Koliki ti je HONORAR kod seljacine? Dabogda i njemu i Dini i svima za lijeka trebala svaka marka koju su ukrali iz svetinje.Honorar je napisao/la:Mozemo pricati sta hocemo ali kako otjerasmo Koklotnicu stvar krenu nezeljenim tokom...
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
SARAJEVO
Bijase bgm hladno dns rez navijaca je pobjeda manijaka ruku na srce minimalan broj baklji i ostalog 96 min bodrili su selju...
A Sarajevo je po mn zasluzio minimalno gutavu pobjedu nije bilo idealno al u odnosu na selju mnogo bolji i konkretniji malo je falilo srece i znanja. Barbaric fenomenalan bio, tu i tamo Kadusic,dulja,emerson i benko ,a najlosiji harba sta god je pokuso nije uspio al bit ce akBda bolje...
A Sarajevo je po mn zasluzio minimalno gutavu pobjedu nije bilo idealno al u odnosu na selju mnogo bolji i konkretniji malo je falilo srece i znanja. Barbaric fenomenalan bio, tu i tamo Kadusic,dulja,emerson i benko ,a najlosiji harba sta god je pokuso nije uspio al bit ce akBda bolje...
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
Mene ovo naše Sarajevo tacno podsjeca na ko kad neko tek pocinje da igra Football Manager prvo provjeri koji su to sve igraci Free na transfer listi pa ih sve pokupuje nagura tim onda vidi da ih previse placa al ih se ne moze rjesit pa onda pocne pravit taktike sa svima da ih ugura da bi kao eto dobio rezultat svi su dobri onda vidi to ne ide onda se doceka da im otplati svima raskide ugovora i na kraju ostane sa igracima koji su osrednji a ulozio silne par, a za ovo danas ruku na srce moglo je biti i u našu korist komsije isto kao i mi pojma nemaju kako sad do Evrope sami Bog zna gdje smo se mi doveli da moramo se prvo molit da Sloboda osvoji Kup a onda molit Boga da se izdesavaju stvari da mi izadjemo u Evropu **** ti grob i drzavu
Kako se Bjelica sasr'o dok je izlazio na poluvremenu.
Kakva motorika, kakvo trčanje... 

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- PitarBordo
- Kontakt:
"Ja od kako sam u klubu...." hoće li biti sada izjava "ja od kako sam u klubu izgubili smo kod kuće od Slobode nakon 30 godina, Borca.. pa čak i komšije koje nisu nam mogle ništa kad smo bili na viršlama, a oni prekucavali ligu, nisu mogli ništa"....
Samo Saraj'vo.
Prijavih se samo radi ovog poraza. Poraz kao poraz, derbi se izgubi i sta sad. Nekad se ima malo manje srece, lopta ode u stativu ili u precku, nece u gol. Zeljo nigdje veze, skoro da nisu imali sanse. Ne znaju ni jedni ni drugi, ali ovom prilikom cestitam pobjedniku.. Sudija je kreten, ali ne treba njemu pripisati poraz. Ruzna utakmica kao skoro i svaki derbi zadnjih godina. Nista za vidjeti osim izlezavanja, faulova, sudijskih propusta, pogresnih pasova itd.
Neka ostanemo bez Europe i neka doticna gospoda vidi da ova liga i nije toliko bezazlena i da se ne moze u dva prelazna roka promjeniti 20 igraca. Mora se i u ovoj ligi raditi planski i smisleno. Ako vec imas uslove, moras paziti koga ces dovesti za trenera i koga ces pustiti od igraca, a koga dovesti i koliko mnogo mozes izmjeniti tim. Trener mora biti neko ko poznaje ambijent lige, to prvo. Ovdje je korisnije imati Musemica nego Mourinha. Iste greske se prave svake sezone sto se tice trenera i iz toga se ne uci. Od sampionske ekipe napravi se rasulo. Prodaju se ili puste Cimirot, Stojcev, Velkoski, Puzigaca, Tatomirovic. Igraci koji su uz Delaca, Benku i Radovca donijeli titulu i bili kostur. Ko je dosao? Jedino Barbaric i Bekic donekle opravdavaju epitet pojacanja, a i Barbarica su vec prodali. Ostalo promasaj do promasaja. Za to neko mora odgovarati! Nije nuzno po meni da dodje do skidanja glava. Ali je nuzno da krivci priznaju javno svoje greske, izvinu se navijacima sto su zasrali sampionsku ekipu i ucine sve sto mogu da za narednu sezonu to poprave. Znaju gdje su brljali, sta je problem i znaju da ne smiju ponavljati iste greske. Taj Dino koji je dizan u nebesa, ipak je nesto napravio i treba mu se pruziti prilika da popravi sto je zabrljao. Ako se stvari ne promjene, treba krenuti sa radikalnim rezovima.
Kako popraviti stvari? Prvo i osnovno je odabrati trenera. To je temelj svega. Neka se manu Jarnija, Kodri i slicnih egzoticnih ptica koji veze nemaju sa ovim ambijentom. Probali ste sminku, ne pali. Druga stvar, napraviti rezime sezone i vidjeti koji igraci su sa aspekta motivacije, discipline, radne etike i kvaliteta zadovoljili. Oni koji nisu, a ima ih poprilican broj, neka napuste klub. Dovesti 4-5 igraca koji imaju kvalitet i sa kojim se moze nesto napraviti. Koji imaju neki rezime korektan, a ne taliti se sa menadzerima i kupiti svakakv sljam. Dovoditi nekakve igrace van forme, neke ljencuge, nedisciplinovane uhljupe.
Dovedi ciljano i konkretno. Ako treba potorsi malo, vratit ce ti se. Ovojit ces titulu, otici ces u Europu, prodat ces nekog.
Nedopustivo je da se igraci sa priprema vrate sa xy kila viska. Nedopustivo je da se ne reaguje na ocite stvari. Rustemovic npr. koristan igrac sa jednom velikom manom, a to je oslobadjanje lopte, odnosno nepotrebno "peljanje". Iz utakmice u utakmicu gledam isto. Ima li neko tom decku da skrene paznju na to? To je cisto stvar njegovog bezobrazluka. Dalje, Duljevic...kakva prevara od igraca. Da se razumijemo, decko je talentovan, ali je nedovoljno dobar da mu se da dirigentska palica u ekipi. Garantujem da ne bi izgubili danas da je kojim slucajem bio na klupi ili da mu je oduzeta sloboda koju ima na terenu. Prokockao je i orevise lopti. Isto se vidja svako kolo od njega. Ne zna procjeniti kada treba krenuti sa loptom, a kada dati pas. Uvijek odradi naopako. Ne zna reci kad je dosta driblinga. Prodje jednog ili dva igraca, i onda obavezno gubi loptu. Sut mu je tanak i cesto se precjeni. Centarsut bez razmisljanja i sabura. Puca sa 35- 40 metara. Kad tako nezrelom i nedorecenom igracu das da te vodi na terenu, svaku utakmicu ces imati problem, pogotovo neke teze. Necu reci da on nece postati jak igrac, ali suludo je balavcu dati toliku slobodu i ocekivati odbranu titule. Taj decko je prosle sezone bio ok igrac i nije bio ni blizu lidera, a sada nam je glavni. Toliko smo grohnuli. Toliki teret na jednog mladog igraca. Prelahko su decka gurnuli u vatru i dali mu ulogu lidera.
I za kraj cu napisati da nasim igracima treba trener koji ce im lijepo objasniti da se ne precjenjuju. Danas u nekoliko situacija nasi igraci i kad imaju vremena i prostora ne primaju loptu nego hvataju volej u stilu Zidana protiv Leverkuzena. **** Zidanu ce to uspjeti 1 od 10 puta, a tebi, fudbaleru lige BiH jednom od 1010. Nemoj to da radis, nisi toliko dobar, idi na sigurno. Ne driblaj 5 igraca, nisi toliko dobar. Ne pucaj sa 40 metara, samo ces bezveze pokloniti loptu protivniku. Razumijem da nekad urade losu procjenu i glupost, jbg nisu igraci nekog viseg nivoa, ali ne pravi budalu od sebe. Ako ti leti lopta, primi pa dodaj ili pucaj sa zemlje, ili hvataj manje ambiciozan volej...eto ti ces ljevicom iskosa pod 90 setepeni uhvatiti volej i zabit gol. Dva takva gola u historiji pala i ti ces biti treci. Hoces ****.
