Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Probisvjet
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Probisvjet » 15 apr 2016, 13:26

ultrasegamega je napisao/la:Je li zna neko dokle je spor izmedju Davuda Zahirovica i Slobode? Cini mi se oko nekih 350.000 maraka duga se radilo. Pitam bez zajebancije i provikacije.
Evo iz prve ruke. Spor se sigurno nece zavrsiti siguran sam za godinu i pol, mozda i vise. Davud ce dobti nesto, ali ni blizu koliko on trazi, jer nije na racun FK Sloboda uplatio niti jedne KM. Kao sto znamo racun je bio neaktivan i blokiran. Sve ceduljice i fiktivne pozajmice oborice grupa advokata koja ce biti angazovana od grada Tuzla i FK Sloboda. Uz to ce se traziti odgovornost za nesavjesno poslovanje, a pri tome ce biti dodate i cifre koje je on crpio iz kluba.
Rezime: spor ce biti dugotrajan i iscrpljujuci. Za sada nema nista osim rijeci Davuda. Spor nije ni poceo.
ultrasegamega je napisao/la:Ibrakovic i Zahirovic prvo sjebali Slobodu, a onda ih nasi pametnjakovici doveli kod nas. Da Bog sacuva.
Ali jednog ce doci i njihov kraj.
Vama je lakse vidjeti sta je Davud dao i sta je uzeo jer imate aktivan racun. Znaci nema ceduljica, salaveta i tih stvari. Nije se on vama priblizio da daje nego je nanjusio pare od Tana i skontao da bi tu nesto moga profitirati. O ljubavi prema FK Sarajevu necu ni da pricam, jer se nekada zaklinjao u FK Slobodu sto je bila notorna laz. Njemu su ljubav pare, a ZADA mu sve vise nazaduje. Prodaje lijekove 1+1 gratis.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 apr 2016, 13:35

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Bio bolji tad prenos, nego sad na BHT :mrgreen:
Nakon ona dva cirkusanta i uglova tokom meca Face-u, BHT i njihove utakmice sa komentatorima Sukom, Kristicem, Spahom ispadaju kao Sport Klub.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 15 apr 2016, 13:37

Probisvjet je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la:Je li zna neko dokle je spor izmedju Davuda Zahirovica i Slobode? Cini mi se oko nekih 350.000 maraka duga se radilo. Pitam bez zajebancije i provikacije.
Evo iz prve ruke. Spor se sigurno nece zavrsiti siguran sam za godinu i pol, mozda i vise. Davud ce dobti nesto, ali ni blizu koliko on trazi, jer nije na racun FK Sloboda uplatio niti jedne KM. Kao sto znamo racun je bio neaktivan i blokiran. Sve ceduljice i fiktivne pozajmice oborice grupa advokata koja ce biti angazovana od grada Tuzla i FK Sloboda. Uz to ce se traziti odgovornost za nesavjesno poslovanje, a pri tome ce biti dodate i cifre koje je on crpio iz kluba.
Rezime: spor ce biti dugotrajan i iscrpljujuci. Za sada nema nista osim rijeci Davuda. Spor nije ni poceo.

I na drugi konemtar da ti odgovorim.
Vama je lakse vidjeti sta je Davud dao i sta je uzeo jer imate aktivan racun. Znaci nema ceduljica, salaveta i tih stvari. Nije se on vama priblizio da daje nego je nanjusio pare od Tana i skontao da bi tu nesto moga profitirati. O ljubavi prema FK Sarajevu necu ni da pricam, jer se nekada zaklinjao u FK Slobodu sto je bila notorna laz. Njemu su ljubav pare, a ZADA mu sve vise nazaduje. Prodaje lijekove 1+1 gratis.
:thumbup: Hvala na odgovorima!

Ma znam ja zasto je on kod nas u klubu i zasto bi mnogi sada usli u Upravni odbor Sarajeva. Ko lesinari kad namirisu krv su poceli oblijetati oko para i gledati imaju li se gdje ugraditi, zato ih se i proziva i zato se nadam da ce sto prije izletiti iz skupstine FKS.
Njegovo ime mi najvise smeta od svih.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 apr 2016, 13:38

Sabinho je napisao/la:
Nakon ona dva cirkusanta i uglova tokom meca Face-u, BHT i njihove utakmice sa komentatorima Sukom, Kristicem, Spahom ispadaju kao Sport Klub.
Koje smece od komentatora na platnom spisku drzi Senad to je cudo jedno. TV Face je pala na ispitu. :puke:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 apr 2016, 13:41

Sabinho je napisao/la:
Koje smece od komentatora na platnom spisku drzi Senad to je cudo jedno. TV Face je pala na ispitu. :puke:
Imao je on fin sportski tim ali ode mu onaj Vedad koji je po meni bio ok i objektivan, ne znam gdje su ostali. Da je Azmir mudonja sad da raskine to za prenosenje meca iz Tuzle pa nek plati koju kintu kazne zaboli ga. Iskreno, isto buh rekao za ovu situaciju da je umjesto Zelje igralo Sarajevo.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 15 apr 2016, 13:43

Sabinho je napisao/la:
Nadam se da ce uputiti izvinjenje gledaocima, jer prenos je bio ispod nivoa lokalne televizije...amaterski.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 15 apr 2016, 13:46

Sabinho je napisao/la: Imao je on fin sportski tim ali ode mu onaj Vedad koji je po meni bio ok i objektivan, ne znam gdje su ostali. Da je Azmir mudonja sad da raskine to za prenosenje meca iz Tuzle pa nek plati koju kintu kazne zaboli ga. Iskreno, isto buh rekao za ovu situaciju da je umjesto Zelje igralo Sarajevo.
U zadnje vrijeme Senad kao da trazi uposlenike po buvljacima. Sto jeftiniji pa bar bili nikakvi.

georgiev
Kontakt:

Post Postao/la georgiev » 15 apr 2016, 13:57

ma sve je jos neizvjesno, ne znam sta se ovdje prica o sarajevu kao trece mjesto upitno, 5 b razlike to je nista uzimajuci u obzir da igramo medjusobno u tuzli, oni imaju racunicu da dobiju slobodu u tz i da sloboda kiksa negdje bodove npr protiv zrinjskog ili sirokog i eto ih tu bolji medjusobni bi imali tako, puno je kalkulacija jer fudbal je to eno sinoc i liverpul gledas i ne vjerujes sta uradise, sto se zelje tice i kupa oni imaju racunicu isto da daju 2 gola mada prednost je na slobodi jer i prosli put su dali onaj gol u tz na odbitak imali su srece, al opet nije nedostizno ko sto husref kaze, svako navija za svoje, svako se nada jer nista nije nemoguce. sloboda je kompaktna ekipa svi to vide, igraju koliko im treba nikad ne poderu nekog osim u nekim utakmicama, ima tu dosta stvari sto se poklopilo od uprave, navijaca, predsjednika pa i srece je bilo. cekam sad bas da odgledam protiv sirokog kako ce odigrati utakmicu jer drzim opet rucnu da kazem sloboda je najbolja, do sada su pali i zrinjski i zeljo i sarajevo, mislim nadigrani su bez obzira na poraz od zelje u tz, al znam sta je fudbal i da se to mijenja pogotovo jer su navedene ekipe podjednake, tu su negdje, moze svako svakoga pobjediti. nista uglavnom slijedi paklen raspored svima bice gusto, na kraju samo nek se boljem i snalazljivijem cestita i to je to.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 15 apr 2016, 14:38

[youtube][/youtube]
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 15 apr 2016, 14:46

Sabinho je napisao/la: Imao je on fin sportski tim ali ode mu onaj Vedad koji je po meni bio ok i objektivan, ne znam gdje su ostali. Da je Azmir mudonja sad da raskine to za prenosenje meca iz Tuzle pa nek plati koju kintu kazne zaboli ga. Iskreno, isto buh rekao za ovu situaciju da je umjesto Zelje igralo Sarajevo.
U zadnje vrijeme Senad kao da trazi uposlenike po buvljacima. Sto jeftiniji pa bar bili nikakvi.
Danko je na fejsu odavno, ali koliko sam upratio ovo je prvi put da komentarise neku tekmu (?), a vedo je sad kod svrakica
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 apr 2016, 14:49

dejavu je napisao/la:
Danko je na fejsu odavno, ali koliko sam upratio ovo je prvi put da komentarise neku tekmu (?), a vedo je sad kod svrakica
Znam, ona emisija koju vodi je najbolja o nasoj ligi ikada.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 15 apr 2016, 14:51

@Sabinho koja emisija ?

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 15 apr 2016, 15:05

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:@Sabinho koja emisija ?
Danas u pola šest na Hayatu
http://www.hayat.ba/emisija.php?id=144

Imaš i prijašnje emisije na ovom linku
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 81AZD0GQiB

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 15 apr 2016, 16:58

Ovo je 1. put da Danko komentarise utakmicu. Do sada je to Baho radio.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 apr 2016, 17:37

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:@Sabinho koja emisija ?
Prebacuj upravo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 15 apr 2016, 18:18

Koja ono kladionica daje kvotu 1,40 na Vitez protiv Sarajeva.Sad pregledah ovu emisiju na Hajatu, jel ono neka greška ???

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 15 apr 2016, 18:22

narodniheroj je napisao/la:Koja ono kladionica daje kvotu 1,40 na Vitez protiv Sarajeva.Sad pregledah ovu emisiju na Hajatu, jel ono neka greška ???
Ma greska. Lutrija BiH je.

Vitez-Sarajevo
ned, 16:30 3 4.45 3.30 1.75

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 15 apr 2016, 18:25

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Koja ono kladionica daje kvotu 1,40 na Vitez protiv Sarajeva.Sad pregledah ovu emisiju na Hajatu, jel ono neka greška ???
Ma greska. Lutrija BiH je.

Vitez-Sarajevo
ned, 16:30 3 4.45 3.30 1.75
Ma ja, hvala na odgovoru.A ja se ponado da Lutrija BH ima srce :mrgreen:

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 15 apr 2016, 18:34

Rinuka je napisao/la:
PiromanBL je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:Kako volim kad ovako hoce da pocrkaju od ljubomore i zavisti :lol: :lol: Kupili smo ovo i kupicemo sve do kraja..Crknite dusmani :tralala: :opaopa:
Lijepo je sto priznajes. Samo sto je ovo istina, a ne sarkazam. Ziva istina. Zalost ste i virus bh fudbala.
Sta ono uradi igrac borca kod drugog gola zrinjskog :urnebes: :urnebes: :urnebes: Je li i ono kupljeno ili je kad je u pitanju tvoj klub, to bila samo greska odbrane :damn:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 15 apr 2016, 18:39

Borba za trofeje i plasman u Evropu: Može li Sloboda spasiti sezonu Želji i Sarajevu?
Ukoliko Tuzlaci osvoje Kup, bez obzira na to da li bili prvaci ili ne, u Evropsku ligu će se plasirati i četvrtoplasirani tim, a ne finalista najmasovnijeg takmičenja

Fudbalska sezona 2015/16. ulazi u završnicu, koja će kao i prethodnih godina biti izuzetno zanimljiva. Najozbiljniji kandidati za titulu su Zrinjski i Sloboda, koji imaju pet bodova prednosti ispred Sarajeva.

Ujedno, ove tri ekipe i zatvaraju krug ekipa koje bi na kraju mogle podići šampionski pehar, jer teško je očekivati da Široki Brijeg i Željezničar mogu sustići sedam bodova zaostatka. Svi nabrojani timovi, uz Radnik iz Bijeljine borit će se za četiri mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Potvrda iz N/FSBiH

Konačna lista bh. predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu zavisit će i od raspleta u Kupu BiH. Želji, Radniku i Širokom Brijegu najmasovnije takmičenje prilika je za dohvaćanje evropske vize, no posao bi im mogla pokvariti Sloboda.

Zapravo, Tuzlaci su već donekle pomrsili račune Želji, jer su pobjedom u prvom meču na Grbavici (2:1) osigurali veliku prednost pred revanš na Tušnju. No, u konačnici Crveno-crni bi mogli spasiti sezonu Željezničaru, ali i Sarajevu! Kako?

Pod pretpostavkom da će u revanšu sačuvati kapitalnu prednost protiv Plavih, izabranici Husrefa Musemića zaigrat će u finalu i borit će se za trofej. U tom finalu, bez obzira na to protiv koga bi igrali, za Slobodu bi navijali i Sarajevo i Željezničar!

Naime, Tuzlaci su jedina ekipa koja je u prilici da osvoji duplu krunu. U slučaju da podignu oba trofeja, evropska vrata otvorili bi i za četvrtoplasiranu ekipu na tabeli.

– Finalista Kupa BiH ni u kojem slučaju ne može izboriti plasman u Evropu – potvrdio je za Faktor Elmir Pilav, direktor sektora za takmičenje N/FSBiH.

Zanimljiv finiš sezone

I ako Sloboda ne bude prvak, a da osvoji Kup primjenjivat će se isto pravilo. I u tom slučaju prednost ima četvrtoplasirana ekipa na tabeli u odnosu na finalistu najmasovnijeg takmičenja.

A opet bi najviše mogli profitirati Sarajevo i Željezničar. Naravno, iz borbe za plasman među četiri najbolja tima u BiH ne treba otpisati ni Široki Brijeg koji je na tabeli poravnat sa Plavima, a uz ovonedjeljno gostovanje Slobodi, ima relativno lagan raspored do kraja sezone.

S obzirom na to da će sarajevski premijerligaši do kraja igrati i međusobno, a od težih ispita imaju i Slobodu (Sarajevo gostuju u Tuzli) i Zrinjski (Željo dočekuje Mostarce), svakako da nas očekuje izuzetno zanimljiv finiš sezone.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.