Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Vjerovatno si blizu istine. Marka je privatizirao repku.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Inače Hrvati biraju da igraju za HR ako vrijede više i čisto sumnjam da bi igrali za BiH i da im je sve po njihovom. Cast izuzecima koji su izabrali BiH. Samo me čudi što nema naših trenera u selekcijama HR.HDI je napisao/la:Ako je prihvatio poziv HR razumljivo.bhsport je napisao/la:Šta je sa Hrsticem?terra je napisao/la:Prevelik hendikep je izostanak Hrstica,ipak je on najkvalitetniji u ovom uzrastu
Već sam govorio da momci plaćaju sami i da dođu na pripreme i kvalifikacije. A obećano mu je kad i Lončaru da će biti pozvan bar na širi spisak A selekcije. Koliki vidimo izigran je.
Ja mu se ne čudim.
Žao mi jeste jer falio je očito.
Isto k'o što očito niko iz Izviđača neće u A dok je Marković jer je Grbavac glasao za smjenu.
Tako meni izgleda situacija.
Bravo dijete ! Eh kada bi tako svi razmišljali gdje bi nam bio kraj ...Kadetski reprezentativac BiH Luka Telen zadovoljan pruženim partijama
Kadetska rukometna reprezentacija BiH imala je svoje kontrolno okupljanje u Maglaju od 18. do 20. marta. Na spisku selektora Zdenka Grbavca našao se i Prnjavorčanin Luka Telen.
Luka trenutno brani boje Banjalučkog Borca. Svojim dobrim partijama je skrenuo pažnju na sebe, a to nije ostalo neprimijećeno od strane selektora koji ga je uvrstio na spisak kadetskih reprezentativaca.
– To je bilo kontrolno okupljanje, širi spisak, gdje smo podijeljeni u dvije grupe igrali međusobno utakmice. Na parketu sam proveo dosta minuta i zadovoljan sam svojim partijama na ovom okupljanju kaže Luka.
San svakog sportiste je da svoj rad i trud, zalaganje i dobre partije kruniše pozivom u reprezentativne selekcije, i da se u dresu nacionalnog tima izbori za što više minuta na terenu.
– Poziv sam očekivao jer sam pružao dobre partije prošle sezone u svom klub, kako u seniorskoj ligi, tako i na završnici kadetskog šampionata Bih, gdje smo postali šampioni. Sledeće okupljane će biti u Bugojnu, na turniru reprezentacija. Nadam se da ću ponovo dobiti poziv i da ću sa ponosom nositi dres reprezentacije.
Premda na ovom okupljanju nisi bili igrači koji brane boje inostranih klubova, Luka zahvaljujući dobrim igrama ne mora da brine za svoje mjesto u reprezentaciji i kada se priključe igrači koji nastupaju van granica BiH. A BiH rukomet ne mora da brine za svoju budućnost dok je igrača poput Luke i njemu sličnih.
Prnjavor.info
I nije pozvan, sto me iznenadilo skrozCiva je napisao/la:A mali Zahirović iz Kaknja. Baš pravo krilo, brz, agilan, skočan. Zasigurno da se radi o velikom talentu.shaman7 je napisao/la: Ja imam informaciju upravo od Krese (koji je pozvan opet) da desno krilo iz Kaknja je nevjerovatan mali, isto tako golmani su vrhunski pogotovo iz Izviđača koji je izludjivao igrace na ona 2-3 dana sto su bili tu. Spomenuo mi je pivotu i jos jednog beka, stvarno ne znam klubove. Ja bih objektivnom i realnom opcijom dodao i njega tu jer je stvarno momak igracina i ako ne najbolji bek prve lige jug, onda među 3 sigurno.
Šta se događa sa Lončarom?
Loncar je momak koji je u mladjim uzrastima dominirao svojom visinom I snagom,ali sada kad ga dostizu snagom I svim ostalim on sve teze postize golove a kamoli dominira,momak koji nema brzinu koji ce da se oslone na sut I momak koji ce da bude prosjecan igrac,jer moderni rukomet ne trpi "sporost"HDI je napisao/la:Šta se događa sa Lončarom?
Samo Sarajevo
Švedska ubila brašno u nama ... uz procenat šuta 84%
, izgleda da odbranu nismo uopšte igrali , čini mi se da je Uljarević iz Leotara bio zadužen za odbranu u Reprezentaciji , ali nije ni pozvan na turnir ... , i stvarno čudno da Travančića već drugu utakmicu nema uopšte u rosteru ...
