Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

BoltDevil
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la BoltDevil » 23 apr 2016, 20:16

Pobjedi se ne gleda u zube ali Lujo nije normalan :facepalm: Nakon solidnog prvog dijela onoliko se povući, ne shvatam .. Mijenjati Darmiana i Valenciu nakon onakve utakmice protiv Palacea a ostaviti Lingarda je samoubistvo.. Još ti sudija svira nepostojeći penal pa ne svira čist za nas ali to je sve posljedica povlačenja glupana Luje .. Srećom pa nas Marti izvadi, VELEMAJSTOR !! :clap: :clap:
‘U City-u imaju velika očekivanja, a s obzirom koliko su novaca potrošili valjda će nešto osvojiti. Ponekad vam život dodijeli bučnog susjeda i morate se priviknuti na to’. SAF

516MK
Kontakt:

Post Postao/la 516MK » 23 apr 2016, 20:17

06.02.1958. Munich air disaster
01.07.2011. United signed Lingard
19.05.2014. Van Gaal was confirmed as the new manager
27.05.2016. Dolaskom Mourinha zabija se zadnji ekser u kovčeg Fergusonovog Uniteda

---NAJCRNJI DANI U HISTORIJI MANCHESTER UNITEDA!---

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 23 apr 2016, 20:37

516MK je napisao/la:http://www.theguardian.com/football/201 ... up-winners
LvG je napisao/la:Joj ne mogu vjerovati! Koje nezlanice diskutuju na ovoj temi i pricaju neto protiv trenra! Pa te neznalcie imaju i trenutak pameti da pomisle da osvajac ide u LP hahahah
MARŠ MAJMUNE PAĆENIĆKI!!!

:rol: :rol: :rol:

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 23 apr 2016, 20:43

Tri puta sam u toku ove sezone bio na granici ocaja i stida zbog nase predstave.

Prva je protiv PSVa na OT, druga protiv Wolfsburga u gostima i treca ova veceras. A inace sam strpljiv i s visokim granicama tolerancije za losu igru i znam preci preko dosta toga ali u oca tri slucaja ne mogu.

Ovo veceras je bilo totalno sramotno i licno bih s noge na nogu iznabijao SVE igrace osim Davida. Lujo i Lingard bi dobili trostruku porciju nabijanja. Fuj.

U drugom smo poluvremenu smo ispodprosjecnom prorivniku bespotrebno dali vjetar u ledja, pocevsi od onog Lingardivog frljavog suta u 53'. Da ne pisem o onome sto smo sci imali priliku da vidimo izdvojit cu samo ono sto je pozitivno bilo i to po ovoj hijerarhiji:

David
Fella
Martial
Rojo u zadnjih 10 minuta
Herrera.

Van Gaal nije slijep i na faci mu se vidjela briga i novih par bora. Ali je zalosno sto igraci nisu pokazali bar trunku srama. Nadam se da ce im neko otvoriti oci jer ovo je waaaay below od standarda Uniteda.

516MK
Kontakt:

Post Postao/la 516MK » 23 apr 2016, 20:48

Septerra je napisao/la:Tri puta sam u toku ove sezone bio na granici ocaja i stida zbog nase predstave.

Prva je protiv PSVa na OT, druga protiv Wolfsburga u gostima i treca ova veceras. A inace sam strpljiv i s visokim granicama tolerancije za losu igru i znam preci preko dosta toga ali u oca tri slucaja ne mogu.

Ovo veceras je bilo totalno sramotno i licno bih s noge na nogu iznabijao SVE igrace osim Davida. Lujo i Lingard bi dobili trostruku porciju nabijanja. Fuj.

U drugom smo poluvremenu smo ispodprosjecnom prorivniku bespotrebno dali vjetar u ledja, pocevsi od onog Lingardivog frljavog suta u 53'. Da ne pisem o onome sto smo sci imali priliku da vidimo izdvojit cu samo ono sto je pozitivno bilo i to po ovoj hijerarhiji:

David
Fella
Martial
Rojo u zadnjih 10 minuta
Herrera.

