FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anton 1983
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 07:21

sekerbay je napisao/la:ali, ako mislimo na asistiranje, davanje odlucujucih golova, odvlacenje protivnickih igraca... helem, biti najkorisniji igrac svog tima pri tome zasjenivsi svu konkurenciju, onda se slazemo.

Nemoj sad ovo shvatiti kao nekakvo izvlačenje iz konteksta ili provokaciju. Ovako nekako razmišljaju svi kada je Gotze u pitanju u relaciji sa Pepom...

E sad, molim te da razmisliš dobro o ovom kaj ću reči;

Ti bi da Gotze ostane u Bayernu iz razloga kako bi Gotze postao važniji i BOLJI IGRAČ, a ne kako bo Bayern postao BOLJIM KLUBOM.

Ponavljam dobro razmisli o tezi koju si iznio i ovo kako sam je ja interpretirao.

PS; bolji Gotze ne znači odmah bolji Bayern na način koji si ti to ili neko drugi iznio ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2016, 09:26

coelho41 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
Pep Guardiola u Bundesligi:

99 utakmica
80 pobjeda
10 nerješenih
9 izgubljenih
248 Golova postigli
54 Golova primili
Guardiola je trener za osvajanja lige, on rješava ove sitne utakmice veoma lako, trebamo se pripremiti da kod Karla neće biti ovako dobar skor ukupni, ali smatram da ćemo u "bitnim" utakmicama briljirat, iako se kroz takve tekme ne osvaja liga, ali biće lakše u LP svakako.
Sa Karlom ove sezone sigurno ne bi osvojili titulu bez obzira sto imamo nevjerovatnu ekipu.
Pored ovakvog Dortmunda bi bilo nemoguce cijelu sezonu odrzavati 5-8 bodova razlike.
Zbog takvih stvari se Pep i cijeni, barem u mojim ocima no da ne bude da prejudiciram sacekacemo mandat novog trenera pa cemo donositi sud. :mrgreen:
Uglavnom, moramo biti prezadovoljni skorom ovog covjeka jer nije mala stvar u tri godine izgubiti svega devet puta.

Sto se Gotzea tice, djeluje kao da je poceo igrati ali to jos uvijek nije na onoj razini na kojoj ga zelimo gledati.
Jucer je opet najvise trcao sto samo od sebe pokazuje da ima zelju za igrom, da puno radi, a i puno zuji ( :mrgreen: ) a ucinak se vidi, makar to bila asistencija. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 24 apr 2016, 10:01

anton 1983 je napisao/la:Nemoj sad ovo shvatiti kao nekakvo izvlačenje iz konteksta ili provokaciju.
u redu, necu.
anton 1983 je napisao/la:molim te da razmisliš dobro o ovom kaj ću reči;
evo, razmisljam.
anton 1983 je napisao/la:Ti bi da Gotze ostane u Bayernu iz razloga kako bi Gotze postao važniji i BOLJI IGRAČ
a kako ti znas sta ja zelim? zar nije jednostavnije upitati nekoga prije negoli se donesu neki pogresni zakljuchci ;)
anton 1983 je napisao/la:bolji Gotze ne znači odmah bolji Bayern
itekako da znaci. goce je timski igrac. bolji timski igrac = jaci tim.
faking simbioza.
da je u pitanju spic koji ce popravljati statistiku, onda bih se slozio.

Omerbavarac je napisao/la:Sa Karlom ove sezone sigurno ne bi osvojili titulu bez obzira sto imamo nevjerovatnu ekipu.
vidoviti dzemil jopet hara :mrgreen: fak jea :cool:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 12:04

sekerbay je napisao/la:evo, razmisljam:
Ali slabo :(

Ništa ponado sam se kvaliti, a ne trollanju - do slušanja i dalje nastaviti brijati kaj želiš i u što si uvjeren :wave:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2016, 13:37

anton 1983 je napisao/la:
sekerbay je napisao/la:evo, razmisljam:
Ništa ponado sam se kvaliti, a ne trollanju - do slušanja i dalje nastaviti brijati kaj želiš i u što si uvjeren :wave:
Kvalitetno je on tebi odgovorio, samo što bi ti uvijek da dobiješ odgovor koji ti želiš.... :) A i namjerno si citirao pogrešan dio... Ti bi sviju da ubjediš da je problem u najvećem njemačkom talentu 100 %, a u Pepu 0 %. To nikako ne može proći.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 24 apr 2016, 13:44

U sezoni 2008/2009 novinar je upitao Hoenessa da li je prodaja Hummelsa bila greska, a ovaj odgovorio : Wo, bitteschön, hätte der Innenverteidiger Hummels denn bei Bayern spielen sollen? „Von den weltbesten Innenverteidigern haben wir vier!“ Er sprach von Lucio, Martin Demichelis, Daniel van Buyten und einem gewissen Breno.

Micho, Kecer i Palikuca svjetske klase :lol:

Bilo je tu jos svakakvih izjava poput onih da je Rensing pravi nasljednik Kahna, a tad jos nije uvezao par utakmica na golu te da ce Kraft postati jedinica Elfa. :mrgreen:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 13:57

effe_sa je napisao/la: Kvalitetno je on tebi odgovorio, samo što bi ti uvijek da dobiješ odgovor koji ti želiš.... :) A i namjerno si citirao pogrešan dio... Ti bi sviju da ubjediš da je problem u najvećem njemačkom talentu 100 %, a u Pepu 0 %. To nikako ne može proći.... ;)
UžasTno je odgovorio, za spobljuvat se odgovor :sick:

Ovdje uopće nije stvar na relaciji Pep - Gotze i mom htjenju. Stvar je da Bayern nije jedina ekipa na svijetu koja može imati 12 igrača u prvih 11. Pročitaj dobro što on piše i što ti ne znaš interpretirati. Zato sam mu i reko da razmisli a nije. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2016, 14:20

anton 1983 je napisao/la:
Ovdje uopće nije stvar na relaciji Pep - Gotze i mom htjenju. Stvar je da Bayern nije jedina ekipa na svijetu koja može imati 12 igrača u prvih 11. Pročitaj dobro što on piše i što ti ne znaš interpretirati. Zato sam mu i reko da razmisli a nije. ;)
Ja znam šta si ti htio reći, na osnovu onoga što svo vrijeme pišeš ovdje i na drugom forumu po pitanju ove stvari. Ključna stvar je što te dobro shvatam... :D I ti svo vrijeme misliš da bi se kod nas sistem trebao posebno prilagođavati Goetzeu i da bi to trajalo. A tu opšte nisu potrebne nužne promjene, jer Goetze zna sve s loptom, varijabilan je, a sam sistem Guardiole je komplikovan i guši slobodu ovakvih individualaca. Ponekad i Ribery s tim ima problem. Ti na stvar gledaš komplikovanije, gledaš kroz komplikovane sistemske i taktičke šablone (drugim riječima trenutno razmišljaš kao Pep :) ) a kada stvari pogledaš pragmatičnije, onako kako će ih Carlo gledati, onda sve postane jasnije.
I ključ problema jeste relacija Goetze - Pep.

E sad ovo za 12 igrača ja te razumijem, jasno je da svi oni koji su klasa ne mogu igrati. Ali Goetze mora dobiti realnu šansu i pravu podršku. Kao prvo treba mu sloboda, da pokaže sav tehnički potencijal. Isto tako ne možeš u ovakvom sistemu, gdje se igra poziciono i gdje mi toliko puta igramo protiv postavljenih odbrana gurati Marija u šesnaesterac. Pa šta se to od njega očekuje, da skoči i zabije gol glavom....A ovo je samo dio problematike.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 14:27

effe_sa je napisao/la:[q
Ja znam šta si ti htio reći, na osnovu onoga što svo vrijeme pišeš ovdje i na drugom forumu po pitanju ove stvari. Ključna stvar je što te dobro shvatam... :D I ti svo vrijeme misliš da bi se kod nas sistem trebao posebno prilagođavati Goetzeu i da bi to trajalo. A tu opšte nisu potrebne nužne promjene, jer Goetze zna sve s loptom, varijabilan je, a sam sistem Guardiole je komplikovan i guši slobodu ovakvih individualaca. Ponekad i Ribery s tim ima problem. Ti na stvar gledaš komplikovanije, gledaš kroz komplikovane sistemske i taktičke šablone (drugim riječima trenutno razmišljaš kao Pep :) ) a kada stvari pogledaš pragmatičnije, onako kako će ih Carlo gledati, onda sve postane jasnije.
I ključ problema jeste relacija Goetze - Pep.

E sad ovo za 12 igrača ja te razumijem, jasno je da svi oni koji su klasa ne mogu igrati. Ali Goetze mora dobiti realnu šansu i pravu podršku. Kao prvo treba mu sloboda, da pokaže sav tehnički potencijal. Isto tako ne možeš u ovakvom sistemu, gdje se igra poziciono i gdje mi toliko puta igramo protiv postavljenih odbrana gurati Marija u šesnaesterac. Pa šta se to od njega očekuje, da skoči i zabije gol glavom....A ovo je samo dio problematike.... ;)
Effe ne znaš vjeruj mi ;) ovo je nešto sasvim drugo ;)

Prvo pep nema sistem, Pep ima sisteme- uopće mi nije jasTno kako neko može reči da Pep ima sistem :D

Nije ključ problema relacija Pep - Gotze za ono što sekerbay piše i što sam ga ja citirao...S tim trener kao trener nema ama baš nikakve veze.

I Gotze je dobio i previše šansi iako ih nije realno zaslužio, a podrške ima napretak, čak i previše, a nije ju zaslužio. Pa daj mi reci zbog kojeg to glupog razloga mi svi želimo da on produži?

I kakav je to sistem u kojem se ne može? Igra se piziciono, KOD PEPA!?!?!? :tokralju:

Misliš da Pep kaže AMriju, da se nesmije vratiti po loptu? A di bi to Mario trebao stajati ako su dečki u 16-tercu? :D

Jao kako mi se neda....

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2016, 14:44

Poceli ste metati zanimljive postove jedni drugima, a uvazeni kolega Anto je ocekivao da mu se na njegovo pitanje metne jedan sasvim drugi odgovor :kafa: Zanimljiva rasprava ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2016, 14:49

anton 1983 je napisao/la: Prvo pep nema sistem, Pep ima sisteme- uopće mi nije jasTno kako neko može reči da Pep ima sistem :D
Na određenim varijabilnim stvarima Pepu svaka čast. Ali trenutno govorimo o manama te njegove fudbalske filozofije. O kakvim ti sistemima govoriš? Navedi mi 2....Sve se zasniva na isto.
I objasni mi sada ključne stvari (za tebe neće biti ključne, ali za mene u procjeni jednog trenera itekako jesu) : Kako to da vrhunski trener poput Pepa ne zna igrati na kontre? Sad ćeš ti meni reći da NEĆE, to bi onda značilo da je BUDALA. A opet ako dođemo do onog da ne zna, zar to nije ogroman MINUS za jednog trenera njegovog ranga? Još jedno bitno pitanje: Zašto je pod Pepom naša igra glavom skroz propala? Dobro sada se ipak taj segment vraća i vraća se pogotovo od utakmice protiv Juvea. I ta utakmica protiv Juvea je još jedan bitan argument protiv Pepa, jer 70 i kusur minuta mi s njegovim sistemom (ili sistemima) kako ti kažeš nismo mogli ništa, pa su igrači prešli na naše jako oružje, igru s centaršutevima i igru glavom, plus s više rizika i direktnosti u igri, pa smo tada okrenuli rezultat.
anton 1983 je napisao/la: Nije ključ problema relacija Pep - Gotze za ono što sekerbay piše i što sam ga ja citirao...S tim trener kao trener nema ama baš nikakve veze.
90 % problema je u tome...A dokaz ti je nedavni nastup Goetzea za Elf protiv Italije. Pogledaj samo kako je tamo igrao, kakva je tamo Koerpersprache i uporedi s ovim vamo. Pa to su dva različita čovjeka.
anton 1983 je napisao/la: I Gotze je dobio i previše šansi iako ih nije realno zaslužio, a podrške ima napretak, čak i previše, a nije ju zaslužio. Pa daj mi reci zbog kojeg to glupog razloga mi svi želimo da on produži?
A šta bi tek trebalo pričat da je Goetze dobio toliko prilike kao Thiago i da se Pep gestama i cjelokupnim ponašanjem i prema Mariju odnosio isto kao prema Thiagu.
A čovjek treba produžiti, jer je općepoznato koliko je on dobar fudbaler i kakav je fudbalski genije. Tako da mu treba dati priliku da pod trenerom koji će mu dati pravu šansu i koji će ga znati postaviti na pravo mjesto i pokaže svo svoje umijeće.
To isto tako ne znači da Marija ne treba sprašiti i u guzicu i natjerati ga da se još više trudi, ali treba naći balans. Pep jednostavno s mnogim igračima ne komunicira dovoljno, to je poznato iz više izvora. Isto tako on bi uvijek htio da igrači prate samo u njegovoj glavi zacrtane Laufwege.

