Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Belmin6
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Belmin6 » 26 apr 2016, 15:08

neka stranica za kupovinu mobitela ?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 apr 2016, 16:55

Baterija mi se nenormalno troši. Doduše i napuni se brzo, ima to neko brzo punjenje ali me živcira jer mi ne može biti cijeli dan nema šanse. Može li se nekako produžiti vijek trajanja baterije.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 apr 2016, 17:12

Jarane ko da nikad nisi imao smartphone pa ti cudno sto se brzo trosi, prije se islo u halu s mobitelom, a sad s mobitelom i punjacem :D

Smanji svjetlinu ekrana (nemoj stavljati ono automatska svjetlina nego sebi nastimaj, u mene je vazda na nekih 20-tak% ako ne i manje, jedino kad si vani na suncu pa pojacas), ugasi lokaciju (u mene je upaljena al sam cuo da ona strasno jede bateriju), mislim da takodjer one zive pozadine (live wallpapers) jedu bateriju...eto ti neki savjeti da produzis trajanje baterije za mozda sahatak :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 apr 2016, 17:23

Sve mi je izgaseno. Neki dan uzeo mob. Nova baterija i opet ni pola dana fino ne mogu da izgurami s njom.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 apr 2016, 17:41

Ali ako si hardcore korisnik kao ja, koji ne ispusta mobitel iz ruku, onda ti je to pola dana premija...ja po par puta na dan stavljam telefon na punjac...naravno, ne mislim da ga punim od 0 do 100 par puta, al jednostavno ako non-stop koristis telefon navikni se da se baterija trosi brzo...a posto si uzeo novi telefon, onda bezbeli vazda nesto caprkas po njemu..

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 apr 2016, 17:57

Zanima me ima li neka aplikacija koja će izmjeriti koliko sam pretrčao ali da mi ne treba Internet dok trčim.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 26 apr 2016, 18:10

jasmin10 je napisao/la:Zanima me ima li neka aplikacija koja će izmjeriti koliko sam pretrčao ali da mi ne treba Internet dok trčim.
Run Keeper odlična stvar za fizičke aktivnosti. Prvi put kad uhvati internet, šalje podatke od zadnje aktivnosti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 26 apr 2016, 18:15

Ovako imam jedan problem.
Imam Samsung s5, nikako ne mogu da primim niti da posaljem glasovnu poruku na viberu, pokusao sam sa novim sistemom ali ne ide. Isto tako deinstalirao sam viber, ponovo instalirao i opet isto. Kada primim glasovnu poruku samo se vrti kada kliknem na nju ,a kada posaljem ne dodje primaocu,
Ako neko zna u cemu je problem volio bih da me uputi pa da to rijesim.
Hvala
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 apr 2016, 18:17

jasmin10 je napisao/la:Sve mi je izgaseno. Neki dan uzeo mob. Nova baterija i opet ni pola dana fino ne mogu da izgurami s njom.
Ako slabo koristiš mobitel, ako ga ne heklaš ono žešće, onda je to problem, to pola dana...međutim ako driblaš stalno neki klinac po mobitelu, igrice, wi-fi, youtube bla bla, onda je to pola dana plafon. :mrgreen:

Nisu to više ti mobiteli sa baterijom od 5-6 dana, dan ako ti izdrži (normalno korištenje mobitela) budi zadovoljan...i dobro ti neko reče gore, malo smanji svjetlost ekrana, iskljuci wi-fi kad ne koristiš, isto tako 3G, lokaciju...pomoći će, koliko - toliko.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 26 apr 2016, 20:39

jasmin10 je napisao/la:Zanima me ima li neka aplikacija koja će izmjeriti koliko sam pretrčao ali da mi ne treba Internet dok trčim.
Endomondo
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 26 apr 2016, 20:52

Sinoc mi dosao update, Android 6.0 (za Huawei P8)

Mobitel je svakako bio brz i sve super ali sada mi nekako sve ide bolje, tecnije nekako. Dobar update!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 apr 2016, 18:03

jasmin10 je napisao/la:Baterija mi se nenormalno troši. Doduše i napuni se brzo, ima to neko brzo punjenje ali me živcira jer mi ne može biti cijeli dan nema šanse. Može li se nekako produžiti vijek trajanja baterije.
prvo provjeri da li imaš kakav update za sistem, i nakon toga pukni opet hard reset.

i reci mi, ti si jel tako uzeo u bh telecomu telefon, skini aplikaciju cpu-z i vidi koji je procesor, snapdragon 615 ili Exynos 7580

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 27 apr 2016, 18:36

Jel puno 50km/12 mjeseci za S5? Nov...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 27 apr 2016, 19:22

Je li moguce na Lumia 730 zamjeniti samo razbijeno staklo?
100% sportski i krajnje opušten potpis

Federer17

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Federer17 » 27 apr 2016, 20:30

Sage je napisao/la:Jel puno 50km/12 mjeseci za S5? Nov...
Po meni je puno, za te pare mozes kupiti z2, z3 ili cak mozda i z3 plus (i on je do 630 km), cijena im je skroz opala u posljednjih 20ak dana. Po meni su sva tri bolja od s5.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 27 apr 2016, 21:01

Imam pitanje u vezi punjača. Kad se napuni tel. do 100% čuje se neki šum iz punjača, a kad ga izvadim onda zuji jednu 10tak sekundi, postepeno se smanjuje i nestane. Mislim da to nije normalno. Možda je neko imao sličnu situaciju, pa reko da pitam ovdje prije nego što kupim drugi.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 apr 2016, 22:51

Illmatic09 je napisao/la:Imam pitanje u vezi punjača. Kad se napuni tel. do 100% čuje se neki šum iz punjača, a kad ga izvadim onda zuji jednu 10tak sekundi, postepeno se smanjuje i nestane. Mislim da to nije normalno. Možda je neko imao sličnu situaciju, pa reko da pitam ovdje prije nego što kupim drugi.
Kod mene recimo dok god je mobitel na punjacu (nebitno koliko % ima baterije) nista se ne cuje, sve normala, dok cim skinem mob s punjaca a punjac ostavim u struji, u punjacu nesto zuji dok god ga ne istekam iz struje....nije to sad buka, ali zuji jbg, prije to nisam primjecivao ni u jednog drugog punjaca :)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 apr 2016, 22:56

Papastathopoulos je napisao/la:
Illmatic09 je napisao/la:Imam pitanje u vezi punjača. Kad se napuni tel. do 100% čuje se neki šum iz punjača, a kad ga izvadim onda zuji jednu 10tak sekundi, postepeno se smanjuje i nestane. Mislim da to nije normalno. Možda je neko imao sličnu situaciju, pa reko da pitam ovdje prije nego što kupim drugi.
Kod mene recimo dok god je mobitel na punjacu (nebitno koliko % ima baterije) nista se ne cuje, sve normala, dok cim skinem mob s punjaca a punjac ostavim u struji, u punjacu nesto zuji dok god ga ne istekam iz struje....nije to sad buka, ali zuji jbg, prije to nisam primjecivao ni u jednog drugog punjaca :)

Ma normala ba i kod jednog i kod drugog :D

Ako on dobro odrađuje posao, nista ne dirajte :D
Mia San Mia

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 apr 2016, 22:57

Imao isti problem, dok puni ne cujes ga a kad napuni, pocne neki zvuk, oni tanki iritirajuci tonovi... I kad ga iskljucis iz struje jos nekoliko sekundi cujes te zvukove.
Zamijenio punjac jer po noci kad stavim da se puni cujem ga. :D

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 27 apr 2016, 23:30

Papastathopoulos je napisao/la:
Ni ja to nisam nikada primjećivao. Pokažem ja to prijatelju, frajer skočio odma sa stolice :lol:

To je to i kod mene, tokom punjenja ništa čim skinem zuji nekoliko sekundi, samo što se sad prije par dana čuje i taj šum čim se napuni do 100%, a prikopčan, baš iritirajuće.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], kraljttbvb, MaroonBjelave, sarajevskiMarlboro i 27 gostiju.