FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Kad se vraca tiago muka mi od memije tacno
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
-
- Kontakt:
ma Bekric koliko god je bio los, njemu ni Blagojević ni Zahirovic a kasnije Sadikovic nisu ni pokusali pomoc prema naprijed.. Los je bio, al sam ne moze..TikTak je napisao/la:Ali nas je i mnogo puta obradovao u ovoj sezoni. Danas jeste bio los, uostalom kao i cijela ekipa, ali mi trenutno na toj poziciji nemamo boljeg od njega. Da li je on igrac na toj poziciji za nesto vise u narednoj godini, po meni nije ali tesko cemo boljeg naci za pare koje on ima. Trebamo biti realni i ne trebamo se ponasati ko komsije i praviti neke megagiga bogatase od nas samih.gramparada je napisao/la:100% si u pravu,i ovo nije prvi put,lik je non-stop sebican samo mu to niko nije uzimao za zlo dok smo pobjedjivali!SvetlanaHo je napisao/la:Bekric je toliko bio los da to ne moze ni da se zamisli i taj njegov prepoznatljiv sebicluk i dodavanje lopte samo kad bas mora...Ali nije on kriv,kriv je strucni stab.Ovaj se ponasa kao kabadahija zato sto nema ko da ga iskritikuje,za njegovo dobro i za dobrobit celog kluba.On misli da je najbolji.Sad citam ovaj izvestaj na saitu i neverujem...Bekric ovo,Bekric ono...a on los.I ko samo procita,a nije gledao tekmu,mislice Bekric kralj...I kad Bekric procita mislice da je igrao dobro,a bice u gadnoj zabludi!
Ja Bgm nisam halaalio kup i jos uvjek se nadam da mozemo proci u finale i to nije toliko nerealno.
-
- Kontakt:
ma Bekric koliko god je bio los, njemu ni Blagojević ni Zahirovic a kasnije Sadikovic nisu ni pokusali pomoc prema naprijed.. Los je bio, al sam ne moze..[/quote]
Ne slazerm se s tobom.Bekric kad je bio u prilici posle prvog gola, kasno dao loptu Lendricu i propala je dobra sansa za poravnanje,a direktan je krivac za drugi go koji je primio Zeljo.Nije izasao na igraca i ovaj frajej sto je promasio prvi put pogodio stativu,drugi put ga je ubo.A u finisu meca,onaj sut iz okreta,stvarno neshvatljivo...Ni Blagojevic nije briljirao,ali i pored toga je bio dobar.Slabo su mu se otvarali igraci i Sloboda je usla duboko i poremetila igru sredine terena.Ovakve greske strucni stab sa trenerom na celu,ako je ozbiljan i profesionalan ne moze sebi da dozvoli da se desavaju,sva sreca pa ima jos jedna utakmica za popravni.Covece,da iz igre izvedes igraca na kojem se zasniva igra cele ekipe i to prvi put u sezoni, na 1:1 u polu finalu kupa...
-
- Kontakt:
Slegle su se emocije i sada se već nešto može napisati hladne glave. Pročitao sam ostale komentare, te mislim da priče o smjeni trenera nakon jednog poraza može potencirati samo neko ko se ne razumije u fudbal, niti u sport općenito. Isto tako, mi smo svi navikli podcjenjivati svoje, pa tako odjednom Edis nema potencijala da vodi ekipu, da nije dorastao, itd. Slažem se da bi Amar sa ovom ekipom sezonu završio sa 15-ak bodova prednosti, ali on je za nas trenutno nedostižan, te bih ja da se Edisu pruži bezuslovna podrška, bez obzira na sve. Čovjek beskrajno voli Želju, a svi pravimo greške.
