FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sve stoji sto si napisao, ali onda izgleda da od uboda komarca stvaras rak ranu. Usporedio si Slobodu i Siroki. Obadvije ekipe koje smo u prvenstvu na proljece uzeli. Mora da onda radimo nesto sto je bolje nego ove dvije ekipe. Slavena Musu hvalis, sto je sasvim razumno jer je jako kvalitetan trener. A otidji u Siroki i reci da je Slaven dobar trener, mislit ce ljudi da si budala. Koje poslastice Musa dobija sa tribina, tu mu ni Mulalic ne zavidi.
Nije Zeljo izgubio u kupu, jer je Sloboda puno jaca ekipa. Ekipe su tu gore dole iste kvalitete. Zeljo je izgubio utakmice obadvije, jer je morao pobjediti. Najteze je dobiti utakmice koje moras dobiti. I protiv Travnika smo strjepili na Grbavici, a na tabeli smo daleko bolja ekipa.
Pogledaj Barcelonu i vidit ces kako je tesko pobijediti utakmice koje moras dobiti. Evo koji je vec niz, nisam ni upratio. Bayern ima najboljeg trenera na svijetu i citave sezone prima kritike i nevalja. Sad ode i to se smatra pozitivnim kod navijaca i u javnosti.
U Zeljeznicaru su uvjek bili dobrodosli lijevi tipovi i imali su mjesta da dokazu radom svoj kvalitet. Mulalic nije ni pisac ni novinar vec fudbaler, i jos mu se poklopilo da vodi sa klupe svoju najvecu ljubav. Pa svak prica gluposti kad je zaljubljen i ljubav ga ponese.
Ja Mulalica neslusam niti pratim presice, ali pratim Zelju i nekad mi se dopada sta vidim nekad ne, ali zato ga pratim, jer nikad neznam sta ce biti.
Nevolim Zelju kad pobjedjuje, vec volim Zelju. Znam da ga i ti volis, a nece biti kraj svjeta ako neizborimo Europu, jer Zeljo igra i iduce sezone, ali steta bi bila otjerati Mulalica. Ipak smo kao i komsije najbolji sa domacim kadrom, a u Zelji je malo koji trener sa strane imao uspjeh. (isto vazi i za fk Sarajevo, samo sto slabo klikeraju, pa im trebaju treneri sa strane).
Nije Zeljo izgubio u kupu, jer je Sloboda puno jaca ekipa. Ekipe su tu gore dole iste kvalitete. Zeljo je izgubio utakmice obadvije, jer je morao pobjediti. Najteze je dobiti utakmice koje moras dobiti. I protiv Travnika smo strjepili na Grbavici, a na tabeli smo daleko bolja ekipa.
Pogledaj Barcelonu i vidit ces kako je tesko pobijediti utakmice koje moras dobiti. Evo koji je vec niz, nisam ni upratio. Bayern ima najboljeg trenera na svijetu i citave sezone prima kritike i nevalja. Sad ode i to se smatra pozitivnim kod navijaca i u javnosti.
U Zeljeznicaru su uvjek bili dobrodosli lijevi tipovi i imali su mjesta da dokazu radom svoj kvalitet. Mulalic nije ni pisac ni novinar vec fudbaler, i jos mu se poklopilo da vodi sa klupe svoju najvecu ljubav. Pa svak prica gluposti kad je zaljubljen i ljubav ga ponese.
Ja Mulalica neslusam niti pratim presice, ali pratim Zelju i nekad mi se dopada sta vidim nekad ne, ali zato ga pratim, jer nikad neznam sta ce biti.
Nevolim Zelju kad pobjedjuje, vec volim Zelju. Znam da ga i ti volis, a nece biti kraj svjeta ako neizborimo Europu, jer Zeljo igra i iduce sezone, ali steta bi bila otjerati Mulalica. Ipak smo kao i komsije najbolji sa domacim kadrom, a u Zelji je malo koji trener sa strane imao uspjeh. (isto vazi i za fk Sarajevo, samo sto slabo klikeraju, pa im trebaju treneri sa strane).
