FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 22 apr 2016, 21:14

effe_sa je napisao/la:dobar je pokretač akcija iz odbrane
sto se tice ovog segmenta igre, mora se priznati da je bolji od svih drugih njemackih stopera.
R32 je napisao/la: i pored toga sto je Tiago manje vise nedokazan igrac
tiago se dokazao u mnogim utakmicama. misljenja sam da je on nas najgenijalniji igrac.
on je xavi br.2
R32 je napisao/la:nekonstantan
to je tacno. bayo bi trebao angazovati nekog dobrog psihologa koji bi njega i gocinja pripremao pred svaku utakmicu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 apr 2016, 21:44

Vidim Minhen ispada iz cvajte, jel to znaci da ispadaju i sa AA? :D

Moram da se pohvalim, i ovo ljeto provodim u Minhenu vjerovatno. :salut:

Za mene najljepsi dio kada se navecer popnes na vrh Olimpija parka, a u daljini vidis AA i smjenu boja :cool:
Ako se neko jos zadesi, bujrum da kafu gdje pijemo.

@sekerbay na "nedokazan" sam vise mislio na to, kako se cesto spominjao dragulj iz Barse, cesto pisano Alkantara, kao veliki nasljednik Xavia, buducnost Barselone. I istina on je tada pokazivao svu raskos, međutim po meni ne tako dovoljno, jer nije se on bas ni naigrao u Barseloni ni protiv velikih.

A kod nas se zna sta je i kako je. Mada sto kazes mozda mu kakav psihic pomogne, ne zna se. Mozda je na ssta nagazio :mrgreen:
Na kakav sejtanluk :mrgreen:
Mia San Mia

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 22 apr 2016, 22:32

Mario ne treba da bude ukljucen u eventualne transfere oko Hummelsa. On ima potencijala i treba da ostane u Bayernu. Mislim da bi bila greska pustiti ga.
Da Mario moze dostici Messijev nivo :D ... pretjerano. Daleko je to od objektivne pretpostavke. ;)

Svi koji misle da je kod njega problem psiholoske prirode, grijese. Mario nece pokazati ono sto ocekujemo od njega u Guardiolinom mandatu to sam 100% siguran, a nije jedini koji nije uspio da pokaze svu svoju nogometnu raskos. ;)
Za individualce poput njega i Riberya, jednostavno sistem nije dobar.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2016, 23:57

Bilall je napisao/la:Da Mario moze dostici Messijev nivo :D ... pretjerano. Daleko je to od objektivne pretpostavke. ;)
Messi je u Gotzeovim godinama bio spominjan u kontekstu GOAT-a i nadomak treće zlatne lopte.

Ali dobro, možda je Mario late peak player :mrgreen:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 23 apr 2016, 00:13

Sace' romario, da objasni hegemoniju. :kafa:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 23 apr 2016, 08:52

Bilall je napisao/la:Da Mario moze dostici Messijev nivo :D ... pretjerano. Daleko je to od objektivne pretpostavke.
a zasto bi bilo pretjerano?
trebali bismo se usaglasiti u tome sta znaci dostici mesijev nivo.
ako pri tome mislis da neki novi bayin trener citavu ekipu podredi goceu ili riberiju kao sto je pepova barca podredila tim mesiju, pa da ovaj puni slabije klubove i dodje do nekih 40+ golova u sezoni, onda se ne slazemo.
iako sam cvrsto ubijedjen da bi jedan riberi oborio gerdov rekord.

ali, ako mislimo na asistiranje, davanje odlucujucih golova, odvlacenje protivnickih igraca... helem, biti najkorisniji igrac svog tima pri tome zasjenivsi svu konkurenciju, onda se slazemo.
R32 je napisao/la:Mozda je na ssta nagazio :mrgreen:
Na kakav sejtanluk :mrgreen:
onda ga @centre mora odvesti mladom hodzi u serice.

ps.
ovaj opet pusten iz kafeza :lol:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 apr 2016, 11:20

Nije ta Barcelona ni toliko podredjena Messiju koliko sad mi to hocemo prikazati, ili koliko je recimo
Real Madrid podredjen Ronaldu. Treba to priznati. ;)
Nisam ovdje da ga hvalim, ali odavno ne pamtim igraca koji je toliko opasan cak i kada se oko njega nalazi 2-3 ili 4 protivnicka, da mu je toliko tesko oduzeti loptu, a da je ujedno opasan po gol iz svake pozicije pa i iz daljine.
Da ne trazim sada klipove gdje Messi izludjuje Realovu ili neku drugu odbranu iz primere, dovoljno je pogledati samo utakmicu Barca vs Bayern od prosle sezone.
Ne sjecam se kada je Bayernu jedan igrac zadavao tolike glavobolje, a bio je aktivan ucesnik u igri Barcelone a ne neko kome je ustvari ekipa, ili igra Barce podredjena. ;) Ko ne vjeruje neka odgleda...

Rijetko da neko moze dostici taj nivo. Mario ima potencijala, ali da dodje na taj nivo? hmmmm.. mislim da je pretjerano za ocekivati. :D

Sto se tice Riberya, za njega se moze slobodno reci da je bio na tom jednom nivou svojevremeno.
Mislim i da je za sezonu 2012/13 definitivno zasluzio da bude ispred Ronalda i Messija, te i da dobije zlatnu loptu.
Sada bi se neko mogao uhvatiti za statistiku i reci, "e pa Messi i Ronaldo su u toj sezoni imali mnogo vise golova", ali znamo da golovi nisu jedino mjerilo.

Eto. :)

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 23 apr 2016, 11:39

Pepov sistem nikad nije favorizovao pojedinca u što se i sami možete uvjeriti, a negdje u postovima iznad već pročitah kako bi pojedinci, tj. strašni individualci, prodisali odlaskom Pepa što u načelu potvrdjuje moju tvrdnju, mada je to svima jasno(dobro, ne baš svima). DakleM, više je Messi pomogao sistemu nego li sistem Messiju, što se i dan danas najbolje vidi. Tako da su te priče o sistemu koji je favorizovao Messija smiješne kao i samo poredjenje Gotzea s Messijem. A tek Riberyevu moguć' Gerdovsku statistiku da ne spominjem. Mnogo ŠBB KBB priča koje u biti nisu ničim utemeljene.

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 23 apr 2016, 12:52

Hoćete li da skupa gledamo tekmu negdje u gradu? Da se dogovorimo koji lokal.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 apr 2016, 12:56

mike10 je napisao/la:Pepov sistem nikad nije favorizovao pojedinca u što se i sami možete uvjeriti, a negdje u postovima iznad već pročitah kako bi pojedinci, tj. strašni individualci, prodisali odlaskom Pepa što u načelu potvrdjuje moju tvrdnju, mada je to svima jasno(dobro, ne baš svima).
Neki individualci se mogu prilagoditi sistemu, nekima bi cak i odgovarao, a nekima nikako nebi lezao. ;) Mislim da je Mario jedan od onih kojima ne lezi Pepov sistem i zato sam ja za njegov ostanak u Bayernu. I da, jedino sto Pep favorizira je sistem ;)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 apr 2016, 13:34

nele-BHF je napisao/la:Hoćete li da skupa gledamo tekmu negdje u gradu? Da se dogovorimo koji lokal.
koji grad?

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 23 apr 2016, 13:54

coelho41 je napisao/la:
nele-BHF je napisao/la:Hoćete li da skupa gledamo tekmu negdje u gradu? Da se dogovorimo koji lokal.
koji grad?
Sarajevo brate..

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 apr 2016, 14:29

nele-BHF je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:
koji grad?
Sarajevo brate..
podaleko mi to :mrgreen:

Neuer (K) - Tasci, Benatia, Thiago, Lewandowski, Costa, Rafinha, Götze, Vidal, Müller, Kimmich
Evo Tascija mašineee, haj se kladimo da će zasrat nešto danas :D

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 23 apr 2016, 15:15

Bez povreda danas molit ću lijepo idemo po Bundesku :D svi smo uz švabe i da naši pobjede :mrgreen:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 23 apr 2016, 15:17

Bitno da Rafko igra :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 23 apr 2016, 15:21

Super Tasci, super Tasci, hey, hey, hey :zviz:

Ajmo po remi bez povreda, ne trebaju nam jos revijalne utakmice do kraja pa da izgubimo ritam za ligu prvaka.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 apr 2016, 16:03

Tasci ko da rukomet igra

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 apr 2016, 16:18

A smora od poluvremena
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 apr 2016, 16:24

Veoma tesko poluvrijeme s obzirom da Hertha igra nevjerovatan nogomet, sjajan presing imaju iako mislim da jos dugo ovako nece izdrzati.

Kod nas je igra totalno nepovezana, krila su dobrano odsjecena, pogotovo Costa koji kao da je vec na utakmici u Madridu.

Utakmica kao stvorena za Robbena. :(

Edit: Stark dobrano kenja sa svojim sjeckanjem igre.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 23 apr 2016, 16:27

Ok, treba odigrati utakmicu sa sto manje trosenja,ali ovo je sramota kako ubleha postavi formaciju i kako rasporedi ove paćenike na terenu.Mislim pa de stavi klasicnu formaciju u kojoj se zna ko je gdje.Pa sramotna je ova igra.Ako već pepe neces da napadas,de onda uvjezbavaj bunker i kontra napade jer trebace prootiv atlmd.**** li ga raphinja u lijevo uho da ga ****.pretakanje iz šupljeg u prazno.
Edit: ne igraju oni strasno dobro vec mi igrao stasno lose.mslim realno.
VOLIM BAYERN

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: rikimo i 7 gostiju.