- Raduje činjenica da je Dino Hamidović pokazao da će se u budućnosti moći na njeg' ozbiljno računati , šutao 8/12 , njemu bi pametno bilo da na kraju sezone pređe u ekipe poput NEXE-a , Borca ili u Slovensku Ligu ...
- Što se tiče Lončara sigurno nebi bio prvi strijelac druge Mađarske lige da igra samo na snagu , momak je na vratima prve ekipe Pick Szegeda i vjerujem da će napraviti mnogo više nego što ti predviđaš , a ima sve predispozicije da bude odličan bek , a on u odnosu na svoju visinu uopšte nije spor ...

- Raduje činjenica da je Dino Hamidović pokazao da će se u budućnosti moći na njeg' ozbiljno računati , šutao 8/12 , njemu bi pametno bilo da na kraju sezone pređe u ekipe poput NEXE-a , Borca ili u Slovensku Ligu ...
- Što se tiče Lončara sigurno nebi bio prvi strijelac druge Mađarske lige da igra samo na snagu , momak je na vratima prve ekipe Pick Szegeda i vjerujem da će napraviti mnogo više nego što ti predviđaš , a ima sve predispozicije da bude odličan bek , a on u odnosu na svoju visinu uopšte nije spor ...
- ASD
- Kontakt:
Hoce li biti gdje prenosa?
Lončar previše lopta troši.
- samo_lijevo
- Kontakt:
I sad se svako pita zbog cega su pojedinci dobili poziv kad nisu igrali ni minute
Ali ovo je dobar rezultat s obzirom na odnos saveza prema omladinskim selekcijama. Samo ne vrijedi trubiti ivijek jedno te isto, covjek postane sam sebi dosadan.
Ali ovo je dobar rezultat s obzirom na odnos saveza prema omladinskim selekcijama. Samo ne vrijedi trubiti ivijek jedno te isto, covjek postane sam sebi dosadan.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ovi momci bi kao trebali biti budućnost našeg rukometa? Teško.
Kao što ljevak gore reče, nema tu sistema, radi se bez ikakve ideje, cilja i smisla. Nekako ne mogu vjerovati da je ovo najbolje što imamo, jer ako jeste, onda smo u problemu.
Kao što ljevak gore reče, nema tu sistema, radi se bez ikakve ideje, cilja i smisla. Nekako ne mogu vjerovati da je ovo najbolje što imamo, jer ako jeste, onda smo u problemu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ima i ovdje dosta materijala, ali kako ce doci do izrazaja kad se pojedinci dvije sedmice prije pocetka kvalifikacija prvi put sastanu u reprezentaciji. Da ne govorim o dolasku igraca na same kvalifikacije, a niko nije cuo za njih do tada.Virtu4l je napisao/la:Ovi momci bi kao trebali biti budućnost našeg rukometa? Teško.
Sramota je da godinu dana nije bilo okupljanja. To je za svaku osudu. Na kraju ce kriviti selektora i pojedine igrace.

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Tko je od momaka zadovoljio i istakao kandidaturu za priključenje A-vrsti
brzi je napisao/la:Tko je od momaka zadovoljio i istakao kandidaturu za priključenje A-vrsti
Najviše je zabio Pavlak.
Zabijali su Lončar, Hamidović, Jarak.
Generalno loša efikasnost.
I Bojić se pokazao kao dobar golman.
To su statistike.
-
- Kontakt:
treba istaci i malog sivica, koji je od skoro svoh ostalih mladji za 2 godine (98. godiste), a mislim da je njezic (97. godiste) solidan talenat, a tu je i marko karaula.
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 11 apr 2016, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Halil Jaganjac napustio Kozalu i preselio u redove velikog PSG-a
subota, 09.04.2016. 15:06
Halil Jaganjac, 17-godišnji igrač RK Kozale ostvario je transfer koji je odjeknuo u rukometnim krugovima širom Hrvatske i izvan njezinih granica, u redove rukometnog diva iz Francuske i ponajboljeg kluba na svijetu PSG-a potpisavši trogodišnji ugovor tijekom kojeg će svlačionicu dijeliti s rukometnim velikanima poput Karabatića, Hansena, Abaloa, Vorija...
Golobradi mladić iz Viškova odlučio se za PSG ispred pozamašnog broja renomiranih klubova koji su ga htjeli u svojim redovima poput Veszprema, PPD-a Zagreb itd. Transfer je odrađen od strane menadžera Matije Nemetza, a Halil će se svojim novim suigračima pridružiti 1. srpnja.
Poznavateljima rukometnih prilika u Hrvatskoj, a u zadnje vrijeme i ostatku Europe, već je itekako dobro poznato tko je Halil Jaganjac koji je na sebe skrenuo pozornost prvim rukometnim koracima kada je branio boje Rk Matulja. Zajedno s trenerom koji ga prati cijelu karijeru, Alenom Tomašem poslije Matulja za novu igračku destinaciju odabrao je Kozalu, hrvatskog drugoligaša čiji je postao predvodnik.
"Lili", kako ga zovu prijatelji od ranog je djetinjstva bio redovan član najbolje sedmorke državnih prvenstava, proglašavan je najboljim strijelcem te je u svom kadetskom uzrastu prije dvije sezone s Rk Kozalom osvojio naslov državnih prvaka. Velik je broj i priznanja koja su mu pripala na međunarodnom nivou.
Skromni mladić najviše ističe ulogu svog brata i svojevrsnog mentora Isaka dok je također zahvalan svim trenerima i suradnicima koji su ga rukometno "odgajali", pritom naravno, ne zaboravlja spomenuti ni svoje roditelje i prijatelje.
Halil je dokaz kako naporan rad, ogroman trud, strast i predanje mogu rezultirati iznimnim dostignućima te ukoliko se riječki golgeter bude pravilno razvijao u rukometnom smislu, mogao bi postati predvodnik jednog od najmoćnijeg kluba današnjice i naravno, hrvatske reprezentacije za čije mlade kategorije već nastupa. Na kraju ostaje poželjeti sreću mladom rukometnom asu u novoj rukometnoj avanturi, Halile, sretno...
subota, 09.04.2016. 15:06
Halil Jaganjac, 17-godišnji igrač RK Kozale ostvario je transfer koji je odjeknuo u rukometnim krugovima širom Hrvatske i izvan njezinih granica, u redove rukometnog diva iz Francuske i ponajboljeg kluba na svijetu PSG-a potpisavši trogodišnji ugovor tijekom kojeg će svlačionicu dijeliti s rukometnim velikanima poput Karabatića, Hansena, Abaloa, Vorija...
Golobradi mladić iz Viškova odlučio se za PSG ispred pozamašnog broja renomiranih klubova koji su ga htjeli u svojim redovima poput Veszprema, PPD-a Zagreb itd. Transfer je odrađen od strane menadžera Matije Nemetza, a Halil će se svojim novim suigračima pridružiti 1. srpnja.
Poznavateljima rukometnih prilika u Hrvatskoj, a u zadnje vrijeme i ostatku Europe, već je itekako dobro poznato tko je Halil Jaganjac koji je na sebe skrenuo pozornost prvim rukometnim koracima kada je branio boje Rk Matulja. Zajedno s trenerom koji ga prati cijelu karijeru, Alenom Tomašem poslije Matulja za novu igračku destinaciju odabrao je Kozalu, hrvatskog drugoligaša čiji je postao predvodnik.
"Lili", kako ga zovu prijatelji od ranog je djetinjstva bio redovan član najbolje sedmorke državnih prvenstava, proglašavan je najboljim strijelcem te je u svom kadetskom uzrastu prije dvije sezone s Rk Kozalom osvojio naslov državnih prvaka. Velik je broj i priznanja koja su mu pripala na međunarodnom nivou.
Skromni mladić najviše ističe ulogu svog brata i svojevrsnog mentora Isaka dok je također zahvalan svim trenerima i suradnicima koji su ga rukometno "odgajali", pritom naravno, ne zaboravlja spomenuti ni svoje roditelje i prijatelje.
Halil je dokaz kako naporan rad, ogroman trud, strast i predanje mogu rezultirati iznimnim dostignućima te ukoliko se riječki golgeter bude pravilno razvijao u rukometnom smislu, mogao bi postati predvodnik jednog od najmoćnijeg kluba današnjice i naravno, hrvatske reprezentacije za čije mlade kategorije već nastupa. Na kraju ostaje poželjeti sreću mladom rukometnom asu u novoj rukometnoj avanturi, Halile, sretno...
Na spisku su: Ante Grbavac (Izviđač), Amar Hasić (Trimo Trebnje), Maid Džambegović (Maglaj), Rajko Maričić (Sloga Doboj), Bojan Tulendić (Sloga Doboj), Ibrahim Haseljić (Gradačac), Tarik Karabegović (Maglaj), Adin Karanović (Krivaja), Adnan Sivić (Ivanić), Stipe Mandić (Izviđač), Mislav Grgić (Izviđač), Stefan Stančić (Dubica), Kemo Hamzić (Konjuh), Zlatko Kreso (Velež), Danijel Jurić (Čelik), Andrej Miljuš (Prijedor), David Prestaž (Borac), Danijel Bižić (Dubica), David Primorac (Izviđač).