To i jest problem druže što će Željo uvijek imati utakmice koje mora dobiti, a sa tim se treba znati izboriti. Što se tiče Muse, on je možda i najbolji trener u ligi, a navijači su ga uzeli na zub jer ne osvaja trofeje, ali razlozi za to su nefudbalski, znaš i sam kakav oni otpor pružaju savezu. Ne slažem se samo za ovo da Barca ne dobija itakmice koje mora, Barca dobija 99% utakmica koje mora dobiti, da nije tako ne bi imali niz od 39 utakmica bez poraza, problem je što ljudi gledaju ovih 1% pa se uhvate za to.samoposmatram je napisao/la:Sve stoji sto si napisao, ali onda izgleda da od uboda komarca stvaras rak ranu. Usporedio si Slobodu i Siroki. Obadvije ekipe koje smo u prvenstvu na proljece uzeli. Mora da onda radimo nesto sto je bolje nego ove dvije ekipe. Slavena Musu hvalis, sto je sasvim razumno jer je jako kvalitetan trener. A otidji u Siroki i reci da je Slaven dobar trener, mislit ce ljudi da si budala. Koje poslastice Musa dobija sa tribina, tu mu ni Mulalic ne zavidi.
I ti i ja želimo najbolje Želji, ne mogu svi isto misliti, moje mišljenje je da bi ovo što sam pisao bio najbolji sistem igre za nas, iako ga je dosta teško uspostaviti, ali ne i nemoguće. Jednom kad ga uspostaviš utjerao si strah u kosti protivnicima, jer znaju da će imati težak zadatak da razviju neku svoju igru. Poštujem tvoje mišljenje, sad nam je do kraja sezone najbitnije stisnuti se i dobiti ovih nekoliko utakmica kako god, a imat će čitavo ljeto da prave igru ljudi koji su zaduženi za to.
- amazon
- Kontakt:
Edis se ne treba otjerati, vec Edis za iducu sezonu treba pojacati strucni stab. Ne moze on sam biti trener, valjda je to svima jasno. Naci novog pomocnog, kondicionog i sve sto ide uz to..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Sablja se ubio za moralistu a trener e TU treba puno vise poznavat sta igrac moze kakav je protivnik jel teren suh mokar zelen jel suncano kisa koja je formacija ako suta desnom nek igra lijevo ako je igrac sredine ubio se za spica itd.Zvrkove cemo pretvorit u grisini.
Dajte ljudi sta vam je. U ozbiljnom klubu Edis ne moze biti trener a mi jesmo ozbiljan klub. Nemojmo se zavaravati, mi da smo ovoliko srece imali proslu sezonu kao u drugom dijelu ove sezone, bili bismo prvaci i pored Punca i ostalih carlama.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Uh al seres ne stajes 

-
- Kontakt:
Evo malo da objasnim mehanizam iza funkcija strucnog staba.
Pomocni treneri su tu da pomognu odrzavanje treninga, da sjede na utakmici u slucaju da je njihova asistencija potrebna, nista drugo. Znaci vodonosilac/sekretar. E sad je do glavnog trenera hoce li sam postavljati cunjeve ili da klub placa nekome da mu to radi.
Kondicioni trener razvija plan treninga i mjeri kondiciju ekipe. On nemoze nabiti kondiciju igracu. Igrac sam kroz svoj trud nabija kondiciju. Kondicioni trener zna kako postici jacu kondiciju, kroz vjezbe, sto fakticki I nije neka naucna fantastika I nema bitne razlike medju kondicionim trenerima generalno u fudbalu.
Glavnu rijec fizicke spreme vode doktori. Tranfuzija krvi je normalna pojava u profesionalnom fudbalu I bogati klubovi to lako kriju. To je kao suho zlato skupo I nece nikad stici do Balkana a kamoli Premijer Lige. Poslje toga su razni ljekovi (hormone, stimulativi, i najvise ljekovi protiv bolova), sto je jeftini shit I svima dostupan, ali se jako lako otkrije u pis probi. Posto pis probe su rijetke I testovima se izlaze po jedan igrac iz svake ekipe, na najvisem nivou. U Premijer Ligi nema dopingtestova, tako da tu mogu kljukati igraci sta hoce, ali na svoju odgovornost. Zbog europskih utakmica klubovi moraju paziti ili biti takticari da nebi igrac pao na testu. Sto se znalo desiti u proslosti nazalost I timovima iz nase lige. Ma da je to sramota, jer je rizik da se otkrije doping generalno nizak.
Fizicki izgled Zeljinog fudbalera danas I prije 50 godina se nije promjenio. Znaci sasvim normalne proporcije tijela. Dok je veilka razlika u Engleskoj, Njemackoj, Spaniji. Gdje fudbaleri vise lice na bodybildere, sa drasticno visom misicnom masom. Nije dzaba Guardiola prosle sezone glavnog krivca imao u doktoru Muller-Wohlfarht-u.
Jedan Messi nebi bio svjetski poznat, da nije imao roditelje koji su ulagali u njegov tjelesni razvoj. Messi je tokom odrastanja imao jak tretman hormonima.
Fudbaleri kao sto su Kompany, Aguero, Micah Richards, Ronaldo, Lukaku ili jedan nas reprezentativac, su samo neki koji ocigledno su imali koristi od klubskih doktora.
E sad doktora dobrog imati je od velike koristi. A oni su skupi na razini solidnih menadzera. Problem sa dopingom je, ako igrac se otkrije poztivan, kraj mu je karijere. Primjer Ademi, itd.
Ima tu I moralna strana, ali vecinom je novac u pitanju. Uglavnom sa dobrim doktorom se moze promjeniti fizicko stanje ekipe, a sa trenerskim stabom je to sve po stepena gore/dole.
Pomocni treneri su tu da pomognu odrzavanje treninga, da sjede na utakmici u slucaju da je njihova asistencija potrebna, nista drugo. Znaci vodonosilac/sekretar. E sad je do glavnog trenera hoce li sam postavljati cunjeve ili da klub placa nekome da mu to radi.
Kondicioni trener razvija plan treninga i mjeri kondiciju ekipe. On nemoze nabiti kondiciju igracu. Igrac sam kroz svoj trud nabija kondiciju. Kondicioni trener zna kako postici jacu kondiciju, kroz vjezbe, sto fakticki I nije neka naucna fantastika I nema bitne razlike medju kondicionim trenerima generalno u fudbalu.
Glavnu rijec fizicke spreme vode doktori. Tranfuzija krvi je normalna pojava u profesionalnom fudbalu I bogati klubovi to lako kriju. To je kao suho zlato skupo I nece nikad stici do Balkana a kamoli Premijer Lige. Poslje toga su razni ljekovi (hormone, stimulativi, i najvise ljekovi protiv bolova), sto je jeftini shit I svima dostupan, ali se jako lako otkrije u pis probi. Posto pis probe su rijetke I testovima se izlaze po jedan igrac iz svake ekipe, na najvisem nivou. U Premijer Ligi nema dopingtestova, tako da tu mogu kljukati igraci sta hoce, ali na svoju odgovornost. Zbog europskih utakmica klubovi moraju paziti ili biti takticari da nebi igrac pao na testu. Sto se znalo desiti u proslosti nazalost I timovima iz nase lige. Ma da je to sramota, jer je rizik da se otkrije doping generalno nizak.
Fizicki izgled Zeljinog fudbalera danas I prije 50 godina se nije promjenio. Znaci sasvim normalne proporcije tijela. Dok je veilka razlika u Engleskoj, Njemackoj, Spaniji. Gdje fudbaleri vise lice na bodybildere, sa drasticno visom misicnom masom. Nije dzaba Guardiola prosle sezone glavnog krivca imao u doktoru Muller-Wohlfarht-u.