Neka ostanemo bez Europe i neka doticna gospoda vidi da ova liga i nije toliko bezazlena i da se ne moze u dva prelazna roka promjeniti 20 igraca. Mora se i u ovoj ligi raditi planski i smisleno. Ako vec imas uslove, moras paziti koga ces dovesti za trenera i koga ces pustiti od igraca, a koga dovesti i koliko mnogo mozes izmjeniti tim. Trener mora biti neko ko poznaje ambijent lige, to prvo. Ovdje je korisnije imati Musemica nego Mourinha. Iste greske se prave svake sezone sto se tice trenera i iz toga se ne uci. Od sampionske ekipe napravi se rasulo. Prodaju se ili puste Cimirot, Stojcev, Velkoski, Puzigaca, Tatomirovic. Igraci koji su uz Delaca, Benku i Radovca donijeli titulu i bili kostur. Ko je dosao? Jedino Barbaric i Bekic donekle opravdavaju epitet pojacanja, a i Barbarica su vec prodali. Ostalo promasaj do promasaja. Za to neko mora odgovarati! Nije nuzno po meni da dodje do skidanja glava. Ali je nuzno da krivci priznaju javno svoje greske, izvinu se navijacima sto su zasrali sampionsku ekipu i ucine sve sto mogu da za narednu sezonu to poprave. Znaju gdje su brljali, sta je problem i znaju da ne smiju ponavljati iste greske. Taj Dino koji je dizan u nebesa, ipak je nesto napravio i treba mu se pruziti prilika da popravi sto je zabrljao. Ako se stvari ne promjene, treba krenuti sa radikalnim rezovima.
Kako popraviti stvari? Prvo i osnovno je odabrati trenera. To je temelj svega. Neka se manu Jarnija, Kodri i slicnih egzoticnih ptica koji veze nemaju sa ovim ambijentom. Probali ste sminku, ne pali. Druga stvar, napraviti rezime sezone i vidjeti koji igraci su sa aspekta motivacije, discipline, radne etike i kvaliteta zadovoljili. Oni koji nisu, a ima ih poprilican broj, neka napuste klub. Dovesti 4-5 igraca koji imaju kvalitet i sa kojim se moze nesto napraviti. Koji imaju neki rezime korektan, a ne taliti se sa menadzerima i kupiti svakakv sljam. Dovoditi nekakve igrace van forme, neke ljencuge, nedisciplinovane uhljupe.
Dovedi ciljano i konkretno. Ako treba potorsi malo, vratit ce ti se. Ovojit ces titulu, otici ces u Europu, prodat ces nekog.
Nedopustivo je da se igraci sa priprema vrate sa xy kila viska. Nedopustivo je da se ne reaguje na ocite stvari. Rustemovic npr. koristan igrac sa jednom velikom manom, a to je oslobadjanje lopte, odnosno nepotrebno "peljanje". Iz utakmice u utakmicu gledam isto. Ima li neko tom decku da skrene paznju na to? To je cisto stvar njegovog bezobrazluka. Dalje, Duljevic...kakva prevara od igraca. Da se razumijemo, decko je talentovan, ali je nedovoljno dobar da mu se da dirigentska palica u ekipi. Garantujem da ne bi izgubili danas da je kojim slucajem bio na klupi ili da mu je oduzeta sloboda koju ima na terenu. Prokockao je i orevise lopti. Isto se vidja svako kolo od njega. Ne zna procjeniti kada treba krenuti sa loptom, a kada dati pas. Uvijek odradi naopako. Ne zna reci kad je dosta driblinga. Prodje jednog ili dva igraca, i onda obavezno gubi loptu. Sut mu je tanak i cesto se precjeni. Centarsut bez razmisljanja i sabura. Puca sa 35- 40 metara. Kad tako nezrelom i nedorecenom igracu das da te vodi na terenu, svaku utakmicu ces imati problem, pogotovo neke teze. Necu reci da on nece postati jak igrac, ali suludo je balavcu dati toliku slobodu i ocekivati odbranu titule. Taj decko je prosle sezone bio ok igrac i nije bio ni blizu lidera, a sada nam je glavni. Toliko smo grohnuli. Toliki teret na jednog mladog igraca. Prelahko su decka gurnuli u vatru i dali mu ulogu lidera.
