Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TMovac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la TMovac » 23 apr 2016, 20:17

Tabakovic zabio za Grasshopers

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 apr 2016, 13:14

Ante Budimir jos jedan gol, treci strijelac Serie b sa 16 golova. Crotone je novi prvoligas na Budimirov pogon. Ne znam da li ovaj momak rodjen u Zenici ima zelju igrati za BiH ali ga ne bi bilo lose pitati. Po meni je on trenutno na svojoj poziciji bolji izbor od Djurica. Mesa bi ga mogao kontaktirati, korist bi bila uzajamna. Ante ce vjerovatno zavrsiti u nekom boljem Talijanskom prvoligasu

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 24 apr 2016, 15:29

Da li ko zna sta vise o Anti Grgicu? Imali tu kakve sanse? On je roden u Svici a roditelji su mu iz Bosanske Posavine.

Momak je sa 19 godina jedan od glavnih igraca Ciriha. Prosao sve mlade selekcije Svicarske, a i hrvati su jako pukli na njega.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 apr 2016, 16:11

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Da li ko zna sta vise o Anti Grgicu? Imali tu kakve sanse? On je roden u Svici a roditelji su mu iz Bosanske Posavine.

Momak je sa 19 godina jedan od glavnih igraca Ciriha. Prosao sve mlade selekcije Svicarske, a i hrvati su jako pukli na njega.
Ako su hrvati pukli na njega, onda znas kakve su nam sanse.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 apr 2016, 17:05

Husidic standardan u LA Galaxiju, igra zajedno u paru sa Gerrardom na sredini. Proslo kolo je zabio i gol, juce asistirao u pobjedi od 5:2 nad Salt Lake. Mislim da bi Mesa trebao zovnuti momka... Kada vec zove par igraca iz Serie B, moze i njega koji igra u americkoj ligi koja sigurno nije slabija od holandske ili belgijske po mom misljenju.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 apr 2016, 17:34

calcio je napisao/la:Husidic standardan u LA Galaxiju, igra zajedno u paru sa Gerrardom na sredini. Proslo kolo je zabio i gol, juce asistirao u pobjedi od 5:2 nad Salt Lake. Mislim da bi Mesa trebao zovnuti momka... Kada vec zove par igraca iz Serie B, moze i njega koji igra u americkoj ligi koja sigurno nije slabija od holandske ili belgijske po mom misljenju.
Kojih par iz serie b? Jedini igrac iz druge lige koji se trenutno poziva je Milan Djuric. Ne mogu nista reci o ovom Husidicu ali valjalo bi ipak pisati samo cinjenice.

nut_shell
Kontakt:

Post Postao/la nut_shell » 24 apr 2016, 17:39

dubrovnik je napisao/la:
calcio je napisao/la:Husidic standardan u LA Galaxiju, igra zajedno u paru sa Gerrardom na sredini. Proslo kolo je zabio i gol, juce asistirao u pobjedi od 5:2 nad Salt Lake. Mislim da bi Mesa trebao zovnuti momka... Kada vec zove par igraca iz Serie B, moze i njega koji igra u americkoj ligi koja sigurno nije slabija od holandske ili belgijske po mom misljenju.
Kojih par iz serie b? Jedini igrac iz druge lige koji se trenutno poziva je Milan Djuric. Ne mogu nista reci o ovom Husidicu ali valjalo bi ipak pisati samo cinjenice.
Djuric i Prcic.
Rođeni, Rođeni
Kraj Neretve Rođeni

"Mislim na Sea, dakle postojim."

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 apr 2016, 17:58

nut_shell je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Djuric i Prcic.
Da, Prcica sam zaboravio iako je on samo posudjen prvoligaski igrac. Ipak mislim da dolaskom Milicevica i Jajala nivo igraca koji bi zeljeli biti na spisku reprezentativne ekipe BiH mora biti znatno veci od Americke nogometne lige. Pjanic, Besic, Milicevic, Susic, Jajalo i Cimirot. Ovo je ipak klasa vise u odnosu na sve drugo sto preferira ili se vrti u i oko reprezentacije. Makar je to moje misljenje. Jedini o kome bi se moglo diskutirati je Jajalo. Ostatak igraca je sigurno najbolje sto trenutno imamo.

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 24 apr 2016, 18:29

dubrovnik je napisao/la:
Da, Prcica sam zaboravio iako je on samo posudjen prvoligaski igrac. Ipak mislim da dolaskom Milicevica i Jajala nivo igraca koji bi zeljeli biti na spisku reprezentativne ekipe BiH mora biti znatno veci od Americke nogometne lige. Pjanic, Besic, Milicevic, Susic, Jajalo i Cimirot. Ovo je ipak klasa vise u odnosu na sve drugo sto preferira ili se vrti u i oko reprezentacije. Makar je to moje misljenje. Jedini o kome bi se moglo diskutirati je Jajalo. Ostatak igraca je sigurno najbolje sto trenutno imamo.
Ovdje su samo Pjanic i Besic u ligama koja je jaca od MLS-a, prame tome ako taj momak valja treba ga pozvati.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 apr 2016, 19:03

Hatuna je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Ovdje su samo Pjanic i Besic u ligama koja je jaca od MLS-a, prame tome ako taj momak valja treba ga pozvati.
MLS ja po sluzbenoj listi instituta za nogomet (povijest i statistiku) ne mogu naci ni u prvih 40 mjesta. Ne znam na osnovu cega ti tu ligu svrstajes u sam vrh svjetskog nogometa. Da budem iskren ja sam potpuno neupucen u kvalitetu te lige a i za Husidica kao igraca. Ako se ne varam u Evropi nije uspio u nekakvom losem klubu u Skandinaviji ili nesto slicno. Ne znam sta vise reci za igraca i ligu kojeg nisam nikad u zivotu gledao.

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 24 apr 2016, 19:46

dubrovnik je napisao/la:
Hatuna je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
MLS ja po sluzbenoj listi instituta za nogomet (povijest i statistiku) ne mogu naci ni u prvih 40 mjesta. Ne znam na osnovu cega ti tu ligu svrstajes u sam vrh svjetskog nogometa. Da budem iskren ja sam potpuno neupucen u kvalitetu te lige a i za Husidica kao igraca. Ako se ne varam u Evropi nije uspio u nekakvom losem klubu u Skandinaviji ili nesto slicno. Ne znam sta vise reci za igraca i ligu kojeg nisam nikad u zivotu gledao.
Vjerovatno je tesko pravilno rengirati recimo Meksicku i npr Belgijsku ligu. Vjerujem da je po tim listama Belgijska znatno ispred ali po meni bar 5 timova iz Meksicke lige bi bili na vrhu u Belgijskoj. MLS je trenutno na najvisem nivou otkada postoji, sve vise dobrih igraca i to ne samo u po-odmaklim godinama odlazi da igra u USA, a jednog dana ako odluce da im se isplati moglo bi biti nesto kao u NBA, vjerovao ili ne. Za sada je problem sto se fudbal ne moze da ugura u termine izmedju nekakvoga Americkog fudbala, NBA, Beyzbola i Hokeja, ali ako krene da se vrti odnosno zaradjuje veci novac, izmjenice se to. Vec se ulaze prilicno, i npr vecina Americkih reprezentativaca igrau u MLS. Husidic je prosao uobicajenu proceduru, igrao na koledzu, bio draftovan u Chicago, pokusao u Evropa i koliko sam informisan bio na pragu uspjeha ali na poziv Brusa Arene, vratio se da bi bio dio sampionskog projekta u Los Angelosu. Igra solidno, pokriva vise pozicija, cak i lijevog beka. Mislim da je bilo sanse da se isproba, pa ako more upasti u neku kombinaciju od 15-16 igraca, daj ga...a ako ne nema smisla da se poziva da bi bio samo dio ili broj pa ako ustreba par minuta u prijateljskoj...Ipak je Amerika deleko. Da se razumijemo, ne kazem sad da je njegovo nepozivanje nesto dramaticno kao npr Bicakcicevo, ali eto kad vec pricamo da kazem svoje misljenje.
Zadnja izmjena: Hatuna, dana/u 24 apr 2016, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 apr 2016, 19:49

