Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rokoko87
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Rokoko87 » 11 apr 2016, 19:32

Arslanagić je pokazao koliko mu je stalo do reprezentacije kada je Milošević promijenio državljanstvo, a ovaj nije htio, čekao poziv Belgije.
Tako da, ja bih uvijek odabrao igrače koji se nude i koji su spremni uvijek za reprezentaciju.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 20:25

Zamrla tema :D
Dosli smo do toga da se raspravlja da li je Dumic, koji je 6-7 stoper po kvaliteti zasluzio da dobije priliku, a znamo da i njega selektor prati. Milina :cool:
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 apr 2016, 21:48

pinoglavi je napisao/la:Zamrla tema :D
Dosli smo do toga da se raspravlja da li je Dumic, koji je 6-7 stoper po kvaliteti zasluzio da dobije priliku, a znamo da i njega selektor prati. Milina :cool:
To je to, upravo sam i ja nesto tako konstatirao prije par dana. Da vise nista nije uradio ovo puno govori o radu Mehmeda Bazdarevica. Veliki plus za ovaj segment njegovog rada.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 21:53

dubrovnik je napisao/la: To je to, upravo sam i ja nesto tako konstatirao prije par dana. Da vise nista nije uradio ovo puno govori o radu Mehmeda Bazdarevica. Veliki plus za ovaj segment njegovog rada.
To nam i najvise treba, da imamo siroku klupu i da selektor prati i poziva nove igrace koji iskacu po Europi, zatim najboljih 11 u normalnoj formaciji, dakle formacija sa lijevim bekom, bez ludovanja sa laznom devetkom i sl.
Ostalo nam je da se nadamo da nam igraci budu u sto boljoj formi i da selektor koliko-toliko uradi nesto na taktickom planu. S obzirom na kvalitet nasih selektora ne mozemo nesto vise ocekivati, osim Vahe i mozda Bajevica. Meni je i ovo sasvim dovoljno.
Sjecas se kad si kritikovao sto nije pozvan Grahovac, a ja ti pisao da ce biti pozvan na narednom okupljanju sto i jeste, samo strpljenja :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 apr 2016, 23:08

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: To je to, upravo sam i ja nesto tako konstatirao prije par dana. Da vise nista nije uradio ovo puno govori o radu Mehmeda Bazdarevica. Veliki plus za ovaj segment njegovog rada.
To nam i najvise treba, da imamo siroku klupu i da selektor prati i poziva nove igrace koji iskacu po Europi, zatim najboljih 11 u normalnoj formaciji, dakle formacija sa lijevim bekom, bez ludovanja sa laznom devetkom i sl.
Ostalo nam je da se nadamo da nam igraci budu u sto boljoj formi i da selektor koliko-toliko uradi nesto na taktickom planu. S obzirom na kvalitet nasih selektora ne mozemo nesto vise ocekivati, osim Vahe i mozda Bajevica. Meni je i ovo sasvim dovoljno.
Sjecas se kad si kritikovao sto nije pozvan Grahovac, a ja ti pisao da ce biti pozvan na narednom okupljanju sto i jeste, samo strpljenja :D
Razlog moje kritike je tada bio jasan. Imao je Mesa vremena i morao je traziti zamjenu za Besica ranije a ne da nam u odsudnim utakmicama DM igraju stoperi. To je bio razlog moje kritike za Grahovca koji je bio u dobroj formi.To ignoriranje nemanja zamjene na poziciji DM nas je jednim dijelom i kostalo plasmana na SP. Tema na kojoj sada pisemo je bolji dio Mesinog trenerskog rada. Onaj dio koji radi na terenu moze i mora puno bolje. Njegove zamjene me jos uvijek bacaju u aut. Ipak moze i gore pa me i ovo sada veseli.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 apr 2016, 23:26

