BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

ledar
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la ledar » 25 apr 2016, 17:44

KayserSose je napisao/la:@ledar malo si se zaletio. Nitko ne nudi klincima toliku lovu nakon par partija. Ali apsolutno im obojici treba ponuditi nove ugovore na dugi period s tendencijom da im plaća raste razmjerno važnosti za momčad.
Slažem se da treba ići postepeno, a treba i razlikovat ova dva igrača. Weigl ima dosad 48 utakmica u prvoj momčadi, do kraja sezone preko 50, dokazao je da se radi o trenutno najvećem njemačkom potencijalu na toj poziciji, od iduće sezone 5 milki i dizanje po milju u idućim godinama, a shodno tome i AK - 50 milki i dizanje za 10 milki svake naredne.

Pulišić je tak na početku ali se radi o yebenoy poziciji, tu bi počeo sa 2,5, digao iduće na 4 i zatim svake sljedeće po 2. AK adekvatna, od 25 se diže proporcionalno plaći.

Ako to ne napravite za 2 godine doće vrag po svoje (vaše). Ne možete imat seksualne igrače a za džabe, ne ide to.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 25 apr 2016, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 apr 2016, 17:50

A gle, odnosi u BL su takvi da ran.de u projekciji Bayerna 2021. godine vidi Weigla i Passlacka, pa ako je takva predodžba o odnosu 2 najjača Bundesligaša normala u njemačkoj javnosti, onda se čovjek stvarno treba zapitati kakva je to liga.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 25 apr 2016, 17:51

Saurman je napisao/la:Naravno da ste nesposobni, ne bi vas Bayern spašavao do bankorta da znate šta radite.
:lol: vidi bayinih forumasa sto su aktivni , ovaj opleo po bankrotu, Boze sacuvaj nigdje veze pameti draga nisi niposto skupa :facepalm: :rol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 apr 2016, 18:34

KayserSose je napisao/la:A gle, odnosi u BL su takvi da ran.de u projekciji Bayerna 2021. godine vidi Weigla i Passlacka, pa ako je takva predodžba o odnosu 2 najjača Bundesligaša normala u njemačkoj javnosti, onda se čovjek stvarno treba zapitati kakva je to liga.
Al' ne znam zasto te to cudi...nista novo.

Ovdje se rivalitet Bayerna i BvB-a pokusava izjednaciti sa rivalitetima klubova iste moci,tipa Real i Barca a to nikako nije slucaj.Ta 2 kluba su istog ranga,imaju na raspolaganju iste novce...BvB ni po jednom segmentu ne bi trebala biti ni blizu Bayerna i svaki put kad se iole priblizi (kao par puta u zadnjih 5-6 godina) treba skinuti kapu svim ljudima koji imaju veze sa radom kluba. Ako bi poredili ovo sa spanskom ligom onda Borussia moze biti samo Atletico M. protiv Reala(Barce). Al' eto i oni imaju nesposobnu upravu pa im otisli i Costa i Turan,i to ovaj drugi u rivala za titulu...stvarno su nesposobni :crazy:

S druge strane,Bayern je zadnjih 500 godina u vrhu europskog fudbala pa opet ove zadnje 3-4 godine igra svoje ponajbolje sezone u Bundesligi,i sad bi Borussia koja je prije 10 godina bila pred bankrotom trebala parirati tom Bayernom...ne znam samo po kojem osnovu ? :roll:

Bayernovci su navikli da im igraci ne odlaze pa dodju ovdje pametovati kao da je neko iznenadjenje sto Hummels nije produzio prosle godine kad je znao da moze ovog ljeta birati bilo koji klub na svijetu...isto bi bilo kritikovati upravu Gladbacha jer nisu Reusu produzili bez klauzule ili Mainza sto ne mogu produziti Malija...malo naivna prica.

Sve dok imamo igraca koji se povezuju sa Bayernom,Realom,Barcelonom mi smo na dobrom putu...problem ce biti ako nemamo takvih igraca ili isti zele da odu Wolfsburg,Sevilju ili Tottenham.Ovih par gore ce uvijek biti ispred,sta god uprava radila.

