adnan24 je napisao/la:
Ovdje se rivalitet Bayerna i BvB-a pokusava izjednaciti sa rivalitetima klubova iste moci,tipa Real i Barca a to nikako nije slucaj.Ta 2 kluba su istog ranga,imaju na raspolaganju iste novce...BvB ni po jednom segmentu ne bi trebala biti ni blizu Bayerna i svaki put kad se iole priblizi (kao par puta u zadnjih 5-6 godina) treba skinuti kapu svim ljudima koji imaju veze sa radom kluba. Ako bi poredili ovo sa spanskom ligom onda Borussia moze biti samo Atletico M. protiv Reala(Barce). Al' eto i oni imaju nesposobnu upravu pa im otisli i Costa i Turan,i to ovaj drugi u rivala za titulu...stvarno su nesposobni
Ovdje si dosta toga tačno rekao i porediti Borussiju s Atleticom, nekako više odgovara. A hiljadu puta se ponovilo generalno svuda na forumu, bar to razumni uvijek kontatuju, da su Bayern, Barca i Real za stepen ispred ostalih klubova. U takvom jednom poretku snaga, umanjivati ono što Bvb pruža i otpor koji pruža Bayernu, nema smisla.
Obično ljudi koji gledaju sa strane, a ne gotive ovu ligu (a ovo sam već više puta ponovio ranije) će ako Bayern dominira ligom reći kako je liga slaba nekonkurentna (neće reći da je Bayern moćan

), a kada se desi ono što se desilo prije 3 sezone da je BVB bio dosta jak i osvojio dvije titule zaredom, tada se neće tražiti pozitivne stvari kod Dortmunda, nego mane kod Bayerna....
adnan24 je napisao/la:
S druge strane,Bayern je zadnjih 500 godina u vrhu europskog fudbala pa opet ove zadnje 3-4 godine igra svoje ponajbolje sezone u Bundesligi,i sad bi Borussia koja je prije 10 godina bila pred bankrotom trebala parirati tom Bayernom...ne znam samo po kojem osnovu ?
E gore su bile pohvale za BVB, sada dolazimo i do druge strane medalje. Ti sada spominješ Bayern toliko dugo u vrhu evropskog fudbala, ali ne treba zaboraviti da je tokom devedesitih (bar jedan kraći period BVB bio ispred), a poslije početkom 2000-tih ,tačnije tu oko 2002. godine isto. Čak je BVB tada zvučnija imena dovodio i više keširao. Problem je što se vaša uprava (trenutna) ne uhvati za ta bolja vremena, a ne da stalno ide na kartu underdog-a, nego valjda bi se se trebala i malo isprsiti i reći: PA VELIKI SMO KLUB, OSVAJALI LP, DOLAZILI DALEKO U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA I MI MOŽEMO I ŽELIMO OSTVARITI VELIKI, NAJVEĆI USPJEH, ŽELIMO BITI NA VRHU.....Ali vaš Watzke, koliko god i ja govorio da je on znao i dobrih stvari uraditi, nekada je jednostavno pi.kica. On uvijek nešto fino umotava.....

I nerijetko plasira priču, kao BVB je mali, Bayern je velika zvijer i mi se borimo protiv te zvijeri....
Moglo bi se diskutovati dosta o tome, da li je BVB, tj vaša uprava, dovoljno iskoristila potencijale kluba. Da li je dovoljno jakih sponzora privučeno i šta se još može uraditi? Isto tako, kako je moguće da bi sada 3 bitna igrača mogla otići (kada je izborena LP), a nakon prošle sezone kada je izborena samo EL, niko bitan nije otišao?
Najmanji problem je u svemu npr ispadanje od Liverpoola. Ok, to takmičenje se želilo osvojiti, ali primarni cilj BVB-a je LP i tu već sada skoro sigurni možemo biti da će BVB kao i proteklih godina igrati bitnu ulogu.
adnan24 je napisao/la:
Bayernovci su navikli da im igraci ne odlaze pa dodju ovdje pametovati kao da je neko iznenadjenje sto Hummels nije produzio prosle godine kad je znao da moze ovog ljeta birati bilo koji klub na svijetu...isto bi bilo kritikovati upravu Gladbacha jer nisu Reusu produzili bez klauzule ili Mainza sto ne mogu produziti Malija...malo naivna prica.
Ali ne treba zaboraviti, da je i Bayern nekada imao problem da zadrži neke velike zvijezde. Treba se sjetiti slučaja Ballack, kada se s njim nije uspio produžiti ugovor, jer mu je Chelsea ponudio bolji ugovor. S tim što Bayern skoro nikad nije prodavao svoje bitne igrače. Ali je poenta da se došlo do tog nivoa da se mogu najbolji igrači uvijek zadržati, a i da se top, top igrači u dosta slučajeva mogu privući, kako finansijski, tako i konceptom.
adnan24 je napisao/la:
Sve dok imamo igraca koji se povezuju sa Bayernom,Realom,Barcelonom mi smo na dobrom putu...problem ce biti ako nemamo takvih igraca ili isti zele da odu Wolfsburg,Sevilju ili Tottenham.Ovih par gore ce uvijek biti ispred,sta god uprava radila.
I tu ima istine.....Samo eto Miki bi mogao otići i u neki drugi klub, koji nije jedan od ova top 3.
S tim da one cifre od 60, 70 miliona eura koje se spominju, ako su istinite, za te pare bi bili i ludi da ga ne prodate.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland