League of Legends

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja EU Masters 2020 Springsplit ?

Anketa je završila: 14 maj 2020, 20:49.

Fnatic Rising
0
Nema glasova.
Mousesports
1
50%
Schalke 04
1
50%
Vodafone Giants
0
Nema glasova.
GamersOrigin
0
Nema glasova.
Energypot Wizards
0
Nema glasova.
Neko drugi ?
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 2

UnitedWA
Kontakt:

Re: League of Legends

Post Postao/la UnitedWA » 04 apr 2016, 21:21

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Joj, poslije godinu i po dana i ja opet poceo igrat :D

Sta da se igra sad, mislim na sve pozicije ?
Top: Ma sve tanky što može, a op su: Mundo, Malphite, Garen (klasika), Gnar, Illaoi, Trundle. Oni što nisu tenkovi: Fiora, poneki adc tipa Quinn, Vayne
Mid: Znači ZED, smeće samo takvo (ako ti dođe ap champ samo kupiš hexdrinker i gg), Yasuo, Brand, Lux, Ekko.
Jungle: Bilo šta što može buildati Devourer (novi jung item, ne znam jesi vidio): Udyr (on može i runic echo praviti), Yi, Xin Zhao, Shyvana i Kindred. Dalje op su: Gragas, Lee Sin Elise i Graves vjerovao ili ne :D
Adc: Lucian, Ezreal, Caity, Miss Fortune, Sivir, Vayne, Jhin, Kalista
Support: Alistar, Janna, Thresh, Leona, Braum, Blitzcrank
To je to otprilike, neki su baš jaki neki dobri ali niko nije loš u ovoj meti.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 04 apr 2016, 21:34

Kakvi su ovo Jhini i Sejtani na lolu :urnebes:

Hvala unitedWA

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 04 apr 2016, 22:24

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Kakvi su ovo Jhini i Sejtani na lolu :urnebes:

Hvala unitedWA
Haha, izišao nedavno champ kao Adc. Nije loš, ali ima dosta mana. Pročitaj malo prije nego počneš igrati o sezoni, novim itemima i champovima pošto se možeš iznenaditi koliko je drugačije sad nego ono prije godinu i po :mrgreen:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 06 apr 2016, 23:25

UnitedWA je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Kakvi su ovo Jhini i Sejtani na lolu :urnebes:

Hvala unitedWA
Haha, izišao nedavno champ kao Adc. Nije loš, ali ima dosta mana. Pročitaj malo prije nego počneš igrati o sezoni, novim itemima i champovima pošto se možeš iznenaditi koliko je drugačije sad nego ono prije godinu i po :mrgreen:
da, svakim patchom se promijeni igra, a kad ne igras godinu dana...pih.. druga igra :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Kestrel
Kontakt:

Post Postao/la Kestrel » 08 apr 2016, 16:29

Jel sta moguce protiv Nasusa uraditi? Jel se uvijek mora zavrsiti game prije 25 minute?
Sad sam igrao protiv njega sa Jarvanom, nisam mu dao farma nikako, ubio ga 3 put i imao konstantno vise farma od njeg.
Poceo da roamam u 20, i nafarmao se za 2 minuta do 150 stackova. Znaci unistio sam ga u earlyu al opet nista.
Domo23

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 08 apr 2016, 16:31

probaj sa Olafom ili Tryndamarom - trebao bi ga dobiti :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Kestrel
Kontakt:

Post Postao/la Kestrel » 08 apr 2016, 16:35

delko je napisao/la:probaj sa Olafom ili Tryndamarom - trebao bi ga dobiti :)
Tryndamere mi je beskoristan bez makar jednog Crit itema, i on se dosta scale-a u late game.
Olaf je prejak pick, al se scale-a lose u late (makar za mene) i kad vidi da sam mu pick, odma zove junglera da mu campa lane.
Domo23

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 08 apr 2016, 16:37

Kestrel je napisao/la:
Tryndamere mi je beskoristan bez makar jednog Crit itema, i on se dosta scale-a u late game.
Olaf je prejak pick, al se scale-a lose u late (makar za mene) i kad vidi da sam mu pick, odma zove junglera da mu campa lane.
koja si ti divizija ? :)

btw igraj onda Garena jbga :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Kestrel
Kontakt:

Post Postao/la Kestrel » 08 apr 2016, 16:42

delko je napisao/la:
Kestrel je napisao/la:

Garena kad igram, uvijek u zivam u tiltu i rage-u enemy teama. :D

Sto te zanima divizja? hahahaha :D
Domo23

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 08 apr 2016, 18:37

delko je napisao/la:
Kestrel je napisao/la:

Garen je loš pick protiv Nasusa poslije sedmog-osmog levela. Fiora da ga ubiješ na početku, kasnije sve ovisi kako kontrolišeš W i ulti. Heimer je super pick jer mu skroz farmu uskratiš, a ni gankovi nisu učinkoviti protiv tog malog smrada. Ipak sve ovisi i kakav je taj Nasus i tvoj tim, jer čak i kad nastaka uz dobar kiting ili cc se lako ubije. Meni ustvari nije problem Nasus kao champ što ubija, već koliko brzo uništi turret (da ne spominjemo uz baron buff). Ono što **** većinu Nasusa jeste da su totalno van svega, ostaju farmati na topu doživotno, ne prate mapu niti šta se dešava i to se najčešće iskoristi kako treba.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 08 apr 2016, 19:31

Garen je loš pick protiv Nasusa poslije sedmog-osmog levela. Fiora da ga ubiješ na početku, kasnije sve ovisi kako kontrolišeš W i ulti. Heimer je super pick jer mu skroz farmu uskratiš, a ni gankovi nisu učinkoviti protiv tog malog smrada. Ipak sve ovisi i kakav je taj Nasus i tvoj tim, jer čak i kad nastaka uz dobar kiting ili cc se lako ubije. Meni ustvari nije problem Nasus kao champ što ubija, već koliko brzo uništi turret (da ne spominjemo uz baron buff). Ono što **** većinu Nasusa jeste da su totalno van svega, ostaju farmati na topu doživotno, ne prate mapu niti šta se dešava i to se najčešće iskoristi kako treba.
ma gdje nisu xD uzmes Zac-a ili bilo kojeg sa dobrim gap closerom - mozes raznijeti heimera :) u high elo samo heimerdong igra heimera :D
ali dobro, nije ni bitno :D moze se igrati protiv nasusa, nije on toliki bauk :)

sto se tice garena - sigurno moze i nakon 7og lvla dobiti nasusa ! :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 08 apr 2016, 20:33

delko je napisao/la:
ma gdje nisu xD uzmes Zac-a ili bilo kojeg sa dobrim gap closerom - mozes raznijeti heimera :) u high elo samo heimerdong igra heimera :D
ali dobro, nije ni bitno :D moze se igrati protiv nasusa, nije on toliki bauk :)

sto se tice garena - sigurno moze i nakon 7og lvla dobiti nasusa ! :)
Ma ovdje je priča vjerovatno o low elo, čim je Nasus problem :D. Tako da ćeš rijetko vidjeti Zaca u gejmu uopće, kamoli da ga neko maksuz picka zbog Heimera za kojeg si isto upravu da se ne igra u high elo. Ne kažem da ne može Garen dobiti, ali ga je vrlo teško spriječiti da farma, ulti ti postaje sve slabiji jer i on ima svoj, a njegovo Q definitivno više boli + baca ti E stalno da ti sjebe passive. Bilo kako bilo, rijetko se vidi dobar Nasus a iole bolji igrači uglavnom nađu način da ga nadigraju.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 22 apr 2016, 08:26

Stiže URF! slika slika slika
Unico amore sei!
❤️🖤

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 apr 2016, 10:35

Znao sam ja Nasusa lagano ubijati s Heimerdingerom, pogotovo kad on dobije svoj Ulti. On trči za mnom, ja bacam Q i onda u jednom trenutku ide moj ulti, pa onda sve ostalo što imam.

Mada, Heimerdinger je beskoristan u late gameu, mora biti toliko OP da imaš neke koristi od njega... Ali, ako se odigra defanzivno sa njim u team battleu onda može i biti koristan zbog tog Q koji se u takvoj gužvi ne primjeti. A i Ulti mu je ubitačan u takvim situacijam. Usput, lagano može ubiti zmaja oko 22-23 minute sam, na Baranu ipak trebaju dvojica.

Ispao sam iz štosa jer nisam dugo igrao, a ni ne planiram opet početi, no s Heimerom su se čuda mogla raditi s regeneracijom healtha i mane. Ja sam znao imati 12 po sekundi i onda je to bio show...

Ugl. može se Nasus lako ubiti.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 22 apr 2016, 21:40

AjsKjub je napisao/la:Stiže URF! slika slika slika
I boom, servers down! :urnebes:
Network Operations – 27 minutes ago
We will need to perform an emergency platform maintenance, during this time logins will be unavailable. This maintenance will take approximately 2 hours.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 apr 2016, 21:58

AjsKjub je napisao/la:Stiže URF! slika slika slika
mrzim urf, svi samo lete ubijaju se, nigdje taktike - igranja fino samo lete lete lete :D :D hate it :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Zed98
Kontakt:

Post Postao/la Zed98 » 23 apr 2016, 14:00

Kestrel je napisao/la:Jel sta moguce protiv Nasusa uraditi? Jel se uvijek mora zavrsiti game prije 25 minute?
Sad sam igrao protiv njega sa Jarvanom, nisam mu dao farma nikako, ubio ga 3 put i imao konstantno vise farma od njeg.
Poceo da roamam u 20, i nafarmao se za 2 minuta do 150 stackova. Znaci unistio sam ga u earlyu al opet nista.
Ja pickam Yasua protiv Nasusa, od lvl 2 do lvl 6 mora grlit' turret. Inače ako dobro igraš Yasua, ne može ti nitko ništa, ali problem je što te jungleri campaju. Riven je jako dobra u earlyu, ali kasnije nema šanse. Jax je dobar, prejak je u ovoj meti što meni osobno odgovara jer mi je drugi najdraži champ.

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 23 apr 2016, 14:18

Yasuo je katastrofalan pick na Nasusa, i jedan iz male grupe championa koje Nasus moze u early gameu da ubije. Generalno, u ovako brzoj Meti pickanje Nasusa je svakako ravno ffs in 20, jer dok ti stakas pod turretom opponet ti je slobodan da radi sta hoce i pritisce ostale lejnove, a malo ozbiljniji igraci ce jednostavno urade lane swap, tako da ti protiv supporta i adc, ne mozes posteno ni pod turretom farmat.

Suma summarum, nasus jeste jedan od hypercarryja ali definitivno najslabiji iz te grupe, jer cak i sa dosta dobrim kitom vrlo lako ga je izkajtat, a u tf sa dosta cc-a zna biti potpuno izoliran i uselles i sa 1000 stakova.
naprijed rejal

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 apr 2016, 15:00

Samo Cho'Gath na topu i nema zime (dok ne dođe Kayle) :D

Zed98
Kontakt:

Post Postao/la Zed98 » 23 apr 2016, 15:12

Santo je napisao/la:Yasuo je katastrofalan pick na Nasusa, i jedan iz male grupe championa koje Nasus moze u early gameu da ubije. Generalno, u ovako brzoj Meti pickanje Nasusa je svakako ravno ffs in 20, jer dok ti stakas pod turretom opponet ti je slobodan da radi sta hoce i pritisce ostale lejnove, a malo ozbiljniji igraci ce jednostavno urade lane swap, tako da ti protiv supporta i adc, ne mozes posteno ni pod turretom farmat.

Suma summarum, nasus jeste jedan od hypercarryja ali definitivno najslabiji iz te grupe, jer cak i sa dosta dobrim kitom vrlo lako ga je izkajtat, a u tf sa dosta cc-a zna biti potpuno izoliran i uselles i sa 1000 stakova.
:lol: U kojoj diviziji je champ koji ima štit od pasiva, nema mane, može konstantno spamat eq i treći q katastrofalan pick protiv očajnog early game champa kao što je Nasus. :crazy: Na početku mu treba deniat farm i pokeat ga, ali kasnije u laning fazi samo pushaš jako i ideš roamat. U late gameu ionako rijetko koji champ se može držati protiv Nasusa.
Zadnja izmjena: Zed98, dana/u 23 apr 2016, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 52 gosta.