P.S. Evo Schmelzer produzio do 2021.-e,nedavno je isto uradio i Bender...nevjerovatno kako se uprava sjetila da njima ponudi ugovore a Hummelsu,Gundoganu zaboravili pa evo sad ulaze u zadnju godinu...trebalo im je poslati poruku na vrijeme.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 25 apr 2016, 18:46

Konacno glas razuma, bravo adnane :)

A Bayern prodaje igrace samo onda kada su istroseni, ili kada vise ne doprinose timu.
Mia San Mia

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 apr 2016, 19:05

jamesrodriguez je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Naravno da ste nesposobni, ne bi vas Bayern spašavao do bankorta da znate šta radite.
:lol: vidi bayinih forumasa sto su aktivni , ovaj opleo po bankrotu, Boze sacuvaj nigdje veze pameti draga nisi niposto skupa :facepalm: :rol:
I meni je bilo smiješno kad je ponajbolji špic došao kod nas za nula eura.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 apr 2016, 19:06

Stvar je u odnosu prema riziku. Borusse su zbog loših iskustava u prošlosti risk adverse, ide se postupno, drže se financijske rezerve zbog opreznosti itd.
S druge strane, bez rizika nema ni profita. Who dares wins. Ako imaš odličnu osovinu (Hummels, Gündo, Miki, Auba, Reus) i trenutno najveće potencijale u zemlji (Weigl, Pulišić, Passlack, Ginter) i još k tome izvrsnog trenera - vrijedi riskirati, barem po mom mišljenju. Takva prilika ne pruža se često, a kad prođe ostaće samo žal i sjeta za onim što se vratit više neće (ili ko zna kad će).

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 25 apr 2016, 19:35

bitno da su produžili sa schmelzerom takvih ima na bacanje na svakom pašnjaku

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 apr 2016, 20:10

Bit ćemo mi dobri i dogodine, samo ostaje ta gorčina kad se stvari ovako odviju.

Adnane ma ne čudi mene ništa, samo frustrira kad vidiš kakve karakterne nule imamo u kadru. Ali dobro, nogomet je ionako prepun takvih.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2016, 20:12

Oko Schmela ce graditi ekipu. :lol: Oj tugo moja, koliko nesposobnosti na jednom mjestu. Produzuju sa igracem koji je limitiran i koji ne bi trebao da igra u prvih jedanaest ekipe renomea Borusije, a sa zvijezdama se ceka pet do dvanaest. Kolektivno samoubistvo bi bila opcija za ovakvu upravu. :roll:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 apr 2016, 20:19

Za tebe bi najbolja opcija bila ostavit se tipkovnice.

Dembele u BVB na 37%. :opaopa:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2016, 20:27

KayserSose je napisao/la:Za tebe bi najbolja opcija bila ostavit se tipkovnice.

Dembele u BVB na 37%. :opaopa:
Mislim da te ništa nisam pitao! :lol:

Nauci gubiti, treba biti dostojanstven i u porazu, a ovo je porazavajuce i ponizavajuce. Duze traje cerupanje pileta nego vaseg kadra.

Imas mahanje . :wave:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 apr 2016, 21:28

KayserSose je napisao/la:
Adnane ma ne čudi mene ništa, samo frustrira kad vidiš kakve karakterne nule imamo u kadru. Ali dobro, nogomet je ionako prepun takvih.
Previse mi ocekujemo od njih...da je takvih puno ne bi Totti bio legenda kakva jeste.

Hummels je najbolji dokaz da im ne treba vjerovati a ni ocekivati previse...

P.S.Trebalo smo otvoriti onu temu za nenavijace zbog ovakvih k'o Ribery...aj sto pise gluposti nego moram gledati ovog futavca Fronka na slici.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 apr 2016, 21:55

adnan24 je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
Previse mi ocekujemo od njih...da je takvih puno ne bi Totti bio legenda kakva jeste.

Hummels je najbolji dokaz da im ne treba vjerovati a ni ocekivati previse...

P.S.Trebalo smo otvoriti onu temu za nenavijace zbog ovakvih k'o Ribery...aj sto pise gluposti nego moram gledati ovog futavca Fronka na slici.
Kako boli istina, biti nemocan da zadrzis najbolje igrace i gledati kako oni prelaze u Bayern, neprocjenjivo. Vrijeme je da odrastete i shvatite da je novac presudan u karijeri 99 posto igraca, zasto bi neko igrao u Borussiji za 3,4 miliona kad moze dobiti 10+ u Bayernu i u Premiershipu. Ali opet je ovo posljedica katastrofalne politike kluba, Borussija ima para da 4,5 igraca pocasti sa 10 mil eura po sezoni, ali nece, jbg dividende su bitnije. I ne mjesaj pojam simpatizera i navijaca, navijaci su na stadion, sto svakako nisi ni ti , ni ja , niti bilo ko na ovom forumu.

Ne znam zasto se ovdje neko nadje uvredjen kad kritikujem upravu Bvb-a, nije da su nevini u ovom slucaju.

