BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 27 apr 2016, 13:10

Naravno da je glupo tretirati BVB kao najbližeg konkurenta FCB, oni su samo najmanje loši od svih ostalih, jer da su pravi konkurent, ne bi im tri najbolja igrača vrijedna 150 miliona otišli u FCB za možda 70 miliona, ne bi prošle sezone bili u minusu u odnosu na FCB preko 30 bodova, ne bi dozvolili da Firminho ode u Liverpul, nego bi ga doveli sebi, ne bi im problem bio da zadrže jednog Mikija koji se dvije sezone nije mogao s loptom sastaviti itd, itd. Ovako im preostaje da prodaju klase, da dovode potencijale koji će nakon prve dobre sezone reći kako im se ne produžava ugovor, pa će ih ovi držati do zadnje godine, onda uzeti siću itd. Tako je to u BL, razvojnoj ligi koja živi od prodaje igrača i priča o punim stadionima, jeftinim ulaznicama i o tome kako su tata i neka kurava nagovorili Humelsa u koji će klub preći.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 27 apr 2016, 13:41

Klopp je napisao/la: Halali tih 30 miliona, ko ga **** i posalji na tribinu godinu dana pa nek ide za dzaba al ces bar presjeci jednom za sva vremena. Postavlja se pitanje ko je sljedeci ko ce u Bayern? Jel treba svake godine da ti najbolji igrac ide u najveceg rivala? Presjeci vise jednom, svak te ziv je.be i ti ih jos s osmijehom ispracas i ostavljas im sirom otvorena vrata da se vrate.
Pa ne vidim kako ce ovim cinom resiti problem, ili napraviti kako kazes to "presecanje".
Igrac ce opet otici u isti klub, samo ce kao kompenazaciju klub dobiti jednu veliku nulu. Odbijanjem neces napraviti nikakav znacajan pomak u politici kluba, sem sto ce mozda neki celnici u klubu se bar na kratko osecati silnim jer su odbili mocni Bayern, iako je to potpuno lazan osecaj siline jer na kraju je proizvod poprilicno slican.

Ovakvo razmisljanje, pogotovo u eri gde je fudbal postao jedna vrsta od mnogobrojnih industrija i klasican biznis, je potpuno neracionalno i neodgovorno prema klubu. Ako igrac zeli da ide, a ne postoji nacin produzenja ugovora koji istice za godinu dana, tu i nema opcije B (ima, ali je ona potpuno destruktivna kako po klub tako i po igraca).

Na kraju krajeva, Bayern ne treba posmatrati kao rivala Dortmunda, vec kao jedan od najjaca ili najmocnija bolje reci, tri kluba na svetu i to je realnost.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 27 apr 2016, 14:03

Ma u ovoj prici je Bayern najmanje kriv,oni su samo stali u red cim su naculi da bi Hummels mogao promjeniti klub i sto je po meni sasvim legitimno.
Po meni glavni krivac uprava,a i Hummelsu ovo nije nimalo ok tolike godine provedene u klubu,ako imas imalo postovanja neces preci u najveceg rivala i tu nema opravdanja nikakvog.
Jer mogao je da bira klub koji zeli,vise puta je govorio da bi volio da se okusa u nekoj drugoj ligi nikad se nije dalo naslutiti da bi mogao da se vrati u Bayern.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 27 apr 2016, 16:25

FRANK RIBERY je napisao/la:Ja dvije godine trubim da je nesto ozbiljno trulo vasoj upravi, a pojedinci ko djeca advokatisu za Watzkea i Zorca. Eto sad polizite sve sto ste pljuvali, isto Hitlerova mladez, odani Fuhreru Watzkeu do kraja, a covjek srozava klub , ubija svaku zehru postovanja.

