Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Studiranje
Ja da imam pare ko ti kupio bih zemlje i bacio se na posao. Skolu bih zavrsio usput, reda radi. Evo sad ce se otvoriti i u Kaknju neki fakuleti, imas gdje zavrsiti, barem to nije problem.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nalo rizicna investicija, al' nije to nimalo lose, maline i tako to voce ide k'o ludo, dobra lova se tu vrti.
Ali to je nesto sto bi radio u kasnijem dobu, sad se ne vidim u tome. Treba tu prije svega ljubavi, truda, ulaganja da bi uspjelo.
Hvala vama na savjetima, uzet cu u obzir par stvari. A i imam fore jos godinu da skontam sta hocu od sebe, nece li me konacno nesto prosvjetliti.

Ali to je nesto sto bi radio u kasnijem dobu, sad se ne vidim u tome. Treba tu prije svega ljubavi, truda, ulaganja da bi uspjelo.
Hvala vama na savjetima, uzet cu u obzir par stvari. A i imam fore jos godinu da skontam sta hocu od sebe, nece li me konacno nesto prosvjetliti.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Hoces od mene jedan savjet
Salu na stranu,
nego ne bi ti bilo lose da to sto ides zavrsis, privedes kraju, a koliko vidimo to nije uopste tesko tako da ti nije problem..
Eh uporedo sad nekad da pokrenes neki biznis, izbora imas dosta, pa i da krenes od malina i sl. imas godinu dana testiranja, izgubit nista neces, vidjet ces na cemu si i u kojem smjeru ides. Na pocetku ces biti 3x ofr.( obicni fizicki radnik
) Eh s vremenom ces postat sef 
Jest da je tu dosta stepenica, ali prvih godina uvijek mozes na crno ici, i zaposljavati sezonske radnike i tako nesto.

Salu na stranu,
nego ne bi ti bilo lose da to sto ides zavrsis, privedes kraju, a koliko vidimo to nije uopste tesko tako da ti nije problem..
Eh uporedo sad nekad da pokrenes neki biznis, izbora imas dosta, pa i da krenes od malina i sl. imas godinu dana testiranja, izgubit nista neces, vidjet ces na cemu si i u kojem smjeru ides. Na pocetku ces biti 3x ofr.( obicni fizicki radnik

Jest da je tu dosta stepenica, ali prvih godina uvijek mozes na crno ici, i zaposljavati sezonske radnike i tako nesto.
Mia San Mia
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ja sam upisao kurs programiranja i nisam puno znao o tome, malo ono što sam učio u školi ali C++ a sad učim skroz drugi jezk. Nema ti to veze da li imaš predzadnje iz programiranje, samo da znaš da se koristiš računarom, da znaš otvorit program, instalirat i koliko toliko da se koristiš internetom.rope11 je napisao/la:Poceo sam drugu gimnaziju u nicaze, zadnje dvije godine dovrsio u nekom drugom gradu.![]()
Razmisljam vec duze vrijeme o kursu programiranja, ali me njih par obeshrabrilo da se ne upustam u to ako nemam nikakvog predznanja i zanimanja za to, pa sad nisam ni ja pametan sta dalje raditi.
Mislim, nije meni problem nista nauciti ili barem dati sve od sebe da pokusam to savladati, ali istina je da ja osim ulaska na gugl nemam veze o kompjuterima, a jos manje o programiranju.![]()
Ali probat cu s tim, pa ako ide - ide. Nemam sta izgubiti.
nije mi bas medicinska u planovima, al' ako u medjuvremenu i dalje ne skontam sta hocu od sebe, nije ni ona iskljucena.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ima li neko ovdje da je vec steko jednu diplomu,a ono jos studira ,evo ja sam zavrsna godina imam jos osam ispita +diplomski ,kako kazu svejedno mi je kad cu zavrsit ,ali meni nije volio bi to zavrsit sve u devetom ,kako bi mogo 4 godinu upisati da sve u roku bude. Sad kako imam puno ispita ,osam za zavrsit tesko da cu to u sestom i devetom stic sve ,zna li neko kako to izgleda kad ti npr ostane jedan predmet..jeli ne mozes upisati 4 tu godinu,postoji li neki solventski rok,npr u 10 ili 11 mjesecu pa da imas promociju tamo u 12 mjesecu,da se ne mora dogodine to prebacivati ? Hvala
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Meni je vec master spreman na EFSA. Vec pripremam onu razliku predmeta, statistika i sta ono jos? 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Racunovodstvo.Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni je vec master spreman na EFSA. Vec pripremam onu razliku predmeta, statistika i sta ono jos?

1. matematika za ekonomiste
2. statistika u ekonomiji i menadzmentu
3. kvantitativne metode u ekonomiji i menadzmentu
Sta prica ovaj gore? Sta mu je sesti i deveti, mjesec? Koji faks je u pitanju, koja si godina i je li 3+2. Ako je 3+2, ne mozes upisati master tj. 4. godinu dok ne diplomiras, a diplomirati ne mozes dok ne polozis sve predmete, pa makar ti i jedan ostao, znaci obnavljas godinu. A promocija diplome ni'e obavezna svakako, tako da diplomu mozes dici kad god diplomiras. Ako je 4+1 onda nisam upucena.
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Sto se mene tice, hocu da vezem psihologiju i marketingrasavoje je napisao/la:Racunovodstvo.Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni je vec master spreman na EFSA. Vec pripremam onu razliku predmeta, statistika i sta ono jos?![]()
Sta prica ovaj gore? Sta mu je sesti i deveti, mjesec? Koji faks je u pitanju, koja si godina i je li 3+2. Ako je 3+2, ne mozes upisati master tj. 4. godinu dok ne diplomiras, a diplomirati ne mozes dok ne polozis sve predmete, pa makar ti i jedan ostao, znaci obnavljas godinu. A promocija diplome ni'e obavezna svakako, tako da diplomu mozes dici kad god diplomiras. Ako je 4+1 onda nisam upucena.

Mislim da je na FF-u na svakom odsjeku 3+2
Uplatis pripremnu nastavu 200 KM/po predmetu i prevjezbas.Bosniacum Lilium je napisao/la: Sto se mene tice, hocu da vezem psihologiju i marketingKad nam je fakultet samo u statistici, da onda vidim hajra od tog vjezbanja i ucenja. E super mi je ta razlika, matematika za ekonomiste nije teska (imao sam ekonomsku matematiku u srednjoj). Eh te metode bih trebao malo prevjezbati.

Ako ti bude trebalo knjiga ili materijala, u slucaju da odlucis sam da se spremas, samo javi.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Pa bolje da me drugovi i drugarice sa foruma spreme u pola cijene. Bolje da svi hajrujemorasavoje je napisao/la:Uplatis pripremnu nastavu 200 KM/po predmetu i prevjezbas.Bosniacum Lilium je napisao/la: Sto se mene tice, hocu da vezem psihologiju i marketingKad nam je fakultet samo u statistici, da onda vidim hajra od tog vjezbanja i ucenja. E super mi je ta razlika, matematika za ekonomiste nije teska (imao sam ekonomsku matematiku u srednjoj). Eh te metode bih trebao malo prevjezbati.
Mislim da je na FF-u na svakom odsjeku 3+2![]()
Ako ti bude trebalo knjiga ili materijala, u slucaju da odlucis sam da se spremas, samo javi.

Ma vec kontam citati investicije poslije zavrsnih. Ono preko ljeta da imam sta raditi. Odmarati uz lagano stivo

Pravi drugovi ne naplacuju jedni drugima.Bosniacum Lilium je napisao/la: Pa bolje da me drugovi i drugarice sa foruma spreme u pola cijene. Bolje da svi hajrujemo![]()
Ma vec kontam citati investicije poslije zavrsnih. Ono preko ljeta da imam sta raditi. Odmarati uz lagano stivo

Je l' ove Investicije? (ne dijete nego knjiga)

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Nije to klasicno naplacivanje, to je vise hedija za trudrasavoje je napisao/la:Pravi drugovi ne naplacuju jedni drugima.Bosniacum Lilium je napisao/la: Pa bolje da me drugovi i drugarice sa foruma spreme u pola cijene. Bolje da svi hajrujemo![]()
Ma vec kontam citati investicije poslije zavrsnih. Ono preko ljeta da imam sta raditi. Odmarati uz lagano stivo![]()
Je l' ove Investicije? (ne dijete nego knjiga)![]()

Vidis kako znas

Bosniacum Lilium je napisao/la:Sto se mene tice, hocu da vezem psihologiju i marketingrasavoje je napisao/la:Racunovodstvo.Bosniacum Lilium je napisao/la:Meni je vec master spreman na EFSA. Vec pripremam onu razliku predmeta, statistika i sta ono jos?![]()
Sta prica ovaj gore? Sta mu je sesti i deveti, mjesec? Koji faks je u pitanju, koja si godina i je li 3+2. Ako je 3+2, ne mozes upisati master tj. 4. godinu dok ne diplomiras, a diplomirati ne mozes dok ne polozis sve predmete, pa makar ti i jedan ostao, znaci obnavljas godinu. A promocija diplome ni'e obavezna svakako, tako da diplomu mozes dici kad god diplomiras. Ako je 4+1 onda nisam upucena.Kad nam je fakultet samo u statistici, da onda vidim hajra od tog vjezbanja i ucenja. E super mi je ta razlika, matematika za ekonomiste nije teska (imao sam ekonomsku matematiku u srednjoj). Eh te metode bih trebao malo prevjezbati.
Ok, ekonomija sam treca godina 3+2 znaci krizaj diplomu u devetom mjesecu i koda gledam bit ce jedan taj za obnovit .
Ni hediju, ne das nam sevapa na tebi da zaradimo, ni'e to lijepo.Bosniacum Lilium je napisao/la: Nije to klasicno naplacivanje, to je vise hedija za trud![]()
Vidis kako znasto su te. Ne znam cija je to sincina, ali neka je ziv i zdrav 100 godina
Treba mu dati da cita, sta zna dijete sta je fakultet, dobije 10 sad pa sad

Dje necu znati.