P.S. Bolje da gledamo njegovu cufa nego tvoju. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 apr 2016, 22:15

adnan24 je napisao/la:
Ovdje se rivalitet Bayerna i BvB-a pokusava izjednaciti sa rivalitetima klubova iste moci,tipa Real i Barca a to nikako nije slucaj.Ta 2 kluba su istog ranga,imaju na raspolaganju iste novce...BvB ni po jednom segmentu ne bi trebala biti ni blizu Bayerna i svaki put kad se iole priblizi (kao par puta u zadnjih 5-6 godina) treba skinuti kapu svim ljudima koji imaju veze sa radom kluba. Ako bi poredili ovo sa spanskom ligom onda Borussia moze biti samo Atletico M. protiv Reala(Barce). Al' eto i oni imaju nesposobnu upravu pa im otisli i Costa i Turan,i to ovaj drugi u rivala za titulu...stvarno su nesposobni :crazy:
Ovdje si dosta toga tačno rekao i porediti Borussiju s Atleticom, nekako više odgovara. A hiljadu puta se ponovilo generalno svuda na forumu, bar to razumni uvijek kontatuju, da su Bayern, Barca i Real za stepen ispred ostalih klubova. U takvom jednom poretku snaga, umanjivati ono što Bvb pruža i otpor koji pruža Bayernu, nema smisla.
Obično ljudi koji gledaju sa strane, a ne gotive ovu ligu (a ovo sam već više puta ponovio ranije) će ako Bayern dominira ligom reći kako je liga slaba nekonkurentna (neće reći da je Bayern moćan :D ), a kada se desi ono što se desilo prije 3 sezone da je BVB bio dosta jak i osvojio dvije titule zaredom, tada se neće tražiti pozitivne stvari kod Dortmunda, nego mane kod Bayerna.... :D
adnan24 je napisao/la: S druge strane,Bayern je zadnjih 500 godina u vrhu europskog fudbala pa opet ove zadnje 3-4 godine igra svoje ponajbolje sezone u Bundesligi,i sad bi Borussia koja je prije 10 godina bila pred bankrotom trebala parirati tom Bayernom...ne znam samo po kojem osnovu ? :roll:
E gore su bile pohvale za BVB, sada dolazimo i do druge strane medalje. Ti sada spominješ Bayern toliko dugo u vrhu evropskog fudbala, ali ne treba zaboraviti da je tokom devedesitih (bar jedan kraći period BVB bio ispred), a poslije početkom 2000-tih ,tačnije tu oko 2002. godine isto. Čak je BVB tada zvučnija imena dovodio i više keširao. Problem je što se vaša uprava (trenutna) ne uhvati za ta bolja vremena, a ne da stalno ide na kartu underdog-a, nego valjda bi se se trebala i malo isprsiti i reći: PA VELIKI SMO KLUB, OSVAJALI LP, DOLAZILI DALEKO U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA I MI MOŽEMO I ŽELIMO OSTVARITI VELIKI, NAJVEĆI USPJEH, ŽELIMO BITI NA VRHU.....Ali vaš Watzke, koliko god i ja govorio da je on znao i dobrih stvari uraditi, nekada je jednostavno pi.kica. On uvijek nešto fino umotava..... :D I nerijetko plasira priču, kao BVB je mali, Bayern je velika zvijer i mi se borimo protiv te zvijeri.... :D

Moglo bi se diskutovati dosta o tome, da li je BVB, tj vaša uprava, dovoljno iskoristila potencijale kluba. Da li je dovoljno jakih sponzora privučeno i šta se još može uraditi? Isto tako, kako je moguće da bi sada 3 bitna igrača mogla otići (kada je izborena LP), a nakon prošle sezone kada je izborena samo EL, niko bitan nije otišao?

