Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 05 apr 2016, 13:47

Svaka cast Mesi na ovom potezu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2016, 13:54

maxmore je napisao/la:
Di ti nalaziš ove podatke pa rijeka je u 2013 imala proračun duplo veći.
Malo sam ja pobrkao loncice. Ja imam u podatcima cifru od 12.928.000 kuna i sad vidim da to ustvari nije proracun kluba nego SS Rijeka. Ne znam ni sam kako mi je promakelo i kako prije nisam kontao da je cifra mizerna, al jbg.

U svakom slucaju mislim da se za 6.000.000KM moze kroz 3-4 sezone napucati nekog koeficijenta i da se svake sezone igra play off EL, a onda ce doci i grupna faza. Samim tim ce se povecati prihodi, budzet ce rast kao i prilika za dodatni korak. Iako, klubovi s manjim budzetima u Europi uglavnom budu iznenadjenje jednu sezonu i onda nestanu, ali ipak budu.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 05 apr 2016, 14:02

Signore je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Di ti nalaziš ove podatke pa rijeka je u 2013 imala proračun duplo veći.
Malo sam ja pobrkao loncice. Ja imam u podatcima cifru od 12.928.000 kuna i sad vidim da to ustvari nije proracun kluba nego SS Rijeka. Ne znam ni sam kako mi je promakelo i kako prije nisam kontao da je cifra mizerna, al jbg.

U svakom slucaju mislim da se za 6.000.000KM moze kroz 3-4 sezone napucati nekog koeficijenta i da se svake sezone igra play off EL, a onda ce doci i grupna faza. Samim tim ce se povecati prihodi, budzet ce rast kao i prilika za dodatni korak. Iako, klubovi s manjim budzetima u Europi uglavnom budu iznenadjenje jednu sezonu i onda nestanu, ali ipak budu.

za naše klubove je iskorak igrati 3 ili 4 pretkolo EL ili LP,a da se stalno dolazi do play off-a narastao bi nam koeficijent i prije ili poslije bi naletio u play offu lakši protivnik i eto npr.skupina EL,a ovako odigramo 1 ili 2 pretkola i to ti je to,nekad netko iskoči do 3 pretkola i sarajevo je neke godine do play ofa i to je to, jednostavno preslabo je sve ovo dosad....

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 apr 2016, 14:10

Ma sam pogled na koeficijente nam sve govori. Imamo dva kluba koja ove sezone imaju sanse da budu nositelji u drugom pretkolu LP. Nacionalni koeficijent je sramotan, ne znam jel moze nize. Klubovi koji nanizaju pet sezona u Europi ne uspiju napucati koeficijent za mjesto nositelja u drugom pretkolu LP. Ne znam sta onda dalje nabrajati. Jos kad netko kaze da je potrosio sest milijuna maraka i nije uspio. OK, za taj novac je play off EL sasvim dobar rezultat, a sezonu kasnije te izbaci prvak Poljske koji je u ta doba bio najgora ekipa u drzavi i tek nakon par mjeseci se oporavio.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 05 apr 2016, 14:40

Ovo odlično izgleda.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 apr 2016, 14:44

FaustinoAsprilla je napisao/la: A kad je Mamić tek došao u klub hoćeš reci da su kidali od države a nigdje ih nije bilo?
Princip funkcioniranja gnk dinamo je vrlo jednostavan da ga je seljak poput mamica uspio savladati.

grad odrzava stadion (osim jednom prilikom kad je dinamo ulozio u zamjenu stolica), grad financira omladinski pogon sto je najbitnija stavka koja kosta 20ak miliona kuna godisnje. Profesionalni pogon financira udruga GNK Dinamo uspomoc naravno sponzorstava javnih firmi tipa HEP , Grad Zagreb opet (turisticka zajednica) , ZG Holding. Ali to je svugdje tako ,da se ne lazemo.

Problem medjutim nastaje kada igrac u omladinskom pogonu izraste u potencijalnog talenta i kada ne moze nastaviti napredovati bez da potpise ugovor s mamicem . kad potpise ugovor o zastupanju pocinju i pozivi u reprezentacije (mlade prvo) pa clanci o super mega talentima u novinama , lagano guranje u prvi tim itd.

znaci savrsen kriminal.

ali njihov problem.

hajduk gura pricu narodnog kluba koja iz navijacke perspektive jeste idealna ali je pitanje koliko je odrziva posto rukovodstvo bira relativno mala baza ljudi (20-30000 ) koja je u malom uzorku lako povodljiva.