I za kraj cu napisati da nasim igracima treba trener koji ce im lijepo objasniti da se ne precjenjuju. Danas u nekoliko situacija nasi igraci i kad imaju vremena i prostora ne primaju loptu nego hvataju volej u stilu Zidana protiv Leverkuzena. **** Zidanu ce to uspjeti 1 od 10 puta, a tebi, fudbaleru lige BiH jednom od 1010. Nemoj to da radis, nisi toliko dobar, idi na sigurno. Ne driblaj 5 igraca, nisi toliko dobar. Ne pucaj sa 40 metara, samo ces bezveze pokloniti loptu protivniku. Razumijem da nekad urade losu procjenu i glupost, jbg nisu igraci nekog viseg nivoa, ali ne pravi budalu od sebe. Ako ti leti lopta, primi pa dodaj ili pucaj sa zemlje, ili hvataj manje ambiciozan volej...eto ti ces ljevicom iskosa pod 90 setepeni uhvatiti volej i zabit gol. Dva takva gola u historiji pala i ti ces biti treci. Hoces ****.
Za ove sto "hvale" Okica, Harbu ili Simeunovica, nabijem na kyrac sve trojicu a i vas koji ih branite. Po meni ni jedan ne bi trebao igrati. Harba Dinin, Sefko Husaricev, a Deni Bulicev. Sve gore od goreg. Volio bi u Mostaru vidjeti Catakovica od prve. Ne moze biti gori od Sefke. Na desno krilo staviti Kadusica a na beka Kallasia. Znam da ovo nece izvesti ali eto imsm pravo mastati.
SARAJEVO
Jarane ko je zaduzen za one parole na sjeveru da mu Bog srece u zivotu da kad vec pameti i skole nije! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ja da se pitam ja bi izveo sve kadete da igraju i Pavlovica na golu Benko gore i mars svi u ****

De dođi majstore povedi NAS , rastjeraj dokazane amatere koji se provlace u svim egzodusima igraca.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Ja vise ne vjerujem da bilo koji trener moze nesto napraviti ili neka promjena da ce biti u upravi na kraju sezone. Jarane kad jedan momak ko Dino koji je proguran iz navijaca te ovako syebe, sta da ocekujes od drugih? I koga da dovedes? Prokleti smo ko narod i skloni toj korupciji i ciganluku, zato i jesmo tu gdje smo. Proklet bio dan kad je dosao Vincent i kad sam se ponadao da ce biti nesto vrijedno paznje, da cemo biti projekat koji ce ispuniti ocekivanja navijaca. Sad se vidi da od toga nema nista, samo smo izgubili i onu dusu koju smo imali, bolje da smo ostali sirotinja na virslama koja voli klub, nego ovo sad sve nesto na silu. 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Joj majstore ljubim te pametna , samo ja mislim da nema živućeg branioca Okica pa njega se rođena matera odrekla , menađerski igrac i vishe ne znam ko ga guru u klub yebem ti vishe ne znam sta da opsujemfico je napisao/la:Za ove sto "hvale" Okica, Harbu ili Simeunovica, nabijem na kyrac sve trojicu a i vas koji ih branite. Po meni ni jedan ne bi trebao igrati. Harba Dinin, Sefko Husaricev, a Deni Bulicev. Sve gore od goreg. Volio bi u Mostaru vidjeti Catakovica od prve. Ne moze biti gori od Sefke. Na desno krilo staviti Kadusica a na beka Kallasia. Znam da ovo nece izvesti ali eto imsm pravo mastati.
Pod 2 nadam se da ce Hamza poceti utakmicu u Mostaru ispred dokazanog amatera Okica i sl.cak mozda i Cezar prije ovog . Pazi sad jedan frapantan podatak ovog proljeca
Sevko , Dulja , Harba 1 gol = Hamza Catak 1 gol
Joj ljudi moji pa napatit ce nas amateri Velaza ako mi startamo samo sa jednim amaterom (Okic) odnosno igracem manje .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- Evolution87
- Kontakt:
dje smo mi ograsjali sve nam ****
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Iducu sezonu kako god da zavrsila ne zelim gledati vise ,Amera Bekica,Sefku Okica,Harbu,pa I Leona Benku.koji je ponovo promasiio dva mrtva zicera dovedite Obradovica iz Radnika imat ce momak preko 20 golova jer covjek zna igrati fudbal
Samo Sarajevo
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Dino Selimovic: "Od mog dolaska smo uvijek osigurali opstanak prije zadnjeg kola!"
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Treba nekada imati i sreće.
Prošle godine smo je imali dosta (slavija etc...), ove godine je nemamo, **** ga, tako je to.
Nadigrali smo gamad i izgubili.
Smrzo sam se ko ****.
Još uvijek imamo OK šanse za evropu, nije kraj svijeta.
Bio je to moj doživljaj derbija u 5 rečenica.
Prošle godine smo je imali dosta (slavija etc...), ove godine je nemamo, **** ga, tako je to.
Nadigrali smo gamad i izgubili.
Smrzo sam se ko ****.
Još uvijek imamo OK šanse za evropu, nije kraj svijeta.
Bio je to moj doživljaj derbija u 5 rečenica.
Necu ti zamjeriti ove uvrede, ali uđi na forum kad te pusti ta losa roba sa sjevera danas, pa cemo nastaviti ovaj razgovor. Zasto je sjever okrenuo leđa igracima na kraju i popisao ih tako, kad su momci izginuli na terenu?zlo87 je napisao/la:Samo ti gledaj i kritikuj sjever picko jedna, momci poginuli da bi ono sve danas bilo na istoku i sjeveru i ti se pravi pametan tu umjesto da si zahvalan, da ti je sjever najveci problem sad debilcinojoker90 je napisao/la:Ja vise ne vjerujem da bilo koji trener moze nesto napraviti ili neka promjena da ce biti u upravi na kraju sezone. Jarane kad jedan momak ko Dino koji je proguran iz navijaca te ovako syebe, sta da ocekujes od drugih? I koga da dovedes? Prokleti smo ko narod i skloni toj korupciji i ciganluku, zato i jesmo tu gdje smo. Proklet bio dan kad je dosao Vincent i kad sam se ponadao da ce biti nesto vrijedno paznje, da cemo biti projekat koji ce ispuniti ocekivanja navijaca. Sad se vidi da od toga nema nista, samo smo izgubili i onu dusu koju smo imali, bolje da smo ostali sirotinja na virslama koja voli klub, nego ovo sad sve nesto na silu.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Pa i taj catakovic će bit nečiji ubrzo ako pokaže da vrijedi.fico je napisao/la:Za ove sto "hvale" Okica, Harbu ili Simeunovica, nabijem na kyrac sve trojicu a i vas koji ih branite. Po meni ni jedan ne bi trebao igrati. Harba Dinin, Sefko Husaricev, a Deni Bulicev. Sve gore od goreg. Volio bi u Mostaru vidjeti Catakovica od prve. Ne moze biti gori od Sefke. Na desno krilo staviti Kadusica a na beka Kallasia. Znam da ovo nece izvesti ali eto imsm pravo mastati.
Tako da fakat,ja ne kužim.. Jeste li vi toliko mutavi ili jednostavno ne kuzite??(bez ljutnje molim te)
Nije se lako prodati,promjeniti klub itd. Pogotovo u bosni!
I zbog toga, ZAŠTO JE NEKI OD IGRAČA TU KRIV?? Ako igra ok,sta tebe kao navijača zanimaju njegovi detalji dalje?
Mi danas jednostavno nismo imali sreće.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Sta nije jasno? Otpustis 15 igraca, dovedes 3. I od ta 3, mozda jedan se moze naci u prvoj postavi?!
Alo bez ulaganja nema ni rezultata, zaje*ite vi to. Neka se malo ulozi u klub, malo ozbiljnije sve to krene. Furamo sebe imamo tim, ma imamo kur*inu.
Kakav je to tim? Sredine nema nigdje, al nigdje. Pa jbt kad mihojevic i okic trebaju graditi napade sta je reci? Treba uloziti u 2 igraca poput cimirota, neko ko ce znati nabaciti loptu, a drugi pomoci odbrani .
Alo bez ulaganja nema ni rezultata, zaje*ite vi to. Neka se malo ulozi u klub, malo ozbiljnije sve to krene. Furamo sebe imamo tim, ma imamo kur*inu.
Kakav je to tim? Sredine nema nigdje, al nigdje. Pa jbt kad mihojevic i okic trebaju graditi napade sta je reci? Treba uloziti u 2 igraca poput cimirota, neko ko ce znati nabaciti loptu, a drugi pomoci odbrani .
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3