Ne znam tacno kakva je situacija, koji si smjer, koji su predmeti, iz kojih semestara, etc., ali nemoj bedaciti. Ako i ne uspijes, fino iduce godine ispolazes sve sto je ostalo, odbranis diplomski, mozes i neki poslic naci, a i pripremati se za prijemni na master (ako ga jos uvijek ima).KpbKaka22 je napisao/la:Ok, ekonomija sam treca godina 3+2 znaci krizaj diplomu u devetom mjesecu i koda gledam bit ce jedan taj za obnovit .
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
To se navikava od malih nogu, da vidis kako dajdzino zlato voli knjigu. Sveske i knjige nikad nije poderala, uzivau u listanju mog fakultativnog stivarasavoje je napisao/la:Ni hediju, ne das nam sevapa na tebi da zaradimo, ni'e to lijepo.Bosniacum Lilium je napisao/la: Nije to klasicno naplacivanje, to je vise hedija za trud![]()
Vidis kako znasto su te. Ne znam cija je to sincina, ali neka je ziv i zdrav 100 godina
![]()
Dje necu znati.Amin. Tetkina zakletva. Vidis ti sta su ti ova danasnja djeca, prije ce se igrati sa stapicima za usi, nego sa knjigom. On kad dohvati moje knjige, samo cijepa dok me gleda u oci i smije se. Konkluzija, ne davati djeci knjige u ruke.
![]()

Ali necemo vise ljudima smetati

smjer racunovdstvo i financije ,koji sam ni manje ni vise uzeo slusajuci raju odavde sa foruma i drago mi da sam ih posluso, nije da se nerviram nesto previse ,ali to mi je bezveze da zbog jednog predmeta ne uspijem diplomirati,to mi je kao da sam obnavljo godinu i nisam u roku davo sve tri godine,a da ne govorim da mi i sestra zavrsava i da smo svojima obecali doma da zavrsavamo ove godine ni pod razno ne ostavljamo nista dogodine.rasavoje je napisao/la:Ni hediju, ne das nam sevapa na tebi da zaradimo, ni'e to lijepo.Bosniacum Lilium je napisao/la: Nije to klasicno naplacivanje, to je vise hedija za trud![]()
![]()
Dje necu znati.Amin. Tetkina zakletva. Vidis ti sta su ti ova danasnja djeca, prije ce se igrati sa stapicima za usi, nego sa knjigom. On kad dohvati moje knjige, samo cijepa dok me gleda u oci i smije se. Konkluzija, ne davati djeci knjige u ruke.
![]()
Ne znam tacno kakva je situacija, koji si smjer, koji su predmeti, iz kojih semestara, etc., ali nemoj bedaciti. Ako i ne uspijes, fino iduce godine ispolazes sve sto je ostalo, odbranis diplomski, mozes i neki poslic naci, a i pripremati se za prijemni na master (ako ga jos uvijek ima).KpbKaka22 je napisao/la:Ok, ekonomija sam treca godina 3+2 znaci krizaj diplomu u devetom mjesecu i koda gledam bit ce jedan taj za obnovit .
Predmeti su malo vise zajebani.financijsko rac s druge godine,racunovodstvo usmeni.a na trecoj sest predmeta dva iz prvog semestra ,cetri iz drugog.S prvog porezni sustav Bih podjeljeno u milijon djelova,a drugi semestar rac poreza i rac troskova predmeti takoder sa kojim se treba dobro zavavit ,sa instrukcijama i ostalim sranjama..
Pa nisi bas u roku cim ti je ostalo iz druge. Nisu to ni lagani predmeti i sam si rek'o. Planiras poloziti 7? A sto ne bi i taj jos jedan ako bi uspio ostalih 7? Zivot je tezak. Jedno je stvarnost a drugo nase zelje. Ja ti zelim srecu da uspijes diplomirati. Nije nemoguce, ali morat ces dobro da zagrijes stolicu i da se organizujes ovo ljeto. Pored svih silnih predmeta imas jos i diplomski, ni'e ni njega lahko uraditi, nemoj se i sa njim zeznuti. 4 mjeseca je dug period, moze se pametno iskoristiti, samo se trebas potruditi.
u roku mislio sam da nisam nijednu godinu obnavljo parcijale i slicno.Pa nisu laki predmeti ,recimo na marketingu ce vecina i u sestom mjesecu zavrsit sve s ispitima,jer imaju neke prezentacije i lakse predmete.Nije meni neki problem to preko ljeta organizirat i polozit recimo i prvu i drugu godinu sam dao u devetom mjesecu s tim da sam na prvoj godini imo cetri predmeta za uslov za drugu godinu ,ali ove godine je yebeno bas radi tog diplomskog i tezina predmeta,otit ce mi rokovi u sestom samo npr radi financijskog racunovdstva ,a gdje je jos tu financijski i porezni sustav Bih ,tako da tri ili cetri sigurno ostaje,zanimo me najvise taj solventski rok ,dali bi profesori dali ,ali tesko se na to oslonit..tebi hvala puno @rasavoje
- tuzlak1987
- Kontakt:
Imal ko iz UNTZ, kako se osjeca povodom ovog novog zakona? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.