I još nešto, zar Goetze i po tebi nije odigrao sjajno prvi susret protiv Dortmunda u ovoj sezoni i onaj susret protiv Porta prošle sezone? Izdvojio sam ovo kao dva sjajna nastupa... Zar on tu nije pokazao da i kod nas može itekako mnogo? To sada spominjem iz razloga što se većina mojih argumenata za Goetzea (kao vjerovatno i drugih ljudi koji ga cijene) zasniva na onome što znamo o njemu od prije, bilo da se radi o nastupima u Dortmundu ili Elf-u. A pored tog fakinskog gola protiv Argentine u finalu, on je itekako prije u Elf-u znao pokazati svo svoje tehničko znanje, a i taj tako poseban Spielwitz.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 15:17

effe_sa je napisao/la:
Na određenim varijabilnim stvarima Pepu svaka čast. Ali trenutno govorimo o manama te njegove fudbalske filozofije. O kakvim ti sistemima govoriš? Navedi mi 2....Sve se zasniva na isto.
I objasni mi sada ključne stvari (za tebe neće biti ključne, ali za mene u procjeni jednog trenera itekako jesu) : Kako to da vrhunski trener poput Pepa ne zna igrati na kontre? Sad ćeš ti meni reći da NEĆE, to bi onda značilo da je BUDALA. A opet ako dođemo do onog da ne zna, zar to nije ogroman MINUS za jednog trenera njegovog ranga? Još jedno bitno pitanje: Zašto je pod Pepom naša igra glavom skroz propala? Dobro sada se ipak taj segment vraća i vraća se pogotovo od utakmice protiv Juvea. I ta utakmica protiv Juvea je još jedan bitan argument protiv Pepa, jer 70 i kusur minuta mi s njegovim sistemom (ili sistemima) kako ti kažeš nismo mogli ništa, pa su igrači prešli na naše jako oružje, igru s centaršutevima i igru glavom, plus s više rizika i direktnosti u igri, pa smo tada okrenuli rezultat.
Znači Dođe CA i stavi drvosječe u ekipu i on uzme LP, popuši prvenstvo. Daš mu drugačiji tip igrača za veznu liniju, propadne na svim bojištima.

Pepu kaj god daš, on nađe načina da to pretvori u nešto kaj funkcionira. I sad ti meni govoriš o mana njegove fudbalske filozofije?

Trener koji nam dolazi, ti kaže, ako ja nemam to i to, ja ti to nebum mogo trenirati, a onaj kojeg ima kažeš daj mi bilo kaj, ja bum s tim napravil najboljke kaj mogu a s vremenom bum si to prilagodil. Poanta Pepa je da je sve totalno različito, da je pristup igri različiti. Pa zaš misliš da u ovoj sezoni imamo Scorere u obliku Mullera i Lewe a u prethodne dve sezone to nismo imali?

Mi možemo reči da je filozofija Pepa dominacija na terenu, al sistemi - to je nešto sasvim drugo. Pa nije isto, kad se Lahm sa desnog beka povlači u sredinu da s estvori višek igrača u fazi izgradnje napada i kada se Alaba sa pozicije štopera pretvara u polušpicu - Nije isto kad stavi Costu i Comana u ekipu i kad stavi Costu i riberya u ekipu i sjebe strane, nabace prodiranje u sredinu.

A sad ti meni točno reci što to znači "igrati na kontre", misliš zašto ne zna igrati na to da da loptu protivničkoj ekipi 60% vremena?

A daj mi sad reci kak mi sada igramo? Kak se to zove? što ako je njegov sustav "trulog igranja" sinonim "igranja na kontre" baš ovo što mi radimo sada?

Ono što što ti želiš navesti kao manu ja vidim kao genijalnost. Zaš ne postaviš pitanje koji to trener uz mnjega zna igrati dominantan nogomet? Odgovor bi ti bio niti jedan, pa zaš oni onda nemaju mane?

Kod nas je propala igra glavom? Koji je to **** od pitanja? Kaj to znači? Jel me pitaš dal zabijamo golove glavom? Mislim ne kužim pitanje - "Igra glavom" - pa to ne znam što je? Jel me pitaš zaš sa glavom ne zabijamo golove, mislim to sigurno nije to, jer si tekmu sa Juveom gledo, mora da je nešto drugo....I sa 70 minuta pepovim sistemom u Torinu mi smo igrali u tom trenutku nezamislivu i još neviđenu razinu nogometa.

Najdebilniju stvar koju može reč navijač bayerna je da "su igrači prešli" - igrači ne idu nikam. Cijelu ovu godinu igramo, ma kaj ovu godinu, non stop od kad je Pep došao, na centaršuteve s tim da je ove godine težište na igru sa krilima - pa što misliš zaš Lewa i Muller toliko zabijaju?

No ovdje se previše sere o Pepu, kojeg ćemo nakon sezone dić spomenik i dat mu jedno 50 milja otpremine jer nas je zadužio za par milijardi eura...Pređimo mi na problem zvan Gotze

Da ne bi neko mislio da ja tog dečka neobožavam ;) Ja bi dao lijevo jaje da on u Bayernu uspije, ali srat po Pepu zbog nejga nema osnove i mogu svaku **** tezu pobit koju mi netko hiti ispred nogu, ali za taj trud očekujem novac :mrgreen:

kako je moguće da neko piše kako je Gotze šmeker, dribler, igrač poteza, da mu treba slobode, bla, bla, bla, pa on kao takav ne može kod Pepa. Pa kako može onda jedan ribery, Robben, Costa, Coman? Što oni nisu takav tip igrača? Kako su ti svi igrači uspješni pod Pepom? Kako jedan tumplek poput Mullera koji baš i nije , ma u biti pitaj Boga što je, može RAZARAT pod Pepom, a on po prirodi kako VI velite takve igrače ne bi trebao voljeti? Pa kako je Lewa postao najbolja špica svijeta a Pap zna samo sa lažnom devetkom? Kako se jedan "idiot" poput Vidala i sporinac ili pak ljenjivac poput Thiaga snalaze u Pepovom sistemu? Ma kak to jedan Martinez može igrati na štoperskoj poziciji, a da ne govorim za Lahma,

Ma kako to Bernat, Alaba, Martinez, Boateng, Badstuber, Lahm, Rafinha, Xabi, Vidal, Thiago, Ribery, Robben; Costa , Coman, Muller, Lewandovski kod jednog Pepa mogu, a najbolji igrač na planeti, pardon

igrač sa POTENCIJALOM JEDNOG MESSIJA I C.RONALDA NE MOŽE!?!?!?!?!??!

