molotovljev je napisao/la:HeraklitMracni je napisao/la:Pitanje svi pitanja zasto nasi klubovi ne igraju grubo u evropi kao danas zeljo ... jer jednoszavno sudije pocaste to kartonima i nema price i igra se smiri ... dok kod nas sudija se upusti u desavanja i belaj nastaje ...
Tako je... uz napomenu da upravo Željezničar evropske utakmice igra grubo i na granici kartona. Ili, bar je igrao neke od njih.
Rekao sam to nakon prošlog derbija, pa ponoviću i sada; pogledati i uporediti kako igru Željezničara tako i suđenje sa ove
utakmice i utakmice Maribor-Željezničar! Identična igra plavih, međutim daleko od toga da je suđenje identično, ma ni blizu...
Rijetko kada komentarišem suđenje i često puta sam znao stati 'na stranu' sudije, jer mislim da i oni imaju pravo na grešku,
međutim jučerašnje suđenje ne mogu da ne komentarišem i skrenem pažnju na užas koji nam je priredio glavni sudija.
Ovako loše vođenje utakmice odavno nisam vidio... možda zvuči kao da želim da kažem da je sudija oštetio samo Sarajevo,
ne, oštetio je on i Željezničar, jer sa psihološkog aspekta plavi će ovako igrati sve veće i jače utakmice pa i one evropske,
što znači da će utakmicu vjerovatno završiti sa dva igrača manje uz 7 žutih kartona... baš kao i ona utakmice protiv Maribora
i još neke. Ne želim stvarno da umanjujem pobjedu komšija, jbg dali su taj jedan gol, mi nismo na našu žalost, međutim
glavni sudija ovog meča nije dorastao da vodi ovakve utakmice i realno bi bilo da ga disciplinska komisija pošalje na hlađenje
kao primjer drugima... ako želimo da gledamo bolji fudbal i da nam klubovi budu psihološki spremni za evropske utakmice
moramo udaljiti sa naših terena sudije poput Jakupovića. Ako je neko zaslužio crveni karton u derbiju to je svakako Jakupović!!!