effe_sa je napisao/la:Vidim potenciraš ovo, ali to i nije neki problem. To se nekad možda samo čini tako, jer utakmica protiv Juvea je pokazala da je ekipa itekako fizički na visokom nivou. Iako se ranije, pod drugim trenerima, trci, fizičkoj izdržljivosti još više pažnje poklanjalo. A što se nezainteresovanosti tiče, to je donekle postojalo, samo najveći je problem izostanak pravog koncepta za ovog protivnika...
Ne bih se složio, Juve kao italijanska ekipa više pretrčala od Baye. A dosta puta se kod Guardiole dolazilo do toga da igrači nakon 70 minute jedva hodaju. Kao što sam rekao većina tih kilometara koje igrači pređu su lagana trčkaranja, tako se stvara iluzija o fizički pripremljenoj ekipi.
Protiv Benfice sam baš pratio pune sprintove i to su radili samo Ribery i Bernat. Thiago mi npr djeluje kao da je baš nepripremljen igrač u tom polju.
Tačno je da su drugi treneri pogotovu Njemci poklanjali više pažnje tom segmentu, zato sam ja i htio da novi trener bude Njemac, ali eto nisu ni pokušali angažirati Kloppa. Barem je jasno da ćemo na taktičkom planu biti puno bolji kod Karla, pogotovo u odbrani.
Što se tiče koncepta Guardiola jednostavno ima 2 koncepta i to je to. Ovaj što smo gledali večeras i onaj iz finala kupa protiv Dortmunda, te na njihovom stadionu kad smo ih dobili 1:0, samo što takav stil igre gotovo nikada ne koristi.
Ono u šta sam gotovo siguran je da će Guardiola ostaviti veliki nered koji Karlo treba da čisti. Dortmund je u velikoj prednosti za sljedeću sezonu u odnosu na Bayern. Tuchel ih je fantastično posložio, taktički i fizički izgledaju odlično. Sjetimo se kako im je loša odbrana bila na početku sezone a kakva je sada. S druge strane već treću godinu zaredom odbrana je za Guardiolu misaona imenica. Doveo je dosta igrača po svom ukusu, trebat će dosta vremena za Karla da Bayern učini defanzivno jakim i taktički varijabilnim. Zbog toga mislim da Dortmund osvaja Bundesligu sljedeće sezone.
Dosta igrača već ulazi u godine, treba im naći zamjene a onda ih i uigrati, to zahtjeva vrijeme. Međutim Karlo je stručnjak za LP dat ćemo Dortmundovcima jednu titulu prvaka Njemačke

Mi ćemo se zadovoljiti sa LP

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.