Ma di je tu ta **** logika? :crazy:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 apr 2016, 15:24

Balance je napisao/la:U sezoni 2008/2009 novinar je upitao Hoenessa da li je prodaja Hummelsa bila greska, a ovaj odgovorio : Wo, bitteschön, hätte der Innenverteidiger Hummels denn bei Bayern spielen sollen? „Von den weltbesten Innenverteidigern haben wir vier!“ Er sprach von Lucio, Martin Demichelis, Daniel van Buyten und einem gewissen Breno.

Micho, Kecer i Palikuca svjetske klase :lol:

Bilo je tu jos svakakvih izjava poput onih da je Rensing pravi nasljednik Kahna, a tad jos nije uvezao par utakmica na golu te da ce Kraft postati jedinica Elfa. :mrgreen:
Prijatelju Balanse ili Balansu, zao mi je sto si ti taj ciji post citiram, i nadam se da ovo nece izazvati neki disbalans na forumu. Jer je besmisleno. Uvek me je fasciniralo to sto ljudi na ovom forumu ostavljaju citave redove na njemackom kao da ga svako zna u prste i jos pritom ubace i neki pripadajući kočoperni smajli (kafa ili neki pseudozestoki namig itd); Ovo u tvom postu je razumljivo, i lako se prevodi, ali molim vas ubuduce kad to radite, napišite prevod neki. Bilo sta. Hvala :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 15:37

sekerbay je napisao/la: tiago se dokazao u mnogim utakmicama. misljenja sam da je on nas najgenijalniji igrac.
on je xavi br.2
Da ne bi bilo, nisam citirao dio za psihologa kao manu tog igrača...
sekerbay je napisao/la: a zasto bi bilo pretjerano?
trebali bismo se usaglasiti u tome sta znaci dostici mesijev nivo.
ako pri tome mislis da neki novi bayin trener citavu ekipu podredi goceu ili riberiju kao sto je pepova barca podredila tim mesiju, pa da ovaj puni slabije klubove i dodje do nekih 40+ golova u sezoni, onda se ne slazemo.
iako sam cvrsto ubijedjen da bi jedan riberi oborio gerdov rekord.

ali, ako mislimo na asistiranje, davanje odlucujucih golova, odvlacenje protivnickih igraca... helem, biti najkorisniji igrac svog tima pri tome zasjenivsi svu konkurenciju, onda se slazemo.
E sad zašto sam ja sekerbaya to pitao. A dobio trul odgovor...

Prvo je za Thiaga rekao da je DAS SEX, što znači da njega nije spreman uništiti. Sad me zanima neka kaže, kojeg to igrača (a odgovor da bi se to postiglo mora biti Muller 90% ili 10% Lewa) je Sekerbay spreman da Bayern uništi kako bi Gotze uspio?

Morate sekerbay a vi ostali također znati, da jedan igrač mora biti uništen da bi Gotze uspio, jer i sada je već pep iznad realnih mogučnosti da barata sa toliko kvalitetnih igrača i održava ih na podjednakom nivou - al dobro to je Pep pa su nemoguće stvari uzete zdravo za gotov.

Gledajte na to ovak - dođe Zidane James propada - zaključite zašto....Pep se bar trudi da mu Gotze ne propadne, samo što Gotze nikako da tu **** šansu iskoristi.

Zato sekerbay složi neku taktiku i ideju di bi taj Gotze igrao kao prvotimac ali da mu je hijerarhija u ekipi poput jednog Mullera ili Lewe (sa hijerarhijskim mjestom poput Rafinjinog, on nemre uspjeti).

Drugo,

ako je Gotze dokazao DA NE MOŽE biti kvalitetan igrač u dominantnoj ekipi (makar je u prvoj sezoni dosta dobro odigrao), NUŽNO JE DA SE DOGODI ONO ŠTO SEČKO sam pobija jer drugačije je to nemoguće, a to je da se sistem primjeni na to da BAyern igra "bez lopte" - postane lošijom ekipom - i da se na taj način igra "nesvjesno" prilagodi Gotzeu.

Ja nevidim načina da Gotze počne biti dominantan u ekipi koja ima 60-70% lopte u svakoj utakmici, a da za loše igra pod Pepom bude Pep kriv, a ne sam Gotze. ;)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2016, 15:51

Ako Effe napise post bez ijednog smajica, bit ce da se nanervirao :D
anton 1983 je napisao/la: Prvo pep nema sistem, Pep ima sisteme- uopće mi nije jasTno kako neko može reči da Pep ima sistem :D
pises "ne da mi se" a ja kada procitam ovo vjeruj mi, meni se tek tada neda :D
Igra je skoro pa jednodimenzionalna, a relativno male promjene se mogu uociti u sistemu iz utakmice u utakmicu. Vecinom se sve svodi na zadrzavanje lopte, kruzenje oko dobro postavljenih odbrana, ne nastoji se protivnik izvuci naprijed i time osloboditi malo prostora odlicnim individualcima koje imamo nego bas suprotno, protivnik se Pepovom igrom sabija na svojoj polovici i jedno na sta moze igrati su neke brze kontre koje nerijetko urode plodom zbog visoko postavljene odbrane..

Bayern ima recimo odlicne stopere, oko toga ce se mnogi sloziti, ali nemamo stopere za ovaj stil igre. ;)
Nasi stoperi nisu toliko brzi da mogu odgovoriti ovim zadacima koje Pep postavlja pred njih. Izlazi se visoko, i onda dodje jedna protivnicka lopta u prostor i ljudi nam metnuuuuuu :hmmmmm:
dakle ni njima ovaj stil igre ne odgovara.

