FK Sarajevo - Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Koševo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

damirc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo: Stadion

Post Postao/la damirc » 28 mar 2016, 15:10

Zaista nisam znao da je zemljiste pod koncesijom. To je sada vec drugi par "carapa" sto bi se reklo. Ako je kako moguce da se vidi sa Opstinom Ilidza da Vam pokusaju prodati to zemljiste pa da onda pocnete sa ulaganjima. Opet ne vidim sada ni opravdanost ulaganja u kamp. Period od 30 godina je zaista dug i taj kamp moze proizvesti dosta kvalitetenih fudbalera, koji ce isplatiti taj kamp,ali opet s druge strane kad-tad ce se morati nesto tu rjesavati oko imovinskih odnosa.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 mar 2016, 15:10

Zna li neko, kad se zadnji put mijenjao travnjak na Kosevu?
Ali ono, komplet da se digao i postavio novi?
Ovako na prvi, moje misljenje je da nije jos od olimpijaade 1984. :)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 28 mar 2016, 15:19

Ja mislim da ni ovi iz CSR-a ne znaju taj podatak. Kosevo ima dobru drenazu i kada bi se zamjenio kompletan travnjak i kada bi se stavili grijaci to bi bilo najvece ulaganje, ovdje mislim na fudbalski aspekt, jer tereni na stadionima sirom Evrope danas izgledaju kao tepih, samo se jos kod nas moze desiti da lopta odskace zbog neravnog terena.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 28 mar 2016, 17:08

Bilo je govora da je prostor na Butmiru pod koncesijom,ne znam sada tačno koliko godina i da nakon tog perioda ako išta uložimo u njega postaje naš,a obratno,znaci ako se ne bude ulagalo,ostaje u nadleznosti opstine Ilidze ili koga vec...
Sabrine mi moje!

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 28 mar 2016, 17:13

BosnianKingdom je napisao/la:Bilo je govora da je prostor na Butmiru pod koncesijom,ne znam sada tačno koliko godina i da nakon tog perioda ako išta uložimo u njega postaje naš,a obratno,znaci ako se ne bude ulagalo,ostaje u nadleznosti opstine Ilidze ili koga vec...
Dobro je ako je tako. Onda je sigurno nas.
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 28 mar 2016, 17:28

damirc je napisao/la:Ja mislim da ni ovi iz CSR-a ne znaju taj podatak. Kosevo ima dobru drenazu i kada bi se zamjenio kompletan travnjak i kada bi se stavili grijaci to bi bilo najvece ulaganje, ovdje mislim na fudbalski aspekt, jer tereni na stadionima sirom Evrope danas izgledaju kao tepih, samo se jos kod nas moze desiti da lopta odskace zbog neravnog terena.
Kazu da je teren jako tvrd, i da je kao da se na betonu igra.

klej1
Kontakt:

Post Postao/la klej1 » 28 mar 2016, 18:42

BosnianKingdom je napisao/la:Bilo je govora da je prostor na Butmiru pod koncesijom,ne znam sada tačno koliko godina i da nakon tog perioda ako išta uložimo u njega postaje naš,a obratno,znaci ako se ne bude ulagalo,ostaje u nadleznosti opstine Ilidze ili koga vec...
ovo mi zvuci vrlo cudno. zna se sta ja koncesija i sve sto se ulozi, tokom koristenja pod istom, je licna stvar procjene povratne koristi u odnosu na ulozeno. postoji mogucnost da su se u ugovoru fks i tan direktno obezbjedili i zastitili ulozeno i uvecanje vrijednosti zemljista, pa da imaju pravo, eventualnog, prvootkupa pod povoljnim uslovima i sl. ovako, kako pise boldirani dio, ispada da bi dobili to zemljiste na poklon, sto sumnjam da bi se neko tek tako odrekao cca 70.000 m2 zemljista.

ne kazem da je nemoguce, pogotovo u drzavi kao sto je BiH, ali mi zvuci cudno da neko potpise takav ugovor i tek tako se odrekne zemljista, vrijednog par miliona KM..

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 28 mar 2016, 19:19

Evander je napisao/la:Zna li neko, kad se zadnji put mijenjao travnjak na Kosevu?

Travnjak je mijenjan 1997. godine, tad se koševo bas renoviralo, ja svaki dan svraćao da vidim sta se uradilo, mijenjane su i stolice na zapadu, spremalo se koševo za gostovanje Talijana, a do tad je bas livada bila

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 28 mar 2016, 21:45

diplomatija je napisao/la:
Evander je napisao/la:Zna li neko, kad se zadnji put mijenjao travnjak na Kosevu?

Travnjak je mijenjan 1997. godine, tad se koševo bas renoviralo, ja svaki dan svraćao da vidim sta se uradilo, mijenjane su i stolice na zapadu, spremalo se koševo za gostovanje Talijana, a do tad je bas livada bila

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Akobogda i 20 godina poslije će.
:pray:
Sabrine mi moje!

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 01 apr 2016, 00:44

Pod koncesijom je 100%, sa pravom otkupa. A to je vec rjeseno. :)
1946

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 apr 2016, 16:19

Ja sam uvijek volio zamisljati da Sarajevo izgradi svoj stadion iznad Šipa, a da Opcina/Grad redizajniraju Kosevo u svom trosku i za svoje potrebe ako ih imaju. Tu ima dovoljno mjesta (jeste da je zemljiste skuplje), a za nekih 5-6 godina ce do Šipa kako god voditi tramvajska pruga kao nastavak one koja sada zavrsava kod Zeljeznicke stanice tako da gradski prevoz ne bi predstavljao problem :)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 apr 2016, 18:02

AnelZ je napisao/la:Ja sam uvijek volio zamisljati da Sarajevo izgradi svoj stadion iznad Šipa, a da Opcina/Grad redizajniraju Kosevo u svom trosku i za svoje potrebe ako ih imaju. Tu ima dovoljno mjesta (jeste da je zemljiste skuplje), a za nekih 5-6 godina ce do Šipa kako god voditi tramvajska pruga kao nastavak one koja sada zavrsava kod Zeljeznicke stanice tako da gradski prevoz ne bi predstavljao problem :)
To i nije tako losa ideja..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 maj 2016, 20:06

A da ozivimo ovu temu?
Odavno se nista nije pisalo :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 maj 2016, 20:57

Evander je napisao/la:A da ozivimo ovu temu?
Odavno se nista nije pisalo :D
Cekamo Kustu, vol. 666 :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 22 maj 2016, 21:00

Bordo arena sjedista od cokolade teren od marmelade led display na svakom sjedistu da mozemo gledat ponovljeni.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 22 maj 2016, 21:03

Kusturica offline i dalje...
Sabrine mi moje!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 maj 2016, 21:05

Dobili bi mi stadion da se molotovljev nije otjerao sa ovog foruma. On dok je ovdje bio Kusturica je svake hefte pričao o stadionu. :kafa:
Samo Saraj'vo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 maj 2016, 21:07

Na brzinu preletih sve ove stranice na ovoj temi. Uh kakvih je sve gluposti napisano :D

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 22 maj 2016, 21:12

Znam da se mene napadalo kad sam rekao da Kusta priča isto priču sto puta.. A sad isti ti bi ga za muda vješali. :kafa:

Bit će Bordo arena. Možda ne ove godine, možda ne ove decenije, možda ne u ovom dijelu planete i možda se neće tako zvati - ali bit' će kad tad.
Samo Saraj'vo.

High

Post Postao/la High » 22 maj 2016, 21:13

Stadion bi trebalo nazvati po Edisu Kusturici.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”