Iako je općenito sport moje područje, specijalno se ne razumijem u fudbal, pa tako neću previše komentarisati igru. Ono što želim reći, a pisao sam o tome i ranije, je činjenica da nije moguće, niti realno očekivati, da naša serija pobjeda i dobrih igara traje vječno. Jednostavno se morao desiti pad, to je neminovnost u sportu (jedna Barcelona evo ispade iz LP, a i u ligi u zadje 3 utakmice uzeše samo bod i dovedoše skoro riješenu tutulu u pitanje). Međutim, boli to što se ovaj poraz desio u utakmici od koje smo najviše očekivali, i koji će biti veoma teško popraviti, ali sigurno ne nemoguće. U revanšu rani gol mnogo toga otvara, a ova ekipa sigurno ima potencijala da popravi danas urađeno.
Bitno je, veoma je bitno, da za vikend opet napunimo Grbavicu, damo podršku igračima, te riješimo Travnik i napravimo dobru uvertiru pred 2 ključne utakmice koje nas očekuju.
Iako je općenito sport moje područje, specijalno se ne razumijem u fudbal, pa tako neću previše komentarisati igru. Ono što želim reći, a pisao sam o tome i ranije, je činjenica da nije moguće, niti realno očekivati, da naša serija pobjeda i dobrih igara traje vječno. Jednostavno se morao desiti pad, to je neminovnost u sportu (jedna Barcelona evo ispade iz LP, a i u ligi u zadje 3 utakmice uzeše samo bod i dovedoše skoro riješenu tutulu u pitanje). Međutim, boli to što se ovaj poraz desio u utakmici od koje smo najviše očekivali, i koji će biti veoma teško popraviti, ali sigurno ne nemoguće. U revanšu rani gol mnogo toga otvara, a ova ekipa sigurno ima potencijala da popravi danas urađeno.
Bitno je, veoma je bitno, da za vikend opet napunimo Grbavicu, damo podršku igračima, te riješimo Travnik i napravimo dobru uvertiru pred 2 ključne utakmice koje nas očekuju.
|***Against Modern Football***|
-
- Kontakt:
SvetlanaHo je napisao/la:ma Bekric koliko god je bio los, njemu ni Blagojević ni Zahirovic a kasnije Sadikovic nisu ni pokusali pomoc prema naprijed.. Los je bio, al sam ne moze..
Ne slazerm se s tobom.Bekric kad je bio u prilici posle prvog gola, kasno dao loptu Lendricu i propala je dobra sansa za poravnanje,a direktan je krivac za drugi go koji je primio Zeljo.Nije izasao na igraca i ovaj frajej sto je promasio prvi put pogodio stativu,drugi put ga je ubo.A u finisu meca,onaj sut iz okreta,stvarno neshvatljivo...Ni Blagojevic nije briljirao,ali i pored toga je bio dobar.Slabo su mu se otvarali igraci i Sloboda je usla duboko i poremetila igru sredine terena.Ovakve greske strucni stab sa trenerom na celu,ako je ozbiljan i profesionalan ne moze sebi da dozvoli da se desavaju,sva sreca pa ima jos jedna utakmica za popravni.Covece,da iz igre izvedes igraca na kojem se zasniva igra cele ekipe i to prvi put u sezoni, na 1:1 u polu finalu kupa...[/quote]
Znam sve, kriv je za gol, trebao je sutat ili dodat lendricu loptu prije al jbg.. Ja govorim za igru prema naprijed, mi nemamo ideje, sve nam se svodi na neke duge akcije i na bekrica koji ako uspije nesto to je to.. Ja ne mogu da shvatim da niko ne pokusava neki dribling, memija i stevanovic 100 puta ostanu 1 na 1 sa igracem po boku ali ne smiju da krenu u dribling, nego se lopta opet vraca unazad i opet ponovo.. Pa pokusaj proc, nek ti uzme loptu pet puta, sesti put ces proc i to je 100% sansa..
- plavousrcu
- Kontakt:
Ovo si dobro primjetio, nasi krilni igraci ne smiju krenuti u dribling. To ne nevjerovatno i zbog toga Tiaga zeljno iscekujem na terenu.
Momci nemojte se nervirati. Evropu cemo igrati mi, kitice, Siroki i Zrinjski, Fukarice ne mogu dobiti licencu to i ptice na grani znaju,
- ScoutInternational
- Kontakt:
Treba ocistiti glavu, zaboraviti poraz, ali nauciti iz njega sve sto se moze nauciti, jer Vise prava na gresku necemo imati.