Rezervni igrači: Jasmin Avdić (Gračanica), Luka Telent (Borac), Selmin Zahirović (Kakanj), Ismar Tahirović (Bosna Sarajevo), Tomo Pervan (Međugorje).
Nisam znao da je Sivić kadet, znači na toj smo poziciji dobri čim je momak dogurao i do juniora, a ako se ne varam bio je i na A spisku. Za očekivat je da u kadetima razvaljuje onda
Ima li neko da nas upozna s igračima ? Sa spiska znam Zahirovica iz Kaknja za kojeg sam ocekivao da ce biti pozvan gore i prvo desno krilo , ali eto da vidimo sta nam grba sprema i Kresu kao odlicnog beka koji moze dati sigurno svoj doprinos u ovoj igri.
Ne ocekujem previse ni od kog, ovo je prvo okupljanje njihovo, ali da vidimo s cim raspolazemo
Rezervni igrači: Jasmin Avdić (Gračanica), Luka Telent (Borac), Selmin Zahirović (Kakanj), Ismar Tahirović (Bosna Sarajevo), Tomo Pervan (Međugorje).
Nisam znao da je Sivić kadet, znači na toj smo poziciji dobri čim je momak dogurao i do juniora, a ako se ne varam bio je i na A spisku. Za očekivat je da u kadetima razvaljuje onda

Ima li neko da nas upozna s igračima ? Sa spiska znam Zahirovica iz Kaknja za kojeg sam ocekivao da ce biti pozvan gore i prvo desno krilo , ali eto da vidimo sta nam grba sprema i Kresu kao odlicnog beka koji moze dati sigurno svoj doprinos u ovoj igri.
Ne ocekujem previse ni od kog, ovo je prvo okupljanje njihovo, ali da vidimo s cim raspolazemo
Pivot Andrej Miljuš iz Prijdora bi mogao biti naša zlatna koka , novi trener iz Srbije Saša Babić je u Andreju odmah vidjeo potencijal i postavio ga za kapitena sa 17 god. (najmlađi u historiji kluba) , od kako je Babić došao u klub mali dobija sve veću minutažu , a procenat šuta mu je odličan , Magaju zabio 5/5. , negdje sam pročitao da je selektor Grbavac zadovoljan sa njim , ali mu je dao zadatak da skine koji kg.
Od ostalih Adnan Sivić sigurno da će biti jedan od nosilaca igre , kao i desno krilo Ibrahim Haseljić , kao i Grgić iz Izviđača i Kemo Hamzić iz Konjuha , uveliko igraju seniorsku Premijer Ligu , a tu je i Kreso iz Veleža kojeg svi hvale.... ostale ne znam ...
Od ostalih Adnan Sivić sigurno da će biti jedan od nosilaca igre , kao i desno krilo Ibrahim Haseljić , kao i Grgić iz Izviđača i Kemo Hamzić iz Konjuha , uveliko igraju seniorsku Premijer Ligu , a tu je i Kreso iz Veleža kojeg svi hvale.... ostale ne znam ...
Spisak mlađih kadeta U2000 , selektor Nebojša Golić
Vjerujem da je ovo kao i kod Grbavca prvi spisak , a na drugom da će i ostale talentovane igrače isprobati , čudno da je iz Visokog samo golmana pozvao ... gledao sam na turniru za ZE-DO kanton je igrao mali Adnan Jamaković i odličan je bio , proglašen za najboljeg igrača čini mi se , takođe Omer Mehmedović iz Gračanice je zaslužio poziv , pretežno je na turnirima ili najbolji igrač ili najbolji strijelac...