I opet je Bayern kriv, opet je Bayern natjerao Lewu, Gotze, Hummelsa da potpisu jer kao mi drzimo sve za muda i niko u Bundesligi nema svoje ja.Ispravka netacnog navoda bi bila, muda nemaju Watzke i Zorc, **** covjeka ko ne nauci na vlastitoj gresci, a njima se ponavlja evo treci put.
FRANK RIBERY je napisao/la:Ne moze niko reci da BVB nije ustanju dat 10 mil eura Hummelsu, problem je sto sa svakim igracem ceka zadnja godina ugovora. Bayern produzuje ugovore koji traju do 2019-te. Oni su jednostavno prije dvije godine Hummelsu trebali dati 10 milion i ugovor do 2020 i mirna Bosna. Sto nisu, pitajte one koji to bolje znaju.
Ne mogu svi drugi biti krivi, a krivci se ne trate u vlastitim redovima. Evo pitanje za ve simpatizere Borussije, zasto uprava nije prije dvije godine potpisala sa Hummelsom dugogodisnji ugovor i tad mu dala pare koje zeli?
Bravo. To je to. Potpisujem od do.
Nisi jedini na trubi. Takodje od vajkada ukazujem na strateske greske, no proglasise me pljuvacem, zlocincem.
Sad kao svi iznenadjeni i nemogu da vjeruju. :clap:
Paradajz je napisao/la:Pa ne vidim kako ce ovim cinom resiti problem, ili napraviti kako kazes to "presecanje".
Igrac ce opet otici u isti klub, samo ce kao kompenazaciju klub dobiti jednu veliku nulu. Odbijanjem neces napraviti nikakav znacajan pomak u politici kluba, sem sto ce mozda neki celnici u klubu se bar na kratko osecati silnim jer su odbili mocni Bayern, iako je to potpuno lazan osecaj siline jer na kraju je proizvod poprilicno slican.
Oooo grdno se varas.
Zamisli samo Hummels da je presjedio ovu sezonu na klupi. Dali bi igro i jednu minutu za Elf? Dali bi bio na spisku za evropsko prvenstvno? I dali bi takvog igraca van forme i "obelezenim" htjeo buy€rn?
Paradajz je napisao/la:Ovakvo razmisljanje, pogotovo u eri gde je fudbal postao jedna vrsta od mnogobrojnih industrija i klasican biznis, je potpuno neracionalno i neodgovorno prema klubu. Ako igrac zeli da ide, a ne postoji nacin produzenja ugovora koji istice za godinu dana, tu i nema opcije B (ima, ali je ona potpuno destruktivna kako po klub tako i po igraca).
A postojil nacin za ugovore koji isticu za dvije godine?
Sad ga BVB moze samo glabat. Poenta i kritika i jest da da se proslo ljeto trebalo produzit sa Hummelsom (ultimatum, il produzujes ili transfer van GER).
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 apr 2016, 16:32

Lokos19 je napisao/la: Zamisli samo Hummels da je presjedio ovu sezonu na klupi. Dali bi igro i jednu minutu za Elf? Dali bi bio na spisku za evropsko prvenstvno? I dali bi takvog igraca van forme i "obelezenim" htjeo buy€rn?
Mogli bi ovo uraditi jednom i onda bi mogli komotno da dovodite igrace iz Konga, Zimbabvea da igraju kod vas jer drugi niko ne bi htio duzi ugovor niti ugovor bez klauzula koji ne rjesavaju ovakva pitanja.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 27 apr 2016, 16:35

muamerc je napisao/la:Mogli bi ovo uraditi jednom i onda bi mogli komotno da dovodite igrace iz Konga, Zimbabvea da igraju kod vas jer drugi niko ne bi htio duzi ugovor niti ugovor bez klauzula koji ne rjesavaju ovakva pitanja.
Da, upravu si. Nebi niko doso kome je BVB samo usputna stanica do buy€rna i ko bi samo da odrzava formu na visokom nivou.
Kao sto reko transfer je uvjek moguc, samo uz uslove kluba (realna odsteta i no buy€rn). Prosto ko pasulj.

Jedan Weigl napr. bi sigurno doso i pored te cause Hummels. ;)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 apr 2016, 17:19

Lokos19 je napisao/la: Jedan Weigl napr. bi sigurno doso i pored te cause Hummels. ;)
Naravno da bi dosao iz cvajte...pitanje je da li bi npr. Miki izabrao BvB ispred Liverpoola.Opet sve je to izbor uprave,ima i jedna i druga taktika svoje prednosti i mane.
Desperado09 je napisao/la: Nema objasnjenja osim ucjene od trebe ili da su sihiri u pitanju.
Nema objasnjenja ni zasto se 2 godine prije odlaska znalo da ce Lewa u Bayern...cak je i cini mi se Mourinho godinu dana ranije izjavio da se zna da ce u Minhen.Ni jedan drugi tim nije bio opcija...nema objasnjenja ni zasto je sad Bayern jedina opcija za Hummelsa-nema te trebe kojoj Barcelona ne bi bila opcija :lol:

Sto se tice zamjene,ne treba bezveze bacati novce pored Gintera zivog...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 apr 2016, 18:28

Paradajz je napisao/la:
Klopp je napisao/la: Halali tih 30 miliona, ko ga **** i posalji na tribinu godinu dana pa nek ide za dzaba al ces bar presjeci jednom za sva vremena. Postavlja se pitanje ko je sljedeci ko ce u Bayern? Jel treba svake godine da ti najbolji igrac ide u najveceg rivala? Presjeci vise jednom, svak te ziv je.be i ti ih jos s osmijehom ispracas i ostavljas im sirom otvorena vrata da se vrate.
Pa ne vidim kako ce ovim cinom resiti problem, ili napraviti kako kazes to "presecanje".

Ovakvo razmisljanje, pogotovo u eri gde je fudbal postao jedna vrsta od mnogobrojnih industrija i klasican biznis, je potpuno neracionalno i neodgovorno prema klubu. Ako igrac zeli da ide, a ne postoji nacin produzenja ugovora koji istice za godinu dana, tu i nema opcije B (ima, ali je ona potpuno destruktivna kako po klub tako i po igraca).

Na kraju krajeva, Bayern ne treba posmatrati kao rivala Dortmunda, vec kao jedan od najjaca ili najmocnija bolje reci, tri kluba na svetu i to je realnost.
Dosta toga ispravno rečeno. A pogotovo slanje igrača na tribine se ne isplati i takve metode više ne prolaze. Klub se samo može drugim sredstvima boriti, a naravno najveće sredstvo je novac (tu klubu poput Dortmunda treba određenog rizika) i koncept da ubijediš igrača da ostane.
A ovo boldirano je ključ i naravno kada se to svari, onda je jasno zašto igrači idu u Bayern. Plus, njemački igrači u većini slučajeva rado ostaju u Njemačkoj i tada biraju najjači njemački klub. A Bayern i sam grad Munchen jednom igraču nudi sve, a posebno njemačkom igraču, koji zna da će se tu uklopiti, a ne da ide negdje izvan države.
I kada neko kaže, pa što ne ide u Englesku, pa s kojim to klubom u Engleskoj ima veću šansu da osvoji LP u odnosu na Bayern? U tom smislu Bayern Hummelsu nudi bolju sportsku perspektivu, a i nudi mu više para. E onda dolaze ovi ostali faktori, žena, porodica i slično. Kada sav paket štima, onda nema dileme.
A naravno da mu nije ni lako otići iz Dortmunda kada je tu proveo sjajne godine. Samo sada želi da uskoči u novu sferu, a isto tako želi dokazati da može u Bayernu uspjeti, jer u prvom navratu to nije uspio.

A sada je druga ona priča: vjernost, ljubav, obećanja i slično. To je nešto sasvim drugo. Ali odluka se zasniva na gornjim argumentima, koliko god to bilo bolno za pravog Borussijinog navijača.

Pale_Companion je napisao/la:Ova priča da svi putevi u bundesligi vode u bayern mislim da nije uvijek tačna, shodno i ovoj priči da igrači u karijeri samo vide novac.

Sjetite se samo Reusa kad je iz Gladbacha prelazio u Bvb gdje je pritom odbio vjerovatno bogatiju ponudu Bayerna, a i kasnije ih je ostavljao u par navrata sa modrim mudima. ..

Također slučaj s Raffaelom iz prošlog ljeta kad je odbio Bayern (Pep ga je želio kao zamjenu za Lewu, slično što je i Pizzaro igrao ) , te odbijanje bogate ponude iz Katara, gdje su mu šeici nudili troduplo veću platu nego što ima u gladbachu. ..

Samim tim što želim reći je da mi djeluje da nisu samo finansije razlog mogućeg matsovog transfera kako neki žele da prikažu....
Ima dosta tu istine što si napisao, ali samo ovo oko Raffaela mi opšte nije poznato. Možda je bila puka špekulacija... :) Bilo je naravno igrača koji su odbijali Bayern, naveo si primjer Reusa. Ranije ih je bilo koji su se prije za BVB odlučivali.
A slabo ko spominje seronju Kehla, koji je čak s Bayernom predugovor potpisao pa se odlučio za BVB (čovjek dugo igrao igru, pa na kraju iz ko zna kakvih razloga prelomio za Dortmund). I mi bi sada ovdje trebali pričati o podlosti Bayerna, kada se jedan igrač odluči za ovako moćan Bayern... ;) I to iz sasvim razumnih razloga. Pa ako na nekog mogu Dortmundovci biti ljuti, onda je to samo igrač.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 27 apr 2016, 18:31

Lokos19 je napisao/la: Oooo grdno se varas.
Zamisli samo Hummels da je presjedio ovu sezonu na klupi. Dali bi igro i jednu minutu za Elf? Dali bi bio na spisku za evropsko prvenstvno? I dali bi takvog igraca van forme i "obelezenim" htjeo buy€rn?
Ne bi presedeo. Jer je to profesionalac (mislim, valjda jeste), i verujem da bi na kraju i igrao za Dortmund. I otisao bi bez kompenzacije. Doduse, i to je domen sbbkbb, jer ne znamo reakciju Hummelsa na eventualno odbijanje uprave da ga proda, da li bi kmecao ? Nisam tako siguran. I ako bi, siguran sam da bi u nastavku sezone negde vrlo brzo poceo da igra.

[quote=""Lokos19"]
A postojil nacin za ugovore koji isticu za dvije godine?
Sad ga BVB moze samo glabat. Poenta i kritika i jest da da se proslo ljeto trebalo produzit sa Hummelsom (ultimatum, il produzujes ili transfer van GER).[/quote]

Naravno, ako je igrac zasluzio igrama, i ako klub zeli da veze tog igraca na dugi niz godina, obnova vec postojeceg ugovora je potpuno razumno i logicno resenje.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 27 apr 2016, 19:04

Citam vas forumasi , koliko vidim ima vise ovih sa bayinog foruma koji su dosli da se nasladjivaju i sole more , a more slano.
Ovako sto se tice Hummia i prelazka u yayern, tu je pokazao bas karakter i svoju kapitensku velicinu :thumbdown: Mislim da vise nije vrijedan spominjanja , sad samo treba sto vise € izvuci od baye.
Dembele smo vec potpisali, on je nas radi se o veoma ekplozivnom mladom igracu 18.god , malac je vec sada zvjer e u ovom slucaju mozemo donekle pohvaliti upravu s obzirom koji su sve velikani pokazali interes za njega.
Ako bi dosla ponuda od nekih 70 milioncica za Aubu, prodati ga bez razmisljanja , on jeste ovu sezonu eksplodirao, ali kao sto vec neko napisa ipak je on limitiran igrac.
Za tu lovu mozemo zabaciti udicu za Lukaku, gdje bi bilo dovoljno 40.milki. da se dovede.
Odlazak Gundoguzana uopste nebi tesko preboljeli s obzirom da je pao i dogovor izmedju dvije uprave Hummi pravac Munich , a Gofcante nazad u Dortmund.
Sad zamislite navalnu formaciju BvB. Gotze. ... Reus..... Dembele ...Lukaku..a tu je naravno jos i Miki ako produzi i ostane , jer ne moguce je da nas sva trojica napuste .
Sto se tice odbrane koga dovesti za paksu Hummia , jedno vrijeme se spominjao. Dragovic.. sad su u opticiju mali Süle iz Hoffe i Omer Toprak iz guzena.
A imamo mi naseg Gintera, koji moze sasvim solidno zamjeniti Hummia.
Love ce biti prodajom igraca , a i zastekalo se nesto preko sponsora igra se liga prvaka svi su uslovi tu da ocekujemo jos i jaci dortmund u nastavku nove sezone.
PS.laze ko kaze da neki igraci nisu ne zamjenjivi , svako je zamjenjiv pa tako i paksu Hummi ! :kafa:
Zadnja izmjena: jamesrodriguez, dana/u 27 apr 2016, 21:42, ukupno mijenjano 2 puta.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 27 apr 2016, 20:35

adnan24 je napisao/la:
Nema objasnjenja ni zasto se 2 godine prije odlaska znalo da ce Lewa u Bayern...cak je i cini mi se Mourinho godinu dana ranije izjavio da se zna da ce u Minhen.Ni jedan drugi tim nije bio opcija...nema objasnjenja ni zasto je sad Bayern jedina opcija za Hummelsa-nema te trebe kojoj Barcelona ne bi bila opcija :lol:

Sto se tice zamjene,ne treba bezveze bacati novce pored Gintera zivog...
Nema objašnjenja zašto Lewa koji nije Nijemac hoće samo u Minhen za nula Eura, a KDB koji takođe nije Nijemac hoće u MC za 70 miliona. Kad Humels i Gece odu u Minhen, to je zato što su Nijemci i vole da ostanu u Njemačkoj a kad Gomez koji je Nijemac postane višak u Minhenu, on neće u tada itekako jaki BVB, više voli da ode u Italiju u drugorazrednu Fiorentinu, valjda s njima misli nešto osvojiti. Za Martineza se mora platiti 40 miliona, za Neymara i Balea da ne kažem koliko, a Lewa i Gece se dobiju za 37. Ja ovo pišem onako, neka se niko ne trudi da mi bilo šta objasni.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 apr 2016, 21:43

effe_sa je napisao/la: I mi bi sada ovdje trebali pričati o podlosti Bayerna,
Nece se ljutiti u Gladbachu sto im je BvB uzeo Reusa al' ako pored njega uzmu Dahouda,Raffaela pa ponude jos nekima ugovore onda ce se vjerovatno zapitati sto se kupuje samo u Gladbachu a ne negdje drugdje.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 27 apr 2016, 22:42

Nema potrebe za naklapanjima. Bayern je rak rana Bundeslige, sve ostalo su varijacije tog glavnog problema.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 apr 2016, 23:56

adnan24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la: I mi bi sada ovdje trebali pričati o podlosti Bayerna,
Nece se ljutiti u Gladbachu sto im je BvB uzeo Reusa al' ako pored njega uzmu Dahouda,Raffaela pa ponude jos nekima ugovore onda ce se vjerovatno zapitati sto se kupuje samo u Gladbachu a ne negdje drugdje.
Ja ti fino kažem, ako ćete kriviti nekog, tražiti krivca možete ga tražiti samo u vlastitim redovima. Ostala je priča isprazna. Ali ja sam neki da rekao (a i ranije govorio) koncept vaše uprave je u dosta stvari dobar, vrlo vjerovatno da ćete i naredne sezone u LP biti sjajni, ali i vaša uprava kuka, slično kao i vi ovdje. Watzke proda igrača, pa onda prosipa šuplju o strašnom i zločastom Bayernu.
Bayern kupuje i mora kupovati i na njemačkom i na generalno evropskom tj. svjetskom tržištu. Kvalitet se kupuje. Kupi se Vidal, Martinez, Coman, ali se kupi i Goetze, Hummels.....Kupi se Goetze za 37 miliona, a i Vidal za 37 miliona (a ovaj drugi čak i dokazaniji, iako je ovaj prvi s ogromnim potencijalom i jedan od najvećih njemačkih talenata). Ako je Hummels uz Boatenga jedan od najboljih stopera uopšte i još jeste na tržištu (tačnije može se dobiti za neku koliko-toliko normalnu sumu) zašto ga Bayern ne bi kupio? Misliš da je obrnuta situacija, da BVB ne bi kupio/doveo iz Bayerna Lewu, Goetzea, Hummelsa? Ne bi....Ali malo morgen....Trebate malo realnije razmisliti.... ;) Ustvari većina ovdje vas i razmišlja realno, ali nećete da priznate sebi neke stvari, nego se bavite teorijama zavjere... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 apr 2016, 00:15

Ne krivim ja Bayern...ne rade nista ilegalno(bar kol'ko ja znam)...u ovom slucaju mi je zao sto je Hummels ispao mlakonja i to je to,zavrsena prica.

S druge strane ti mozes ismijavati "teorije zavjere",ali meni nije normalno da za 3 takva igraca ,kao sto su Gotze,Lewa i Hummels,timovi poput Reala ili Barce nisu imali apsolutno nikakvu sansu da ih dovedu...ni jedan drugi europski tim se ni sekunde nije dovodio u vezu s ovim igracima,sve se unaprijed znalo.

A za BvB se ja ne brinem...ocigledno je da za svakog ima zamjena.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 apr 2016, 00:24

adnan24 je napisao/la:Ne krivim ja Bayern...ne rade nista ilegalno(bar kol'ko ja znam)...u ovom slucaju mi je zao sto je Hummels ispao mlakonja i to je to,zavrsena prica.

S druge strane ti mozes ismijavati "teorije zavjere",ali meni nije normalno da za 3 takva igraca ,kao sto su Gotze,Lewa i Hummels,timovi poput Reala ili Barce nisu imali apsolutno nikakvu sansu da ih dovedu...ni jedan drugi europski tim se ni sekunde nije dovodio u vezu s ovim igracima,sve se unaprijed znalo.

A za BvB se ja ne brinem...ocigledno je da za svakog ima zamjena.
Ovo na šta ciljaš je sada malo duža priča....I nema čistih stvari u fudbalu...Od podvala menadžera, mešetarenja, pa vidimo nažalost često i namještanja rezultata i čudnih sudskih odluka (što bi prije neki govorili da samo na Balkanu ima) itd.
Samo nisi u pravu da se nisu drugi klubovi dovodili u vezu s ovom trojicom igrača. Prije nego što je Bayern doveo Goetzea, za njega je postojala ogromna ponuda Arsenala (ona mi sada samo pada na pamet). Za Lewu je bio zainteresovan Real, pa i još neki top klubovi. Za Hummelsa je dugo bila zainteresovana Barca....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 28 apr 2016, 01:04

effe nisi shvatio poentu šta adnan hoće da kaže. Za ova 3 igrača su pokazivali interes i drugi klubovi ali ni jednog trenutka nije bilo ozbiljne veze sa drugim klubovima osim Bayerna, a levat je mogao birati gdje hoće, čak i Real.

Zar nije čudno da se svi oni, Levat prije Reala, Hummels prije Barce i bogate Engleske, Gece ko zna čega ne, i to sve nakon godina rivalstva i ozbiljnih izjava na kraju odluče striktno za Bayern bez imalo razmišljanja negdje drugo, jednostavno kažu hoću u Bayern i nigdje drugo. :hmmmmm:
Meni je nešto tu dobro sumnjivo i ne miriše mi na čista posla, jer ne mogu vjerovati i ne želim vjerovati da je ljudski rod došao na takve grane izdaje.

Ili se toj upravi Dortmunda svete na neki način, jer znamo da nije najsjajnija, slučaj Dede.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 28 apr 2016, 03:53

Ovo je ocigledno teorija zavjere, vise nije slucajnost da nas svake godine napusti najbolji igrac :hmmmmm:
Uprava nasa placa danak Bayernu sto su nam posudili lovu da nebi bankrotirali.
Vratili smo im to uredno i to sa kamatom , ali sto se desilo tad kakav je dogovor pao ..mozda cak i potpisan da mi Bayernu jednostavno moramo pustiti igraca kojeg on pikira , jer ovo stvarno vise nije slucajnost kod toliko bogatih klubova i toliko bogatih ponuda nasi igraci idu samo u jednom smjeru Münich.
Ne moze me niko ovdje na forumu ubjediti da je drugacije.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 28 apr 2016, 09:46

effe_sa je napisao/la:....Trebate malo realnije razmisliti.... ;) Ustvari većina ovdje vas i razmišlja realno, ali nećete da priznate sebi neke stvari, nego se bavite teorijama zavjere... ;)
Tačno, treba biti realan i priznati da se BL sve više u nekom negativnom segmentu približava francuskoj i škotskoj ligi, a udaljava od španske i engleske. I ne znam kakve teorije zavjere se ovdje pominju, ja sam nakon njemačkog finala LP kad su svi bili u euforiji predvidio ovakav razvoj događaja i da od jačanja BL nema ništa. I šta se tu pokazalo netačno, sve se svelo na priču kako je FCB gigant, a ostali nesposobni. Pa i ako jesu nesposobni, to je problem čitave BL, kao što smo mi ismijavali Premiership zato što MC pored silnih para nije uspijevao proći grupnu fazu LP. Sada eto uspijevaju i dolaze do četvrtfinala. A gigant FCB je dva puta zaredom nokautiran u LP od sebi ravnih španskih klubova, pa sad ulazi u neizvjestan revanš sa trećim španskim klubom koji nije gigant.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 apr 2016, 11:53

Može se naravno samo nagađati zašto su goreimenovani otišli u bayu pored drugih opcija, moje osobno mišljenje je da su bili sklopljeni predugovori s njima i/ili da su njihovi menadžeri dobili dobru lovu ispod stola.

Zanima me jel neko stvarno misli da se neće (ako već nije) sklopiti sličan predugovor sa Weiglom i/ili njegov menadžer dobiti dobru paru za "usmjeravanje" njegove karijere?

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.