Slijedi Travnik, mnogi ce reci da cemo lagano do nova tri boda, ali ja ne bih tako rekao. Bit ce gusto i nasi ce trebati dosta truda i zelje uloziti da se dode do cilja, a onda nam slijede tri utakmice sezone. Od uzvrata kupa ce mnogo zavisiti. Sam prolaz/poraz, koliko cemo se potrositi, kakvo ce raspolozenje vladati, jer idemo na Sarajevo koje nismo gore pobijedi 10 godina iako smo uvijek bili blizu ali nismo imali igraca hladne glave da to zavrsi. Tu moramo ako nista, izvuci bod, da imamo bolju sitvaciju u medusobnim duelima ali ce takoder to biti borba i protiv sudija koji ce maksimalno navlaciti za njih, a zatim nam dolazi Zrinjski, takoder utakmica sezone, gdje moramo uzeti sva tri boda.
Zato, strucni stab, navijaci i simpatizeri FK Zeljeznicar se pripremiti za vrlo bitne utakmice u vrlo kratkom vremenskom intervalu od dvije sedmice. Podrske i zivaca ce mnogo trebati jer sada postoji realan rizik da se ne izade na euro scenu, tako da ostavljam struci da uradi procjenu sa fizikom spremom, tj, da li se isplati traziti cilj kroz KUP ili PRVENSTVENO.
Slijedi Travnik, mnogi ce reci da cemo lagano do nova tri boda, ali ja ne bih tako rekao. Bit ce gusto i nasi ce trebati dosta truda i zelje uloziti da se dode do cilja, a onda nam slijede tri utakmice sezone. Od uzvrata kupa ce mnogo zavisiti. Sam prolaz/poraz, koliko cemo se potrositi, kakvo ce raspolozenje vladati, jer idemo na Sarajevo koje nismo gore pobijedi 10 godina iako smo uvijek bili blizu ali nismo imali igraca hladne glave da to zavrsi. Tu moramo ako nista, izvuci bod, da imamo bolju sitvaciju u medusobnim duelima ali ce takoder to biti borba i protiv sudija koji ce maksimalno navlaciti za njih, a zatim nam dolazi Zrinjski, takoder utakmica sezone, gdje moramo uzeti sva tri boda.
Zato, strucni stab, navijaci i simpatizeri FK Zeljeznicar se pripremiti za vrlo bitne utakmice u vrlo kratkom vremenskom intervalu od dvije sedmice. Podrske i zivaca ce mnogo trebati jer sada postoji realan rizik da se ne izade na euro scenu, tako da ostavljam struci da uradi procjenu sa fizikom spremom, tj, da li se isplati traziti cilj kroz KUP ili PRVENSTVENO.
ScoutInternational je napisao/la:Hvala na odgovorima. @TikTak i @amazon
Ako cemo realno gledati. Ova trenutna ekipa je dovoljna za ove lige, ali za lige 12. i Evrope nama trebaju nogometasi na sljedecim pozicijama:
- Jedan igrac koji igra na poziciji CB (od 25 do 28);
- Klasican No. 10 ili koji igra na pozicijima AM ili CM koji moze biti konkurencija Bekricu, (takoder izmedu 25 do 28);
- Dobar i brz LM posto ce se Memija 90% prodati, i
- Iskusan CF po mogucnost Afrikanac sa razvijenom fizickom konstrukcijom (pretezno od 29 do 31 god.) koji ce znati pogoditi kada najvise treba, tako da bi imali dva ozbiljna napadaca (Lendric, Pozder) i ovoga kada ti bas treba da se moze kombinovati a da je fizicki nadmocan na nogoma i skok igri.
Od igraca kojima se treba zahvaliti su sljedeci:
- Nedo Turkovic, i
- Enis Sadikovic.
Od igraca koje treba poslati na posudbu su sljedeci:
- Ajdin Mujagic.