Golmani:
1. Herceg Ivan – RK Izviđač
2. Čabarabdić Ahmed – RK Bosna Visoko
3. Omerović Ali Muhamed – RK Krivaja
4. Hodžić Harun – RK Čelik Junior
Lijeva krila:
1. Mehinagić Mirza – RK Krivaja
2. Mišetić Mirko – RK Izviđač
3. Vukšić Milan – RK Izviđač
4. Petrović Aleksandar – RK Sloga Doboj
Desna krila:
1. Nedić Mirko – RK Sloga Doboj
2. Malbašić Stjepan – RK Žepče
3. Didović Mevludin – RK Krivaja
4. Mačkić Luka – RK Borac m:tel
Lijevi bekovi:
1. Begić Kenan – RK Krivaja
2. Dedić Mateo – RK Izviđač
3. Vlaho Valentin – RK Izviđač
4. Medaković Srđan – RK Borac m:tel
5. Lukić Marko – RK Borac m:tel
Srednji bekovi:
1. Knežević Luka – RK Borac m:tel
2. Kobilj Rial – RK Bosna
3. Dugajlić Mirko – RK Kozara K.Dubica
4. Klis Edin – RK Krivaja
5. Keškić Stjepan – RK Žepče
6. Alilović Domagoj – RK Izviđač
7. Krajišnik Sergej – RK Sloga Doboj
Desni bekovi:
1. Lovrić Luka – RK Žepče
2. Petković Aleksej – RK Kozara K.Dubica
3. Putnik Miodrag – RK Borac m:tel
4. Jeremić Nikola – RK Vojvodina Srbija
5. Savanović Luka – RK Celje Slovenija
Pivotmeni:
1. Faljić Adin – RK Krivaja
2. Mišetić Gabrijel – RK Izviđač
3. Rezić Toni – RK Izviđač
4. Grahovac Luka – RK Borac m:tel
Vjerujem da je ovo kao i kod Grbavca prvi spisak , a na drugom da će i ostale talentovane igrače isprobati , čudno da je iz Visokog samo golmana pozvao ... gledao sam na turniru za ZE-DO kanton je igrao mali Adnan Jamaković i odličan je bio , proglašen za najboljeg igrača čini mi se , takođe Omer Mehmedović iz Gračanice je zaslužio poziv , pretežno je na turnirima ili najbolji igrač ili najbolji strijelac...
Golmani:
1. Herceg Ivan – RK Izviđač
2. Čabarabdić Ahmed – RK Bosna Visoko
3. Omerović Ali Muhamed – RK Krivaja
4. Hodžić Harun – RK Čelik Junior
Lijeva krila:
1. Mehinagić Mirza – RK Krivaja
2. Mišetić Mirko – RK Izviđač
3. Vukšić Milan – RK Izviđač
4. Petrović Aleksandar – RK Sloga Doboj
Desna krila:
1. Nedić Mirko – RK Sloga Doboj
2. Malbašić Stjepan – RK Žepče
3. Didović Mevludin – RK Krivaja
4. Mačkić Luka – RK Borac m:tel
Lijevi bekovi:
1. Begić Kenan – RK Krivaja
2. Dedić Mateo – RK Izviđač
3. Vlaho Valentin – RK Izviđač
4. Medaković Srđan – RK Borac m:tel
5. Lukić Marko – RK Borac m:tel
Srednji bekovi:
1. Knežević Luka – RK Borac m:tel
2. Kobilj Rial – RK Bosna
3. Dugajlić Mirko – RK Kozara K.Dubica
4. Klis Edin – RK Krivaja
5. Keškić Stjepan – RK Žepče
6. Alilović Domagoj – RK Izviđač
7. Krajišnik Sergej – RK Sloga Doboj
Desni bekovi:
1. Lovrić Luka – RK Žepče
2. Petković Aleksej – RK Kozara K.Dubica
3. Putnik Miodrag – RK Borac m:tel
4. Jeremić Nikola – RK Vojvodina Srbija
5. Savanović Luka – RK Celje Slovenija
Pivotmeni:
1. Faljić Adin – RK Krivaja
2. Mišetić Gabrijel – RK Izviđač
3. Rezić Toni – RK Izviđač
4. Grahovac Luka – RK Borac m:tel
-
- Kontakt:
potpis, sve sam i ja ovo htjeo da napisem, ali mrsko mi bilo.no rules je napisao/la:Pivot Andrej Miljuš iz Prijdora bi mogao biti naša zlatna koka , novi trener iz Srbije Saša Babić je u Andreju odmah vidjeo potencijal i postavio ga za kapitena sa 17 god. (najmlađi u historiji kluba) , od kako je Babić došao u klub mali dobija sve veću minutažu , a procenat šuta mu je odličan , Magaju zabio 5/5. , negdje sam pročitao da je selektor Grbavac zadovoljan sa njim , ali mu je dao zadatak da skine koji kg.
malog miljusa hvali trener Babic koji ga je stavio kao najmladjeg kapitena rk prijedor-a, a mali fino zabija za a-tim.
mislim da bi prvi tim kadetske reprezentacije mozda mogao ovako izgledati (po informacijama koje obicni navijac moze da dobije sa net-a hehe):
G: Grbavac/Hasic
LK: ?
LB: Kreso/Grgic
SB: Hamzic
P: Miljus
DB: Sivic
DK: Haseljic
sto se tice mladjih kadeta drago mi je da je pozvan savanovic (pise se mnogo dobrih stvari o njemu, a prijavljen je bio sa samo 14 godina za euroligu za rk celje). on je inace iz akademije golic-saric otisao u rk celje, a htjeli su ga i velikani poput kiel-a.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 1 gost.