Rijeka gura jednu finu pricu zasad , gdje je usao privatni kapital i to se osjeti i na rezultatima , medjutim pitanje je kakvi su stvarni interesi nekog talijana s poslovima u africi da ulaze u nogometni klub u rijeci . Po meni i nisu bas sporstki[/quote]

Nista to nije bitno. Bitno je da Dinamo nista nije imao prije nego je dosao Mamic. To je poenta cijela, a kad je digao klub na visoki nivo lahko je naci zamjerke. Ne kazem da nije bilo pranja love, neki sranja. To ima u svakom klubu na svijetu, niti jedan klub ne fukcionira na posten nacin. Celnici Bayerna su optuzeni za pranje love itd. Tako da potezati tu pricu je smijesno. Da nije bilo Mamica vjerovatno nikad ne bi igrali Ligu prvaka, naprimjer.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 apr 2016, 14:50

A jeste sračunali kakav proračun treba za odlazak u EL mislim da nije tako jeftino :mrgreen:
Zadnja izmjena: Besic, dana/u 05 apr 2016, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 apr 2016, 14:52

amazon je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la: A kad je Mamić tek došao u klub hoćeš reci da su kidali od države a nigdje ih nije bilo?
Princip funkcioniranja gnk dinamo je vrlo jednostavan da ga je seljak poput mamica uspio savladati.

grad odrzava stadion (osim jednom prilikom kad je dinamo ulozio u zamjenu stolica), grad financira omladinski pogon sto je najbitnija stavka koja kosta 20ak miliona kuna godisnje. Profesionalni pogon financira udruga GNK Dinamo uspomoc naravno sponzorstava javnih firmi tipa HEP , Grad Zagreb opet (turisticka zajednica) , ZG Holding. Ali to je svugdje tako ,da se ne lazemo.

Problem medjutim nastaje kada igrac u omladinskom pogonu izraste u potencijalnog talenta i kada ne moze nastaviti napredovati bez da potpise ugovor s mamicem . kad potpise ugovor o zastupanju pocinju i pozivi u reprezentacije (mlade prvo) pa clanci o super mega talentima u novinama , lagano guranje u prvi tim itd.

znaci savrsen kriminal.

ali njihov problem.

hajduk gura pricu narodnog kluba koja iz navijacke perspektive jeste idealna ali je pitanje koliko je odrziva posto rukovodstvo bira relativno mala baza ljudi (20-30000 ) koja je u malom uzorku lako povodljiva.

Rijeka gura jednu finu pricu zasad , gdje je usao privatni kapital i to se osjeti i na rezultatima , medjutim pitanje je kakvi su stvarni interesi nekog talijana s poslovima u africi da ulaze u nogometni klub u rijeci . Po meni i nisu bas sporstki
Nista to nije bitno. Bitno je da Dinamo nista nije imao prije nego je dosao Mamic. To je poenta cijela, a kad je digao klub na visoki nivo lahko je naci zamjerke. Ne kazem da nije bilo pranja love, neki sranja. To ima u svakom klubu na svijetu, niti jedan klub ne fukcionira na posten nacin. Celnici Bayerna su optuzeni za pranje love itd. Tako da potezati tu pricu je smijesno. Da nije bilo Mamica vjerovatno nikad ne bi igrali Ligu prvaka, naprimjer.[/quote]

Tacno, ili bi je igrali jednom u deset godina a igrace bi prodavali kao Partizan.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 05 apr 2016, 15:39

- ako zelite da vam klub izgubi status kluba i postane privatni biznis jedne obitelji,da na stadionu nema ni zive duse te da ga vode okorjeli kriminalci onda se ugledajte na Dinamo. Naravno,tu je i Liga prvaka za svih 300 ljudi koji jos prate klub.
- ako zelite da vam se klub uvlaci u supak najjacem covjeku u savezu,kupi njegove mrvice i brise twitove koji podbadaju prvaka,onda se ugledajte na Rijeku.
- ako zelite narodni klub,odlicnu atmosferu i pun stadion ali nesposobnu upravu koja krivi sve zivo za njihov neuspjeh te i ono malo para sto ima trosi na sumnjiva pojacanja onda se ugledajte na Hajduk.

U HNL-u se vrte neusporedivo vece cifre nego u Premijer ligi BiH. Pa cak i Hajduk nekolicini igraca daje oko 150k eura. Najplaceniji igraci Rijeke sigurno imaju preko 200k,rekao bih cak i oko 300k eura godisnje. Dinamo je liga za sebe,ne znam kolika je najveca placa ali se vrlo vjerovatno vrti negdje oko milijun eura godisnje.
Pa cak i jedan Split vrlo vjerovatno placa vise od bilo kojeg kluba u BiH.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 apr 2016, 15:53

virtuoz je napisao/la:- ako zelite da vam klub izgubi status kluba i postane privatni biznis jedne obitelji,da na stadionu nema ni zive duse te da ga vode okorjeli kriminalci onda se ugledajte na Dinamo. Naravno,tu je i Liga prvaka za svih 300 ljudi koji jos prate klub.
- ako zelite da vam se klub uvlaci u supak najjacem covjeku u savezu,kupi njegove mrvice i brise twitove koji podbadaju prvaka,onda se ugledajte na Rijeku.
- ako zelite narodni klub,odlicnu atmosferu i pun stadion ali nesposobnu upravu koja krivi sve zivo za njihov neuspjeh te i ono malo para sto ima trosi na sumnjiva pojacanja onda se ugledajte na Hajduk.

U HNL-u se vrte neusporedivo vece cifre nego u Premijer ligi BiH. Pa cak i Hajduk nekolicini igraca daje oko 150k eura. Najplaceniji igraci Rijeke sigurno imaju preko 200k,rekao bih cak i oko 300k eura godisnje. Dinamo je liga za sebe,ne znam kolika je najveca placa ali se vrlo vjerovatno vrti negdje oko milijun eura godisnje.
Mozes li nam napisati ili zalijepiti domace utakmice Dinama u evropu (ova posljedna godina) i njihovu posjetu na istim?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 05 apr 2016, 15:54

amazon je napisao/la:Utakmice Lige prvaka i tribine su bile popunjene. O cemu pricas? To sto grupa ljudi bojkotuje utakmice, ja nikad nisam vidio da su tribine prazne kako se to predstavlja.
Zagreb je milijunski grad, ulaznice za CL se dijele (ne u tolikom broju kao za HNL) i na stadion dode oko 15000 ljudi.
Od tih 15000 nekih 3000 su napuhali "brojaci", 2000 su gostujuci navijaci,3000 su dobili ulaznice dzabe,ostali su dosli gledati Arsenal i Bayern a ne Dinamo. Naravno,tu je i onih standardnih 500 ljudi sa utakmica HNL-a.
I to sve za vrijeme njihove najbolje sezone u Europi. Sjecam se CL prije par sezona,na PSG i Porto doslo 4000 ljudi :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ali najbolje mi je ovo "grupa ljudi bojkotuje utakmice". Rekao bi covjek 100 ljudi bojkotuje a ne 99% :lol:
Grupica ljudi NE bojkotuje utakmice,i to je onih 50-ak placenika sto se nalazi na sjeveru.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 05 apr 2016, 17:03

virtuoz je napisao/la:- ako zelite da vam klub izgubi status kluba i postane privatni biznis jedne obitelji,da na stadionu nema ni zive duse te da ga vode okorjeli kriminalci onda se ugledajte na Dinamo. Naravno,tu je i Liga prvaka za svih 300 ljudi koji jos prate klub.

U razdoblju od sezone 1995./96. do 2015./16. Dinamo je imao 906 kupoprodajnih transakcija pri čemu 449 kupovnih, a 457 prodajnih transfera. Modri su od prodaje zaradili 1,42 milijarde kuna, a na pojačanja potrošili 407 milijuna kuna, pa neto zarada na transferima Dinama u proteklih dvadeset godina iznosi preko milijardu kuna. Hajduk je na transferima zaradio 472 milijuna kuna, a Rijeka 117 milijuna kuna. Ukadeno ne računam.

Rujevica i Kantrida, sve zajedno 50 milijuna eura investicija. Samo u objekte HNK Rijeka.

Hajduk vratio 105 miliuna duga.

Sve ostalo je šupljak. Proći će godine da cijela liga skupi ovakve cifre.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 05 apr 2016, 17:05

amazon je napisao/la:
PiromanBL je napisao/la:Postavljaj ti pjesme i klipove, ono je bilo namjesteno, pa ti postavi ako hoces pola videa sto se nalazi na yt, dzabe.
Sta je nastimano?
Ma nista, nista :puke: :puke: :puke: :puke: :thumbdown:
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

PiromanBL
Kontakt:

Post Postao/la PiromanBL » 05 apr 2016, 17:20

Ado76 je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Taman da se dokazujete. :wave: :salut:

slika
:lol: :lol: :lol:
slika
slika
У ' $ " " " $!

?'87 - Ф'89 & $ ?!

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 05 apr 2016, 17:36

maxmore je napisao/la:
U razdoblju od sezone 1995./96. do 2015./16. Dinamo je imao 906 kupoprodajnih transakcija pri čemu 449 kupovnih, a 457 prodajnih transfera. Modri su od prodaje zaradili 1,42 milijarde kuna, a na pojačanja potrošili 407 milijuna kuna, pa neto zarada na transferima Dinama u proteklih dvadeset godina iznosi preko milijardu kuna. Hajduk je na transferima zaradio 472 milijuna kuna, a Rijeka 117 milijuna kuna. Ukadeno ne računam.

Rujevica i Kantrida, sve zajedno 50 milijuna eura investicija. Samo u objekte HNK Rijeka.

Hajduk vratio 105 miliuna duga.

Sve ostalo je šupljak. Proći će godine da cijela liga skupi ovakve cifre.
Zaboravio si da su recimo 2000. preimenovanjem Croatije u Dinamo 'izbrisani' svi dugovi te Croatije (vise stotina milijuna kuna) , dok recimo trofeji ipak ostaju dinamu :lol: Pa onda malverzacije iz udruge građana u dioničko društvo...

Pa privatizacija Hajduka i politička ulaganja od strane firmi bliskih ivi sanaderu, saniranje dugova od strane grada..

Rijeka je tu vjerojatno najčistija jer je najamanja , ali ova njihova 'lijepa priča' ne miriše na dobro nikako . Isto kao FK Sarajevo . Investicija u Kantridu, koju kantridu ? bageri još ni blizu nisu došli a nešto sumnjam da će uskoro. znači šupljak kao i slična priča iz glavnog nam grada.

** ovo zadnje je moje subjektivno mišljenje nastalo praćenjem domaćih liga zadnjih 20ak godina. Ne primajte se.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 05 apr 2016, 17:46

SlevinKelevra je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la:FK Željezničar je u 2015. godini imao 5.130.000 KM prihoda. Od toga je potrošeno 1.274.000 KM na troškove materijala, usluga i energije, 1.308.000 KM na troškove igrača i primanja zaposlenih, 18.000 KM na troškove amortizacije, te 585.000 KM na ostale troškove. Dakle, FK Željezničar je u 2015. godini imao 3.185.000 KM rashoda.

Haman dva miliona u plusu. :kafa:

Gdje li su ovi skršili 6,6 miliona? :mrgreen:
Jel tacno ovo? Treba onda svim igracima povecati plate za 100 KM :mrgreen:

Pa naravno da je tacno, ovo su zvanicne cifre za 2015. godinu, koje su obznanjene na redovnoj skupstini FK Zeljeznicar, odrzanoj 30.01.2016. godine.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 05 apr 2016, 18:52

PiromanBL je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Taman da se dokazujete. :wave: :salut:

slika
:lol: :lol: :lol:
slika
slika
:urnebes:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 apr 2016, 18:52

Muerte je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la::damn:
Muerte je napisao/la:6 mil na titulu, a na kraju mozda i ostanu bez nje
Nije 6, nego 7 miliona i nije samo na titulu, nego i na kamp, na sanaciju dugova...
Zasto niko ne ukljuci mozak malo?

I ostacemo bez nje, isto k'o stoc ce i ostali ostati bez svojih titula.
Kakav ba kamp livada dole. Kupili ste titulu, a to ce biti dokazano.
pa šta, pa nismo bez para ostali gluho bilo....jbg kad nam je zemlja ko u pjesmi Saše Matića(sve je na prodaju)
:D :lol:

no sikiriki :thumbup: :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

High

Post Postao/la High » 05 apr 2016, 18:55

Sa Istoka digla se prašina, na dnu boravi Borčeva mašina. :lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 05 apr 2016, 18:56

aleksandar_veliki je napisao/la:
kyrgios je napisao/la:Aco jesi još uvijek hajdukovac ili si sad prešao na neke druge
Ko vise plati njegov sam navijac :rol:
jesi to ti Medunjanine :lol: :D :lol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.