Jedan Messi nebi bio svjetski poznat, da nije imao roditelje koji su ulagali u njegov tjelesni razvoj. Messi je tokom odrastanja imao jak tretman hormonima.
Fudbaleri kao sto su Kompany, Aguero, Micah Richards, Ronaldo, Lukaku ili jedan nas reprezentativac, su samo neki koji ocigledno su imali koristi od klubskih doktora.
E sad doktora dobrog imati je od velike koristi. A oni su skupi na razini solidnih menadzera. Problem sa dopingom je, ako igrac se otkrije poztivan, kraj mu je karijere. Primjer Ademi, itd.
Ima tu I moralna strana, ali vecinom je novac u pitanju. Uglavnom sa dobrim doktorom se moze promjeniti fizicko stanje ekipe, a sa trenerskim stabom je to sve po stepena gore/dole.
- amazon
- Kontakt:
Amar u strucnom stabu imao Memica, Dzurbuzovica, kondicionog jednog ili dvojicu, Cviku, fizioterapeute itd. Normalno da je jako bitno imati pomocne trenere ne samo da bi postavljali cunjeve. To su jedine titule koje su u posljednjim godinama ostvareni i nije to dzaba. S ovim pristupom Edis moze samo dobiti opet da vodi juniore.Bh Premijer liga nije atomska liga gdje se igra nogomet na 10 puta vecem nivou, da bi se neko pucao hormonima i slicnim glupostima. U toj komparaciji nikako ne ide premijer liga i nasi igraci.Isto tako nije bitno samo nabacat pomocnih trenera, kondicioni, da budu samo broj. Bitno je naci strucne ljude u svom poslu. Jako je bitno imati dobrog kondicionog koji ima evropski plan treninga. Doziranje treninga gdje igraci moraju imati svjezine,naravno uz trenera tempiranje forme. Sve to prati jedno drugo i usko je povezano. Kad sve to imas, imat ces rezultate.Ne smije se desit kad igras najvazniju utakmicu sezone da igracu ne mogu pokriti teren u 20 minuti, kao sto nasi nisu mogli u Tuzli.Kondicija 0 bodova.
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 23 apr 2016, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Anel Hidic je bio kondicioni trener za vrijeme Osima i sad je. Eldin Jelaskovic je na pripremama prisutan od Osima do sada. Cviko je bio menadzer sa nejasnom funkcijom, zbog koje je brzo i napustio strucni stab. Danas je to Alihodzic. Fizoterapeut je i dalje Zeba. Doktori su takodjer isti Kulenovic i Dervisevic.amazon je napisao/la:Amar u strucnom stabu imao Memica, Dzurbuzovica, kondicionog jednog ili dvojicu, Cviku, fizioterapeute itd. Normalno da je jako bitno imati pomocne trenere ne samo da bi postavljali cunjeve. To su jedine titule koje su u posljednjim godinama ostvareni i nije to dzaba. S ovim pristupom Edis moze samo dobiti opet da vodi juniore.
Jedino fale Memic i Dzurbuzovic, koji su jako kvalitetni treneri, ali nisu dobili sansu da stvore svoju ekipu. I nemoze se od njih ocekivati da budu asistenti Mulalicu.
- amazon
- Kontakt:
Hidic je kondicioni prije nego sto ce Amar otici. Kad smo osvajali duple krune Hidic nije bio kondicioni, bio je drugi momak. Taj momak je razvaljivao kako je radio, ali se ne mogu sjetiti imene. Nikako nisam mislio da Memic treba biti pomocni, vec sam rekao da moras oko sebe imati tim strucnih ljudi kao sto je u eri Osima bilo, zato je bilo trofeja. Zavrsi se utakmica, reflektori upaljeni do kasno u noc, trce se krugovi, jedan banalan primjer.
-
- Kontakt:
E to je vec do trenera znaci Mulalica samog.
Osim je uvijek vise od trenera u klubu I zato ih necu ni porediti.
Osim je uvijek vise od trenera u klubu I zato ih necu ni porediti.
