Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

pride_of_merseyside
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la pride_of_merseyside » 10 apr 2016, 19:27

Svaka čast Origiju za ove dvije utakmice. :thumbup: Doduše kad god je igrao odradio je svoj posao korektno, ja nisam ni očekivala da on bude promašaj, ali opet me iznenadio pozitivno. Imat ćemo mi odličan napad aBd.
Čudna sezona, čudni mi, mogli smo puno više i imali smo mnogo prilika za to. Ali eto, možda i ne bude tako loše na kraju, kako prolazi vrijeme sve sam više uvjerena da možemo proći. :njanjanja: :ljepota:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 apr 2016, 00:20

Fera, Origi proradi :) Vidjeh na twitteru Liverpool Echo izdvoji twit: Pierre-Emerick Origiyang :)
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 11 apr 2016, 10:42

Imao je i Stoke svojih prilika, moglo je biti neizvjesnije, ali nekako se ovo rutinski riješilo. Ko Barcelona prije par utakmica :mrgreen:
Origi izrasta u vrhunskog napadača, igra sa dosta više samopouzdanja i to je primjetno.
Vidi se koliko nedostaju Lovren i Sakho. Bez obzira na njihove poneke kikseve, primjetno je koliko nam je odbrana kritičnija kada ih nema.
Mislim da je svaki prekid Stokea bio pola gola. Sreća izvukosmo fantastičnu pobjedu pred veoma važnu utakmicu u četvrtak. :thumbup:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 apr 2016, 14:01

Carlo je napisao/la:Fera, Origi proradi :) Vidjeh na twitteru Liverpool Echo izdvoji twit: Pierre-Emerick Origiyang :)
Jel ovo origi prešao broj od tri ligaska gola sto sam mu prognozirao :D
Ako jeste super hahah drago je meni i kad nisam u pravu.
Pohvale za kloppa ono je sastav kakv sam prizeljkivao dao je sansu i mlađim igračima a k ovjm koji manje igraju i posrecilo se da sve odigraju ok i borbeno sto se vidi i na rezultatu.
Drago mi jesto je ojo dobio i iskoristio odlicno ovu šansu i minutazu. On je nakon sterlinga po meni najbolji igrač iz akademije.
You are someone else I am still right here

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 11 apr 2016, 14:30

Nevjerovatna situacija. Da mi je neko rekao da cemo ove sezone imati dilemu oko pocetnog sastava protiv BvB ne bih mu vjerovao. Jeste da Stoke nije imao par glavnih igraca, ali svakako su nasi igraci pruzili sjajnu partiju. Sigurno ce igrati Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Can, Allen, Milner i Coutinho. Ostaju jos dva mjesta za Firmina, Lallanu, Origija i Sturridgea. A povrijedjeni su Hendo, Benteke, Ings. Lijepa dilema za promjenu.
Driga stvar koja mi se svidja je to sto se Klopp ne drzi striktno jedne formacije. Vidjali smo 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2, 4-3-1-2, 4-3-2-1, 4-1-4-1. Nije to toliko predvidivo koliko se pricalo.
Na kraju ono sto me najvise raduje, Origi. Davno sam pisao da od njega ocekujem dosta jer je najkompletniji napadac u timu. Ima visinu, brzinu, snagu, pokretljivost, dobar sut i radi u defanzivi. Mora jos poraditi na zavrsnici, ali to dolazi sa iskustvom i samopouzdanjem kojeg trenutno ne fali. Sa Kloppom ocekujem velike stvari od ovog momka. Ne treba ni Allena zaboraviti. Nije imao puno prilika kod Kloppa, ali svaki put je pokazao da se na njega itekako moze racunati. Ako i ode na ljeto, sigurno ce se za njega moci uzeti dobre pare. Protiv Dortmunda je sve moguce, ali ako pokazu borbenost kao u zadnjim mecevima, prolaz je itekako moguc.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 11 apr 2016, 14:52

fera je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Fera, Origi proradi :) Vidjeh na twitteru Liverpool Echo izdvoji twit: Pierre-Emerick Origiyang :)
Jel ovo origi prešao broj od tri ligaska gola sto sam mu prognozirao :D
Ako jeste super hahah drago je meni i kad nisam u pravu.
Pohvale za kloppa ono je sastav kakv sam prizeljkivao dao je sansu i mlađim igračima a k ovjm koji manje igraju i posrecilo se da sve odigraju ok i borbeno sto se vidi i na rezultatu.
Drago mi jesto je ojo dobio i iskoristio odlicno ovu šansu i minutazu. On je nakon sterlinga po meni najbolji igrač iz akademije.

Nesmijem reći ovaj broj da me neko ne bi nosao. :mrgreen: Ali eto, samo da znaš koliko je golova dao ove sezone.
Kocka je bačena

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 11 apr 2016, 17:27

slika
– Origi and Sturridge have played just 290 minutes together this season, but have scored six goals between them in that time.

– With both Origi and Sturridge on the pitch, Liverpool have scored eight goals.

– With only Origi, Liverpool have scored 19 goals in 1,155 minutes.

– With only Sturridge, Liverpool have scored 16 goals in 806 minutes.

– Without either, Liverpool have scored 35 goals in 2,549 minutes.

– This means that without either striker, Liverpool have averaged a goal every 72.8 minutes.

– With only Origi on the pitch, Liverpool have averaged a goal every 60.8 minutes.

– While with only Sturridge, the Reds have averaged a goal every 50.4 minutes.

– Playing together, Origi and Sturridge have averaged a goal every 48.3 minutes between them.

– But most importantly, with both Origi and Sturridge on the pitch, Liverpool have averaged a goal every 36.4 minutes.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 11 apr 2016, 19:32

Udinese midfielder Piotr Zielinski, currently on loan at Empoli, has revealed he has held talks with Jurgen Klopp over a potential move.
Kocka je bačena

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 12 apr 2016, 00:01

Barrett javlja kako je Klopp zagrizao za veznjaka Moenchengladbacha Mahmoud Dahouda. Cijena otprilike 20 mil funti. Takodjer spominje Zielinskog i Gotzea sa gotovo istom cijenom. Jel ko cuo ili mozda gledao ovog anonimusa iz borussije?
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 12 apr 2016, 00:20

Pitaj feru, hvalio ga je jos kad se po forumu pisalo o Xhaki. Cijena bi bila iznad £20mil tako da nesto ne vjerujem da ce ga dovesti, ali eto lijepo je vidjeti takvu vijest. Barem ce se fera malo obradovat.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 12 apr 2016, 11:32

Ja kontam da bi nam ovaj Zielinski leg'o k'o budali samar.
O Xhaki i ne razmisljam, ali treba nam takav igrac, dobar pregled igre, dugi pasovi milimetarski precizni, strasan udarac... Jos relativno mlad. Rodjen za Kloppa i Liverpool.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 apr 2016, 12:44

Ja sam gledao Borussiu vise upravo zbog Xhake, a vise mi je zapao za oko taj Dahoud. Igrom jako podseca na Gundogana, i verujem da bi nam legao vise nego Xhaka. Barrett i ostatak druzine upravo prica da je cilj Kloppu da dovede tehinicki jakog igraca i passera na toj poziciji (jer ga ocigledno nemamo), a mislim da imamo i previse trkaca i tu zaista nema potrebe za pojacanjima u tom smislu. Ovaj Dahoud ispunjava dosta kriterijuma za tu rolu, jako dobar dribler i dobar passer na oko, a uz to je mlad.

Zielinski je identicnog kroja, ali njega vidim vise kao back up, mada sam ga dosta manje gledao pa osecaj moze da prevari. Uz Grujica koji stize na leto, skoro sigurno ce Klopp morati da se resi jednog, ili mozda cak dva veznjaka, i najvece sanse za odlazak verovatno ima Lucas. Mislim da ce Allen preziveti revoluciju jer se popravio poprilicno, ostaje samo taj upitnik za Hendersona, mada ja odbijam da poverujem da ce njega prodati kao sto se prica.

Ovi insajderi, pogotovo ovaj jedan, stalno spominju da je Kloppu prvi prioritet na leto Ousmane Dembele, a dodatak informaciji je da smo jedan od 4 kluba koji imaju velike sanse da ga uzmu. Sad koja su to tri pored nas, moja pretpostavka Bayern, Barca i Utd.

Gotze je verovatno tek 4. ili 5. opcija, kao neobavezna kupovina, ali kad je vec dostupan za nekih 20-25m, sto da ne.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 12 apr 2016, 13:14

Nisam ja bas pratio Dahouda, pa ne mogu bas reci nesto o njemu.
Sto se tice Zielinskog, gledao sam 5-6 utakmica i iako je igrao u slabijoj ekipi na tim utakmicama, bio je po meni sjajan. Skoro sam je drzao vezni red Empolija.
Imao je u jednoj tekmi nekoliko pasova tipa Steve G u onoj tekmi protiv Fulhama iz februara 2014 (2-3).
Osim toga, Poljak je, a znamo da ih Jurgen voli.
Dembelea sam gledao sami dva puta i nije me odusevio.
I da, kakva prodaja Hendersona, to je smijesno i pisati...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 apr 2016, 17:53

Đe će sa Mahmudom bratom, i frizurom 'na dvije vode'. Ko Rahimić birvaktile. :mrgreen:

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 12 apr 2016, 19:22

Dobar je Dahoud, 20 godina, igra vrlo smireno, dobar paser, jak na lopti, malo je ofanzivniji od Xhake, ali sve u svemu bar se za pojacanja ne trebamo brinuti.
Doci ce vec neko, bio to Zielinski, Xhaka, Dahoud ili neko treci vjerujem da ce to Klopp fino uklopiti sve.
A kad smo kod Dahouda evo malo statistike..
slika
slika

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 12 apr 2016, 21:45

Nesto sumnjm da ce Dahoud igdje ici ovog ljeta. Njihov DoF je rekao da nije na prodaju, a i pored toga ce im otici Nordtveit, vjerovatno i Xhaka. Puno bi bilo da izgube tri bitna igraca iz sredine terena u jednom ljetu. A da je potencijal, jeste.
Nije ni Zielinski lose rjesenje. Malo sam ga pratio zadnjih par utakmica i djeluje dosta pristojno. Slican Dahoudu, malo slabiji defanzivno, ali u napadu je dosta dobar. Posebno mi se svidja kako prenosi loptu na drugi dio terena. Djeluje mi kao kombinacija Allena i Coutinha. Realnija i jeftinija opcija od Dahouda, a ima dosta potencijala.
Ja bih radije Jorginha iz Napolija ili cak pokusati dovesti Kondogbiju

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 13 apr 2016, 13:53

I ja isto. Upravo zbog cinjenice da Xhaka 90% ide, i to ne kod nas, a i taj Nordveit je free agent na leto.
Neverovatna je cinjenica da se do sad nismo povezivali ni sa jednim PL igracem, ili striktno igracem sa Ostrva.

Sto se tice Kondogbie, mislim da bi mu Klopp oziveo karijeru, samo je problem taj sto Klopp trazi ekskluzivno jakog passera i igraca na lopti koji moze da diktira tempo igre. Kondogbia je klasican BTB veznjak, ili zadnji vezni, a takav tip Klopp vec ima u Emreu. Plus sto bi Francuz bio sigurno skup.

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 13 apr 2016, 13:54

Bayern Munich fitness coach Andreas Kornmayer is set to join Liverpool in the summer.
Having worked for Van Gaal, Jupp Heynckes & Guardiola Kornmayer has accepted Jürgen Klopp's offer to head the fitness team.

Nek povede Gocu taman :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 apr 2016, 14:53

mcmanaman je napisao/la:Bayern Munich fitness coach Andreas Kornmayer is set to join Liverpool in the summer.
Having worked for Van Gaal, Jupp Heynckes & Guardiola Kornmayer has accepted Jürgen Klopp's offer to head the fitness team.

Nek povede Gocu taman :D
E ovo bi bilo pravo pojačanje. :mrgreen:

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 13 apr 2016, 16:44

Pa zar se zaboravlja koliko su Bavarci imali problema sa povredama :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.