Van Gaal nije slijep i na faci mu se vidjela briga i novih par bora. Ali je zalosno sto igraci nisu pokazali bar trunku srama. Nadam se da ce im neko otvoriti oci jer ovo je waaaay below od standarda Uniteda.
Zamisli da je Lingard iskoristio bar 2 šanse, mislim da bi onda bio dosta blaži kod kritikovanja. Inače se slažem sa većinom napisanog.
27.05.2016. Dolaskom Mourinha zabija se zadnji ekser u kovčeg Fergusonovog Uniteda

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 23 apr 2016, 20:57

Ne bih vjeruj mi. Ostavio sam komentar za prvo poluvrijeme na nekoliko stranica ove teme iza. Nisam dzaba bio kritican. Meni je ova utakmica bila odron od pocetka. Izgledali smo donekle pristojno jer je Everton po formi na nivou Villa-e i Stoke-a trenutno. I mi jos vjetar u ledja damo i raspadnemo se po savovima. Gledam ovo u krupnom planu. Realno, jedino su David i Martial zasluzili prolaz (Fella prvo pol isto). Kriticam sam s razlogom. Inace nisam neki pljuvac. Ko cita temu mogao je to vidjeti iz mojih postova

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 23 apr 2016, 21:01

Septerra je napisao/la:
Tri puta sam u toku ove sezone bio na granici ocaja i stida zbog nase predstave.

David
Fella
Martial
Rojo u zadnjih 10 minuta
Herrera.

Prika, da ne pretjeruješ malo? Slažem se da ovaj trenutni Everton nije top protivnik, ali znao je United protiv puno slabijih gore odigrat, a ovo danas je bilo dosta dobro (barem prvo poluvrijeme), ako mene pitaš. Posebno zbog važnosti samog meča, ipak je polufinale, Wembley itd.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 apr 2016, 21:02

Lingard se pljuje zbog zavrsnice, naravo krilo je, mora imati i izostren i taj segment.

Ali sto se ovdje uveliko diskutovalo je njegova sprema (vrhunska), ogroman radijus korisnog kretanja, a ne kao sto neki govore beskorisno trckaranje, kombinacije, i ta kretnja iz koje se ukaze prostor za priliku.

Decko nema mnogo toga za uvjezbati i moze se slobodno smatrati legitimnim nasljednikom Younga.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 23 apr 2016, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

516MK
Kontakt:

Post Postao/la 516MK » 23 apr 2016, 21:02

@Septerra Ne znam, meni nije izgledalo toliko loše. Naravno da je to ispod svih očekivanja i onoga na šta smo navikli od UTD. BTW sjeti se tekme sa Evertonom kada smo vjerovatno zbog prosutih bodova (4:4) izgubili titulu. Nekako mi je slična ovoj :)

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 23 apr 2016, 21:14

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Septerra je napisao/la:

David
Fella
Martial
Rojo u zadnjih 10 minuta
Herrera.

Prika, da ne pretjeruješ malo? Slažem se da ovaj trenutni Everton nije top protivnik, ali znao je United protiv puno slabijih gore odigrat, a ovo danas je bilo dosta dobro (barem prvo poluvrijeme), ako mene pitaš. Posebno zbog važnosti samog meča, ipak je polufinale, Wembley itd.
Svi smo mi ovdje, manje vise, svjesni Lujinih takticko-filozofskih promasaja, stanja forme i limite nasih igraca. U nekim momentima, utakmicama, sve to kumulira i toliko postane ocito da ti kao navijacu, koji se normala u bitnu utakmicu emotivno unese i vise nego obico, bukvalno probija mozak kao kobra asfalt.

Tako je meni bilo u ove tri tekme, od kojih zadnja ova veceras. Mozda cu drugacije razmisljati sutra hladne glave ali trenutno su mi pozitivni utisci na nivou praskastih tragova. Iznerviralo me nasa standardno nepovazana igra, ubitacno nevjerovatne pojedinacne greske, mentalitet izgubljenosti u vremenu i prostoru (od 53') minute i sva ona nasmijana lica po postignutom golu i na kraju tekme. Mozda je to samo onaj Roy u meni sto cuci u svakom red devilu. Jedva cekam da se uozbiljima kao ekipa jer smo objektivo bas grohunuli, moras priznati.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 23 apr 2016, 21:25

@Septerra,

ja pričam konkretno o današnjem meču. Znači, o utakmici u kojoj je United stvorio broj šansi koji debelo premašuje ovosezonski prosjek, i to u utakmici za finale. A, znamo koliko i finale FA Cupa znači u ovoj trenutnoj situaciji. Naravno da to nije nešto čime bi se trebali zadovoljit dugoročno, to je sasvim jasno.

Nekako mi je nelogično danas upućivat neke oštrije kritike, imali smo uglavnom čitavu sezonu za te stvari. :mrgreen: Znam da nisi pljuvač, zato mi je nekako neobično čitat to što napisa u onom postu.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 23 apr 2016, 21:37

@Patrice_Evra

Ma znam da smo imali i gorih utakmica. Mozda sam i pretjerao s kritikama jer smo tekmu zavrsili klsicnim unitedovskim preokretom. Da nismo, da smo tipa izgubili u produzetku ili na penale vecina post-match komentara bi bila negativna kao moj. Valjda me bas pogodi kad imamo dobre preduslove + imperativ pobjede pa jos pristojno krenemo a onda sve upropastimo. Hajd' i to je fudbal na kraju krajeva, sta's.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 23 apr 2016, 23:24