- amazon
- Kontakt:
Opet da ponovim da sam za to da Edis ostane trener, ali da pojaca strucni stab. Isto tako, ima nekih stvari koje mu zamjerem. Uzet cemo ove svjeze, pred svaku utakmicu poginut cemo, izgunuti cemo, ja ovo, skace, a na terenu nista od toga. Tuzla je primjer toga. To njemu ide kao minus, ali niko ne trazi da on bude Osim, jer to nece moci biti niko. Ali Osim kad kaze trcis, onda trcis. Mulalic kad kaze poginut ce, oni ne poginu.Neka se zapita malo..
-
- Kontakt:
Mislio si na Eldina Jeleskovica, on je kondicioni trener Zrinjskog.
- amazon
- Kontakt:
To je taj. Nisam se mogao sjetiti nikako. Momak je nevjerovatan. Tad smo bili kao mine svaku utakmicu. Trenirao je Edina Dzeku. Hidic od kad je kondicioni mi ne mozemo meda ali gotovo sad. Zato je sad Zrinjski ovako spreman, iako nisam znao da je u Mostaru. Nije to nista dzaba.samoposmatram je napisao/la:Mislio si na Eldina Jeleskovica, on je kondicioni trener Zrinjskog.
-
- Kontakt:
Jel prenos na Moja TV? Oce neko okaciti steam na kvarno,da i ja mogu da pogledam?
Jedan od ove dvojice pomoćnika je ujedno i moj amidža, tako da ove neke stvari koje vam pišem su stvari iz prve ruke. Naravno da u Amarovo vrijeme niko nije bio tu samo da bi postavljao čunjeve, itekako je cijenio mišljenje pomoćnika, a otkrit ću vam i da smo do dugo u noć znali ostati vodeći razgovore o fudbalu.samoposmatram je napisao/la:Anel Hidic je bio kondicioni trener za vrijeme Osima i sad je. Eldin Jelaskovic je na pripremama prisutan od Osima do sada. Cviko je bio menadzer sa nejasnom funkcijom, zbog koje je brzo i napustio strucni stab. Danas je to Alihodzic. Fizoterapeut je i dalje Zeba. Doktori su takodjer isti Kulenovic i Dervisevic.amazon je napisao/la:Amar u strucnom stabu imao Memica, Dzurbuzovica, kondicionog jednog ili dvojicu, Cviku, fizioterapeute itd. Normalno da je jako bitno imati pomocne trenere ne samo da bi postavljali cunjeve. To su jedine titule koje su u posljednjim godinama ostvareni i nije to dzaba. S ovim pristupom Edis moze samo dobiti opet da vodi juniore.
Jedino fale Memic i Dzurbuzovic, koji su jako kvalitetni treneri, ali nisu dobili sansu da stvore svoju ekipu. I nemoze se od njih ocekivati da budu asistenti Mulalicu.
Edis Mulalic nije trener za Zelje. Kad bi tako bilo, znaci da bi svaki navijac mogao biti trener. Jednostavno covjek da ode negdje drugo bi se tako i pokazalo. Nama treba strucnjak na klupi. Edisa neka do kraja sezone i prekomondovat ga u strucni stab i to je to.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- ScoutInternational
- Kontakt:
Prvo treba postaviti pitanje sta zapravo uprava sama zeli i hoce? Tj, da li zele sa trenerom tipa "Edisa" koji nema dovoljno iskustva, kojeg jeftino placaju na neku "foru" napraviti rezultat?Argentina je napisao/la:Edis Mulalic nije trener za Zelje. Kad bi tako bilo, znaci da bi svaki navijac mogao biti trener. Jednostavno covjek da ode negdje drugo bi se tako i pokazalo. Nama treba strucnjak na klupi. Edisa neka do kraja sezone i prekomondovat ga u strucni stab i to je to.