Bayernovim individualcima kao sto su Ribery, Götze, isto tako ne odgovara ovaj stil koji preferira Pep. Protivnici ih lako udvajaju kada se zonski brane. Kontranapada nema, lopti u prostor relativno malo ima, skok igra nam je za qrac, korneri su se do jucer izvodili tako sto se lopta dodavala suigracu kod korner zastavice i to dosta iritira.
Zasto nema tih kontranapada koji su preko noci nestali dolaskom Pepa, e to se ti Antoncek zapitaj ;) da ti ja sve ne crtam.
Mogao bih jos i na dugo i na siroko da objasnim ali neda mi se
Sad da nebi bilo "sistem totalno ne valja" napisati cu da ima neku ucinkovitost, ali da moze daleko bolje, moze! :)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 16:12

Ajmo se mi prije svega dogovorišti, pošto je jedan Hrvat, drugi Bosanac, treći srbin, da se neki puta nećemo razumjeti. Pitaj Boga što kome znači sistem, što kome filozifija itd.
Bilall je napisao/la:pises "ne da mi se" a ja kada procitam ovo vjeruj mi, meni se tek tada neda :D
Igra je skoro pa jednodimenzionalna, a relativno male promjene se mogu uociti u sistemu iz utakmice u utakmicu.
Objašnjenje jednodimenzionalne igre molim? neću ga dobiti jer nećeš znat to objasniti, primit ćeš se za neki drugi dio posta.
Bilall je napisao/la:a relativno male promjene se mogu uociti u sistemu iz utakmice u utakmicu.
Daj to potvrdi na 4 primjera jer ne znam kaj to znači?
Bilall je napisao/la:Vecinom se sve svodi na zadrzavanje lopte, kruzenje oko dobro postavljenih odbrana, ne nastoji se protivnik izvuci naprijed i time osloboditi malo prostora odlicnim individualcima koje imamo nego bas suprotno, protivnik se Pepovom igrom sabija na svojoj polovici i jedno na sta moze igrati su neke brze kontre koje nerijetko urode plodom zbog visoko postavljene odbrane..
Ok, i koliko timova je u toj nakani uspjelo - ja sam neki dan pročitao 9, da je iskoristilo mane Pepovog ne znanja..

A daj mi to recite koji su to bolji, kako da kažem , primjeri načina vođenja ekipe. Jel to Barca koja je nabila Atletico u 5 metara? Hm nije očito jer je to preslično nama (najjača momčad u povijesti nogometa i njegova filozofija nije dobra, ponavljam, slično našoj filozofiji).

Daj mi onda recimo reci primjer "dvodimenzijonalnosti" jednog Atletica? Jel u biti pravi klub recimo poput Arsenala, koji kad igra sa Barcom i Bayernom igra defanzivno, a kad treba nabiti Crystal palace sa 4 napadača? Ili je pak Realova filozofija ključ iako ne znam koja je to filozofija.

Kojih su to 10 primjera koje bi Bayern trebao (pep) uzeti sebi za primjer? Ak kažeš samo jedan onda se nemreš bahatiti, jer to ne bi bilo očito - ti si svoje tvrdnje iznio kao da njih barem još 10 to bolje radi od nas.

Bilall je napisao/la:Bayern ima recimo odlicne stopere, oko toga ce se mnogi sloziti, ali nemamo stopere za ovaj stil igre. ;)
Nasi stoperi nisu toliko brzi da mogu odgovoriti ovim zadacima koje Pep postavlja pred njih. Izlazi se visoko, i onda dodje jedna protivnicka lopta u prostor i ljudi nam metnuuuuuu :hmmmmm:
Alaba sada kao štoper je najvjerojatnije najbrži štoper svijeta, a poslije njega je sigurno Boatneg - mislim da je Boateng najbrži štoper svijeta (molim provjerite). Uglavnom navedi bar 10 štopera koji su "idealni" za našu igru - koji su pak to :?
Bilall je napisao/la:Bayernovim individualcima kao sto su Ribery, Götze, isto tako ne odgovara ovaj stil koji preferira Pep. Protivnici ih lako udvajaju kada se zonski brane. Kontranapada nema, lopti u prostor relativno malo ima, skok igra nam je za qrac, korneri su se do jucer izvodili tako sto se lopta dodavala suigracu kod korner zastavice i to dosta iritira.
Aha znači individualcima poput RIBERYA i Gotzea neodgovara, zaš riberyu neodgovara da mi je znat pobogu, ali isto tako mi je čudno da individualcima poput Coste, Comana i nadasve Robbena odgovara :crazy: Da mi je sam znat ko te dečke "lako" udvaja...Ok, ja mislim da Pep nije izmislio čarobni napitak s kojim će pomladiti Riberya i Robbena, a opet ih je nekako uklopio u ekipu. Inače mi smo pod Juppom tj. od 2010 do 2013 zabijali golove iz kornera ko na traci :urnebes:
Bilall je napisao/la:Zasto nema tih kontranapada koji su preko noci nestali dolaskom Pepa, e to se ti Antoncek zapitaj ;) da ti ja sve ne crtam.
Kako nema? Možda ih nema u ovom djelu sezone, ali molim te na you tubu pogledaj prvih 10 golova Manđe pod Pepom ;) Kad je točno bilo tih Kontra napada (ako mi daš primjer jedne tekme, onda to nemoj zvat periodom kad je Bayern bio "kontranapadačka" ekipa...)
Bilall je napisao/la:Sad da nebi bilo "sistem totalno ne valja" napisati cu da ima neku ucinkovitost, ali da moze daleko bolje, moze! :)
Bolje ne može sigurno, jedino kaj se može dogoditi da ti se još extra poklope rezultati i ništa više...

