Nije ta Barcelona ni toliko podredjena Messiju koliko sad mi to hocemo prikazati, ili koliko je recimo
Real Madrid podredjen Ronaldu. Treba to priznati.
Nisam ovdje da ga hvalim, ali odavno ne pamtim igraca koji je toliko opasan cak i kada se oko njega nalazi 2-3 ili 4 protivnicka, da mu je toliko tesko oduzeti loptu, a da je ujedno opasan po gol iz svake pozicije pa i iz daljine.
Da ne trazim sada klipove gdje Messi izludjuje Realovu ili neku drugu odbranu iz primere, dovoljno je pogledati samo utakmicu Barca vs Bayern od prosle sezone.
Ne sjecam se kada je Bayernu jedan igrac zadavao tolike glavobolje,
a bio je aktivan ucesnik u igri Barcelone a ne neko kome je ustvari ekipa, ili igra Barce podredjena. 
Ko ne vjeruje neka odgleda...
Rijetko da neko moze dostici taj nivo. Mario ima potencijala, ali da dodje na taj nivo? hmmmm.. mislim da je pretjerano za ocekivati.
Sto se tice Riberya, za njega se moze slobodno reci da je bio na tom jednom nivou svojevremeno.
Mislim i da je za sezonu 2012/13 definitivno zasluzio da bude ispred Ronalda i Messija, te i da dobije zlatnu loptu.
Sada bi se neko mogao uhvatiti za statistiku i reci, "e pa Messi i Ronaldo su u toj sezoni imali mnogo vise golova", ali znamo da golovi nisu jedino mjerilo.
Eto.