Najmanji problem je u svemu npr ispadanje od Liverpoola. Ok, to takmičenje se želilo osvojiti, ali primarni cilj BVB-a je LP i tu već sada skoro sigurni možemo biti da će BVB kao i proteklih godina igrati bitnu ulogu.
adnan24 je napisao/la: Bayernovci su navikli da im igraci ne odlaze pa dodju ovdje pametovati kao da je neko iznenadjenje sto Hummels nije produzio prosle godine kad je znao da moze ovog ljeta birati bilo koji klub na svijetu...isto bi bilo kritikovati upravu Gladbacha jer nisu Reusu produzili bez klauzule ili Mainza sto ne mogu produziti Malija...malo naivna prica.
Ali ne treba zaboraviti, da je i Bayern nekada imao problem da zadrži neke velike zvijezde. Treba se sjetiti slučaja Ballack, kada se s njim nije uspio produžiti ugovor, jer mu je Chelsea ponudio bolji ugovor. S tim što Bayern skoro nikad nije prodavao svoje bitne igrače. Ali je poenta da se došlo do tog nivoa da se mogu najbolji igrači uvijek zadržati, a i da se top, top igrači u dosta slučajeva mogu privući, kako finansijski, tako i konceptom.
adnan24 je napisao/la: Sve dok imamo igraca koji se povezuju sa Bayernom,Realom,Barcelonom mi smo na dobrom putu...problem ce biti ako nemamo takvih igraca ili isti zele da odu Wolfsburg,Sevilju ili Tottenham.Ovih par gore ce uvijek biti ispred,sta god uprava radila.
I tu ima istine.....Samo eto Miki bi mogao otići i u neki drugi klub, koji nije jedan od ova top 3. :D
S tim da one cifre od 60, 70 miliona eura koje se spominju, ako su istinite, za te pare bi bili i ludi da ga ne prodate. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 25 apr 2016, 22:20

ledar je napisao/la:Stvar je u odnosu prema riziku. Borusse su zbog loših iskustava u prošlosti risk adverse, ide se postupno, drže se financijske rezerve zbog opreznosti itd.
S druge strane, bez rizika nema ni profita. Who dares wins. Ako imaš odličnu osovinu (Hummels, Gündo, Miki, Auba, Reus) i trenutno najveće potencijale u zemlji (Weigl, Pulišić, Passlack, Ginter) i još k tome izvrsnog trenera - vrijedi riskirati, barem po mom mišljenju. Takva prilika ne pruža se često, a kad prođe ostaće samo žal i sjeta za onim što se vratit više neće (ili ko zna kad će).
Druze sve si rekao svaka cast !

Dokle cemo se vaditi na Bayu ako nam je bio kriv kod Goteza ili Lewe kod Hummelsa sigurno nije,nema se petlje ponuditi cifru igracima koji su WC pa ako i ne krene uvijek u takvim igracima imamo kapital koji mozemo unovciti.
Sa Hummelsom smo mogli produziti ugovor na fer osnovi kada odluci da ide da mu klub ne pravi probleme,ali pod uslovom da ne ostaje u BL bilo je milion mogucnosti,a sada smo prepusteni njegovoj odluci a to nije fer ni prema klubu a ni prema nama navijacima.
Uvijek sam bio na strani uprave i nalazio opravdanje ali za ovo ne mogu naci opravdanje,jedan Atlethic Bilbao je poslao Llorentea na tribine zbog ugovora jer nije produzio i skoro citavu sezonu je presjedio na tribinama jos je to klub koji je limitiran sa igracima ali ljudi imaju neki princip,dok mi svojim zvjezdicama ugadjamo na sve moguce nacine a oni nas vuku za nos.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 25 apr 2016, 22:30

FRANK RIBERY je napisao/la:
Kako boli istina, biti nemocan da zadrzis najbolje igrace i gledati kako oni prelaze u Bayern, neprocjenjivo. Vrijeme je da odrastete i shvatite da je novac presudan u karijeri 99 posto igraca, zasto bi neko igrao u Borussiji za 3,4 miliona kad moze dobiti 10+ u Bayernu i u Premiershipu. Ali opet je ovo posljedica katastrofalne politike kluba, Borussija ima para da 4,5 igraca pocasti sa 10 mil eura po sezoni, ali nece, jbg dividende su bitnije. I ne mjesaj pojam simpatizera i navijaca, navijaci su na stadion, sto svakako nisi ni ti , ni ja , niti bilo ko na ovom forumu.

Ne znam zasto se ovdje neko nadje uvredjen kad kritikujem upravu Bvb-a, nije da su nevini u ovom slucaju.

P.S. Bolje da gledamo njegovu cufa nego tvoju. :lol:
Kad već pominješ Premiership, onda možeš misliti kako je bilo navijačima MUTD kad se pojavio Čelzi i MC koji su prekinuli njihov monopol na titule u Premiershipu. Kako je bilo navijačima Lyona kad se pojavio PSG i ukinuo im monopol na titule. Zato treba i u BL dovesti Abramoviće i šeike, pa da kupe BVB i okončaju farsu zvanu sposobna uprava FCB i nesposobne sve ostale, ja to odavno zagovaram, a oni koji se protive tome, neka gledaju trakavicu zvana BL i trpe forumaše kao što si ti koji likuju kao da si ti zaslužan za uspjehe i financijsku moć FCB. I neka čitaju postove tipa FCB je prevazišao sve dječije bolesti, pa idu dalje, a ostali će te bolesti da prebole kad napune 400 godina postojanja kluba, a do tada korak naprijed, dva nazad, ili kao BVB tri koraka naprijed, dva nazad, taman toliko da se monopol ne ugrozi.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 25 apr 2016, 22:53