Pardon, forma se može dići ;)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 24 apr 2016, 17:08

anton 1983 je napisao/la:Objašnjenje jednodimenzionalne igre molim? neću ga dobiti jer nećeš znat to objasniti, primit ćeš se za neki drugi dio posta.
Komlikujes nesto sto nema potrebe da se komplikuje. :hmmmmm: Meni je jednodimenzionalno to sto se uvijek ide na to da se protivniku uzme lopta i da mu se ne ostavlja mogucnost nadigravanja na sredini sa Bayernom. Male promjene pravi Guardiola u tom pravcu a nasi individualci su se uvijek tesko snalazili sa takozvanom bunker taktikom pa i u mandatu Heynckesa. Ne mozemo se zaliti da se protiv Bayerna igra bunker i ta neka kukavicka taktika ako ih mi, stilom igre koji preferiramo sabijamo u taj bunker. ;) Jednostavno.
Kada napadnes protivnika sa 8-9 igraca normalno je da ce sve snage prebaciti u odbranu i igrati na faktor iznenadjenja.
Daj to potvrdi na 4 primjera jer ne znam kaj to znači?
Na male neke promjene u sistemu sam mislio. Pep nekada ipak zna odigrati malo, malo povucenije i opreznije. Zna napraviti nek promjene sa pozicijama koje ovdje na forumu cesto zovu "izmisljanje tople vode"
Bilall je napisao/la:Vecinom se sve svodi na zadrzavanje lopte, kruzenje oko dobro postavljenih odbrana, ne nastoji se protivnik izvuci naprijed i time osloboditi malo prostora odlicnim individualcima koje imamo nego bas suprotno, protivnik se Pepovom igrom sabija na svojoj polovici i jedno na sta moze igrati su neke brze kontre koje nerijetko urode plodom zbog visoko postavljene odbrane..
Ok, i koliko timova je u toj nakani uspjelo - ja sam neki dan pročitao 9, da je iskoristilo mane Pepovog ne znanja..
Nije puno, ali se bojim da zbog ovog stila koji on preferira nismo imali sanse da u prethodne dvije sezone dodjemo u zavrsnicu LP. Kada igramo protiv ekipe koja je usavrsila kontranapade, dindulimo ga ;)
Bilall je napisao/la:Bayern ima recimo odlicne stopere, oko toga ce se mnogi sloziti, ali nemamo stopere za ovaj stil igre. ;)
Alaba sada kao štoper je najvjerojatnije najbrži štoper svijeta, a poslije njega je sigurno Boatneg - mislim da je Boateng najbrži štoper svijeta (molim provjerite). Uglavnom navedi bar 10 štopera koji su "idealni" za našu igru - koji su pak to :?
Prvo Alalba nije stoper. Alaba je odlican bek koji treba da igra na svojoj prirodnoj poziciji i treba da pomaze Riberyu u ofanzivnim zadacima a ne da se gubi negdje po sredini terena. Eto neka bude i da je Boa najbrzi, ali ne lezi mu igra sa visoko postavljenom odbranom. Ispadaju nam stoperi i to sam znas. Treba naci balans kada su ofanzivni i defanzivni zadaci u pitanju ;)
Bilall je napisao/la:Bayernovim individualcima kao sto su Ribery, Götze, isto tako ne odgovara ovaj stil koji preferira Pep. Protivnici ih lako udvajaju kada se zonski brane. Kontranapada nema, lopti u prostor relativno malo ima, skok igra nam je za qrac, korneri su se do jucer izvodili tako sto se lopta dodavala suigracu kod korner zastavice i to dosta iritira.
Aha znači individualcima poput RIBERYA i Gotzea neodgovara, zaš riberyu neodgovara da mi je znat pobogu, ali isto tako mi je čudno da individualcima poput Coste, Comana i nadasve Robbena odgovara :crazy: Da mi je sam znat ko te dečke "lako" udvaja...Ok, ja mislim da Pep nije izmislio čarobni napitak s kojim će pomladiti Riberya i Robbena, a opet ih je nekako uklopio u ekipu. Inače mi smo pod Juppom tj. od 2010 do 2013 zabijali golove iz kornera ko na traci :urnebes:
Prvo ja nisam rekao da se Robben potpuno uklopio iako mislim da bi se individualac poput njega mogao lako uklopiti u ovaj sistem uz dobru bekovsku podrsku da ga ne muce povrede. Robben je igrac koji ipak zna opasno zaprijetiti pa i zabiti sa distance pri dobro postavljenoj odbrani, odvuci paznju dvojici ili trojici protivnika ali ipak u ovom sistemu ce mu manjkati onih pasova u prazan prostor zato sto je taj Bayernov nogomet takav kakav je. Da se ne ponavljam.
Zasto ne odgovara Riberyu i Götzeu? Zato sto su to drugi tipovi individualaca. Jednostavno. ;)
Bayern je uvijek imao tu raznolikost u napadu.
Ribery manje pokusava da zaprijeti sa distance koliko pokusava da se probije kroz protivnicku odbranu, a probijati se kroz dobro postavljenu protivnicku odbranu je dosta tesko gdje dva ili tri igraca pokusavaju te da izbace. Druga stvar, nema bekovsku podrsku u onoj mjeri kakvu je nekad imao. Jos je dobar ali nema onu ucinkovitost koju svi ocekujemo. Götze se prilagodjava ovoj pas igri kako zna i umije, i opet se za njega ne moze reci da je beskoristan na terenu. Sto se kornera tice, tacno, jedno vrijeme je bio los taj segment i u mandatu Heynckesa, ali znam da se posle stanje popravljalo jer se trenirao i taj segment.
Bilall je napisao/la:Zasto nema tih kontranapada koji su preko noci nestali dolaskom Pepa, e to se ti Antoncek zapitaj ;) da ti ja sve ne crtam.

