Omerbavarac je napisao/la:isakovich je napisao/la:Dje su oni pepoljupci sto branise ublehu svim srcima katalonskim,dje ste sviraci ku*cu da nam predocite sve zamislini filozofije pepa kojima nas vodi ka titulama.Sada pisete al cinimi se anti pep tonom.
Samo kad se sjetim velikih citaca misli i strategije Pepove.
Igras jednu od najboljih sezona, u polufinalu kupa si te si na jedan korak od polufinala lige prvaka i onda ti dodje ovako poneki padobranac da ispravlja krivu Drinu.
Daleko od toga Omere da je isakovich padobranac,ima ovdje drugih padobranaca (bar jedan se često ističe, pravi se pametan i sl. u jednom pasusu fali Pepa, u drugom kritikuje, a u trećem se svađa sam sa sobom...

).
A ti Omere jesi ljudina i cijenim te i kada se ne slažem s tobom (ne trebamo se ovdje svi ni milovat i slagat, tu smo da diskutujemo), ali mislim da previše braniš Pepa. Za tu odbranu nisi ponudio mnogo argumenata. A istina je da ja priznam sve njegove ostvarene rezultate i treba cijeniti osvojene titule u BuLi, ali isto tako ne treba žmiriti pred neshvatljivim potezima, greškama, tvrdoglavosti....Nerijetko zna ispasti bezličan i šupak, kao npr izjavama koje sam naveo neki dan, a jedna od njih je:
U ekipi želim imati sto Dantea, Dante je svjetska klasa. Dante je nakon te izjave prodat za par dana. Ili npr slično je bilo za Rodea, kada je otprilike rekao da je to sjajan igrač, jedan od najboljih koje je trenirao. A i taj mu igrač nije u prvom planu, a on tim dječijim izjavama želi nekom prodat maglu. Rode je čak nedavno izjavio da Pep s njim rijetko razgovara, a slične izjave su znale procurit i od drugih igrača.
Znači, već kada vidiš da trener laže, tačnije pokušava lagat i zamajavat javnost, tu je već ogroman problem.
Isto tako, znalo se diskutovati o Lahmovom igranju u veznom redu. Neka igra, zna to biti i korisno, ali isto tako ne može on to stalno igrati. To je korisna opcija samo protiv određenih protivnika. Ili npr situacija kada su spremni Benatia i Martinez, ili bar jedan od njih dvojice, a on na stoperske pozicije postavi Alabu i Kimmicha. Pa ako su ti već ova dvojica prvih nabrojanih spremni, onda ćeš ih već zbog same visine postaviti, ma koliko imao zamisli o specifičnom građenju igre iz same odbrane pa dalje. A da ne govorimo, da sveukupno gledajući Martinez i Benatia će i u najlošijem stanju te pozicije bolje odraditi. Znamo da se često ovdje vodila diskusija da je Javiju najbolje mjesto u sredini, a npr ja sam se slagao s tim da igra i na stoperu, jer on zna oboje igrati (možda mu se veza pokazala kao bolje mjesto, ali na stoperu može odlično odigrati i radio je to još u Bilbaou). Ali problem je u tome kada on Javija nekad zaobiđe i po pitanju odbrane i veznog reda. U veznom redu ga je zaobilazio kada mu je najveća frka na šestici bila, a kada ga nekad zaobiđe po pitanju stoperskih mjesta, onda smo došli do tačke gdje ništa više ne razumijemo.
Ne treba se pravit pametan, pa izmišljat toplu vodu, nekad treba samo biti pragmatičan. A Pep pokušava svijetu nešto dokazat, provest neke specijalne eksperimente i to ode nauštrb rezultata.
A isto tako, ako sad i kažemo da su rezultati dobri, onda trebaju svi koji tvrde da je Pep unaprijedio igru i naše igrače, nabrojat stavke u kojima je igra unaprijeđena i nabrojat koji su to igrači napredovali pod Pepom?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland