve aminuje i podrzava (vlast grada). Zasto sad to? Pa zato sto su upravo ti “seljaci“ na vlasti, kojima Borac ne pretstavlja nista, ne znaju znacaj tog kluba u gradu, koji je jedan od glavnih simbola Banja Luke. Da je pravi Banjalucanin na vlasti ne bi se to desavalo. Takodje, da je Banjalucanin u upravi, i naravno prije svega sportski RADNK, a ne uhljeb koji ce da dodje da se za godinu dana omrsi i u svojim Papazanima, Krupama napravi trospratnicu sa bijelim orlovima na kapiji da komsije crknu od zavisti, kupi crnu Mecku itd. Sa sela mogu biti posteni, ali ovi bome su daleko od postenja.
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 25 apr 2016, 10:53

JohnCleese je napisao/la:Sretno Banjalucani do opstanka. Zamijenite se sa Slavijom ili Vitezom. Dovoljno je sto liga ostaje bez jednog velikana Veleza (mada ni Velez nije Velez dokle god igra domace u Vrapcicma) ispadanje drugog bi bila tragedija za ovu nasu ligu.

Ne znam da li ste primjetili ali kako vidim vas ostanak zele mahom Tuzlaci i Zenicani...
:thumbup: Steta Veleza, stvarno. Nadam se da se vracaju uskoro. Hvala, i sretno takodje u osvajanju titule ako si iz Tuzle :D
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 25 apr 2016, 17:48

JohnCleese je napisao/la:Sretno Banjalucani do opstanka. Zamijenite se sa Slavijom ili Vitezom. Dovoljno je sto liga ostaje bez jednog velikana Veleza (mada ni Velez nije Velez dokle god igra domace u Vrapcicma) ispadanje drugog bi bila tragedija za ovu nasu ligu.

Propast nam uglavnom zeli najljigavija vrsta ljudi, ove danasnje Sarajlije. Ne znam da li si primjetio da "ubij Turcina'' u BL nikad nije skandirano protiv Slobode ili Celika, nego gotovo iskljucivo protiv Sarajeva/Zeljeznicara.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 apr 2016, 18:56

Pa takvi su kakvi su, jedino je njima zao sto Olimpic ispada
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 apr 2016, 12:39

Tristan je napisao/la:

Propast nam uglavnom zeli najljigavija vrsta ljudi, ove danasnje Sarajlije. Ne znam da li si primjetio da "ubij Turcina'' u BL nikad nije skandirano protiv Slobode ili Celika, nego gotovo iskljucivo protiv Sarajeva/Zeljeznicara.
Samo da dodam ko zeli propast BORCU CELIKU VELEZU SLOBODI ZELJI IL SARAJEVU taj zeli propast svom klubu..Ligu 12 mora nosit tih 6 klubova uz Zrinjski i Siroki pa i Radnik .Kad to bude imacemo najjacu ligu u regionu a i reprezentaciju ..A za to Ubij turcina il Ubij Srbina il ubij ustasu za mene je pravi seljakluk ko god to skandira ..Ubij turcina a pola igraca u Zelji il Sarajevu su srbi npr al time vi iritirate navijace iz Zenice il Tuzle..Vratite Borac gdje treba jer vama dok je Igokea i slicnih klubova nista od Borca a zna se cija je Igokea koja nema 15 navijaca i kad tad ce nestat ..Sretno u opstanku i mslim 99% opstajete a Slavija ispada il mozda Vitez.VITEZ-CELIK BORAC-SLAVIJA VITEZ-SLAVIJA RUDAR-VITEZ RADNIK-BORAC BORAC-VITEZ su kljucne utakmice .Sami o sebi odlucujete.imate extra raspored
u Subotu idete na poziciju 10..pozz iz Zenice..imate

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 26 apr 2016, 12:47

BatistutA19 je napisao/la: Samo da dodam ko zeli propast BORCU CELIKU VELEZU SLOBODI ZELJI IL SARAJEVU taj zeli propast svom klubu..Ligu 12 mora nosit tih 6 klubova uz Zrinjski i Siroki pa i Radnik .Kad to bude imacemo najjacu ligu u regionu a i reprezentaciju ..A za to Ubij turcina il Ubij Srbina il ubij ustasu za mene je pravi seljakluk ko god to skandira ..Ubij turcina a pola igraca u Zelji il Sarajevu su srbi npr al time vi iritirate navijace iz Zenice il Tuzle..Vratite Borac gdje treba jer vama dok je Igokea i slicnih klubova nista od Borca a zna se cija je Igokea koja nema 15 navijaca i kad tad ce nestat ..Sretno u opstanku i mslim 99% opstajete a Slavija ispada il mozda Vitez.VITEZ-CELIK BORAC-SLAVIJA VITEZ-SLAVIJA RUDAR-VITEZ RADNIK-BORAC BORAC-VITEZ su kljucne utakmice .Sami o sebi odlucujete.imate extra raspored
Hvala, takodje svrgnite lopove sa pozicija u Celiku, vratite publiku na stadion. Slazem se da su to nosioci bh fudbala, sa novim Sirokim i Zrinjskim. Pozdrav iz Banja Luke!
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 apr 2016, 12:55

PiromanBL je napisao/la:
BatistutA19 je napisao/la: Samo da dodam ko zeli propast BORCU CELIKU VELEZU SLOBODI ZELJI IL SARAJEVU taj zeli propast svom klubu..Ligu 12 mora nosit tih 6 klubova uz Zrinjski i Siroki pa i Radnik .Kad to bude imacemo najjacu ligu u regionu a i reprezentaciju ..A za to Ubij turcina il Ubij Srbina il ubij ustasu za mene je pravi seljakluk ko god to skandira ..Ubij turcina a pola igraca u Zelji il Sarajevu su srbi npr al time vi iritirate navijace iz Zenice il Tuzle..Vratite Borac gdje treba jer vama dok je Igokea i slicnih klubova nista od Borca a zna se cija je Igokea koja nema 15 navijaca i kad tad ce nestat ..Sretno u opstanku i mslim 99% opstajete a Slavija ispada il mozda Vitez.VITEZ-CELIK BORAC-SLAVIJA VITEZ-SLAVIJA RUDAR-VITEZ RADNIK-BORAC BORAC-VITEZ su kljucne utakmice .Sami o sebi odlucujete.imate extra raspored
Hvala, takodje svrgnite lopove sa pozicija u Celiku, vratite publiku na stadion. Slazem se da su to nosioci bh fudbala, sa novim Sirokim i Zrinjskim. Pozdrav iz Banja Luke!
Mi kad se vratimo na Bilino ubjedljivo ce mo imat najbolju posjetu bice najjvruci teren ko prije e sad kad nznam ni ja opasni su lopovi vidis po svom klubu u svom gradu gdje je Borac i u fudbalu kosarci a gdje je bio al doce to sve na svoje mjesto .A liga 12 bice najjaca j bivsoj jugi jer samo uzmi ovih 6 klubova koji imaju armiju navijaca samo trebaju pametni ljudi i posteni ....pozz i tebi i sretno u opstanku

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 27 apr 2016, 16:50

Sjećam se tekme protiv Proletera iz Zrenjanina. Sjećam se i finala kupa sa Zvezdom i odbrane penala Piksiju od poluslijepog Karalica. Život je tih dana u Banja Luci stajao, postojao je samo Borac.
I sjećam se : O Suzana **** Partizana, **** Zvezdu, **** Rada, usred Beograda... Navijanja u Splitu, Zagrebu, Skoplju, jednom i u Ljubljani...
Tuga brate. Ali, jedno ne kontam. Kako Leške nista ne urade? U Platonovu i zabranite lopovima i političarima ulaz.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 28 apr 2016, 20:12

Sretno u nastavku sezone! Steta bi bila da ostanu neki klubovi sa nekim oranicama i bez navijaca, a da vi ispadnete iz velikog grada, sa odlicnim stadionom i sa dobrom publikom( osim nacionalistickih povika :thumbup: )
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

bluearmy
Kontakt:

Post Postao/la bluearmy » 29 apr 2016, 16:09

Sutra je dan odluke, koja nas moze pomoci prema opstanku, vrijeme je da se trgnemo
FK Borac ⚫ FC Chelsea ⚫ FK Partizan

I gdje god da igras ...

Za nju bori se i pobjeđuje...

Za tebe se borba vodila žestoka Republiko Srpska zjenico iz oka...

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 29 apr 2016, 19:38

Ako mi sutra uzmemo, uz ovu pobjedu Viteza, cini mi se da se onda Slavija oprasta definitivno :) mi sutra moramo pobijediti a radi nadolazecih meceva bilo bi dobro da uzmemo 2-3 razlike :) samo jako !! :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 apr 2016, 06:17

delko je napisao/la:Ako mi sutra uzmemo, uz ovu pobjedu Viteza, cini mi se da se onda Slavija oprasta definitivno :) mi sutra moramo pobijediti a radi nadolazecih meceva bilo bi dobro da uzmemo 2-3 razlike :) samo jako !! :)
Svim pravoslavcima srećan uskrs "Hristos vaskrse".
Ja volim FK Tuzla City

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 apr 2016, 19:04

Tristan je napisao/la:

JohnCleese je napisao/la:Pa takvi su kakvi su, jedino je njima zao sto Olimpic ispada
jos vam Sarajlije trebaju isporuciti sleper vazelina kad se vec toliko trpate :salut:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.