Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la miki_92 » 10 apr 2016, 11:03

rope11 je napisao/la:ma kakav dif, ja sam totalno nesportski tip :mrgreen: hvala na savjetu u svakom slucaju, ljubi te brat :P

dobio sam ja dva savjeta na PP, hvala momcima jos jednom :thumbup:

meni je u svakom slucaju cilj privatni faks, ali me muci bas to sto ne smijem razmisljati samo o samom smjeru i kako ga zavrsiti (veliki li muke zavrsiti u travniku) vec sta dalje s tim da radim i da li sam podoban za taj posao, da ne bude da opet bacim 4 godine skolovanja ni za sta.
volio bih nesto u travniku radi prakticnih razloga, morat cu se jos malo raspitati.
ako imas stelu podoban si i sa Travnickom i sa bilo kojom drugom diplomom, sve se ugl. na to svodi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

VIP
Kontakt:

Post Postao/la VIP » 10 apr 2016, 12:55

Moze li neko preporuciti dobar tutorial za c programiranje,neki uvod ? Nasao sam ih nekoliko na netu,ali kontam mozda neko ima iskustvo s tim,pa da idem na sigurno :D

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 apr 2016, 13:57

VolimTz je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Imaš ovaj Kallos u Tuzli, nekako sam sigurna da nećeš imati problema s njim :mrgreen:
To je neki novootvoreni privatni ? Sta nudi ?
Nemam pojma, iskreno. Jeste novootvoreni, u zgradi gdje je bio McDonalds. Imaš vjerovatno fb ili website njihov, pogledaj :)
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 10 apr 2016, 14:10

Malo je kontradiktoran. Hoce da upise privatni faks da od njega ima hajra, ali da se ne preforsira. Mene sad interesuje kako se misli zaposliti ako ne misli da nauci sto vise na fakultetu i ako ga zavrsava samo radi diplome? I dokle si sa tim faksom na kojem si vec i koji je to faks? Ja koliko sam cula privatni fakultet/i u Travniku su bas na losem glasu, toliko da bi mene stid bilo da kazem da sam ga zavrsila, iskreno.

Nemojte tako omladino, posao se moze naci, ako imate diplomu uz znanje i srecu. Zasto razmisljate tako negativno? Nijedan privatnik nece zaposliti osobu koja nema pojma. Sa takvim stavom, samo sebi skacete u stomak. Nemojte se ogranicavati samo na to kako bez stele ne mozete naci posao. Ne kazem da je lahko naci posao, ali razmisljati da se samo sa stelom moze naci posao je bezveze. Bolje se potrudite i radite na sebi, pa nagrada u vidu posla nece izostati. Ispade ja sad solim nekome pamet, ali ja fakat ovako mislim. I nisam optimisticna nikad bila, ali sam realna.
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 apr 2016, 15:24

Treca godina filozofskog, nista perspektivno. Poletio upisati jer nisam znao sta hocu. :mrgreen:

Moj je problem sto ja valjda ne znam hocu od sebe, koje su moje sposobnosti, u cemu se vidim u buducnosti...niente. :mrgreen: Nije nista za pohvalu, ali tako je. Bio sam takav i kroz osnovnu i kroz srednju skolu, nadao se da ce mi se konacno nesto iskristalisati u odraslijem dobu, ali jos uvijek nista. A godine idu.

Samo hocu naci nesto perspektivno, a nesto sto cu moci savladati i dalje u zivotu se baviti tim (rekoh da mi nikako ne idu prirodne nauke, pa sam totalno limitiran u izboru) jer ne mogu tek tako upisati npr. arhitekturu, gradjevinu, menadzment ili informatiku jer nisam neko ko je podoban baviti se tim. Lako je meni puknuti 10.000KM i lakocom zavrsiti faks, ali sta poslije?
Stvar je u tome sto ni nemam neki cilj ostajati u BiH, pa nemam nista od potencijalne stele. Vani nema zabusavanja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 apr 2016, 15:38

Posto vidim tebi kes nije problem, kupi sebi 1000 ovaca i nađes dobru, pozamasnu seljanku sto ne zna nista. I po planinama saamo goni, malo ovcice malo nju :D

Kad ti je volja, okrenes sebi rostilj :D
Mia San Mia

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 apr 2016, 15:45

R32 je napisao/la:saamo goni, malo ovcice malo nju :D
:rol: :rol:

Nego, što moraš završiti nešto, gdje to piše? Što ne nađeš posao?
Nekako bi ti najbolje bilo da upišeš neki kurs recimo programiranja, ili nešto vezano za računare. Čačkaj po internetu, danas se barem može naći dosta stvari vezanih za to :)
Znam da si rekao da ne možeš tek tako upisati informatiku, ali probaj neki kurs upisati, možda te krene.