Kako nema? Možda ih nema u ovom djelu sezone, ali molim te na you tubu pogledaj prvih 10 golova Manđe pod Pepom ;) Kad je točno bilo tih Kontra napada (ako mi daš primjer jedne tekme, onda to nemoj zvat periodom kad je Bayern bio "kontranapadačka" ekipa...)
Necu da gledam nista jer pratim utakmice Bayerna dovoljno. :nene: Uglavnom kontranapade igraju protivnici. Malo ili nimalo mi.
Bayern je znao dosta prijetiti pa i zabijati iz kontranapada pod vodstvom Heynckesa. To ti provjeri ako hoces ;)
To je jos jedan segment koji fali nasim odlicnim individualcima da pokazu sta umiju.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 24 apr 2016, 21:23

a zasto bi se neko zrtvovao :roll:
aj da ti bacim par hintova, mozda shvatis.
bayo uvijek ima dugu sezonu.
nasi veznjaci su skloni povredama, pa je za ocekivati da karlo barem pola sezone nece imati sve na raspolaganju.
goce igra na vise pozicija(8, 9, 10 ili 11).
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 21:33

Bilall je napisao/la: Komlikujes nesto sto nema potrebe da se komplikuje. :hmmmmm:
Ima potrebe da se napravi zaplet u stilu Ane Karenjine i Hamleta :? Ono wtf. Nekoplikujem ja niišta nego si se ti pretvorio u papagaja tj. generaliziraš stvari...
Bilall je napisao/la:Meni je jednodimenzionalno to sto se uvijek ide na to da se protivniku uzme lopta i da mu se ne ostavlja mogucnost nadigravanja na sredini sa Bayernom. Male promjene pravi Guardiola u tom pravcu a nasi individualci su se uvijek tesko snalazili sa takozvanom bunker taktikom pa i u mandatu Heynckesa. Ne mozemo se zaliti da se protiv Bayerna igra bunker i ta neka kukavicka taktika ako ih mi, stilom igre koji preferiramo sabijamo u taj bunker. ;) Jednostavno.
Kada napadnes protivnika sa 8-9 igraca normalno je da ce sve snage prebaciti u odbranu i igrati na faktor iznenadjenja.
Znači stvarno sam se potrudio i razmišljo kako da ti na ovo odgovorim. Ovo kad pročitam jednostavno zvuči kao replika na nešto što si ti kao negativno htio napisati pa je ovakav odgovor ispao.

Svaka čast, ja stvarno ne znam kako da ti na ovo odgovorim, ako je ovo kritika na Pepov način igre tj. na igru Bayerna. :?
Bilall je napisao/la:Nije puno, ali se bojim da zbog ovog stila koji on preferira nismo imali sanse da u prethodne dvije sezone dodjemo u zavrsnicu LP. Kada igramo protiv ekipe koja je usavrsila kontranapade, dindulimo ga ;)
Ne da nije puno nego jedna i to jednim golom i to slučajno ne namjerno. Mislim ja ne znam kaj to tebi znači? Imati loptu 25% u nogama i igrati na kontre? Imati 30-40% lopte u nogama i igrati na kontre ili imati oko 50% loptu u nogama pa odigrati kontru?

Evo recimo gol Comana protiv Juvea je pao iz Kontre, a mi "nismo igrali na kontre". Da ti sad ne bi mislio da je jedan gol nešto nego sam to navodim primjer davanja gola iz kontre, a ne znam na što ti točno misliš, pa ne bi bilo loše da malo taj "idealan" opsi igr s kojim se osvajaju titule malo bolje opiše? Jel si možda mislio na brzu pretvorbu iz defanzive u napad? Mislim to nisu kontre ak na to misliš? Beton, pa Ghnoj. jel na to misliš'

Ja sam recimo mislio da će ljudi nakon ispadanja Barce u 1/4 finale shvatiti koliko su bili u krivu što su ikada rekli ijednu riječ kontra PEpa - ali čak i najjači i najkonkretniji argument / činjenica u svemiru im nije dovoljno - toliko su zaglibili.
Bilall je napisao/la:Prvo Alalba nije stoper. Alaba je odlican bek koji treba da igra na svojoj prirodnoj poziciji i treba da pomaze Riberyu u ofanzivnim zadacima a ne da se gubi negdje po sredini terena. Eto neka bude i da je Boa najbrzi, ali ne lezi mu igra sa visoko postavljenom odbranom. Ispadaju nam stoperi i to sam znas. Treba naci balans kada su ofanzivni i defanzivni zadaci u pitanju ;)
Nauči se ČITAT. Alaba je SADA štoper :D I Alaba ne može igrati na svojo prirodnoj pozicij ako su ti 4 od 4 štopera u Bolnici. S tim da navijač kao navijač mora svom treneru ić PK ako taj isti trener je toliko kvalitetan da bez štopera na štoperskim pozicijama melje sve pred sobom, ne prima golove i knadidat je tj. favorit za osvajanje LP-a.

A opet KOJI SU TO ŠTOPERI KOJI PAŠU, DI TI JE POPIS!?!?!?!
Bilall je napisao/la:Prvo ja nisam rekao da se Robben potpuno uklopio iako mislim da bi se individualac poput njega mogao lako uklopiti u ovaj sistem uz dobru bekovsku podrsku da ga ne muce povrede. Robben je igrac koji ipak zna opasno zaprijetiti pa i zabiti sa distance pri dobro postavljenoj odbrani, odvuci paznju dvojici ili trojici protivnika ali ipak u ovom sistemu ce mu manjkati onih pasova u prazan prostor zato sto je taj Bayernov nogomet takav kakav je. Da se ne ponavljam.
Zasto ne odgovara Riberyu i Götzeu? Zato sto su to drugi tipovi individualaca. Jednostavno. ;)
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa ko TEBE pita dal se Robben uklopio ili ne? :clap: :urnebes: poanta je da ti aludiraš na to da se individualci ne mogu uklopiti u pepov sistem, a ja ti dajem dokaze da to nije istina.

Kakvi mrtvi pasovi u prazan prostor će Robbenu manjkati!?!?!??!?!' :shock: :o :? WTF ELABORIRAJ!!!!

A Ribery i Gotze su drugačiji tipovi individulaca!?? :tokralju: Pa ja ću se raniti, TI SI KRALJ MAJKE MI!!! :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bow:

I opet kak se Ribery nije uklopio moli te mi to objasTni?
Bilall je napisao/la:Bayern je uvijek imao tu raznolikost u napadu.
Ribery manje pokusava da zaprijeti sa distance koliko pokusava da se probije kroz protivnicku odbranu, a probijati se kroz dobro postavljenu protivnicku odbranu je dosta tesko gdje dva ili tri igraca pokusavaju te da izbace.
Bayern nikada u svojo povijesti nije imao raznolikiji napad od ovog što ima sada :geek: A to da je u ovom trenutku Ribery glup to je istina. Čovjek ne shvaća da je deda i da su ga ozlijede uništile pa radi gluposti na terenu. radio je on to uvijek, ali nekada prije to možda nije bilo ovak očito, jer sad au ekipi postoje za njega zamjene...PS Pep je uspio napraviti nemoguće - zamijeniti ono što su nam svi uvijek predbacivali da će biti nemoguće zamijeniti ROBBERY - i to ih je zamijenio sa igračima niže klase i opet smo uspješni :thumbup:
Bilall je napisao/la: Druga stvar, nema bekovsku podrsku u onoj mjeri kakvu je nekad imao. Jos je dobar ali nema onu ucinkovitost koju svi ocekujemo.