Druže @septerra,
Samo polako, bez srkleta, glavu gore, kako i druge kolege rekoše prije mene, nismo navikli da te gledamo tako „raspoloženog“. Ipak, stoji dosta toga što si rekao, a ovo toplo-hladno igranje, kako mi po nekoliko puta promijenimo tokom utakmica nije ništa novo. Biće to sve na kraju dobro, pogotovo kada „stručnjaku“ ugledamo leđa. Znači, paćenje samo tako tokom većine od današnjih 90 minuta.
Meni lično su danas ostale tri stvari u glavi nakon današnje utakmice: jalov napad, bez klasične „devetke“, zatim kritična odbrana i čudan izbor veznog reda. Krećem s napadom – nema ko da da gol i džaba. Ubacivalo se nemilice, fino kombiniralo u dosta slučajeva, Rooney je fino vezao iz sredine sakriven dublje i dobro linkao sa Martialom i Rashfordom koji su dobro djelovali po krilima. No kada je trebalo loptu pospremiti iza golmana – nema nikoga. Udri nebu pod oblake, pravo u golmana... ma birali smo probrane načine da upropastimo sve i jednu akciju. I zamalo platili cijenu za to. Ali ovdje se nazire potencijal. Rooney na poziciji CMF i dvojica mladaca po krilima ponudili su svašta dobro, sa još jednim pravim napadačem to bi moglo biti odlično.
S druge strane, taktički otklon ka visokom pritisku i izlasku ekipe navisoko je izložio našu osrednju odbranu teškim mukama. Postavljanje u prostoru, markiranje kada protivnik povuče kontru – grozota. Da David De Gea nije onakav gigant, mi bi ovo hladno izgubili, bez dvojbe. Loše to funkcionira, pogotovo kada te napadnu brži igrači. Valjda će biti pameti i ovo ljeto se dovesti jedna mrcina u odbrani, jer kombinacija Smalla i kamare prekombinovanih vezista i lijevih/desnih bočnih, koji se silom prilika nalaze u odbrani jednostavno ne funkcioniše.
I konačno, za kraj – veza, tj. dio ekipe gdje je Lujo pokazao po ko zna koji put pokazao da je neviđeni ekspert za „usrati motku“. Staviti Carricka i Fellainija zajedno u istu vezu je suicid. Jedan je spora motka sa izuzetno atipičnom fizičkom građom i skill setom koji se može iskoristiti samo u specifičnim situacijama i jedan stari majstor čije je vrijeme prošlo. Sporo, neefektivno i opasno po odbrambene igrače i golmana, jer onako spori su bili pretrčavani svaki put kada bi Everton krenuo naprijed. Drama. Ako već hoće da se koristi Rooney kao CMF, onda oko njega moraju biti brzice. Zašto se onaj naš filozof odlučio da pošalje zajedno dva dizelaša da Rooneyu čuvaju leđa pored živog Andera, nije mi jasno, ali nikako.
Sve u svemu, ovaj tim je na momente pokazao sjajan potencijal, ali taj famozni rebuilding projekat nije gotov, jer smo sigurno 3-4 igrača od željenog optimalnog rostera, trenera i da ne spominjem. Biće bolje valjda.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 maj 2016, 15:13

Martial :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 01 maj 2016, 15:14

Martiaaaaal
Valencia :salut:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 maj 2016, 15:24

Rojo opet krivac za gol :facepalm:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 01 maj 2016, 15:28

Pa jbt slobodan udarac niko ne zna izvest,idealna pozicija pa jbt dan

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 maj 2016, 15:32

Ima li link da mogu na mobitelu gledati :pray:

Edit
100% sportski i krajnje opušten potpis

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 01 maj 2016, 16:06

Haj molil te mi skloni ovog lingarda iz ekipe,pa covjek niti ima sut,niti je jak u duelu niti centarsut pa on igra samo zato sto trckara dole gore,jbt familiju Lujo daj depaja daj janga daj ba bilo koga nemoj da gledam ovu ublehu

BoltDevil
Kontakt:

Post Postao/la BoltDevil » 01 maj 2016, 16:07

Lingard i Rojo su me opet razočarali :roll: Opet primamo gol iz prekida a zadnji put da smo iz kornera dali gol je bilo čini mi se baš protiv Leicestera .. Neke greške se ponavljaju iz utakmice u utakmicu ali Lujo ništa ne mijenja :oops: :oops:
‘U City-u imaju velika očekivanja, a s obzirom koliko su novaca potrošili valjda će nešto osvojiti. Ponekad vam život dodijeli bučnog susjeda i morate se priviknuti na to’. SAF

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.