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 10 apr 2016, 15:47

R32 je napisao/la:Posto vidim tebi kes nije problem, kupi sebi 1000 ovaca i nađes dobru, pozamasnu seljanku sto ne zna nista. I po planinama saamo goni, malo ovcice malo nju :D

Kad ti je volja, okrenes sebi rostilj :D
:clap: :clap: :urnebes:
naprijed rejal

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 apr 2016, 15:59

rasavoje je napisao/la:Malo je kontradiktoran. Hoce da upise privatni faks da od njega ima hajra, ali da se ne preforsira. Mene sad interesuje kako se misli zaposliti ako ne misli da nauci sto vise na fakultetu i ako ga zavrsava samo radi diplome? I dokle si sa tim faksom na kojem si vec i koji je to faks? Ja koliko sam cula privatni fakultet/i u Travniku su bas na losem glasu, toliko da bi mene stid bilo da kazem da sam ga zavrsila, iskreno.

Nemojte tako omladino, posao se moze naci, ako imate diplomu uz znanje i srecu. Zasto razmisljate tako negativno? Nijedan privatnik nece zaposliti osobu koja nema pojma. Sa takvim stavom, samo sebi skacete u stomak. Nemojte se ogranicavati samo na to kako bez stele ne mozete naci posao. Ne kazem da je lahko naci posao, ali razmisljati da se samo sa stelom moze naci posao je bezveze. Bolje se potrudite i radite na sebi, pa nagrada u vidu posla nece izostati. Ispade ja sad solim nekome pamet, ali ja fakat ovako mislim. I nisam optimisticna nikad bila, ali sam realna.
Pola ih završi fax samo da ga završi. Samo da položim nebitno kojom ocjenom. Cilj nam je biti prosjek. Kažu nema posla ali realno ima ih dosta koji ne znaju radit svoj posao. Svi koji su učili i koji su se trudili biti iznad prosjeka sad zarađuju solidne novce i imaju posao. Govorimo sa i bez škole je isto, posla nema, jest malo sutra isto. Bez škole nećeš naći posao nikad ali sa školom možeš. Ako ništa, ako znaš dovoljno dobro svoj fah možeš privatni biznis otvorit. Ona diploma ne znači ništa, znanje se traži, bilo gdje pa i u Bosni.

@VIP jesi li gledao na YT @thenewboston on ima raznih tutorija, ako znaš engl? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 apr 2016, 16:33

daj ba, yebo ga ovca :mrgreen:

Ma nije problem ni naci posao, nije da iskljucujem tu mogucnost, samo se zelim pronaci u necemu, naci posao u svojoj struci i to raditi. A bez diplome tesko mogu sta naci, pogotovo sto ne zelim ostajati u BiH vec ici negdje dalje.
Ambiciozna sam osoba, ali me ubija to sto ne znam sta hocu od sebe i svog zivota. To je moj glavni problem. :oops:

Razmisljao sam i o tim kursevima, mozda ne nuzno informatika, ali neki vrag moram naci.

eh kud ne upisa medicinsku umjesto gimnazije, a jos sam se bio dvoumio. :nedam:

FORZA MILAN !