Mislim da Edin Rustemović zaslužuje da bude u ekipi umjesto Anela Hadžića.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 25 apr 2016, 00:13

Gdje ćeš to pisati, mene napadali jer sam napisao da želim da on dobije poziv i nastup u reprezentaciju čisto kao nagradu za njegovu karijeru...
Opet mislim da ga trebamo pozvati, 1 utakmica, vidimo može li ili ne, kako god valjalo bi s njim popričati da uputi Mešu i savez na neke mlade igrače u SAD, vjerujem da je upućen u igrače BH porijekla u omladinskim ligama. Možemo ga i kontaktirati kao posrednika za igrače u cijeloj S. Americi.
Ali gdje ćeš to, kakav Hušidić, bolji su ovi grijači klupa po Europi.
Nad tobom sunce najljepše sja

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 25 apr 2016, 01:13

MLS je sigurno kvalitetnija liga od hrvatske ili turske, tako da ima mjesta za ovog momka...samo mu trebaju jake veze da udje nekako... ako moze po mogucnosti da donira 200km juniorskoj repci u kosarci...
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 25 apr 2016, 01:39

Husidic sto dalje od repke. Za njega je Anel Hadzic Pogba. Mogu glavu dati da ga nitko nije gledao u zadnje vrijeme. Bas sam imao priliku da pregledam ovu utakmicu protiv Real Salt Lake. Husidic ama bas nista nije pokazao na toj utakmici. Za sta se sve daje asist, sa centra dodaje loptu napadacu koji pretrici jedno 20 metara, predribla igraca i puca van sesnesterca. Jedan od najlosijih u LA Galaxiju. 5 gola su zabili a osim ovog "asista" on ni na jednom nije ucestovao, a nije vala ni neki razbijac defanzivno. Nit ima tehniku nit snagu za trcanje. Ne razumijem ove price pozvat ga vidjeti sta moze. Pa pogledajte koju utakmicu za taj LA galaksi pa vidite koliko (ne)moze. A ne citati ove portale, koji rasturaju sa ovim "asistencijama".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 25 apr 2016, 08:03

Gledao sam ga prosle godine u 2-3 utakmice i sasvim je solidno igrao ;)
Nad tobom sunce najljepše sja

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 apr 2016, 13:17

Jadna nam je majka kad smo došli do toga da raspravljamo u vezi sa jednim Hušidićem kao glavnom i jednom od rijetkih tema ovoga značajnog topica.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 25 apr 2016, 14:04

Cuj MLS kvalitetnija liga od Turske Super lige . Hhaahahahah

Daj ne budite smijesni .... Fener , Galata i Besiktas su jaci od sve ijedne MLS ekipe...

Pa MLS ligu rasturaju Villa , Giovinco, Dos Santos, Keane... Toliko odskacu od ostalih da je to nevjerovatno..

Giovinco u 40 utakmica 28 golova i 15 asistencija.

Ni u jednoj jacoj Evropskoj ligi ne bi mogao imati ovakvu statistiku.

Jel ijedan bolji igrač koji je otišao u MLS bio flop ? Nije i to jednostavno zato sto je liga preslaba jer nema kvalitetnih domacih igraca

Da Ameri ne dovode igrače iz Evrope i Juzne Amerike , Duel LA Galaxy vs Columbus bi bio ko duel Lahtija i Kuopija

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 25 apr 2016, 14:15

Gledao sam i ja Husidica nekoliko puta i nije on tolika truba što se ovdje navodi,ali nije ni materijal za repku imamo mi i kvalitetniji igrača koji moraju biti prije njega.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 25 apr 2016, 16:27

MIROSLAV STEVANOVIĆ !!!!!!!
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, mostar_mo, Proximic i 30 gostiju.