Da počnem... Ispali od Slobode, zasluženo, kapa dole. Svaka im čast na prolazu. Šta dalje? Neću se osvrtati na KUP, ali i dalje mislim da smo pobijedili na Grbavici bilo kojim rezultatom da bi prošli dalje i da nebi izgubili u Tuzli.
Dolazi Derby, za nas najveća utakmica. Mi tu ne smijemo nikako izgubiti. Od ove tri ekipe (Željo, Sarajevo i Široki) Široki je ja mislim u najboljoj poziciji da bude ispred nas i Sarajeva zbog najlakšeg rasporeda. U nekim mojim kalkulacijama sve ove tri ekipe mogu preći Slobodu na tabeli ako ona pogotovo izgubi ili odigra nerješeno na Otoci. Imaju do kraja da igraju sa Sarajevom i Zrinjskim, tako da je sve otovreno.
Kako našu ekipu motivisati za Derby? Isto kao pred prošli. Ulog je veliki, mora se pobijediti, mora se podići forma pojedinim igračima, pogotovo Brkriću. Odbrana mora biti puno bolje koncentrisana, ne smije jedan igrač biti slobodan u 5m a oko njega naša tri i niko ga ne čuva (jučeranji gol Krpića).
Malo o taktici. Ko je gledao juče utakmicu Rome i Torina primjetio je situaciju o kojoj pišem nekoliko puta, a to je kada se ekipa brani jedino je sigurno da ćeš dati gol preko krila i bekova. Naša krila su raširena i naš polušpic (Bekrić) je daleko on napadača, tako da je sam Lendrić u kaznenom prostoru i ne može ništa tu (a s druge strane tako isto nam Krpić da gol

). U utakmici Rome i Torina se fino vidjelo da kada je lopta kod Maicona koji se nalazi na 20-25 m od korner zastavice na protivničkoj polovini, njemu prilaze samo Salah i Naingolan da se napravi trokut gdje se jednom može napraviti prostor ko će centrirati ili podvaliti, a u kaznenom prostoru se nalazi Džeko, Perotti i El Shaarawy. Od takva tri dodavanja mora pasti jedan gol. Tako se i mi moramo postaviti, ali tako je kada gledaš Romu a ovamo to treba prenjeti na Želju
Nadam se da će zalaganja i borbenosti biti na utakmici u nedjelju, onda mislim da i rezultat neće izostati.
Sretno !!!