Nije problem dati Humelsu i 12 miliona platu ako treba, to bi bio pic.kin dim da je samo Humels u pitanju. Problem je sto bi to pokrenulo lavinu nezadovoljstva i onda bi bio primoran svima povecati platu, jer bi omjer bio nerealan i onda bi morao povecati budzet za 50 % najmanje. Dobio bi situaciju da ti Humels prima platu ko Sokratis, Schmele, Piscek, Ginter i Subotic zajedno. Poremetio bi se taj timski duh i echte liebe. To je glavni problem ovog kluba, sto se klub mnogo brze razvija sportski nego finansijski. Nije to sve tako jednostavno kao sto se misli da jeste. Ako bih birao izmedju ovog sistema upravljanja i onog Niebauma uvijek bih izabarao ovaj Watzkea. Najveca greska koju bi sad mogli napraviti je upustiti se u trku s ovim naftasima i Bajernovcima i napumpati ugovore i napustiti principe na kojima si poslovao zadnjih desetak godina i kojima si klub digao iz pepela. Jer BVB nema ni naftase, ni Ruse ni pichke materine ni Konto Bajernov, pa da moze ici u rizik. Lako je ici u rizik kad imas ledja, al haj ovdje popusi jednu sezonu bez Evrope i bices primoran prodati pola tima (pod pretpostavkom da napumpas ugovore).

A Humels ako ode posrace se na svu svoju karijeru i sve ono sto je izgradio u BVB-u. Njegov odlazak bi bio gore prihvacen nego Gotzea, jer ovaj je kapiten i lider tima, simbol rivalstva s Bayernom. Mada ako cemo iskreno, duboko u sebi vjerujem da on nije takav i da je svjestan sta bi uradio tim odlaskom i ovu sagu vise vidim kao poker u zelji da izvuce sto bolji ugovor u BVB-u. Uh kakav bi to Bog bio u Dortmundu kad bi sad produzio ugovor, nakon ove ponude Bayerna ako je istinita. Ima sansu da se ucini besmrtnim ili da bude najveci supak i izdajnica kluba u historiji.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 apr 2016, 23:22

effe_sa je napisao/la: Problem je što se vaša uprava (trenutna) ne uhvati za ta bolja vremena, a ne da stalno ide na kartu underdog-a,
To je cinjenica koju treba prihvatiti a ne neka taktika ili plan...nema Watzke nista od 1997.-e kad je desetak godina poslije preuzeo klub koji je pred bankrotom.Treba biti svjestan situacije a ne zaletiti se iz neke ljutnje prema Bayernu ili sta vec..
effe_sa je napisao/la:kako je moguće da bi sada 3 bitna igrača mogla otići (kada je izborena LP), a nakon prošle sezone kada je izborena samo EL, niko bitan nije otišao?
Ljudi ulaze u zadnje godine ugovora...mora se nesto rijesiti.
effe_sa je napisao/la:Ali je poenta da se došlo do tog nivoa da se mogu najbolji igrači uvijek zadržati, a i da se top, top igrači u dosta slučajeva mogu privući, kako finansijski, tako i konceptom.
Imali ste vi i problema sa Kroosom...i niste uopste izvukli velike novce.Samo sto se kod vas desi jednom u 5 godina da se neko pravi "pametan" ,a kod nas 2-3 puta po sezoni.

@ Klopp Potpisujem...s tim da mislim da Hummels moze bez problema dobiti 8-9 miliona godisnje ali da ovaj put novci nisu presudni.

P.S. Watzke rece da je kod Hummelsa 99% ili BvB ili Bayern a da je iskljuceno da sva 3 igraca napuste klub ovog ljeta.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 apr 2016, 23:59

adnan24 je napisao/la: Imali ste vi i problema sa Kroosom...i niste uopste izvukli velike novce.Samo sto se kod vas desi jednom u 5 godina da se neko pravi "pametan" ,a kod nas 2-3 puta po sezoni.
Razlika je u tome što Kroos kod uprave više nije bio skroz u prvom planu. O tome se pisalo i on nikad nije bio prava identifikacijska figura Bayerna, u usporedbi npr sa Mullerom, Lahmom, Schweinsteigerom....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.