BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

shminka
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 11:47

Rado ti prepuštam ulogu stručnjaka na forumu :)

od sad čitamo tvoje analize, dobrodošao

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 apr 2016, 11:57

@shminka je jedan od najvećih poznavaoca tenisa na forumu, čovjek zna o ćemu piše i što piše. Ali da @shminku i ostale članove ostavimo po strani jer ne raspravljamo o njima već o bh tenisu.

I ja mislim i znam da ono nije njegov maksimum, ali jučer je bio povrijeđen, povrijedio se u meču sa Copilom, što smo svi vidjeli pad taj. Desni zglob je bio bandažiran i to je u velikoj mjeri pomoglo Marcu jer se Damir nije mogao kretati na svom nivou. A i mi svi pretjeramo i u kritikama, ali svi smo mi tu da navijamo za naše. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 11:58

babino je napisao/la:
....
onda kao lako je igrati MC i protiv berdycha a tesko kao favorit u bukurestu...

....

Jucerasnji poraz je bio sramotan i nikakav damirov maximum, ko ne vidi razliku u njegovom ponasanju na velikim i malim turnirima, onda i ne prati njegove meceve.
Sjajan uvodan post, svaka čast :thumbup:

Radujemo se analizama, a i nekoj Mirzinoj pobjedi eventualnoj, koja bi se mogla pohvaliti

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 apr 2016, 12:19

shminka je napisao/la:
babino je napisao/la:
....
onda kao lako je igrati MC i protiv berdycha a tesko kao favorit u bukurestu...

....

Jucerasnji poraz je bio sramotan i nikakav damirov maximum, ko ne vidi razliku u njegovom ponasanju na velikim i malim turnirima, onda i ne prati njegove meceve.
Sjajan uvodan post, svaka čast :thumbup:

Radujemo se analizama, a i nekoj Mirzinoj pobjedi eventualnoj, koja bi se mogla pohvaliti
Kakve veze Mirza ima sa vasom raspravom?
Zasto konstantno pljujes po Mirzi?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 12:20

Pročitaj čovjeće šta je ovaj vodeći stručnjak foruma napisao u svom postu, pa ćeš vidjeti što sam Mirzu spomenuo

Kaže da omalovažavam Mirzine uspjehe, a ja se pitam koje to uspjehe

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 22 apr 2016, 12:26

babino je napisao/la: damiru smetaju mokre loptice...
ubi nadmorska visina....
Jer to je istina

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 apr 2016, 12:31

Unofficialpage je napisao/la:Cecchinato hejteru, jučer sve pogađaš a danas DSovi ne idu, ništa ne reternira ccc
Hajde izgubi i Nole, može i Marko yebemu :P
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 12:33

Ma nije istina, definitivno nije, isti je djavo igrati u Australiji, Ekvadoru, Miamiu, Hamburgu, Madridu, Rimu, svugdje je to žuta loptica, nema veze jel sunčano, jel oblačno, jel pada kiša ili ne pada, jel vlažno nije li, isto su to uslovi sve

Žuta loptica, kako god da okreneš

Isto je igrati i pred punim tribinama i pred praznim, zato valjda pred tekme i timovi zovu navijače da dodju, šta li :thumbup:
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 22 apr 2016, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 apr 2016, 12:34

da se smatram strucnjakom, vjerovatno bih se ranije registrovao a ne samo citao i upijao tvoje znanje:-)
je li ovo gore sve sto si mogao izvaditi da me ponizis?
jesam li ja igdje naglasio da sam navijac mirze basica a ne damira dzumhura?
jesam li icim dao naznaku da bih volio da damir ne uspije u tenisu?
Naprotiv, radujem se svakoj njegovoj pobjedi kao i svi normalni bosanci i hercegovci, kamo srece da brzo postane broj 1..a mirza nek bude broj 2..

evo delbonis odigra mec zivota malo prije izgleda...
ti koliko si se jucer pogubio i pokusao opravdati nesto sto se ne moze, cak si i termine meceva kritikovao...kao kakav je turnir gdje se prvo kolo igra u ponedjeljak a drugo u petak...ups...ipak se igralo u cetvrtak a ne u petak kako si napisao, valjda u manjku argumenata kojima bi odbranio svoju prognozu od laganih 2-0 i top 50...
samo ti nastavi pisati, citat cu ja i dalje...a ovo je zadnje sto sam napisao u raspravi jer ipak sam ja samo navijac bih sporta a ne analiticar i strucnjak..pogotovo sto reket nisam posteno uzeo u ruke:-)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 12:36

Pa da, takvi koji reket ne uzmu u ruke sebi daju za pravo da pametuju o stvarima o kojima ne znaju ništa, tipično za navijače BiH sporta

ne znaju ništa, ali o svemu mogu kakiti da prostiš

Demokratija :thumbup:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 apr 2016, 12:42

babino je napisao/la:da se smatram strucnjakom, vjerovatno bih se ranije registrovao a ne samo citao i upijao tvoje znanje:-)
je li ovo gore sve sto si mogao izvaditi da me ponizis?
jesam li ja igdje naglasio da sam navijac mirze basica a ne damira dzumhura?
jesam li icim dao naznaku da bih volio da damir ne uspije u tenisu?
Naprotiv, radujem se svakoj njegovoj pobjedi kao i svi normalni bosanci i hercegovci, kamo srece da brzo postane broj 1..a mirza nek bude broj 2..

evo delbonis odigra mec zivota malo prije izgleda...
ti koliko si se jucer pogubio i pokusao opravdati nesto sto se ne moze, cak si i termine meceva kritikovao...kao kakav je turnir gdje se prvo kolo igra u ponedjeljak a drugo u petak...ups...ipak se igralo u cetvrtak a ne u petak kako si napisao, valjda u manjku argumenata kojima bi odbranio svoju prognozu od laganih 2-0 i top 50...
samo ti nastavi pisati, citat cu ja i dalje...a ovo je zadnje sto sam napisao u raspravi jer ipak sam ja samo navijac bih sporta a ne analiticar i strucnjak..pogotovo sto reket nisam posteno uzeo u ruke:-)
Najveća pobjeda u karijeri :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 apr 2016, 12:45

shminka je napisao/la:Pa da, takvi koji reket ne uzmu u ruke sebi daju za pravo da pametuju o stvarima o kojima ne znaju ništa, tipično za navijače BiH sporta

ne znaju ništa, ali o svemu mogu kakiti da prostiš
znao sam da cu dobiti slican odgovor, zato sam to i napisao..
ponovo manjak samokritike i ne spominjanja svoje provale i svjesno skretanje sa onoga sto ti se ne svidja...
a sta cemo sa raspravama sa onim ljudima koji ti napisu kako redovno igraju tenis svake sedmice pa i njih pokusavas ismijavati?
spusti se malo djecace, to je samo sta ti pokusavam reci...ali vidim da neces jer si pokusao izbjeci svaku svoju nebulozu i vadis samo ono sto mislis da mozes...sacekat cemo da rublev bude no 1, pa cemo nastaviti diskusiju a do tada mi bio ziv i zdrav jos 100 godina, sve najbolje.

@the lightblue (ili kako vec)..upratih da se razumijes u tenis..ne brini znam ja dobro sta je nadmorska visina, pa i mokre loptice ...
evo reci mi svoje misljenje o jucerasnjem mecu...samo mi odgovori je li ono bio damirov trenutni maximum kao sto neki kazu?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 12:47

Reket u rukama ne donosi znanje, možeš ga ti držati 7 dana u rukama, ali za neku spoznaju je, ipak, potrebno uključiti mozak

Živio

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 apr 2016, 12:48

Raonffa je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Cecchinato hejteru, jučer sve pogađaš a danas DSovi ne idu, ništa ne reternira ccc
Hajde izgubi i Nole, može i Marko yebemu :P
Đaba vi njega branite, kriv je :mrgreen: treb'o je jučer ha jučer ha danas isto mu ga dođe :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 apr 2016, 12:52

Mislim da niko normalan ne moze osporiti shminkino znanje, ali je isto tako ocigledno da je shminka po pitanju Damira subjektivan, sto ja opet naravno razumijem ako covjek ima dodirnih tacaka s Damirom.

Ali realno shminkose, neki dan si poredio talijana s ormarom i upisao pobjedu ukoliko Damir bude na nivou, a vidjeli smo kako je ispalo.

Fali Damiru konstantnosti ocigeldno, a s obzirom da nije vise dijete, ja se pitam hoce li tu konstatnost ikada steci jer ove bubice u glavi koje svako malo gledamo su ne samo iritantne, nego ocigledno i jako stetne po njega i njegovu igru. Steta bi bila da ne iskoristi sav potencijal koji ima.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 22 apr 2016, 13:41

babino je napisao/la:@the lightblue (ili kako vec)..upratih da se razumijes u tenis..ne brini znam ja dobro sta je nadmorska visina, pa i mokre loptice ...
evo reci mi svoje misljenje o jucerasnjem mecu...samo mi odgovori je li ono bio damirov trenutni maximum kao sto neki kazu?
Izgleda da nikakvo ne znas sta je nadmorska visina, uslovi su potpuno drugaciji kad se igra u Monte Carlo (0 m), Madridu (650 m) i Quito (2 800 m), bez obzira da je svuda sljaka.

Zbog povrede Damir nije mogao jucer normalno krenuti, odigrao je najlosi mec ove godine, ali vjerujem da kad bi bio 100% zdrljav bilo bi bolje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 apr 2016, 14:48

Ono što mi redovno smeta su uglavnom neki smiješni razlozi za Damirove poraze i loše odluke. Pa yebem li ga, poraz je poraz, loša odluka je loša odluka, ali to je tenis, uvijek ima naredna sedmica za popravni.

Nadmorke visine, neće u kvalifikacije, povrede, protivnik odigrao meč života, itd, to su priče za malu djecu.

Vidjeli smo koliko Damir može i imamo mnogo razloga za optimizam. Potrebno je vrijeme da vidimo hoće li sve to iskoristiti na pravi način ili ne. Generalno ne sviđa mi se što Damir uvijek poleti visoko nakon uspjeha i onda ga neki Čekinato, Granoljers ili Marterer bolno spuste na zemlju. Svaki put do sada kad smo očekivali eksploziju, desio se neko od nabrojanih i potpuno smiješna opravdanja nakon toga.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 15:01

Nisu to nikakva opravdanja, to je jednostavno tako. Očekivati od Damira da svake sedmice igra baš kao u meču sa Tomasom je glupo. On to nije u stanju, što pokazuju rezultati u njegovoj karijeri. Da Wawrinka može svaki dan igrati kao u finalu RGa prošle godine, bio bi prvi na svijetu, ali on to ne može.

Bukurešt je svakako dokaz da je priča o tome da su ga u JA čekale titule na šljaci, a trebao se samo pojaviti tamo, smiješna.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 apr 2016, 15:02

@the lightblue...necemo o nadmorskim visinama,naravno da postoje razlike ali uglavnom uslovi svima koji dodju iz evrope na te visine su isti... ali da li je to dovoljan razlog za neke poraze u kojima se svadjas sa sudijom na svaku odluku, i radis sve protiv sebe kako bi izgubio taj mec...kao npr jucer a znamo i ja i ti da bi morao onog lika pojesti za dorucak...
nego, nisi mi odgovorio na pitanje....doduse mozda i jesi...u prevodu ono jucer nije bio damirov trenutni maximum! jel tako?

kada smo kod povrede, gledao sam mec kao i vi, na trenutak sam pretrnuo kao i svi jer sam pomislio da je koljeno otislo u vraga....zbog toga mi cudno sto potencirate tu povredu jer je bandaza bila na zglobu a ne na koljenu, koje je po snimku uvrnuo, sto se lijepo vidjelo...cak i tretman od strane doktora je govorio da je rijec o koljenu a ne o skocnom zglobu....ili vi imate neku drugu informaciju iz prve ruke koju ja ne znam?
Uglavnom, zakljucak je da je damir jucer sam sebe pobjedio i ko to ne zeli da vidi i prizna, ima neki svoj razlog, meni neshvacen.

Nista, nadamo se boljem vec u istanbulu jer on to moze i mora, samo da sredi svoje bubice u glavi, kojih ima itekako.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 apr 2016, 15:05

a što bi stavio bandažu na nogu, onako, da se fura? Što se ne fura češće?

Odigrao je maksimalno jučer, trenutni maksimu, maksimum tog dana, da je Cecchinato bio malo lošiji moglo se i s tom igrom do pobjede, ali se to nije desilo

Pao je u Casablanci prošle godine i povrijedio nogu, pao je ovdje i ima sitnu povredu, to je tako, a vi kako hoćete...ne znam samo kako je moguće da je toliko teško shvatiti da teniseri nisu mašine, da na njih utiču promjene uslova, država, klima, da fizički ne mogu biti na 100% u svakom meču...

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.