SP - Grupa G

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide u 1/8?

Brazil
127
45%
Portugal
60
21%
Obala Slonovace
65
23%
Sjeverna Koreja
28
10%

Ukupno glasova: 280

A_d_0
Kontakt:

Re: SP - Grupa G

Post Postao/la A_d_0 » 15 jun 2010, 22:44

Genghis je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Realno Kaka je slab bio,ali i dok je bio najbolji na svijetu on nije nesto pretjerano trcao zbog toga ti ovo sto si napisao nema smisla. :?
Nije u tome poenta, poenta je da nonšalantno je ulazio i u duele gubio je loptu prelako, i uz to trčkarao , tako da je odigrao veoma veoma loše. Šta očekivati drugo kad mu je kloc Manuel "maNe" Vezegrini bio trener, tako da sam siguran da će Veliki Jose poraditi malo na njegovom zalaganju i svemu ostalom.
Takvog ga gledam citavu sezonu pa se i ne cudim. Odkad ode u Real propade u crnu zemlju. Ko da nije to taj igrac.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 jun 2010, 22:44

Dirljivo je to sto se rasplakao ali iskreno to je znak da nije psihicki stabilan, ja sam odmah pomislio da ce napraviti nekakvu glupost zbog treme i uzbudjenja. Ali dobro se kontrolisao tokom utakmice i nije lose igrao. Sve u svemu Sj. Koreja je simpaticna repka, nadam se da ce uspjeti uzeti koji bod, tesko da ce proci dalje ali nikad se ne zna.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 15 jun 2010, 22:44

Šteta ,navijao sam za ove lude korejance ali nisu mogli izdržati.
Prvo poluvrijeme su se odlicno držali, Brazil ništa nije mogao...u drugom su malo pali fizicki i onaj gol majstorija Maicona ih je presjekao...ovo nije normalno koji fanatizam i disciplina vlada kod S.Koreje....ljudi trce ko manijaci i grizu na trenu za svaku loptu i tako nadoknađuju manjak fudbalskog znanja i tehnike.
Jbg Brazil je ipak velesila za njih i prije meca su mnogi ocekivali da ce ih pregaziti sa 5-6 komada
Citava Koreja vrijedi 15 miliona ,dok Brazil vrijedi 515 miliona - sve je time receno.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 jun 2010, 22:45

Brazil rutinski..mozda olako shvatili i previse opusteno usli u utakmicu al rutinska pobjeda...naravno igra moze puno bolje i bice u nastavku turnira

Korejancima svaka cast..nadam se da ce ovako odigrat i dvije preostale utakmice za velikom borbenoscu i zeljom i tako se casno oprostit od turnira....
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 15 jun 2010, 22:45

KONGO je napisao/la:Svaka cast crveni sinovi :D
Iskreno mislim da mogu pobjedit i Portugal a i one slonove.

Samo da kazem da su Stiv Mkmanaman, i ovi americki voditelji na ESPN-u pravi papci. Pricaju kako su oni navijaci upravo placenici iz Kine, i da su samo glumci. Mamu im americku sugavu, a medju navijacima ima i djece taman bi veliki vodja placao neke Kineze da idu navijat za Koreju, kakva je to glupost.

Uff sto nisu s' Amerima u grupi pa da im oderu guzove :evil:

Isto tako ne vole ni Maradonu, pominjali su kako je on s' Kastrom ovo ono,a ako iko digne pehar na ovom sugavom prvenstvu to ce biti veliki Diego.

P.S. Brazil ispod svih ocekivanja, bolje bi i sad Romario odigrao nego onaj Fabinao . A da ne spominjem sta bi radili Ronaldo,Ronaldinjo i Pato. DUNGA GLUPAN
Demokratija mogu laprdat šta hoće al činjenice govore za sebe :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 15 jun 2010, 22:50

Mislim kako neko moze mrziti ove ljude stvarno su oni amerikanci ****,poginuli su za dres cak je 1 igrac plakao na pocetku kada su bile himne svaka cast koda bi dzeko ili neki dugi plako to je onaj pozitivan nacionalizam iskren mislim da ako budu igrali srcem mogu proci grupu :D :D h[youtube]ttp://www.youtube.com/watch?v=Gn1_Jbapvmw[/youtube] mislim da ovaj video za svoju minutu govori milion rijecislika :D :D
Zadnja izmjena: Grbavica moj zivot, dana/u 15 jun 2010, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
svoj ti pos'o !

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 jun 2010, 22:52

U ovoj skupini smrti Portugal je po meni vrlo blizu prolaza uz Brazil, jedini problem im je Cristiano Ronaldo koji je previše egocentričan, sebičan, sve hoće sam ali je po meni Portugal u boljoj situaciji od Obale Bjelokosti jer Drogba je ozlijeđen, ni danas nije trebao nastupati. Uz, može se reći čeličnu obranu Portugalaca, koja može zadržati Brazilce za razliku od obrane Obale i napad koji će utrpati koji gol Portugal će ići na megdan svojim susjedima i velikim suparnicima Španjolcima
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jun 2010, 23:00

I Portugal i Obala su trube zesce.
Koreja bi sa ovakvim pristupom,mogla nesto vise umociti.
Brazil vadi prejaka klupa.Grafonja ako udje pozandarat ce ih. :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 jun 2010, 23:05