dubrovnik je napisao/la: Razlog moje kritike je tada bio jasan. Imao je Mesa vremena i morao je traziti zamjenu za Besica ranije a ne da nam u odsudnim utakmicama DM igraju stoperi. To je bio razlog moje kritike za Grahovca koji je bio u dobroj formi.To ignoriranje nemanja zamjene na poziciji DM nas je jednim dijelom i kostalo plasmana na SP. Tema na kojoj sada pisemo je bolji dio Mesinog trenerskog rada. Onaj dio koji radi na terenu moze i mora puno bolje. Njegove zamjene me jos uvijek bacaju u aut. Ipak moze i gore pa me i ovo sada veseli.
Razumijem ja razlog kritike samo da te podsjetim da sam napisao da ce Grahovac biti pozvan u narednom okupljanju :D Probavao je Mesa tokom kvalifikacija koliko je mogao, ne moze na jedno okupljanje pozvati 4-5 novih igraca a isto toliko ih sutnuti sa spiska kad nam je svaka utakmica finale bila.
Ma kad skontas da smo mogli proci u 1/8 finala SP bez da selektor radi neke fantasticne poteze nego samo da ne bude retardiranih odluka, a nazalost desilo se ovo drugo.

Da sansu dobiju svi igraci koji igrom skrenu paznju na sebe u Europi, da istrcimo sa najjacih 11 i eto da radi razumne izmjene i ja prezadovoljan. Valjda je svima jasno da nijedan potencijalni selektor naseg porijekla nema kapacitet da se takticki nadmudruje sa najboljim trenerima Europe, osim Vahe naravno. A i nemamo bas kadar da se takticki nadmudrujemo sa najboljim ekipama.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 apr 2016, 02:20

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Razlog moje kritike je tada bio jasan. Imao je Mesa vremena i morao je traziti zamjenu za Besica ranije a ne da nam u odsudnim utakmicama DM igraju stoperi. To je bio razlog moje kritike za Grahovca koji je bio u dobroj formi.To ignoriranje nemanja zamjene na poziciji DM nas je jednim dijelom i kostalo plasmana na SP. Tema na kojoj sada pisemo je bolji dio Mesinog trenerskog rada. Onaj dio koji radi na terenu moze i mora puno bolje. Njegove zamjene me jos uvijek bacaju u aut. Ipak moze i gore pa me i ovo sada veseli.
Razumijem ja razlog kritike samo da te podsjetim da sam napisao da ce Grahovac biti pozvan u narednom okupljanju :D Probavao je Mesa tokom kvalifikacija koliko je mogao, ne moze na jedno okupljanje pozvati 4-5 novih igraca a isto toliko ih sutnuti sa spiska kad nam je svaka utakmica finale bila.
Ma kad skontas da smo mogli proci u 1/8 finala SP bez da selektor radi neke fantasticne poteze nego samo da ne bude retardiranih odluka, a nazalost desilo se ovo drugo.

Da sansu dobiju svi igraci koji igrom skrenu paznju na sebe u Europi, da istrcimo sa najjacih 11 i eto da radi razumne izmjene i ja prezadovoljan. Valjda je svima jasno da nijedan potencijalni selektor naseg porijekla nema kapacitet da se takticki nadmudruje sa najboljim trenerima Europe, osim Vahe naravno. A i nemamo bas kadar da se takticki nadmudrujemo sa najboljim ekipama.
Kada se izabirao selektor moj favorit je bio Prosinecki a ne Bazdarevic i nije mi jasno zasto selektor mora biti NASEG porijekla. Ne vidim zasto bi Robi legenda Zvezde i Hrvatske pa i Jugo reprezentacije bio manje nas makar u sportskom aspektu nego jedan Susic ili Bazdarevic. Susic neki dan usporedjujuci PSG i vrijeme provedeno u Sarajevu nema nimalo dileme. PSG mu je broj jedan. Mesu ne bi po tom pitanju karakterizirao a mogao bi. Prema tome meni je NAS onaj koji bi najbolji posao radio u reprezentaciji BIH. Vjerujem i tebi. Mesa je u puno segmenata svog posla upgrade u odnosu na prethodnika a mislim da su obojica losija od onog sto je bio ispred njih a nije nas. Ili jest, tko ce vjerovati starom liscu iz Travnika. :D