Od igraca koji ce se prodati su sljedeci:
- Kerim Memija
Od igraca kojima se zavrsavaju posudbe su sljedeci:
- Nermin Zolotic
Ma ja Scout...Otjeraj Nedu kad mu je najteze kad nece moci naci klub i njega i bogdanovica fikni...taj isti Nedo je dozivio povredu na grbavici gdje bi ti sve otjerao....Mujagica koji je 98 godiste i ima pravo za juniore na posudbu , pametno...Svrsavali na Zolu kad se vracao i njega tjeraj...ma ja sve redom noga...pametno skroz...aplauz !
Zoli ističe posudba, ko ga tjera? Da su htjeli Nedu ostaviti kad je najteze liferovali bi ga nakon povrede, a on je jos uvijek tu. Na mujagica se ne mozemo osloniti u europi, jos je mlad.tmtmtmtm je napisao/la:
Ma ja Scout...Otjeraj Nedu kad mu je najteze kad nece moci naci klub i njega i bogdanovica fikni...taj isti Nedo je dozivio povredu na grbavici gdje bi ti sve otjerao....Mujagica koji je 98 godiste i ima pravo za juniore na posudbu , pametno...Svrsavali na Zolu kad se vracao i njega tjeraj...ma ja sve redom noga...pametno skroz...aplauz !
Pa naravno nit ti smeta nit bilo sta...nek se vrati i obda se zahvaliti a ne u pola treninga i njega i bogdanovica se rjesiti kao i cutahije malog....za mujagu on je napravio nagli prelazak kadeti juniori prvi timm...imamo 2 spica lendra i pozder plus djermanovic...a za zolu je bila opcija da ostane i plus godinu al realno o nije igrao nesto top bas...kyrgios je napisao/la:Zoli ističe posudba, ko ga tjera? Da su htjeli Nedu ostaviti kad je najteze liferovali bi ga nakon povrede, a on je jos uvijek tu. Na mujagica se ne mozemo osloniti u europi, jos je mlad.tmtmtmtm je napisao/la:
Vjerujem da ce turkovic ili na posudbu ili negdje otici, jer ne moze on igrati ni u ligi a kamoli u europi ako mislimo sta ozbiljnije. Zeljovac je sve stoji ali.. A to sto mislis da ne smeta stoji, jedino sto mu plata ide a on ne igra, ali povrijedjen i bilo bi bezveze i glupo otpustiti ga.tmtmtmtm je napisao/la:
Pa naravno nit ti smeta nit bilo sta...nek se vrati i obda se zahvaliti a ne u pola treninga i njega i bogdanovica se rjesiti kao i cutahije malog....za mujagu on je napravio nagli prelazak kadeti juniori prvi timm...imamo 2 spica lendra i pozder plus djermanovic...a za zolu je bila opcija da ostane i plus godinu al realno o nije igrao nesto top bas...
Mislim da bogdanovicev menadzer pravi problem, jer smo se i njega mogli rijesiti da smo htjeli. Cutahija je mislim imao neku operaciju, a i on je mlad još
Pitanja su sad kakva su to uopste primanja uopste igracima koji su povrijedjeni...cisto onako sa ljudske strane bar na osnovu logike neke da treba postovati igrave koji nisu tu iz opravdanih razloga i nisu imali incidenata u klubu...za bogdanovica sam cuo i ja da je zbog menadjera ako je tako onda nista...kako god stoper krilo i 10tka jos jedna...kyrgios je napisao/la:Vjerujem da ce turkovic ili na posudbu ili negdje otici, jer ne moze on igrati ni u ligi a kamoli u europi ako mislimo sta ozbiljnije. Zeljovac je sve stoji ali.. A to sto mislis da ne smeta stoji, jedino sto mu plata ide a on ne igra, ali povrijedjen i bilo bi bezveze i glupo otpustiti ga.tmtmtmtm je napisao/la:
Pa naravno nit ti smeta nit bilo sta...nek se vrati i obda se zahvaliti a ne u pola treninga i njega i bogdanovica se rjesiti kao i cutahije malog....za mujagu on je napravio nagli prelazak kadeti juniori prvi timm...imamo 2 spica lendra i pozder plus djermanovic...a za zolu je bila opcija da ostane i plus godinu al realno o nije igrao nesto top bas...
