BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Uprava BVB generalno gledano jeste bolja od ostalih u BL, uspjeli su sačuvati vrijednost kluba u smislu onoga što piše na TM, ali to se ipak sve vrti na nivou BL, logično je da je drugi najskuplji klub u ligi ujedno i drugi na tabeli, problem je što napretka u Evropi nema, liga je finansijski limitirana i onda je vrlo teško naći modus da zadržiš igrače, koji nakon prve dobre sezone odmah gledaju preko granice. Ostaje i dalje sto puta ponovljeno pitanje zašto najbrojnija i ekonomski najjača zemlja zapadne Evrope nema ligu koja je barem ravnopravna španskoj i engleskoj, talijansku trenutno ne računam, jer je na najnižem nivou u zadnjih 50 godina, samo što to nije tema za ovaj pdf.
Slazem se da Mikiju, posle onakve dvije sezone, nije trebalo nuditi produzenje proslo ljeto. Da, bio bih najsretniji da je on otisao na ljeto, jer je bio *urton. Da, ove sezone je vrlo dobar, dosta koristan i zasluzio je novi ugovor i treba ga produziti na 2,3 godine.
Za Ilkaya se valjda svi slazemo da se fulilo igrajuci na neku sentimentalnost i da cemo ga privoliti na taj nacin. Ybga shupak nam ga na finjaka uvali.
Za Matsa nije bilo potrebno cekati dali ce imat dobru sezonu ili nece, nego potpisuj novog "Beckenbauer-a" na sto duzi period. Ono sto se uradilo sa Aubamayangom kod Matsa nije uspjelo. Sad i Barca i Real ako zele haubicu mogu nam ga zajedno dudlat (nema transfera) ili se doooobro naguzit (70mio+).
Zasto buy€rn produzava sa milerom, alabom, nojerom sada do 2021 iako imaju ugovore do 19te? Upravo zbog toga da neupadnu u klopku da ti igrac postavlja pravila. Kao sto Anto rece treba i Vajgelu vec sad prouduzit ugovor, ako budemo cekali kraj 2017 bit ce isto sranje kao i sa Matsom.
Za Ilkaya se valjda svi slazemo da se fulilo igrajuci na neku sentimentalnost i da cemo ga privoliti na taj nacin. Ybga shupak nam ga na finjaka uvali.
Za Matsa nije bilo potrebno cekati dali ce imat dobru sezonu ili nece, nego potpisuj novog "Beckenbauer-a" na sto duzi period. Ono sto se uradilo sa Aubamayangom kod Matsa nije uspjelo. Sad i Barca i Real ako zele haubicu mogu nam ga zajedno dudlat (nema transfera) ili se doooobro naguzit (70mio+).
Zasto buy€rn produzava sa milerom, alabom, nojerom sada do 2021 iako imaju ugovore do 19te? Upravo zbog toga da neupadnu u klopku da ti igrac postavlja pravila. Kao sto Anto rece treba i Vajgelu vec sad prouduzit ugovor, ako budemo cekali kraj 2017 bit ce isto sranje kao i sa Matsom.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Jos me drzi ono ispadanje od Liverpula, gore mi je nego porazi od Feynorda i Bayerna u finalima LE i LP. Tri puta od tad gledam kompletan snimak i dalje mi nije jasno kako je moguce ono izgubiti. Sve se vrati, protiv Malage prodjes sad izgubis na isti nacin, to je fudbal. Ostaje jos taj kup da se proba uzeti, veceras ce Hertha nastradati i to podobro i onda udri na Bayern.
Pise se da smo pred potpisom Dembelea iz Rena, to bi bio odlican posao, nema ko ga nije htio dovesti. Vezano za ove diskusije o produzivanju igracima, vama mora biti jasno da postoji minimum 10 klubova koji su finansijski jaci od BVB-a. Klub ima svoj finansijski okvir i budite sigurni da kod ovih glavnih idu i preko tog okvira ali i to je i dalje smijesno u poredjenju s onim sto bi zaradili u Citiju, Bayernu ili Barci. Ne mozete ocekivati da BVB izbaci ove klubove iz utrke. Tako danas sve funkcionise, svak ce preci u drugu firmu za povisicu od 100 KM. Postoji jos poneki igrac koji gleda i onu drugu stranu medalje, okruzenje, navijace, atmosferu ali su vrlo rijetki. Zato ovoj upravi i rukovodstvu se mozete nakloniti do poda s obzirom sta se sve postiglo u zadnje vrijeme uz sredstva na raspolaganju. I boli me qrac ako ode pola tima, BVB je iznad svih tih igraca, doci ce novi koji ce ginuti i dokazivati se. Sad je tu Tuhel koji ima jasan plan i viziju i oformice se opet respektabilan tim. A mnogi od njih profitiraju od tog zajednistva u BVB-u gdje jedan drugog cine boljim pa mnogi umisle da su klase pa polete vani i evo svi osim Lewandowskog su popusili. Jer nigdje te nece voljeti i podrzavati kao u Dortmundu, al eto svak bira svoj put.
Pise se da smo pred potpisom Dembelea iz Rena, to bi bio odlican posao, nema ko ga nije htio dovesti. Vezano za ove diskusije o produzivanju igracima, vama mora biti jasno da postoji minimum 10 klubova koji su finansijski jaci od BVB-a. Klub ima svoj finansijski okvir i budite sigurni da kod ovih glavnih idu i preko tog okvira ali i to je i dalje smijesno u poredjenju s onim sto bi zaradili u Citiju, Bayernu ili Barci. Ne mozete ocekivati da BVB izbaci ove klubove iz utrke. Tako danas sve funkcionise, svak ce preci u drugu firmu za povisicu od 100 KM. Postoji jos poneki igrac koji gleda i onu drugu stranu medalje, okruzenje, navijace, atmosferu ali su vrlo rijetki. Zato ovoj upravi i rukovodstvu se mozete nakloniti do poda s obzirom sta se sve postiglo u zadnje vrijeme uz sredstva na raspolaganju. I boli me qrac ako ode pola tima, BVB je iznad svih tih igraca, doci ce novi koji ce ginuti i dokazivati se. Sad je tu Tuhel koji ima jasan plan i viziju i oformice se opet respektabilan tim. A mnogi od njih profitiraju od tog zajednistva u BVB-u gdje jedan drugog cine boljim pa mnogi umisle da su klase pa polete vani i evo svi osim Lewandowskog su popusili. Jer nigdje te nece voljeti i podrzavati kao u Dortmundu, al eto svak bira svoj put.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
-
- Kontakt:
To nije za ovu temu, a vec je i objasnjeno na Bayernovoj temi.opel je napisao/la:Ostaje i dalje sto puta ponovljeno pitanje zašto najbrojnija i ekonomski najjača zemlja zapadne Evrope nema ligu koja je barem ravnopravna španskoj i engleskoj.

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Zato sto je Hummels dokazan kvalitet a Mikitarijan poslije prosjecne prve sezone odigrao lose drugu...anton 1983 je napisao/la: Da je Hummels prošlo ljeto dok je bio trul u 3 PM htio produžiti ugovor sigurno je da bi ti bacio drkicu -a zašto?
Isto tako mozes dovesti Imobilea i rizikovati s njim ali poslije 2 lose sezone neces mu nuditi novi ugovor.
Zato sto je Bayern uz Barcelonu i Real vrh fudbala a prelazak iz BvB-a u Barcelonu ipak napredak u karijeri...i novcano i sportski.Lokos19 je napisao/la: Zasto buy€rn produzava sa milerom, alabom, nojerom sada do 2021 iako imaju ugovore do 19te? Upravo zbog toga da neupadnu u klopku da ti igrac postavlja pravila. Kao sto Anto rece treba i Vajgelu vec sad prouduzit ugovor, ako budemo cekali kraj 2017 bit ce isto sranje kao i sa Matsom.
Ljudi ja ovog Platenhardta vec duze pratim i momak je puno meksi s loptom od onog naseg, zna i okrenuti igraca. Ne bi ni bio nesto pretjerano skup i siguran sam da bi izbacio Schmelzera iz tima, interesantan igrac u svakom slucaju.
-
- Kontakt:
Ja neznam sta Tuchel ceka sa Gundoganom...Kagawa los totalno ..gundo in..kagawa out
Fiiiiiinaleeee ooooo ooooo
Berlin. Berlin. Wir bleiben in berlin.

Berlin. Berlin. Wir bleiben in berlin.

Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Ja sam 100% siguran da Hummels i Gundo odlaze nakon Eura. Takodje, ne bih se uopce iznenadio da Auba i Miki napuste nase redove. Ocekujem poprilicno veliki remont.
Sinoc rutinska igra i plasman u 4. finale u poslijednjih 5 godina.
Ali moram napomenuti da smo ponovo visili u jednom periodu u drugom periodu - Hertha je imala par odlicnih sansi za izjednacenje. Raduje sto je Reuf uhvatio dobar zamah - ponovo igra kulerski u zavrsnici.
Do kraja sezone sto vise sanse davati Passlacku i Pulisicu. Ukoliko uspijemo jos zboksati Dembelea to ce biti posao decenije - klinjo je zvijer.
Sinoc rutinska igra i plasman u 4. finale u poslijednjih 5 godina.

Do kraja sezone sto vise sanse davati Passlacku i Pulisicu. Ukoliko uspijemo jos zboksati Dembelea to ce biti posao decenije - klinjo je zvijer.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Auba ima ugovor do 2020, ne znam što bi on odlazio.Hare_BvB je napisao/la:Ja sam 100% siguran da Hummels i Gundo odlaze nakon Eura. Takodje, ne bih se uopce iznenadio da Auba i Miki napuste nase redove. Ocekujem poprilicno veliki remont.
Nema veze - ukoliko neko ponudi 60+ milki klub ce prihvatiti ponudu. Dosta ekipa je zagrizlo za njega, tako da takve i slicne ponude treba ocekivati preko ljeta.opel je napisao/la:Auba ima ugovor do 2020, ne znam što bi on odlazio.Hare_BvB je napisao/la:Ja sam 100% siguran da Hummels i Gundo odlaze nakon Eura. Takodje, ne bih se uopce iznenadio da Auba i Miki napuste nase redove. Ocekujem poprilicno veliki remont.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Što FCB ne proda Neuera, Milera, Lewata itd, itd. Mogli bi za njih uzeti veće pare nego mi za Aubu, da sad ne osporavam Humelsu pravo da nakon toliko godina promijeni klub. Kakva je to liga u kojoj jedino FCB ne prodaje igrače, a svi ostali prodaju. Mislim prodaju klubovima van BL, da se napravim malo blesav A mi ovdje jedni drugima vadimo oči valja li uprava ili ne valja itd, itd. .Hare_BvB je napisao/la:Nema veze - ukoliko neko ponudi 60+ milki klub ce prihvatiti ponudu. Dosta ekipa je zagrizlo za njega, tako da takve i slicne ponude treba ocekivati preko ljeta.opel je napisao/la:Auba ima ugovor do 2020, ne znam što bi on odlazio.Hare_BvB je napisao/la:Ja sam 100% siguran da Hummels i Gundo odlaze nakon Eura. Takodje, ne bih se uopce iznenadio da Auba i Miki napuste nase redove. Ocekujem poprilicno veliki remont.

Puno je to...ako Hummels i Gundo odu vjerujem da ce se Auba zadrzati bez obzira na ponude a od Mikija svakako ocekujem da produzi.Hare_BvB je napisao/la:Ja sam 100% siguran da Hummels i Gundo odlaze nakon Eura. Takodje, ne bih se uopce iznenadio da Auba i Miki napuste nase redove. Ocekujem poprilicno veliki remont.
P.S. Danas se prica da bi Toprak mogao biti zamjena za Hummelsa
- Desperado09
- Kontakt:
Ja sam uvjeren da svi ostaju osim Gunde, Ramosa i Subotica. Watzke rece da ce se on licno boriti da Hummelsa. Po mom mišljenju to znaci bolji ugovor i pojacanja koja povecavaju kvalitet i samim tim sanse za titule. Tu mislim na na Gotzea (nažalost) , Dembelea i zvjerku tipa Lukaku i Yarmolenko.
-
- Kontakt:
Po izjavama iz medija u posljednje vrijeme meni izgleda da vas Hummels napušta na kraju sezone.
Agieren statt reagieren
Ma Hummels ide 100 %, mene samo strah da ne ode u Buyern. Je.bo onda i fudbal i sve, koji qrac igras i stvaras ekipu, kad ti najveci rival moze uzeti igraca kad hoce.
Ja očekujem neki trade na fazon: Hummels <-----> Gotze + par miliončića , to bi vam nekako ublažilo činjenicu da Hummels odlazi u Bayern
-
- Kontakt:
Da Goetze bi bio pravi ublazivac. 

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Druze u potpunosti se slazem sa tobom,ovo je do sada najveci ispit za upravu da vidimo koliko su sposobni da zadrze Matsa,a nije da ne mogu covjek je gladan trofeja.Klopp je napisao/la:Ma Hummels ide 100 %, mene samo strah da ne ode u Buyern. Je.bo onda i fudbal i sve, koji qrac igras i stvaras ekipu, kad ti najveci rival moze uzeti igraca kad hoce.
Ako uprava ima najvece moguce ciljeve onda nece biti problem da Mats ostane kod nas a ako prosipa suplju onda je nazalost on odavno bivsi...
Humelsu svaka čast za dosadašnju lojalnost klubu, a špekulacije oko njegovog prelaska u FCB su nešto od čega bi čovjeku trebalo da se povraća, ne zbog ljubomore i zavisti, nego zbog spoznaje da je BL i dalje na provincijsko-lokalnom nivou, da se već godinama nikakav kvalitativan pomak ne osjeti i zato nije ni čudo što joj prvaci ispadaju u grupnoj fazi LP /Werder, Wolfsburg, BVB/, što u LE u zadnjih 10 godina ne mogu dalje od četvrtfinala, što u LP nešto naprave jednom u 20 godina /sem FCB/ i što ne mogu zadržati jednog Gundogana koji je u zadnje tri godine, dvije godine bio na bolovanju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.