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 10 apr 2016, 16:41

rope11 je napisao/la:daj ba, yebo ga ovca :mrgreen:

Ma nije problem ni naci posao, nije da iskljucujem tu mogucnost, samo se zelim pronaci u necemu, naci posao u svojoj struci i to raditi. A bez diplome tesko mogu sta naci, pogotovo sto ne zelim ostajati u BiH vec ici negdje dalje.
Ambiciozna sam osoba, ali me ubija to sto ne znam sta hocu od sebe i svog zivota. To je moj glavni problem. :oops:

Razmisljao sam i o tim kursevima, mozda ne nuzno informatika, ali neki vrag moram naci.

eh kud ne upisa medicinsku umjesto gimnazije, a jos sam se bio dvoumio. :nedam:
Koju si gimnaziju završio :D
"We need to suffer. And we need to fight."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 apr 2016, 16:45

rope11 je napisao/la: Ma nije problem ni naci posao, nije da iskljucujem tu mogucnost, samo se zelim pronaci u necemu, naci posao u svojoj struci i to raditi. A bez diplome tesko mogu sta naci, pogotovo sto ne zelim ostajati u BiH vec ici negdje dalje.
Uci engleski i programiranje, kad to naucis ne treba ti diploma i mozes uvijek naci posao, znaci, uvijek.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 apr 2016, 16:58

Pa završi vanredno medicinsku onda, ni prvi ni zadnji. Pola moje generacije iz gimnazije je tako uradilo :)
muamerc je napisao/la: Uci engleski i programiranje, kad to naucis ne treba ti diploma i mozes uvijek naci posao, znaci, uvijek.
+1
Certifikat ako i zatreba lako ćeš dobiti jer znaš raditi.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 apr 2016, 17:08

Poceo sam drugu gimnaziju u nicaze, zadnje dvije godine dovrsio u nekom drugom gradu. :mrgreen:

Razmisljam vec duze vrijeme o kursu programiranja, ali me njih par obeshrabrilo da se ne upustam u to ako nemam nikakvog predznanja i zanimanja za to, pa sad nisam ni ja pametan sta dalje raditi.
Mislim, nije meni problem nista nauciti ili barem dati sve od sebe da pokusam to savladati, ali istina je da ja osim ulaska na gugl nemam veze o kompjuterima, a jos manje o programiranju. :mrgreen:

Ali probat cu s tim, pa ako ide - ide. Nemam sta izgubiti.

nije mi bas medicinska u planovima, al' ako u medjuvremenu i dalje ne skontam sta hocu od sebe, nije ni ona iskljucena. :)

FORZA MILAN !

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 apr 2016, 17:25

Unofficialpage je napisao/la:
rasavoje je napisao/la:Malo je kontradiktoran. Hoce da upise privatni faks da od njega ima hajra, ali da se ne preforsira. Mene sad interesuje kako se misli zaposliti ako ne misli da nauci sto vise na fakultetu i ako ga zavrsava samo radi diplome? I dokle si sa tim faksom na kojem si vec i koji je to faks? Ja koliko sam cula privatni fakultet/i u Travniku su bas na losem glasu, toliko da bi mene stid bilo da kazem da sam ga zavrsila, iskreno.

Pola ih završi fax samo da ga završi. Samo da položim nebitno kojom ocjenom. Cilj nam je biti prosjek. Kažu nema posla ali realno ima ih dosta koji ne znaju radit svoj posao. Svi koji su učili i koji su se trudili biti iznad prosjeka sad zarađuju solidne novce i imaju posao. Govorimo sa i bez škole je isto, posla nema, jest malo sutra isto. Bez škole nećeš naći posao nikad ali sa školom možeš. Ako ništa, ako znaš dovoljno dobro svoj fah možeš privatni biznis otvorit. Ona diploma ne znači ništa, znanje se traži, bilo gdje pa i u Bosni.

@VIP jesi li gledao na YT @thenewboston on ima raznih tutorija, ako znaš engl? :mrgreen:
Ovo ne mora znaciti, ja ih znam sto su par godina obnavljali(informatika u pitanju), pa im plata nakon 3 godine preko 2000KM, a imas onih koji ni sa 9+ prosjekom ne znaju programirati, jer su vecinu stvari ucili napamet, nije da se ne moze...
Koliko ih ima da su prekucali ETF u SA a ne znaju kako kondenzator izgleda u pravom zivotu, znaju samo kako se crta....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 apr 2016, 17:28

Tačno je i to. Kad kažem da ne budu prosjek mislim na to da uče a ne da prepisuje il šta li već. Ko zna raditi svoj posao ne može biti bez posla. Škola donosi sve.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 10 apr 2016, 17:33

