FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 25 apr 2016, 20:58

Ja, kao i još neki, koji smo pljuvali upravu kada smo imali sve u svojim rukama (mjesto koje vodi u Evropu) smo, kako mi se čini, sada najtiši u tom pljuvanju.

Nažalost, pribojavao sam se ovog svega, kada sam spominjao da ćemo se grčevito boriti za Evropu, drugi vjerovali upravi, gledali rasporede drugih ekipa i govorili da će svi drugi kiksati i da je titula moguća, govorili su da sam pljuvač, provokator, par forumaša me je tjeralo sa teme, prijavljivali administratoru itd. Gdje su sad ti?

Sudija nas je oštetio, možda smo mogli i pobjediti, možda smo trebali igrat nerješeno, ali vjerujte, na naplatu je došlo loše vođenje kluba.

Osvojiš kup, napreduješ, spletom sretnih okolnosti osvojiš titulu (napredovo si sa kupa na titulu), bez obzira na rezultate te godine u Evropi, napraviš prvi višemilionski transfer u historiji lige, i dovedeš klub u situaciju takvu kakvu jeste.

Ne zamjerim upravi što su dovodili trenere i igrače tipa Alispahić, Stepanov, Ikande, Hebibović.. prvo, sjetimo se da smo i mi NAVIJAČI bili zadovoljni tim odlukama, hvalili smo sve do jednog. Hvalili smo i bili zadovoljni Uščuplićem, hvalili Kodru, i Ješića na početku, možda nisu svi, ali jest većina.
Isto tako, ne zamjerim na dovođenju i postavljanju Ibrakovića na mjesto SD, kako me sjećanje služi, neki su bili protiv ali većina je bila zadovoljna njime dok je bilo rezultata i dok mutni poslovi nisu isplivali na površinu.

Zamjerim upravi što su se dovodili igrači sumnjivih kvaliteta i svjesno isplaćivanje ugovora prije istika, na štetu kluba. Zamjerim aferu "punac", omalovažavanje drugih ekipa koje nas redovno pobjeđuju, zamjerim talove sa HAADom, probijanje budžeta nakon osvojene titule, nakon naprevljenog višemilionskog transfera. Zamjerim što se nakon svakog poraza spominje gradnja stadiona, što nakon poraza izlaze u javnost sa nekim "ratom" protiv korupcije i kriminala u fudbalu a baš oni, baš isti oni se nađoše u žiži javnosti zbog toga. Zamjerim i to što navijače svjesno prave ovcama, što nakon poraza nestanu dok ne nađu nešto, neki projekat kojim će zamazati oči navijačima i dosta još toga, preko kojeg se ne može i neće preći, ispucali su sve bonuse i kredite.

Uredu je napraviti grešku/e kao što sam nabrojao gore što im ne zamjerim, pa mi navijači smo prizivali Hebibovića naprimjer, i ko bi rekao da će taj igrač biti "drugi" igrač kod nas.

Dino, koji je izlazio uvijek navijačima u susret, čak je jednom napravio račun na fksinfu i odgovarao navijačima na sva pitanja, sada ga u javnosti nema da komentariše skandiranje navijača protiv uprave, ako čistog obraza obavlja svoju funkciju, zašto ne demantuje priču navijača o raznim talovima, njegovom blaćenju i slično, da to nije istina, bilo bi to demantovano. Naravno, ne treba uvijek vjerovati mahalanju, ali vjerujte, šta god je ovdje bilo napisano, bilo je u tome bar malo istine. Ne treba Dino izlaziti u javnost svako malo i demantovati svakoga pojedinačno ali mogao je bar nešto reći u svoju odbranu, ako i ima šta u tome a ne ponašati se bahato i bezobrazno, nastavljati sa lošim potezima i zbog toga svega, naravno, utakmice manjeg rizika objezbjeđivati kao i one sa većim rizikom.

Uradio si/uradili ste dosta dobrih stvari za klub, ali bez obzira na to, napravili ste i dosta više grešaka i štete klubu u zadnjem periodu.
Cilj fudbalskog kluba nije POSLOVATI POZITIVNO i u svakoj izjavi spominjati pozitivno poslovanje kada su finansije u pitanju. Promašili ste onda profesiju.

Nadam se da će biti sreće i da će se nekako završiti u Evropi, mada istu nismo zaslužili, realno gledajući.

