Ovo podsjeća na prvu tekmu sa Realom 2014, samo smo ovdje više prostora i prilika imali, ali način na koji su nas pobijedili zastrašujuće identičan.
Kod gola glavni krivac Tijago, jer umjesto da brani gol on ide na prekid pasa ka njihovoj odbrani, ostalo sve je lančana reakcija, a baš su nanizani igrači koji nisu trebali biti tu gdje jesu

Posao Xabija mogu tazumiti i nije bio loš koliko određeni hoće da predstave, ali Tijago i Bernat premlaki u duelima, iako je Tijago ima finih pasova, stvaranja prostora, ipak više štete nanio, a šta tek o Bernatu reći, svaki duel izgubio, osvojene lopte prodaje, u napadu nikakva podrška, uvijek najgore rješenje s loptom na pokrivenog igrača, koštao nas prošle godine debakla protiv Barce..., šta još reći o tom igraču za koga je Contento Alaba.
Da ima pravde Kalle bi ovog iz ekipe suspendovao da trener nema pravo na nj, a ovaj ne zaslužuje da nosi naš dres, nadamo se takvoj reakciji.
Idemo sad na naše koji mi noć i dojam popravili.
J.Martinez, to je najbolji igrač na svijetu, prije sam još govorio, a i sada ću. Kakav Messi, Ronaldo ili neko od naših, ovaj šta radi sa svojom visinom to neupamćeno u fudbalskom svijetu stoji. Duela izgubiti ne zna, čak i protiv najbržih igrača na brisanom prostoru, spasio nas kod onog prodora Grizmana kad je nojo nogom odbranio, zanimljivo da pored one dvije niko nije naveo tu treću 100% priliku Atletica.
Uživanje je gledati ovog superigračinu na djelu.

Vidal, kakva junačina, kakav borac, koliko samo osvojenih lopti i duela dobivenih, za kratko vrijeme postao ljubimac svih navijača.
Costa, u napadu najviše se trudio, dosta je i probio puta, bio najopasniji, uvijek je imao rješenje s loptom
To je to, nespomenuti soldini ili pomena nisu vrijedni.
U revanšu očekujem mnogo, kao i protiv Reala 2014, isti je osjećaj, samo da se ne ponovi,
mada ljudi iskreno ćemo ovaj Atletico nije dobar gdje ga svrstavaju, najviše mi liče na kvalitet prošlogodišnjeg Porta,
prostora je večeras bilo, ali završne ideje nije, možda je miler u napadu falio, ali ko zna bi li onda imali ovakvu kontrolu.
Fino je to imati kontrolu, ali bolje bi nam bilo da smo se pustili u otvoreni bitku gdje bi ih naš kvalitet nadjačao, ovako smo upali u njihov bunker, definitivno kiks trenera, ne kao prošle godine, ali ipak kiks.