Mi, ako zelimo izrasti u profi klub, nama treba kompletan PROFI strucni kadar, ne da dolaze i rade oni jer imaju tamo nekog prijatelja koji se bavi tim i tim, pa i on bi mogao probati. Dakle, strucni ljudi, koji ce dobiti prostor i odredeni period, a ujedno biti placeni za to adekvatno.
Da se razumijemo. Edis mi je vrlo drag, posebno jer je dobar motivator, veliki Zeljkovac sto se pokazalo mnogo puta. Tako, ako itko u ovom trenutku ima "muda" da sutra napadne Sarajevo, to je Edis sigurno. Uvjerili smo se sta ta motivacija znaci kada smo igrali sa pitarima u prvom dijelu sezone. Ali sa druge strane gledista, Edis je nikakav takticar, ali posto mu je ova sezona, ujedno PRIPRAVNICKI RAD sa seniorima, nije imao vremena gdje nauciti!
Tu se opet vracamo na ovo pitanje iznad, sta nasa upravo zapravo zeli i hoce? Hoce li covjeka pripravnika da i dalje gura u vatru a od njega da ocekuje rezultate, sto je po meni nerealno, jer sve sto moze uraditi, je kratkorocno, posto za uspijeh nije dovoljna samo motivacija, jer treba znati i odigrati.
Zna li netko kakva su desavanja sa ISTOCNOM TRIBINOM?
Slazem se velikim dijelom s tobom, zato i mislim da treba biti dio strucnog staba posebno radi motivacije. Ali kako da napadne bilo koju ekipu, kad nema taktiku za to. To se vidjelo u Tuzli gdje nam je vaznija to tekma nego ova sutra. Svaka cast njemu na ljubavi i srcu, ali ovo je igra u kojoj je glava puno vaznija, kada je trener u pitanju. Opet ovo sto si rekao, pitanje je koji je plan uprave po ovom pitanju.ScoutInternational je napisao/la:Prvo treba postaviti pitanje sta zapravo uprava sama zeli i hoce? Tj, da li zele sa trenerom tipa "Edisa" koji nema dovoljno iskustva, kojeg jeftino placaju na neku "foru" napraviti rezultat?Argentina je napisao/la:Edis Mulalic nije trener za Zelje. Kad bi tako bilo, znaci da bi svaki navijac mogao biti trener. Jednostavno covjek da ode negdje drugo bi se tako i pokazalo. Nama treba strucnjak na klupi. Edisa neka do kraja sezone i prekomondovat ga u strucni stab i to je to.
Mi, ako zelimo izrasti u profi klub, nama treba kompletan PROFI strucni kadar, ne da dolaze i rade oni jer imaju tamo nekog prijatelja koji se bavi tim i tim, pa i on bi mogao probati. Dakle, strucni ljudi, koji ce dobiti prostor i odredeni period, a ujedno biti placeni za to adekvatno.
Da se razumijemo. Edis mi je vrlo drag, posebno jer je dobar motivator, veliki Zeljkovac sto se pokazalo mnogo puta. Tako, ako itko u ovom trenutku ima "muda" da sutra napadne Sarajevo, to je Edis sigurno. Uvjerili smo se sta ta motivacija znaci kada smo igrali sa pitarima u prvom dijelu sezone. Ali sa druge strane gledista, Edis je nikakav takticar, ali posto mu je ova sezona, ujedno PRIPRAVNICKI RAD sa seniorima, nije imao vremena gdje nauciti!
Tu se opet vracamo na ovo pitanje iznad, sta nasa upravo zapravo zeli i hoce? Hoce li covjeka pripravnika da i dalje gura u vatru a od njega da ocekuje rezultate, sto je po meni nerealno, jer sve sto moze uraditi, je kratkorocno, posto za uspijeh nije dovoljna samo motivacija, jer treba znati i odigrati.
Zna li netko kakva su desavanja sa ISTOCNOM TRIBINOM?
Prvak NR BiH: 1946
Zna li neko sta se desava sa Denisom Zericem?Jel jos u spaniji?
Trenutno korisnika/ca: zastitaIdentiteta i 38 gostiju.