UPRAVA NAPOLJE!
DINO P3DERU IZVINI SE NAVIJAČIMA I ODMA PODNESI OSTAVKU!
DOSTA JE I VAS BILO, LOPOVI!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 apr 2016, 20:59

I NA ONOM SVIJETU TAMO
ČUT ĆE SE MOJ GLAS
BORDO - BIJELI, CIJELI ŽIVOT
JA NAVIJ'O SAM ZA VAS
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 25 apr 2016, 20:59

I nemojte biti naivni, nemam veze sa Dinom S., niti ga podržavam, niti ga mrzim, čak u nekim situacijama(tačnije Kukesi) sam mu pisao privatnu poruku, koja sigurno nije bila dobra..
Al' ja još uvijek mislim da taj čovjek je okružen samo lošim ljudima, baš bi volio znati CV-i ostalih ljudi uprave, šta su to onu u životu bili..
Znam ima loših poteza, al prvi loš mu je potez, glas navijača, pa mi smo htjeli yebenog trenera(Ješića) pa šta smo dobili? 70% stvari koje smo željeli dobili smo... I svi znamo kad je bilo mnogo lijepih stvari, koliko smo tog momka dizali u nebo i sve, pišaju se sad svi u usta...Atromitos, Borussia, Kone na grbavici, Jajalo, Stepanov, Turkish Airl., Dugovi vraćeni...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 25 apr 2016, 21:00

Ma mi juce nismo imali šanse sa onakvim suđenjem, maximum je X bio da izvučemo... Oni su nekako zabili taj gol iz ničega bukvalno i onda samo defanziva, valjanje po terenu, gruba igra itd..
Čim neko naš dobije loptu da kreira igru ili neku akciju, oni su gu obarali istog momenta. Nije bilo moguće da razvijemo igru uopšte, sudija je tu po meni glavni krivac apsolutno. Čim vidi da neko opstruira igru , jedan - dva faula odmah MORA da se sankcioniše sa žutim kartonom pa onda sljedeći put neće smijeti da obara igrača. Pa eto zamislite da neko onako protiv Barcelone odigra, bilo bi jedno 5 crvenih kartona 100%. Ono što je meni smiješno bilo tamo nekad u prvom pol. oni imali oko 25 faula a naši 10, 2 kartona njima , 4 našima, to veze sa mozgom i logikom nema.

Po meni je i hurtic fulio taktiku skroz, edis je samo iskoristio ono što mu je ponuđeno... Dva puta nas dobija čovjek na isti način, morao je i hurtic da naredi našima grublju igru, trebao je džemicu ubaciti bar 20min on je za taj posao odličan.
Okić igrač manje na terenu nažalost, meni se čini da on uopšte nije mislima na terenu.
Harba ima znanje ali je spor, zato NE MOŽE igrati krilo, trebalo bi mu dati šansu da odigra desetku da vidimo ima li kakve koristi od njega uopšte.
Emerson zna da igra fudbal, meni je krivo što nikada nismo probali onaj sistem sa 3 vezna :
(RUSTEM DM - RADOVAC CM - REIS AMC) ili (KOVAČEVIĆ DMC - RUSTEM CM - REIS AMC) ili (MIHOJEVIĆ DMC - RUSTEM CM - REIS AMC).

Sad nam slijedi jedna "lakša" tekma sa juniorima Veleža, Amer Bekić će sigurno dobiti 2-3 meča suspenzija NAJMANJE zbog udaranja protivnika, s obizrom da neće igrati ni Benko, mislim da će Cezar dobiti šansu i ovo mu je posljednja prilika da vidimo jel se može računati na njega. Hamza će također dobiti minutažu.

Za slj sezonu mislim da tim treba graditi oko Rustema, Mihojevića, Kovačevića, Kadušića, Pavlovića, Emersona, Džemo zbog iskustva treba da bude tu za nekih 15tak min, Amer Bekić može biti samo joker napadač za zadnjih 20min i prvotimac kad igramo na oranicama + ubaciti one Hadžić, Veladžić, Resić, Sadiku u prvi tim. Na kraju sezone odlaze Delač, Benko, Barbarić, Okić, Radovac ?, Dulja je prokockao šanse za neki bolji transfer, možda ode u Tursku.

Vidjećemo još ovih par kola možda možemo do 3. ili 4. mjesta ali stvarno moramo zbiti redove i nadati se nekom kiksu listice i selje i navijati da sloboda osvoji kup. Ako ostanemo bez Evrope ja mislim da ostajemo bez sponzora TA , vidjećemo hoće li Tan zavrnuti pipu i od toga dosta stvari zavisi. Žalosno je koliko smo love prosuli na neke polovnjake i na raskide ugovora, ako amidza upumpa love u klub , mislim da se trebamo okrenuti transfer politici koju primjenjuje Bayern u Njemačkoj: kupovati najbolje igrače iz lige, na taj način pojačati sebe, pokupiti ono najbolje iz države i oslabiti konkurente....
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 25 apr 2016, 21:00

kad ce emerson eksplodirati???
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 apr 2016, 21:01

Ja nemam vise ni volje ni snage da "pljujem". Nek se gone svi u 3pm
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 25 apr 2016, 21:01