Mislim da bogdanovicev menadzer pravi problem, jer smo se i njega mogli rijesiti da smo htjeli. Cutahija je mislim imao neku operaciju, a i on je mlad još
Moram se malo nadovezati na jučerašnju utakmicu nakon "prespavane noći". Moram reći da sam se pribijavao ove utakmice. Pred jučerašnju utakmicu malo sam gledao neke klipove Želje i Mulalića kada je preuzimao Želju i njegovu press konferenciju pred derbi sa Sarajevom. Tada je govorio da je Željino srce u Travniku bilo ravno nuli i da Željo nije velik nego da je Željo golem... Srce Željinih igrača na jučerašnjoj utakmici je bilo isto kao u Travniku. Ušli su olako u utakmicu. Kada bih poredio utakmicu sa Širokim i ovu sada falilo je puno toga u odnosu na utakmicu sa Širokim. Mulaliću zaista skidam kapu za sve do sada što je uradio, ali svako naredno kolo nosi još veći pritisak. Pisao sam ranije da ako ostvarimo bilo kakavu pobjedu na Grbavici da ne možemo izgubiti u Tuzli, tako i sada mislim. Ali samo što sada moramo pobijediti 0:2. Treba dobro razmisliti da li ostaviti KUP i okrenuti se prvenstvu pa odmarati igrače u Tuzli jer je vrlo bitan derbi za tri dana nako KUP-a. Kroz prvenstvo se može do Europe ali treba to ozbiljnije svatiti. Poslije Derbija dolazi Zrinjski i idemo Čeliku. Tri zahtjevne utakmice.
Sada malo o utakmici.
Gol u drugoj minuti. Slušam ljude na utakmici, kažu presjekao ih gol, ok ali napraviti dvije - tri šanse za gol u prvom poluvremenu je malo. Kada je Željo prešao u formaciju da igra sa jednim napadačem i dva krila, od starta te fomacije ta krila ko god je igrao, imao je pogrešno kretanje. Kada imate ekipu protiv sebe koja se brani, a Sloboda je došla da se brani, jednio gol možete postići preko bekova i njigovih centašuteva. Kada imate npr. beka na lijevoj strani i lijevo krilo je uz njeg, mi u tom slučaju imamo samo jednog napadača u gostujućem šensestercu a naše drugo krilo se nalazi na svom mjestu. Umjesto da desno krilo uđe u šensesterac u podrži našeg napadača zajedno sa npr Bekrićem koji je ofanzivni vezni, u tom slučaju imate tri napadača u kaznenom prostoru što je vrlo opasno po gol gostiju. I juče smo da li gol na centaršut Stevanovića. Opet će se dešavati da nam krila igraju na linijama zajedno sa bekovima gdje se guše, ali eto nadam se da će se to nekada ispraviti.
Imao sam osjećaj da Kosorić nije vidio loptu od maske kod prvog gola, ali ako je vidjeo onda je ispalo da je loša kominikacije između njega i Kjosevskog.
Sloboda nas je pobijedila kako tako, zasluženo ili ne. Nek struči štab odluči šta raditi na slijedećoj utakmici, da li odmarati neke igrače za derbi ili probati napasti Slobodu pa šta bude, onda će Sarajevo znatno odmornije ući u utakmicu. Nek Mulalić odluči...
Sretno.
Sada malo o utakmici.