Ja mislim da je ovo Korejin maksimum.Jer oni su bili nepoznanica na SP.u,i niko nije znao kako igraju.Brazil se poigravao olako shvateo i eto ne obecavajuceg rezultata.Portugal i Obala sada znaju kako se trebaju postaveti u igri sa Korejom i verujem da ce ih obe repke dobeti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2010, 23:15

Vidi sto se ovdje odjednom pojavi citava vojska komunjara. Samo cekaju priliku da se vrate na vlast. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 jun 2010, 23:19

ovim sto hvale sistem komunjarama u koreji, slobodnu u koreju pa da vidimo koliko bi izdrzali pod onom diktaturom ;) ljudi tamo neznaju sta je mobitel, toliko o njihovim vlastima :!:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jun 2010, 23:21

steve-o je napisao/la:ovim sto hvale sistem komunjarama u koreji, slobodnu u koreju pa da vidimo koliko bi izdrzali pod onom diktaturom ;) ljudi tamo neznaju sta je mobitel, toliko o njihovim vlastima :!:
Ljudi ne znaju ništa. Da, ja bih volio biti tamo, ali kao tiranin, ne kao obični obespravljeni građanin. :mrgreen:

A, stvarno sam pozitivno iznenađen igrom Koreanaca. Nisu se branili 90. minuta te izbijali loptu na polovinu Brazila, već su pokušavali stvoriti neku akciju. Onaj azijski Rooney je solidan igrač, par duela je dobio, jak je, ima sjajnu tehniku, te se ne bih začudio da pređe u Evropu nakon SP-a. Naravno, ne mislim na neki ultra jaki klub, ali u nekog prvoligaša sa ambicijama vezanim za opstanak u prvoj ligi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 15 jun 2010, 23:25

steve-o je napisao/la:ovim sto hvale sistem komunjarama u koreji, slobodnu u koreju pa da vidimo koliko bi izdrzali pod onom diktaturom ;) ljudi tamo neznaju sta je mobitel, toliko o njihovim vlastima :!:
Molim vas, da je tako lose ovi momci bi pobjegli kad izidju vani ba. Isto kao sto su Afrikanci prije nekoliko godina kad su otisli na neki turnir u Svedsku ili Dansku. Ljudi su sami protiv svih, i ponosni su na svoju zemlju.

TO SE ZOVE PROPAGANDA sto slusas od strani i domaci medija.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 jun 2010, 23:28

KONGO je napisao/la:
Molim vas, da je tako lose ovi momci bi pobjegli kad izidju vani ba. Isto kao sto su Afrikanci prije nekoliko godina kad su otisli na neki turnir u Svedsku ili Dansku. Ljudi su sami protiv svih, i ponosni su na svoju zemlju.

ma propaganda ili ne zapad je ispred njih miljama(ne mislim samo ekonomski, vec i razvojom kulturnim). jedna kina je takodje u principu komunisticka zemlja pa su i oni cak skontali da nemoze to tek tako, zato pogledaj danas kod njih lijepog razvoja ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2010, 23:29

KONGO je napisao/la:

Kako ce brate pobjec, kad im familija u Sjevernoj Koreji i pobili bi ih ako pobjegnu. A u Koreji ljudi gladuju dok oni prave ogromne puteve u galvnomg radu (koje niko ne koristi, jer niko nema auto), kipove Kim Jong Ila, bacaju pare na ogromnu vojsku itd. Ali nije sad tema.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jun 2010, 23:31

Propaganda nego sta.
Pa i za nas su mislili.Da uopste tv,videa,kompa nemamo niti koristimo.
Jos mi je ona prica rodjaka,kad je otisao kao izbjeglica u Dansku.Pokazuju mu kako se pali i gasi video i to satro nov.
A on slike izvadi ukucana a iza njih tv i vidi vraga isti video skoro.E to mi je slika mojih prije pet godina. :mrgreen:
Ljudi ohladili 8-)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 15 jun 2010, 23:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jun 2010, 23:32

Ma ljudima su oduzeli pasose, da nemogu da pobjegnu. Pa sta vi mislite zasto covjek place? :D

Inace svaka im cast, i zao mi je sto nisu odigrali nerjeseno. Blijed start skoro svih favorita, da vidimo kako ce Spanija sutra da razbije Svicu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 jun 2010, 23:34

ma dovoljno je uzeti u obzir cinjenicu da ovi diktatori nedaju narodu svome da prate SP preko tv-a. j-koreja > s.koreja ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 jun 2010, 23:39

Oni "navijaci" Koreje na tribinama su placenici iz Kine koji su placeni da glume navijace Sj.Koreje,zanimljiva drzava u svakom slucaju.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 jun 2010, 23:47

Since leaving the country isn't exactly the easiest thing for North Koreans to do and traveling all the way to South Africa just to watch their team serve as the sacrificial lamb to the Group of Death may not be the best reason to do it, they've decided to recruit their Chinese friends to make the trip for them.

Says the AP:

The Beijing office of the North Korean Sports Committee is giving outtickets to the tournament, China’s state-run Xinhua News Agency reported.

The Chinese fans will attend North Korea’s games against Brazil and Portugal, Xinhua said.

North Korea is looking to distribute 1,000 tickets to these Chinese rent-a-fans. It almost seems appropriate given the ties between China and North Korea -- even the team's sponsor is a Chinese sports apparel maker -- and the secretive, largely unknown quantity of the North Korean team.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.