Tu se slažem, Lahm je ipak kao igrač "propo" godine su uzele maha - makar u zadnje 3-4 tekme Lahma se čak i vidlo na terenu u ofenzivnim akcijama - možda se čuvao za kraj svoje zadnje ozbiljne sezone...
Bilall je napisao/la:Götze se prilagodjava ovoj pas igri kako zna i umije, i opet se za njega ne moze reci da je beskoristan na terenu. Sto se kornera tice, tacno, jedno vrijeme je bio los taj segment i u mandatu Heynckesa, ali znam da se posle stanje popravljalo jer se trenirao i taj segment.
Daj nemoj molim te - 168 faktora je utjecalo na raspad Gotzea u Bayernu, a najbitniji za TEBE je taj što niko, a ne samo Pep nije spreman zbog Gotzea uništiti Mullera. ;)

Da me neko u 2 popodne zaustavi u kvartu i pita zaš je Gotze propo, moj odgovor nebi ziher bio Pep je kriv - što drugim riječima znači sistem!

E sad svaka sezona nosi svoje kada je u pitanju Gotze, te nije samo jedan faktor ključan za njegovo propadanje. Ako bi hijerarhijski morao posložiti razloge bilo bi to ovako:

1.) OZLIJEDE - Sa tim sam mislio, ako te nema ne možeš niti dobiti priliku. Da je Gotze ovu sezoni bio fit, on bi se naigrao da je to za poluditi, al njega nema i nema...

2.) Muller - Lewa - nije ovdje stvar samo Muller, jer Gotze može mjenjati i jednog i drugog, ali pored njih nemre proči. Sada još u 3. njegovoj sezoni dobio je i Comana i Costu, pa Muller više niti ne treba ići na krilo kad nema Robberya

3.) Sam GOTZE - u milion njegovih tekmi mi se činio kao smetalo na terenu, nema ŠPRICIGkajta, debljina, špek, mast. I sada u ovoj 3. sezoni kada je počeo halat kak Bog zapovijeda, on se ozlijedi. Naravno sada pršte kritike kao mu pep nedaje šansu, a nikom nije palo na pamet da on tu šansu nije niti zavrijedio.

Neka se ljudi malo zapitaju, zašto struka (Sammer, KHR, Kahn), kritiziraju Gotzea, a ne seru po Pepu zaš mu nije davo priliku

4.) PEP - tek na četvro mjesto bi stavio Pepa, iz bilo kojeg razloga se neko sjeti jer on kao trener je odgovoran za sve igrače.

Naglasak je na tome kako je nama jako sjebano stvarati formaciju, taktiku, način igre itd sve dok je Muller u Bayernu jer se njemu mora prilagođavati cijela taktika - ovo je sada dosta šturo rečeno.

Svakojake varijacije na temu su moguće ali ajmo ostat na zemlji sa 4 odozada u liniji :) u bilo kojoj taktici ti je Muller kakav takav "problem".

Zaš je sad recimo james propo - zato kaj Zidane oće korektora i dva kreativca a ne "desetku". Znači sad recimo da Muller pređe u Real odmah propić - klupa ili benzema sranja ili se mjenja koncept igre.

Ovisni smo o Alles Muller oder was 8-)

E sad da ne bi neko mislio da je to loše :lol: Al sve dok je Mullera u Bayernu igrači tipa Gotze neće uspjeti.

PS.

Nikad u Juppovom mandatu nije bio tako dobar skor iz kornera kao pod Peppom - mislim čim zabiješ jedan gol iz kornera u sezoni to je već napredak za nas :lol:
Bilall je napisao/la:Necu da gledam nista jer pratim utakmice Bayerna dovoljno. :nene: Uglavnom kontranapade igraju protivnici. Malo ili nimalo mi.
Bayern je znao dosta prijetiti pa i zabijati iz kontranapada pod vodstvom Heynckesa. To ti provjeri ako hoces ;)
To je jos jedan segment koji fali nasim odlicnim individualcima da pokazu sta umiju.
A ne ne, ja sam prvi rekao - tot i je kao da kažeš da Bayern sa Alabom i Kimmichom na štoperskim pozicijama mora biti jak kao sa Martinezom i Boatengom - kad gle vraga jesmo!!!! A zašto? Pa zbog **** trenera :geek:

Šta ja jebote imam za gledat? Kaj sam ja možda rekao da mi nismo iz kontra napada "onda" zabijali? Stvar je u tome što ti tvrdiš da ih pod Pepom nema pa si ti taj koji bi to trebao provjeravati, a ne ja.

No dobro ako se vratimo na početak priče, pitaj Boga kaj je za tebe kontra napad....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 apr 2016, 21:37

sekerbay je napisao/la:a zasto bi se neko zrtvovao :roll:
aj da ti bacim par hintova, mozda shvatis.
bayo uvijek ima dugu sezonu.
nasi veznjaci su skloni povredama, pa je za ocekivati da karlo barem pola sezone nece imati sve na raspolaganju.
goce igra na vise pozicija(8, 9, 10 ili 11).
Ti fakat nisi čito kaj sam ja napiso - ovaj post ti je već pobijen sa mojim postom da se ponavljam?

Jel tebi valja Gotze iz prve sezone u Bayernu? Statistički valja, igrački ne, jel tak? A zašto?

Pa Pep i sada koristi Gotzea dok može. Gotze i dalje može biti rotacijski igrač, ali ono o ćem si ti pisao on nemre biti rotacijski igrač, on mora biti onaj koji "igra malo više". ;)

Pa zaš su Ozil i Di Maria napustili Real, s pretpostavkom da mi neodgovoriš da su bili protjerani? ;) Nejde to brate moj, nejde - slučajna rotacija da, ali namjerna za Gotzea nebu uspjela.

I ček malo ka si mi na razini Messija - kakva klupa? :lol:

Jedno je staviti Muller jednu - dvije tekme na klupu - al daj ga stavi 8 zaredom ak si đek.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 2 gosta.