Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

elninho_resTO
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la elninho_resTO » 10 jun 2010, 16:56

djokica je napisao/la:
edinjo-vg je napisao/la:evo cijelog tj sirog spiska nase U18 reprezentacije:

Prezime Ime Klub
MAKSIMOVIĆ NEBOJŠA ČELIK- ZENICA
IVIĆ RANKO BORAC-BANJA LUKA
KNEŽEVIĆ DRAŠKO ŠAMPION ALFOM - BANJA LUKA
HODŽIĆ IRFAN SLOBODA - TUZLA
VASILIĆ ALEKSANDAR GRAĐANSKI - BIJELJINA
BEGAGIĆ DINO ČELIK - ZENICA
VUČIĆ GORAN ŠAMPION ALFOM - BANJA LUKA
VRABAC ADIN SPARS - SARAJEVO
REŠIDOVIĆ EDIN BOSNA - SARAJEVO
KLJEŠTAN ŽELJKO GRAĐANSKI - BIJELJINA
MIODANIĆ DALIBOR BULDOGS - PRNJAVOR
DAMJANOVIĆ SRĐAN BOSNA - SARAJEVO
MERDANOVIĆ ELDAR ČELIK - ZENICA
BULIĆ MIRZA SLOBODA - TUZLA
PETROVIĆ FILIP OLIMPIJA - LJUBLJANA
MILETIĆ MARKO IGOKEA - ALEKSANDROVAC
GLOGOVAC STEFAN LEOTAR - TREBINJE
MARKOVIĆ MILJAN SPARS - SARAJEVO
KARIĆ MUAMER MAGIC - TUZLA
MUJIĆ ERNAD BOSNA - SARAJEVO
ZELENOVIĆ RADOŠ OKK GACKO - GACKO
DEMIR EMIR SPARS - SARAJEVO
TOMIĆ ANDREJ SLOBODA - TUZLA
ŠALIĆ ĐOKO SPARS - SARAJEVO
ja mislim da damjanovic ima mjesta u toj repki. a ovaj demir, to je onaj centar iz vogosce??? kad je on i zasto presao u Sparse???
nisma nija znao da je preso,,nezz da je nesto posebno,ima nekih vrlina,al nije neki extra igrac,sto je preso? neznam,al sparsi trenutno najbolje rade u sarajevu,najvise talenata ima dole,naravno ima i u bosni,al bosna vise dovodi igrace izvan sarajeva,a sparsi vise najbolje igrace iz sarajeva
ps:da ti nisi ovaj djoka ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 10 jun 2010, 17:09

elninho_resTO je napisao/la:
djokica je napisao/la:

Prezime Ime Klub
ja mislim da damjanovic ima mjesta u toj repki. a ovaj demir, to je onaj centar iz vogosce??? kad je on i zasto presao u Sparse???
nisma nija znao da je preso,,nezz da je nesto posebno,ima nekih vrlina,al nije neki extra igrac,sto je preso? neznam,al sparsi trenutno najbolje rade u sarajevu,najvise talenata ima dole,naravno ima i u bosni,al bosna vise dovodi igrace izvan sarajeva,a sparsi vise najbolje igrace iz sarajeva
haha nisam. puno sam stariji od tog godista. Znam da sparsi dobro rade i da ima basa kod njih i sabe je nesto dole. ali koliko znam i vogosca je uvijek davala te reprezentativce u mladjim selekcijama. Oni isto imaju jednog odlicnog trenera, ne znam mu ime, koji je stvorio tamo puno igraca pa kontam sto idu igraci iz vogosce.
FKS❤️1946

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 10 jun 2010, 17:20

djokica je napisao/la:

Prezime Ime Klub
haha nisam. puno sam stariji od tog godista. Znam da sparsi dobro rade i da ima basa kod njih i sabe je nesto dole. ali koliko znam i vogosca je uvijek davala te reprezentativce u mladjim selekcijama. Oni isto imaju jednog odlicnog trenera, ne znam mu ime, koji je stvorio tamo puno igraca pa kontam sto idu igraci iz vogosce.[/quote]
nezz tacno kolko su igraca stvorili,al nikad rezultatski nisu bili ni blizu vrha,uglavnom je prva bosna,drugi sparsi treci play off,pa onda svi ostali,a u ostale spadaju vogosca ,rin,rilwey itd,ako te zanima poseban neki uzrast reci,da ti malo prozborim,a ovaj poredak se odnosi na sve kategorije,a sparsi imaju i najboljeg trenera,nezz mu ime,al uglavnom slovenac je i selektor je u20 slovenske repke,e sad uglavnom je rezultat,jer niko pravo iz vogosce nemoze uspjet,jer vogbosca gubi od play offa po 25 razlike,da ne govorim od ove dvije ekipe,koje ubace drugu petorku i opet bude 40,i kako neko tu da uspije?mozda je nekad mogo,al sad je vogosca u drugoj ligi i nema sanse,svi hoce u bosnu il u sparse,e sad je problem sto te ekipe nece svakoga,uzmu igraca samo ako je bash neki talenat i to samo ako je najbolji u timu,a vec od 15 godina ako hoce da uspiju moraju igrat za bosnu il dparse
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 10 jun 2010, 17:37

nezz tacno kolko su igraca stvorili,al nikad rezultatski nisu bili ni blizu vrha,uglavnom je prva bosna,drugi sparsi treci play off,pa onda svi ostali,a u ostale spadaju vogosca ,rin,rilwey itd,ako te zanima poseban neki uzrast reci,da ti malo prozborim,a ovaj poredak se odnosi na sve kategorije,a sparsi imaju i najboljeg trenera,nezz mu ime,al uglavnom slovenac je i selektor je u20 slovenske repke,e sad uglavnom je rezultat,jer niko pravo iz vogosce nemoze uspjet,jer vogbosca gubi od play offa po 25 razlike,da ne govorim od ove dvije ekipe,koje ubace drugu petorku i opet bude 40,i kako neko tu da uspije?mozda je nekad mogo,al sad je vogosca u drugoj ligi i nema sanse,svi hoce u bosnu il u sparse,e sad je problem sto te ekipe nece svakoga,uzmu igraca samo ako je bash neki talenat i to samo ako je najbolji u timu,a vec od 15 godina ako hoce da uspiju moraju igrat za bosnu il dparse[/quote]

E do prije nekoliko godina ja sam gledao kako vogosca dobija i bosnu i play off. ne znam kako je u zadnje vrijme, ne pratim previse. Bosna je naravno bolja, a moguce da su i ostali napredovali.
FKS❤️1946

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 10 jun 2010, 18:46

djokica je napisao/la:nezz tacno kolko su igraca stvorili,al nikad rezultatski nisu bili ni blizu vrha,uglavnom je prva bosna,drugi sparsi treci play off,pa onda svi ostali,a u ostale spadaju vogosca ,rin,rilwey itd,ako te zanima poseban neki uzrast reci,da ti malo prozborim,a ovaj poredak se odnosi na sve kategorije,a sparsi imaju i najboljeg trenera,nezz mu ime,al uglavnom slovenac je i selektor je u20 slovenske repke,e sad uglavnom je rezultat,jer niko pravo iz vogosce nemoze uspjet,jer vogbosca gubi od play offa po 25 razlike,da ne govorim od ove dvije ekipe,koje ubace drugu petorku i opet bude 40,i kako neko tu da uspije?mozda je nekad mogo,al sad je vogosca u drugoj ligi i nema sanse,svi hoce u bosnu il u sparse,e sad je problem sto te ekipe nece svakoga,uzmu igraca samo ako je bash neki talenat i to samo ako je najbolji u timu,a vec od 15 godina ako hoce da uspiju moraju igrat za bosnu il dparse
E do prije nekoliko godina ja sam gledao kako vogosca dobija i bosnu i play off. ne znam kako je u zadnje vrijme, ne pratim previse. Bosna je naravno bolja, a moguce da su i ostali napredovali.[/quote]
e ovako cu tija pokusati sto krace pojasniti sadasnju situaciju:generacija 96 je namladja i onjima najmanje znam jer su jos mladi pa se nemoze govoriti o nekim talentima,realwey je bio prvak(kantonalni) ove godine,al onjima se nemoze puno toga govoriti jer su jos premladi za pricu o nekim talentima,
generacija 94(najbolja generacija u zadnjih 7,8 godina nase kosarke),tu bosna drzavni prvak,stim sto protiv sparsa i pleyoffa igraju tekme u desetak razlike,stim da su sparsi blizi pobjedi,nego playoff,a ostale ekipe uzimaju 50 najmanje,ova generacija vodi istu borbu od pionirkih dana pa do od sljedec godine juniorskih,(znaci poredak je isti),jos da pleyoff ima trenra malo boljeg za taj uzrast vjeruj mi bili u rangu s bosnom,od igraca treba istaknuti jeli pomenutog residovica i vrabca koji je iso na djordanov kamp 40 najboljih igraca u evropi,
generacija 92(nekoliko talenata ali niko koje dobio neku priliku) bosna opet najaca(drzavni prvaci)stim da bosna1 mislim na 92 godista redovno gube od bosne2 94 godista,i ta 94 su nosiocu ekipe koja je drzavni prvak,spars opet ima sanse igra neizvjesno,a play off kada je u punom sastavu parira svima,pobjedjuje bosnu(a na pp cu ti rec zbog cega su prikraju tabele
ako pogledaj ako hoces i tabele imas na http://www.ksksarajevo.ba
ps:saceti stic pp,i ako imas pitanja slobodno postavi
"BEEN THERE WON THAT"

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 10 jun 2010, 18:51

stigo ti je pp,a jedino pleyoff pruza sansu igracima da igraju za prvi tim,koji se ove godine zamalo plasirao u prvu ligu,sparsi imaju amaterski prvi tim u 3 il 4 ligi nisam siguran,a u bosni tesko da ce iko dobit priliku,nezz kakvo je stanje u vogosci po tom 'pitanju
"BEEN THERE WON THAT"

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 10 jun 2010, 19:00

elninho_resTO je napisao/la:stigo ti je pp,a jedino pleyoff pruza sansu igracima da igraju za prvi tim,koji se ove godine zamalo plasirao u prvu ligu,sparsi imaju amaterski prvi tim u 3 il 4 ligi nisam siguran,a u bosni tesko da ce iko dobit priliku,nezz kakvo je stanje u vogosci po tom 'pitanju

ma ne znam kakva je situacija po klubovima, ali znam da su ovi u vogosci imali neke igrace u zadnjih 5-6 godina i da su im davali sansu u 1.timu. a znam da uvijek bude i u tim slabijim ekipama poneki dobar igrac, i super je ako ih ovi koji rade bolje vide na vrijeme i dovedu. vazno je da se radi dobro zbog buducnosti kosarke. samo kad bi se tim klincima dala sansa i u prvom timu, bilo bi super. ali ne vidim u zadnje vrijeme da izlaze igraci u seniorsku kosarku.
FKS❤️1946

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 10 jun 2010, 22:18

ljudi,to sto je igrac dobar sa 15,16 godina ne mora znaciti da je dobar i za seniorske kosarke. moze svako pricati da je propao aldin majstoric,sto od klinca nece nista biti i da camdžić ne dobija minuta ali za to postoje i objektivni razlozi.jednostavno neki igrac u mlađim kategorijama pokupi losu naviku (npr. sebicna kosarka) koje se jako tesko rijesiti kasnije. bitno je gdje se igra (lakse je igrati u boljoj ekipi,teze je postati reprezentativac ako igras u manjoj ekipi) ali to nije presudno i ne mora znaciti da ako je neko reprezentativac u mlađim kategorijama da ce biti igrac. bitno je to koliko igrac zeli da postane sto bolji,koliko zeli da radi na ispravljanju svojih nedostataka. mladi igrac ce dozivjeti brojna zakidanja i nepravde ali oni koji imaju jaku volju probit ce se.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 10 jun 2010, 23:58

e da se vratimo sa teme "klubovi" na temu "igraci".. po meni sa ovog spiska kvalitetom odskacu: petrovic, vrabac, hodzic, bulic, glogovac, residovic i damjanovic. sta kazete vi? imali neko koga sam izostavio? kakav je onaj mali salic, procita da je cak 1995. godiste. mozeli se mali glogovac mjeriti sa napr. vrabcem, ramljakom ili micicem? kakav je onaj zelenovic, mali je iz gacka.. ili onaj mali mjodanic iz prnjavora, moze li neki veliki talenat iz tako malih klubova doci, ja se nadam da moze, ali nisam dovoljno upucen..
lijep pozz

