Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
-
- Kontakt:
Re: Mladi rukometni asovi BiH
sa stranice Balkan Handball:
SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 34:34 (15:19)
Bugojno
Gledalaca – 400
Sudije – Načevski i Nikolov
SRBIJA: Jandrić pet odbrana, Trnavac devet odbrana, Petrvić, Vignjević 2, Mijatović, 6, Milenković 4, Radivojević 2, Slavuljica, Bubić, Tomić, Ivanović, Došen, Milić, Antić, Milutinović 7(4), Stojanović 6
BIH: Karabegović, Karanović 2, Prestaž 1, Jurić, Mandić, Maričić, Miljuš 1, Primorac, Hamzić 4, Stenčić 1, Karabegović, Kreško 3, Grgić 7, Haseljić 3, Sivić 10(4)
IGRAČ UTAKMICE: Luka Milutinović (Srbija) / Adnan Sivić (BIH)
SEMAFOR: 2:6 (7.) 6:8 (13.) 8:12 (18.) 11:13 (22.) 14:18 (29.) 19:20 (36.) 24:23 (41.) 27:26 (46.) 30:31 (53.) 31:33 (56.) 33:33 (59.)
Aleksandar Savić, trener reprezentacije Srbije:
•Imali smo pet-šest promašenih zicera i dva sedmerca u prvom poluvremenu. U drugom delu smo to ispravili, nismo promašivali i to je donelo boljitak. Jurili smo rezultat i uspeli da izjednačimo. Čestitam Bosni na borbenoj igri, a i svojim momcima koji su pokazali karakter, izdržali i obezbedili povoljnu situaciju pred poslednji meč u grupi.
Vuk Milenković:
•Odbrana je presudila. Na kraju smo dobro odigrali i to nam je donelo bod. Morali smo bolje od starta. Ispadali smo, to su oni koristili. Možda smo ih malo i potcenili. Čuli smo da su se skoro okupili, ali pokazali su veliku borbenost.
Adnan Sivić, desni bek BIH:
•Imali smo sve u svojim rukama, ali pali smo u poslednjih pet minuta. Nismo se držali dogovora sa trenerom i sve je palo u vodu. Ušli smo dobro u utakmicu, bili smo nabrijani i to je dalo rezultat. Nadam se pobedi protiv Austrije.
SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 34:34 (15:19)
Bugojno
Gledalaca – 400
Sudije – Načevski i Nikolov
SRBIJA: Jandrić pet odbrana, Trnavac devet odbrana, Petrvić, Vignjević 2, Mijatović, 6, Milenković 4, Radivojević 2, Slavuljica, Bubić, Tomić, Ivanović, Došen, Milić, Antić, Milutinović 7(4), Stojanović 6
BIH: Karabegović, Karanović 2, Prestaž 1, Jurić, Mandić, Maričić, Miljuš 1, Primorac, Hamzić 4, Stenčić 1, Karabegović, Kreško 3, Grgić 7, Haseljić 3, Sivić 10(4)
IGRAČ UTAKMICE: Luka Milutinović (Srbija) / Adnan Sivić (BIH)
SEMAFOR: 2:6 (7.) 6:8 (13.) 8:12 (18.) 11:13 (22.) 14:18 (29.) 19:20 (36.) 24:23 (41.) 27:26 (46.) 30:31 (53.) 31:33 (56.) 33:33 (59.)
Aleksandar Savić, trener reprezentacije Srbije:
•Imali smo pet-šest promašenih zicera i dva sedmerca u prvom poluvremenu. U drugom delu smo to ispravili, nismo promašivali i to je donelo boljitak. Jurili smo rezultat i uspeli da izjednačimo. Čestitam Bosni na borbenoj igri, a i svojim momcima koji su pokazali karakter, izdržali i obezbedili povoljnu situaciju pred poslednji meč u grupi.
Vuk Milenković:
•Odbrana je presudila. Na kraju smo dobro odigrali i to nam je donelo bod. Morali smo bolje od starta. Ispadali smo, to su oni koristili. Možda smo ih malo i potcenili. Čuli smo da su se skoro okupili, ali pokazali su veliku borbenost.
Adnan Sivić, desni bek BIH:
•Imali smo sve u svojim rukama, ali pali smo u poslednjih pet minuta. Nismo se držali dogovora sa trenerom i sve je palo u vodu. Ušli smo dobro u utakmicu, bili smo nabrijani i to je dalo rezultat. Nadam se pobedi protiv Austrije.
-
- Kontakt:
Jamakovic je 2002 godistesamo_lijevo je napisao/la:Jamakovic je pozvan. Momak je drzavni prvak i bio je najbolji strijelac zavrsnice prvenstva.no rules je napisao/la:Spisak mlađih kadeta U2000 , selektor Nebojša Golić
čudno da je iz Visokog samo golmana pozvao ... gledao sam na turniru za ZE-DO kanton je igrao mali Adnan Jamaković i odličan je bio , proglašen za najboljeg igrača čini mi se ,
Spisak svakako nije potpun. Iz Visokog su pozvani Jamakovic, Cabaravdic i Babic.
-
- Kontakt:
- samo_lijevo
- Kontakt:
Da.bordobijeli je napisao/la:Jamakovic je 2002 godistesamo_lijevo je napisao/la:Jamakovic je pozvan. Momak je drzavni prvak i bio je najbolji strijelac zavrsnice prvenstva.no rules je napisao/la:Spisak mlađih kadeta U2000 , selektor Nebojša Golić
čudno da je iz Visokog samo golmana pozvao ... gledao sam na turniru za ZE-DO kanton je igrao mali Adnan Jamaković i odličan je bio , proglašen za najboljeg igrača čini mi se ,
Spisak svakako nije potpun. Iz Visokog su pozvani Jamakovic, Cabaravdic i Babic.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
Kako smo odigrali sa austrijancima i kako su idigrali mladji kadeti?
Opet nerijeseno sa austrijancimaedinjo-bih je napisao/la:Kako smo odigrali sa austrijancima i kako su idigrali mladji kadeti?
-
- Kontakt:
Katastrofalno smo odigrali drugo poluvrijeme,tokom cijele utakmice smo vodili 5 ili 6 razlike zadnjih 10 minuta smo pali skroz ko i predhodne 2 utakmice.Ne znam sta se desava sa njima isto se ponovilo u sve 3 utakmice da drugo poluvrijeme katastrofalno odigramo.Adnan nije ni igrao nikako imao povredu prsta.Kadeti nisu ni igrali ne znam sto slovenci opet sa qatrom igrali.Nasi izgleda nisu ni doslishaman7 je napisao/la:Opet nerijeseno sa austrijancimaedinjo-bih je napisao/la:Kako smo odigrali sa austrijancima i kako su idigrali mladji kadeti?

Imamo igrača za izvoz
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Ovi mladi kadeti,nemogu da vjerujem da nijedan momak nije dobio poziv iz tk kantona,prije 3 mjeseca kad su igrali tk kanton protiv ze do kantona,tk kanton dobio,ali na spisku iz ze do kantona ima i previse igraca a iz tk nijednog sramota.
Samo Sarajevo
ima druze , poslusaj Golica , oko 100 igraca tog uzrasta ce isprobati na par okupljanja , Mehmedovic iz Gracanice je vec u BL.
-
- Kontakt:
Nasi opet izgubili 1 razlike iako su pred kraj 3 minute imali 2 razlike.20 sec do kraja imamo sedmerac kod nerijeseno i promasimo,onda primimo gol 2 sec do kraja
Protiv Qatra igrali .Sutra igraju za 7 mjesto iako smo vrlo lahko mogli igrat danas polufinale da jucer nisu glupo utakmice gubili.

pojedinci u nas?admir12345 je napisao/la:Nasi opet izgubili 1 razlike iako su pred kraj 3 minute imali 2 razlike.20 sec do kraja imamo sedmerac kod nerijeseno i promasimo,onda primimo gol 2 sec do krajaProtiv Qatra igrali .Sutra igraju za 7 mjesto iako smo vrlo lahko mogli igrat danas polufinale da jucer nisu glupo utakmice gubili.
Poražavajuće je ali i istinito to da se u reprezentativne selekcije mlađih uzrasta pozivaju tatini sinovi ili igrači bliski selektorima odnosno klubovima odakle dolaze selektori. Zbog takvog selektiranja mnogi talentovani igrači izgube volju za bavljenjem sportom, a oni koji to sve istrpe u seniorskoj konkurenciji svojim kvalitetom dokažu da su bili neopravdano zanemareni u mlađim selekcijama.
-
- Kontakt:
to je kod nas normalno i tako to ideDrinaGZ je napisao/la:Poražavajuće je ali i istinito to da se u reprezentativne selekcije mlađih uzrasta pozivaju tatini sinovi ili igrači bliski selektorima odnosno klubovima odakle dolaze selektori. Zbog takvog selektiranja mnogi talentovani igrači izgube volju za bavljenjem sportom, a oni koji to sve istrpe u seniorskoj konkurenciji svojim kvalitetom dokažu da su bili neopravdano zanemareni u mlađim selekcijama.

Bas me zanima na koju selekciju mislis i koje igrace. Znas li nesto vise od nas?DrinaGZ je napisao/la:Poražavajuće je ali i istinito to da se u reprezentativne selekcije mlađih uzrasta pozivaju tatini sinovi ili igrači bliski selektorima odnosno klubovima odakle dolaze selektori. Zbog takvog selektiranja mnogi talentovani igrači izgube volju za bavljenjem sportom, a oni koji to sve istrpe u seniorskoj konkurenciji svojim kvalitetom dokažu da su bili neopravdano zanemareni u mlađim selekcijama.
-
- Kontakt:
Bas sam i ja htjeo da mu to napisem. I hajde da je to napisao kad je izasao spisak ili kad smo odigrali nerijeseno sa srbima, nego sad... I da das prijedloge ko umjesto obih pozvanih je trebao da bude tu (ali sa argumentima a ne izjavama " znam ja jednog malog on je u najmanju ruku balic za ove pozvane.").
Nazalost istina,kada je pravljena ekipa tk kantona,iz posljednje 2 ekipe na tabeli Slobode I Lukavca pozvano 8 igraca a iz prve dvije ekipe 4 igraca,DrinaGZ je napisao/la:Poražavajuće je ali i istinito to da se u reprezentativne selekcije mlađih uzrasta pozivaju tatini sinovi ili igrači bliski selektorima odnosno klubovima odakle dolaze selektori. Zbog takvog selektiranja mnogi talentovani igrači izgube volju za bavljenjem sportom, a oni koji to sve istrpe u seniorskoj konkurenciji svojim kvalitetom dokažu da su bili neopravdano zanemareni u mlađim selekcijama.
Samo Sarajevo
-
- Kontakt:
Kako smo odigrali sa austrijancima?
Hvala!
Selam
Hvala!
Selam
-
POSLIJE" USPJEHA" U BRCKOM ,VELIKI REZULTAT "TALENTOVANIH"IGRACA U BUGOJNO ...RAD,RED I DISCIPLINA SE UVJEK ISPLATI I OVO STA RADE "STRUCNJACI"U SAVEZU NAS VODI DALEKO OD BALKANSKIH I EUROPSKIH REPREZENTACIJA...
PS:JEL VAS STID ???KATASTROFA
PS:JEL VAS STID ???KATASTROFA
-
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.