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 15 apr 2016, 21:02

Milićević u zadnje vrijeme na klupi.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 15 apr 2016, 21:53

Izgleda da je promjenio sportsko[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 apr 2016, 20:56

Kodro dobio zadnjih 20min za Osasunu.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 17 apr 2016, 21:05

Dumic odigrao cijelu utakmicu u pobjedi Nijmegena, a evo i Arslanagic od prve minute

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 20 apr 2016, 23:56

Pivopija je napisao/la:Dumic odigrao cijelu utakmicu u pobjedi Nijmegena, a evo i Arslanagic od prve minute

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
i veceras opet cijela

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 21 apr 2016, 20:31

Milićević počinje protiv Anderlechta, imate prenos na Areni 1.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 apr 2016, 01:17

Nisam gledao Danijela danas ali je bogme u zadnje vrijeme pao u formi. Nadam se da je ovo samo trenutno stanje.

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 22 apr 2016, 02:13

dubrovnik je napisao/la:Nisam gledao Danijela danas ali je bogme u zadnje vrijeme pao u formi. Nadam se da je ovo samo trenutno stanje.
Mi se ne nalazimo u dobroj situacija sto se tice toga treceg igraca (uz Besica i Pjanica) u sredini jer samo njih dvojica mogu jedino u prijateljskim ili protiv nekih levata. Zbog toga opravdavam to sa Milievicem ali ne ocekujem nesto specijalno, jer ga Svicarci ne bi tako lako pustili da je neko ko donosi prevagu ( a vidjeli smo kakvi su im igraci na sredini - osim Dzake). Tu je on u rangu sa Tinom, Vrancicem...vidjecemo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 apr 2016, 02:52

Hatuna je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Nisam gledao Danijela danas ali je bogme u zadnje vrijeme pao u formi. Nadam se da je ovo samo trenutno stanje.
Mi se ne nalazimo u dobroj situacija sto se tice toga treceg igraca (uz Besica i Pjanica) u sredini jer samo njih dvojica mogu jedino u prijateljskim ili protiv nekih levata. Zbog toga opravdavam to sa Milievicem ali ne ocekujem nesto specijalno, jer ga Svicarci ne bi tako lako pustili da je neko ko donosi prevagu ( a vidjeli smo kakvi su im igraci na sredini - osim Dzake). Tu je on u rangu sa Tinom, Vrancicem...vidjecemo.
Ne slazem se da Danijel u formi od zadnje 2 godine nije igrac koji donosi razliku. On je strasan igrac i samo je njegov relativno kratak rok trajanja Svicarce odbio od njega. Mogao bi on nama biti kljucan igrac ako vrati formu od prije 2-3 mjeseca.

IgmanskiVuk
Kontakt:

Post Postao/la IgmanskiVuk » 22 apr 2016, 20:43

Mahmutović i u Sigmi doguro do klupe...kao i Ščuk u Bolesavu u zadnje vrijeme

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Hatuna

Post Postao/la Hatuna » 23 apr 2016, 02:09

dubrovnik je napisao/la:
Hatuna je napisao/la:
Ne slazem se da Danijel u formi od zadnje 2 godine nije igrac koji donosi razliku. On je strasan igrac i samo je njegov relativno kratak rok trajanja Svicarce odbio od njega. Mogao bi on nama biti kljucan igrac ako vrati formu od prije 2-3 mjeseca.
Daj Boze da grijesim, ali mi je i dalje nelogicno da ga Svicarci nece, ok nije mlad i neka perspektiva ali EP je tu, na pragu, logicno je da izvedu najace a posle da podmladjuju tim.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 23 apr 2016, 11:04

IgmanskiVuk je napisao/la:Mahmutović i u Sigmi doguro do klupe...kao i Ščuk u Bolesavu u zadnje vrijeme

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Pa nije valjda da neko misli da mogu u reprezentaciju? :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], Zglavkar i 67 gostiju.