[youtube][/youtube]
Snimci dvije polufinalne utakmice protiv Vogošće
Čekamo subotu i Lukavac, pa nedjelju i Želju

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Ma, iskreno, nisam ja nikakav 'insajder' što se tiče Bosne, samo sam pratio od početka ovu sezonu u A1, i u posljednje vrijeme malo češće ovde zalijepim pokoju informaciju ili članak, jer, bar mi se tako čini, stvarno ima raje koju interesuje, a recimo te informacije propusti listajući portale ili društvene mreže... A, realno, nije ih ni teško propustiti s obzirom koliko su "u žiži" i sama košarka, a tek KK Bosna...Sebulba je napisao/la:Pošto vidim da si dosta upućen u zbivanja oko KK Bosne, reci mi ima li kakvih ulaganja na vidiku, pomaka na bolje? ili samo slijedi mrcvarenje u ligi 12 sa velikanima evropske košarke poput Mladosti, Sparsa, Bošnjaka, Zrinjskog i sl...
Hvala na odgovoru, itekako si upućen u odnosu na mene i to je više nego dovoljno informacija za mene, nadajmo se da će biti nešto od svega toga. Kako kažeš sve je jako loše medijski popraćeno i sama liga, nigdje sastava ekipa, strijelaca, statistika, samo gotov rezultat i par sličica. Meni je kao starom navijaču koji se živo sjeća produžetka protiv Reala u Skenderiji, okršaja sa Emersonom, kada je raja u Skenderiji skandirala "Kunta Kinte" legendarnom Yelvertonu (za to bi danas platili žestoku kaznu) pa onda finala u Grenoblu, sve ovo teško pada, pa mi je bilo da ti pravo kažem i muka pratiti sva dešavanja zadnjih godina.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ma, iskreno, nisam ja nikakav 'insajder' što se tiče Bosne, samo sam pratio od početka ovu sezonu u A1, i u posljednje vrijeme malo češće ovde zalijepim pokoju informaciju ili članak, jer, bar mi se tako čini, stvarno ima raje koju interesuje, a recimo te informacije propusti listajući portale ili društvene mreže... A, realno, nije ih ni teško propustiti s obzirom koliko su "u žiži" i sama košarka, a tek KK Bosna...Sebulba je napisao/la:Pošto vidim da si dosta upućen u zbivanja oko KK Bosne, reci mi ima li kakvih ulaganja na vidiku, pomaka na bolje? ili samo slijedi mrcvarenje u ligi 12 sa velikanima evropske košarke poput Mladosti, Sparsa, Bošnjaka, Zrinjskog i sl...Recimo, na YT kanalu sport 1 portala svaku domaću utakmicu Bosne bude livestream, a ne viđam da ga negdje podjele ili izreklamiraju prije same tekme, pa, vjerujem, ogroman broj ljudi veze nema da nešto takvo i postoji.
Tako sam sad i ja tako na YT slučajno naletio na onaj snimak iz Vogošće, nisam ni ja znao da postoji, pa eto, taman da podjelim
Što se tiče mog mišljenja, ono je stvarno pozitivno prema ovom trenutnom rukovodstvu Bosne, da nije - ne bih ni pratio. Mislim da je slično i kod ostalih, i sama ova tema je neki pokazatelj, koliko je bila mrtva prošle sezone, a koliko je aktivnija sada (daleko od tog da sam ja jedini koji piše ovde), sam ovaj portal koliko više i bolje izvještava o klubu (a i ostali)... Ima lijepih naznaka, ljudi rade, pa vidjećemo. Doduše, na drugom forumu su se spominjali navodno neki "jači" sponzori koji bi ušli u Bosnu iduće sezone, ako bi se klub plasirao u Ligu 12. Koliko su jaki ti sponzori vidjećemo, ako uopšte i bude istine u tome.
A jeste, ali opet, manje-više, sve se to može pronaći, samo raja ne zna. Recimo, mislim da se za svaku utakmicu prvenstva do sad mogu pronaći strijelci na stranici saveza, a za ove utakmice play off-a je bila čak i uživo kompletna statistika... Iz tih razloga sam i počeo postavljati ovdje vijesti vezane za Bosnu, a vidim da bi mogao postavljati u budućnosti i češće.Sebulba je napisao/la: Hvala na odgovoru, itekako si upućen u odnosu na mene i to je više nego dovoljno informacija za mene, nadajmo se da će biti nešto od svega toga. Kako kažeš sve je jako loše medijski popraćeno i sama liga, nigdje sastava ekipa, strijelaca, statistika, samo gotov rezultat i par sličica.
Ja nisam iz te generacije koja je to doživjela, ali sam odrastao uz priče o tome, a u ovo moje doba sam visio u Skenderiji dok je trajao onaj bum sa Goodyear ligom... I uz to sve, zaljubih se u Bosnu, i ****... Evo do dan danas, od nekadašnjih nadanja za euroligu, do strahova na početku sezone da bi mogli ispasti i u A2 i potpuno se ugasitiMeni je kao starom navijaču koji se živo sjeća produžetka protiv Reala u Skenderiji, okršaja sa Emersonom, kada je raja u Skenderiji skandirala "Kunta Kinte" legendarnom Yelvertonu (za to bi danas platili žestoku kaznu) pa onda finala u Grenoblu, sve ovo teško pada, pa mi je bilo da ti pravo kažem i muka pratiti sva dešavanja zadnjih godina.
Joj vikendaBitiSrcemVezan je napisao/la:
Čekamo subotu i Lukavac, pa nedjelju i Želju
Lukavac će taman biti zagrijavanjefico je napisao/la:Joj vikendaBitiSrcemVezan je napisao/la:
Čekamo subotu i Lukavac, pa nedjelju i ŽeljuOstvarimo ove dvije pobjede pa da k'o čovjek slavim sedam dana
![]()
fico je napisao/la:U petak, 22. aprila, u SCC-u će biti održano druženje navijača KK Bosna Royal sa igračima. Navijači će moći kupiti dresove i majice kluba, dobiti autograme igrača, fotografisati se sa njima, a na SCC trgu će biti održan i U16 Streetball turnir.
Interesantan završetak onog saopštenjaPrva utakmica finala igrat će se u subotu sa početkom u 17:30 sati. Iz Bosne Royal pozivaju navijače da budu "šesti igrač" kluba, te poručuju da Bosna planira u sezoni 2017/18. igrati na međunarodnoj sceni. Naredne srijede klub će organizirati i donatorsko veče.
BOSNA: Vasiljević 7, Salkić, Sijerčić 2, Đorđević 17, Dragolj 4, Lale 2, Forić 6, Ahmetbašić 20, Klunac 2, Dragičević 28, Maksumić, Krupalija 5. LUKAVAC: Pilavdžić 16, Nešić, Ćosić 12, Toplak, Krajišnik 4, Halilović, Ilić, Bektić, Đulović, Muratović 12, Mešetović 9, Islamović 21.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/bosna-u ... vca/192065
Ne sekiraj sesb1996 je napisao/la:Polako vi sa tim spremanjem tih slavlja prije kraja utakmice... Da vam se ne dogodi opet ona 2004.sretno u srijedu!