:shock: :wtf: teme halo djeco ovo je sportski forum ,za ovakve stvari imate klix i slicne portale .
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 10 apr 2016, 18:41

Karlo je napisao/la::shock: :wtf: teme halo djeco ovo je sportski forum ,za ovakve stvari imate klix i slicne portale .
:facepalm:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 10 apr 2016, 19:46

rope11 je napisao/la:Poceo sam drugu gimnaziju u nicaze, zadnje dvije godine dovrsio u nekom drugom gradu. :mrgreen:

Razmisljam vec duze vrijeme o kursu programiranja, ali me njih par obeshrabrilo da se ne upustam u to ako nemam nikakvog predznanja i zanimanja za to, pa sad nisam ni ja pametan sta dalje raditi.
Mislim, nije meni problem nista nauciti ili barem dati sve od sebe da pokusam to savladati, ali istina je da ja osim ulaska na gugl nemam veze o kompjuterima, a jos manje o programiranju. :mrgreen:

Ali probat cu s tim, pa ako ide - ide. Nemam sta izgubiti.

nije mi bas medicinska u planovima, al' ako u medjuvremenu i dalje ne skontam sta hocu od sebe, nije ni ona iskljucena. :)
Moj rodjeni nemoj biti dijete. Ne moze te niko obeshrabiti ako dovoljno zelis i ako si dovoljno mudovit. Sto se tice programiranja jednom kad shvatis algoritme ostalo je stvar vjezbe. Logicki razmisljas dok pravis program. Mozes se igrati, tako sam naucio C++ i ostalo u srednjoj. Ali pazi, nemoj tapkati u mjestu druze, pored ovog uci svoj faks ili upisi drugi. Nije bitno koji zavrsis bitno je da poznajes svoju materiju, za sve postoji potraznja, ali potraznja za znanjem.

Sto se tice toga da ne znas sta bi radio. Sjeti se sta si zelio biti u bar jednom periodu zivota. Ja sam non stop igrao rata u kraju, valjao se po travi i putu, sad na vojnoj akademiji negdje daleko. U osnovnoj iz fizickog se borio za 4, sve sam ti rekao. Moze se sve postici i izdrzati, nema da ti je neko rekao da ne mozes. Ako je neko nesto postigao pitas kako, da te uputi, nema sramote ni zavisti jer je neko bolji u nekoj sferi zivota.

Ajde sretno.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 10 apr 2016, 20:00

rope11 je napisao/la:Treca godina filozofskog, nista perspektivno. Poletio upisati jer nisam znao sta hocu. :mrgreen:

Moj je problem sto ja valjda ne znam hocu od sebe, koje su moje sposobnosti, u cemu se vidim u buducnosti...niente. :mrgreen: Nije nista za pohvalu, ali tako je. Bio sam takav i kroz osnovnu i kroz srednju skolu, nadao se da ce mi se konacno nesto iskristalisati u odraslijem dobu, ali jos uvijek nista. A godine idu.

Samo hocu naci nesto perspektivno, a nesto sto cu moci savladati i dalje u zivotu se baviti tim (rekoh da mi nikako ne idu prirodne nauke, pa sam totalno limitiran u izboru) jer ne mogu tek tako upisati npr. arhitekturu, gradjevinu, menadzment ili informatiku jer nisam neko ko je podoban baviti se tim. Lako je meni puknuti 10.000KM i lakocom zavrsiti faks, ali sta poslije?
Stvar je u tome sto ni nemam neki cilj ostajati u BiH, pa nemam nista od potencijalne stele. Vani nema zabusavanja.
Zavrsis tu trecu godinu, diplomiras i onda upisi master na nekom drugom faksu, nesto 'perspektivnije'. Nema smisla da ponovo upisujes novi faks, pogotovo ne privatni. :crazy: Ako ti se ne da ni to, onda upisi kurs nekog jezika, zavrsi ga i ispali se u inostranstvo, ili se 'udaj' za papire. Vidis da ima opcija. A mozes se i obratiti forumasu @high, koliko sam mogla upratiti i on je zavrsio filozofski, mozda ti on moze sta pomoci. :mrgreen:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 81 gost.