@opel Ma rane su striktno za @Jamesa.
Ja sam uvijek volio Borusiu, a od doba Kolera, Amorosoa, i sl. jos vise.
I gdje god je Bayern prvi, volio bi da je Bor. druga. Nesto slicno kao prije par sezona sto se desilo.
Međutim jako mi je krivo kad se za neuspjeh Borusie spominje Bayern.
Ja bi volio da je Borusia svake godine 2-3 boda iza Bayerna, jer bi time i Bayern bio jaci. A isto tako volio bih i da su ekipe poput Hsv-a Werdera, Wolf., Lev.... u samom vrhu i u Evropskim natjecanjima. Da su redovno u polufinalima.
Ali zasto se konstantno kao krivac navodi Bayern, kada je sa nekim stvarima i izasao u susret ekipama iz BuLi-a? I to traje...
Pa i Real i Barsa redovno klepaju igrace iz Primere, pa i od Atletika, Valencie...
I od 10 njih jedan nastavi fascinirati kao u prethodnom klubu.
Jel se isto desava i u Primer ligi? Kao i u ostalim ligama. Samo sto ne moze u svakoj ligi da budu 2 ekstra tima, 4 i slicno.
Zato imamo 5 top liga i sve su razlicite. U svakoj preovladava jedan sistem.
Vw upumpava ogromne pare u Wolfsburg, i ove godine fino dogurali.
Koliko sam upoznat u BvB-u nema tog velikog izvora novca.
I evo kao paralala iako nemora da znaci, mozda su na istom novcanom nivou al nebitno. Wolfsburg-novac sa jedne strane a sa druge Borusia-( ne znam sta da navedem adekvatno a da se uklopi, al evo primjer, dobar trener, znanje, nebitno)
I mogu li se ova dva kluba porediti? Sljedece godine da se nađu u LP, kada gledas po imenu, i uopsteno svi ce se vise bojati Borusie, i znacit ce kao neko vece ime u grupnoj fazi, pa nadalje.
Sto Bayern nije uzeo De Bruyna? Mozda se ne uklapa, a mozda im nisu dali!? Sto Bayern ne uze Reusa iz Monchen.?
Gece je bavarac, u ugovoru mu je stajalo za koliko moze ici. Bayern aktivirao i to je to. Jel mozda njemu bilo krivo?
Jel Lewi bilo krivo sto ode za 0? A zasto kad je mogao gdje je htio? I ko je tu kriv? Kada su svi pristali!?
Meni to izgleda cisto poslovno. Neznanje druge ekipe da vodi bitku nije krivica Bayerna.
I da li bi mozda Bayern prosle godine bolje prosao u LP, da nije tako rano osvojio Buli? Vjerovatno bi, ali tu se ne moze traziti krivac u vidu drugih ekipa i dr. stvari osim samog Bayerna i njegove filozofije vođenja kluba i sl.