FrancescoTotti je napisao/la:Nemoj me ti citirat ziv bio :salut:
Izvini,zivio brate moj.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 apr 2016, 21:03

Savrseno trolerski.. Opet me citiras. Mora ti se odat priznanje nema sta.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 25 apr 2016, 21:07

Ja mislim da nema potrebe za strahom nekim,iako ode ova garnitura ljudi ,ko god drugi dode dolazi u stabilan klub koji ima i glavu i rep i ne moze nista sjebati nit je sta sjebano,da malo r spasavati.Rezultati nisu na nivou ali ako se Evropa izbori ,plan treba napraviti sa trenerom bio Hurta ili neko drugi i dovesti ciljana pojacanja u saglasnosti sa trenerom ili sa sportskik direktorom kojeg ako ce ako budu htjeli dovesti,Slijedeci trener mora imati plan kako ce odgovoriti igri koju su jucer imali skretnicari kad sydija dozvoli koja ce nam se desiti sigurno i slijedece sezone .
ŠTA SE OVO DEŠAVA

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 apr 2016, 21:12

ima li gdje snimak da sad s mirom pogledam?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 apr 2016, 21:13

zlo87 je napisao/la:ima li gdje snimak da sad s mirom pogledam?
Nažalost nema, na youtube kanalu FKS uklonjen jer je BH Telecom zaštitio prava, a na onom BH Tubetv kanalu samo pregled.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 apr 2016, 21:15

Evolution87 je napisao/la:kad ce emerson eksplodirati???
Čeka Mešu, pa će skupa, svak' u svom klubu. :kafa: Onaj kriminalni 'pas' za Benku jedna desetka sebi ne bi smjela dozvoliti. :damn: Mada, za Harbu i Okića je doktor.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 25 apr 2016, 21:16

Možeš samo ako imaš BHTelecom Moja Tv paket .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 25 apr 2016, 21:17

nema potrebe za takvim mazohizmom vjeruj mi

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 apr 2016, 21:18

al zato listica uredno prenosi svoje tekme, tu ne traze zastitu prava, balijska posla
Pyro is not a crime !

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 25 apr 2016, 21:18

Mogu samo zamisliti optuzivanja od strane komsija/foruma i medija u slucaju da su oni izgubili na slican nacin kao sto smo mi. Pa ljudi moji ono je bilo kriminalno! Toliko ih je bilo strah od poraza da su cak i psihologa uzeli. :roll:

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 25 apr 2016, 21:20

uNbx je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:kad ce emerson eksplodirati???
Čeka Mešu, pa će skupa, svak' u svom klubu. :kafa: Onaj kriminalni 'pas' za Benku jedna desetka sebi ne bi smjela dozvoliti. :damn: Mada, za Harbu i Okića je doktor.
A ja ga bio taman pohvalio za dva pasa prije te situacije kad ono [PENSIVE FACE]
ŠTA SE OVO DEŠAVA

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 25 apr 2016, 21:21

Nema nista ni od Evrope, najveci kiks u zadnjih 10 godina! Da Bod da dozivjeli dugu starost i tesku bolest, svi clanovi UO zajedno sa klocem Selimovicem!
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 apr 2016, 21:22

Memara je napisao/la:Mogu samo zamisliti optuzivanja od strane komsija/foruma i medija u slucaju da su oni izgubili na slican nacin kao sto smo mi. Pa ljudi moji ono je bilo kriminalno! Toliko ih je bilo strah od poraza da su cak i psihologa uzeli. :roll:
brujali bi 'objektivni' portali i novinari o tome, pocevsi od ovoga, ali posto smo mi zakinuti yebat ga, nije vazno, to je taj 'profesionalizam'
Pyro is not a crime !

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 25 apr 2016, 21:25

THEC je napisao/la:
Memara je napisao/la:Mogu samo zamisliti optuzivanja od strane komsija/foruma i medija u slucaju da su oni izgubili na slican nacin kao sto smo mi. Pa ljudi moji ono je bilo kriminalno! Toliko ih je bilo strah od poraza da su cak i psihologa uzeli. :roll:
brujali bi 'objektivni' portali i novinari o tome, pocevsi od ovoga, ali posto smo mi zakinuti yebat ga, nije vazno, to je taj 'profesionalizam'
Ma sad idu tekstovi kao kriminalno losi sudija je vec nekoliko puta ostetio i Melju i sl.Ono kao noje namjerno ostetio Sarajevo nego je covjek los sudija,ono posten je samo nije on kriv sto nene zna.Smetljari ali vratit ce se ovo nekad sve ,budite sigurni,osveta se servira hladna.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Google Adsense [Bot], Kaunas, Kyle88, tajsamja i 86 gostiju.