Gol u drugoj minuti. Slušam ljude na utakmici, kažu presjekao ih gol, ok ali napraviti dvije - tri šanse za gol u prvom poluvremenu je malo. Kada je Željo prešao u formaciju da igra sa jednim napadačem i dva krila, od starta te fomacije ta krila ko god je igrao, imao je pogrešno kretanje. Kada imate ekipu protiv sebe koja se brani, a Sloboda je došla da se brani, jednio gol možete postići preko bekova i njigovih centašuteva. Kada imate npr. beka na lijevoj strani i lijevo krilo je uz njeg, mi u tom slučaju imamo samo jednog napadača u gostujućem šensestercu a naše drugo krilo se nalazi na svom mjestu. Umjesto da desno krilo uđe u šensesterac u podrži našeg napadača zajedno sa npr Bekrićem koji je ofanzivni vezni, u tom slučaju imate tri napadača u kaznenom prostoru što je vrlo opasno po gol gostiju. I juče smo da li gol na centaršut Stevanovića. Opet će se dešavati da nam krila igraju na linijama zajedno sa bekovima gdje se guše, ali eto nadam se da će se to nekada ispraviti.
Imao sam osjećaj da Kosorić nije vidio loptu od maske kod prvog gola, ali ako je vidjeo onda je ispalo da je loša kominikacije između njega i Kjosevskog.
Sloboda nas je pobijedila kako tako, zasluženo ili ne. Nek struči štab odluči šta raditi na slijedećoj utakmici, da li odmarati neke igrače za derbi ili probati napasti Slobodu pa šta bude, onda će Sarajevo znatno odmornije ući u utakmicu. Nek Mulalić odluči...
Sretno.
"Truth begins in lies."
-
- Kontakt:
Lik hladno vadi najboljeg veznog igrača iz igre a ostavlja u igri nekog koga je trebao izvesti u 20.-toj minuti.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Mislim da je i on sam skontao da je pogrijesio i nadam se da nece ponavljat iste greske.Idemo dalje u nove pobjede...
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Dobar osvrt, definitivno je problematicno sto krila ne ulaze na vrh sesnaesterca. U drugom poluvremenu je Lendric sam sebi centrirao. Razvalio je Husref Edisa, iznenadio i postavku obrane jer u pobjedi u Tuzli je bilo takticki podredjeno cuvanje Ahmetovica, a ono Krpic ostao uzmedju dvojice. Izbjegavanje igraca na ledjima. Bez obzira, moze Zeljo izvuci, u svakom slucaju zabiti tamo dva.fibonacci je napisao/la:Moram se malo nadovezati na jučerašnju utakmicu nakon "prespavane noći". Moram reći da sam se pribijavao ove utakmice. Pred jučerašnju utakmicu malo sam gledao neke klipove Želje i Mulalića kada je preuzimao Želju i njegovu press konferenciju pred derbi sa Sarajevom. Tada je govorio da je Željino srce u Travniku bilo ravno nuli i da Željo nije velik nego da je Željo golem... Srce Željinih igrača na jučerašnjoj utakmici je bilo isto kao u Travniku. Ušli su olako u utakmicu. Kada bih poredio utakmicu sa Širokim i ovu sada falilo je puno toga u odnosu na utakmicu sa Širokim. Mulaliću zaista skidam kapu za sve do sada što je uradio, ali svako naredno kolo nosi još veći pritisak. Pisao sam ranije da ako ostvarimo bilo kakavu pobjedu na Grbavici da ne možemo izgubiti u Tuzli, tako i sada mislim. Ali samo što sada moramo pobijediti 0:2. Treba dobro razmisliti da li ostaviti KUP i okrenuti se prvenstvu pa odmarati igrače u Tuzli jer je vrlo bitan derbi za tri dana nako KUP-a. Kroz prvenstvo se može do Europe ali treba to ozbiljnije svatiti. Poslije Derbija dolazi Zrinjski i idemo Čeliku. Tri zahtjevne utakmice.
Sada malo o utakmici.
Sretno.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
- amazon
- Kontakt:
Joj kad navijači počnu krojiti sastav i izmjene. Amar je bio Tito. Sad namjerno treba Blagojevica izbacivati svaku utakmicum
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Ma ljudi, i u Tuzli je utakmica dobijena na guzove.Kjosevski je cupao dobre lopte, sto juce nije.Iako on nije kriv, ali jednom je naplata morala doci.Mislim da su svi igraci podbacili, i trener malo i da se mora bolje i agresivnije krenuti u utakmicu u Tuzli.Inace , tesko do evrope da ce se doci....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.