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 jun 2010, 10:34

fakat nigdje niti jednog hrvata?!
Cuva Bog Zelju svog!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 11 jun 2010, 11:04

edinjo-vg je napisao/la:e da se vratimo sa teme "klubovi" na temu "igraci".. po meni sa ovog spiska kvalitetom odskacu: petrovic, vrabac, hodzic, bulic, glogovac, residovic i damjanovic. sta kazete vi? imali neko koga sam izostavio? kakav je onaj mali salic, procita da je cak 1995. godiste. mozeli se mali glogovac mjeriti sa napr. vrabcem, ramljakom ili micicem? kakav je onaj zelenovic, mali je iz gacka.. ili onaj mali mjodanic iz prnjavora, moze li neki veliki talenat iz tako malih klubova doci, ja se nadam da moze, ali nisam dovoljno upucen..
lijep pozz
ja ti mogu govorit samo za ove iz sarajeva:1. residovic klasican suter(strasan sut)
2.vrabac-igra trojku,stim sto je 2,03,kuca igracima u lice,stim sto u zivoti nisam vidio brzeg igraca te visine,mozda zato sto je slab s kilazom,ali ima brzinu pleya visinu centra
3.damjanovic-nesto izmedju njih dvoice,najbolje fizicke predispozicije(na prvi pogled bi se reklo da ide u teretanu,ali to ga neusporava u igri
4.salic-centar klasicni,oko 2,10 visok,ali manevarski prostor dosta mal,ziceri strasno losi, i tako neke karakteristike za centra,zna se desit da po 3 puta zaredom fula zicer,skace za loptom i opet fula,mozda ce bit ko onaj sinanovic,al sve je to razumljivo zbog visine
ja bi radfo uporedio al nisam gledo te druge igrace,a sto se tice talenata iz manjih klubova,vise njih nastane u manjim klubovima nego u vecim,al zbog nekog ratinga oni svi prelaze u jace,tipa bosna,spars,igokea,trica
fkt nema hrvata,cudno zaista
"BEEN THERE WON THAT"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jun 2010, 14:18

Stvarno albion nema mazica a meni je receno da ce u repku nisu valjda mislili na seniorsku a mali ima strasan potencijal bolja verzija stefana markovica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 11 jun 2010, 18:28

Edis Dervisevic igrace dogodine za Long Beach State (NCAA)
http://www.longbeachstate.com/sports/m- ... 10aab.html

Bice vam zanimljivo pratiti dogodine NCAA ligu. Pored Dervisevica :

Adnan Hodzic (C, 206, 1988, Lispcomb)
http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=36780

Halil Kanacevic (KC, 203, 1991, Hofstra)
http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=46448

Ivo Baltic (KC, 203, 1991, Ohio)
http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=46027

Takodje Mak Boskailo (KC, 203, Chapparal HS) ima nekoliko ponuda NCAA timova. On je poreklom iz Mostara. Decko ima raspon ruka od 220 cm.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 11 jun 2010, 20:00

Igor Nujic (K, 200, 1991) ce takodje dogodine igrati u NCAA ligi za UTSA (University Texas San Antonio)

On je odrastao u Australiji. Ove sezone bio je clan AIS-a (Australijski Institut za Sport) gde su ranije igrali Andrew Bogut i Aleks Maric. Bio je i na sirem spisku repke Australije za U19 Svetsko Prvenstvo. Posto nije igrao, jos moze igrati za BIH.

http://www.goutsa.com/ViewArticle.dbml? ... =204938920

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 11 jun 2010, 20:30

hvala albiongatena tvom trudu, steta sto (ne)ljudi iz saveza nemaju pojma o ovim talentima.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 13 jun 2010, 23:30

evo link (na njemackom) o "ING-DiBa-Junior Cup-u" gdje ce nasi juniori odigrati utakmice protiv njemaca, srbije i svedske.
http://www.basketball-bund.de/basketbal ... &nnr=22113

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 13 jun 2010, 23:44

evo jos jednom siri spisak, sa malo vise informacija o igracima:

The Bosnian Federation published the following names for their U18 National Team. ****: Basket.ba

Nebojsa Maksimovic (PG, 185, 1992, Čelik Zenica), Ivic Ranko (PG, 183, 1992, Borac Banja Luka), Knezevic Drasko (PG, 1993, Sampion Alfa Banja Luka), Hodzic Irfan (PG, 185, 1993, Sloboda Tuzla), Vasilic Aleksandar (Gradjanski Bijeljina), Begagic Dino (SG, 193, 1992, Čelik Zenica), Vucic Goran (SG, 189, 1992, Sampion Alfa Banja Luka), Vrabac Aldin (F, 203, 1994, Spars Sarajevo), Residovic Edin (, 1994, Bosna Sarajevo), Kljestan Zeljko (1992, Gradjansko Bijeljina), Miodanic Dalibor (1993, Buldogs Prnjavor), Damjanovic Srdjan (1994, Bosna Sarajevo), Merdanovic Eldar (1993, Čelik Zenica), Bulic Mirza (Sloboda Tuzla), Petrovic Filip (SF, 200, 1992, Olimpija Ljubljana), Miletic Marko (SF, 198, 1992, Igokea Aleksandrovac), Glogovac Stefan (SF, 199, 1994, Leotar Trebinje), Markovic Miljan (1992, Spars Sarajevo), Karic Muamer (1992, 205, 1992, Magic Tuzla), Mujic Ernad (PF/C, 206, 1992, Bosna Sarajevo), Zelenovic Rados (PF, 198, 1993, OKK Gacko), Demir Emir (C, Spars Sarajevo), Tomic Andrej (C, 210, 1992, Sloboda Tuzla), Salic Djoko (C, 206, 1995, Spars Sarajevo)

Bob Rock
Kontakt:

Post Postao/la Bob Rock » 15 jun 2010, 01:37

edinjo-vg je napisao/la:e da se vratimo sa teme "klubovi" na temu "igraci".. po meni sa ovog spiska kvalitetom odskacu: petrovic, vrabac, hodzic, bulic, glogovac, residovic i damjanovic. sta kazete vi? imali neko koga sam izostavio? kakav je onaj mali salic, procita da je cak 1995. godiste. mozeli se mali glogovac mjeriti sa napr. vrabcem, ramljakom ili micicem? kakav je onaj zelenovic, mali je iz gacka.. ili onaj mali mjodanic iz prnjavora, moze li neki veliki talenat iz tako malih klubova doci, ja se nadam da moze, ali nisam dovoljno upucen..
lijep pozz
ja ti mogu govorit samo za ove iz sarajeva:1. residovic klasican suter(strasan sut)
2.vrabac-igra trojku,stim sto je 2,03,kuca igracima u lice,stim sto u zivoti nisam vidio brzeg igraca te visine,mozda zato sto je slab s kilazom,ali ima brzinu pleya visinu centra
3.damjanovic-nesto izmedju njih dvoice,najbolje fizicke predispozicije(na prvi pogled bi se reklo da ide u teretanu,ali to ga neusporava u igri
4.salic-centar klasicni,oko 2,10 visok,ali manevarski prostor dosta mal,ziceri strasno losi, i tako neke karakteristike za centra,zna se desit da po 3 puta zaredom fula zicer,skace za loptom i opet fula,mozda ce bit ko onaj sinanovic,al sve je to razumljivo zbog visine
ja bi radfo uporedio al nisam gledo te druge igrace,a sto se tice talenata iz manjih klubova,vise njih nastane u manjim klubovima nego u vecim,al zbog nekog ratinga oni svi prelaze u jace,tipa bosna,spars,igokea,trica
fkt nema hrvata,cudno zaista
Provjeri ti jos jednom ima li taj Salic 2,10! Ako ima vise od 203 bice dobro...
Bolje zivjeti sto godina kao milijunas nego sedam dana u bijedi!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 15 jun 2010, 10:52

ma ogroman je,a ja sam se ravno prema vrabcu,ako je on 203,ovaj je dosta veci od ta 2 centa rezlike ;)
"BEEN THERE WON THAT"

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 19 jun 2010, 18:11

evo vrabac i halilovic pozvani na pripreme seniorske repke :)
"BEEN THERE WON THAT"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.