Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
cekaj ,jel u bhtelekomu imaju samo 3 tableta u ponudi mislim na ove wifi+3g 

"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
Da li neko ima samsung galaxy A5 cat 6, tako nekako se zove 
Planiram ga uzeti aBd pa da cujem prvo informacije iz prve ruke

Planiram ga uzeti aBd pa da cujem prvo informacije iz prve ruke

ajmo momci ozbiljno pitanje ,kupujem mob preko telekoma na 24 rate bez obaveznog trajanja ugovornog odnosa do 650km.
Neisusan po pitanju mobitela,,koristim jako dugo ovu lumiu 520 pa red je da promjenim.Ko mi pomogne u pravom odabiru castim sa 2km kredita,obecajem !
Vjerovatno ce se mnogi pitati sta trazim,kakav sam korisnik itd.. Ovako:
-bitno da je android.
-da je kamera poprilicno dobra (dakle nije poenta "vidis 13mp i dobra je kamera") neko ko prepuruci volio bi da ima vec iskustva sa navedenim mobitelom ,tj kamerom.
-igrice rijetko igram ,pogotovo neke sad zahtjevne..
-baterija da moze izdrzat 1dan dosta
itd itd uglavnom to je to,nadam se da cete mi pomoci.Ja sam vec gledao neke npr. acatel idol 3 5.0 inchi ,htc 820,Samsung Galaxy A3 2016 ,Samsung Galaxy J5 pa sad ..ne znam sta da radim ,ne zelim se pozurivati jer sam perfekcionista ,dat cu sebi fore 2dana da razmislim (pa ove sedmice aBd da uzmem ),i uz Vasu pomoc da donesem pravu odluku.
Svaki savjet dobrodosao ,unaprijed hvala
p.s. moze i windows sustav ako ce to ciniti razliku kad je kamera u pitanju
Neisusan po pitanju mobitela,,koristim jako dugo ovu lumiu 520 pa red je da promjenim.Ko mi pomogne u pravom odabiru castim sa 2km kredita,obecajem !

-bitno da je android.
-da je kamera poprilicno dobra (dakle nije poenta "vidis 13mp i dobra je kamera") neko ko prepuruci volio bi da ima vec iskustva sa navedenim mobitelom ,tj kamerom.
itd itd uglavnom to je to,nadam se da cete mi pomoci.Ja sam vec gledao neke npr. acatel idol 3 5.0 inchi ,htc 820,Samsung Galaxy A3 2016 ,Samsung Galaxy J5 pa sad ..ne znam sta da radim ,ne zelim se pozurivati jer sam perfekcionista ,dat cu sebi fore 2dana da razmislim (pa ove sedmice aBd da uzmem ),i uz Vasu pomoc da donesem pravu odluku.

"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
Ako imas lovu jarane uzmi LG G3 (32GB/3GB RAM), neces se pokajat' vjeruj mi...ili G4, sto je jos bolje.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Malo skuplji od 650 ti je Huawei p8 sa svim karakteristikama koje si naveo, fenomenalan telefon, a jos bi preporucio lumiu 830.Masterr27 je napisao/la:ajmo momci ozbiljno pitanje ,kupujem mob preko telekoma na 24 rate bez obaveznog trajanja ugovornog odnosa do 650km.
Neisusan po pitanju mobitela,,koristim jako dugo ovu lumiu 520 pa red je da promjenim.Ko mi pomogne u pravom odabiru castim sa 2km kredita,obecajem !![]()
-bitno da je android.
Skup ti je bh telecom, bolje u nekom mobil shopu koji nudi kupovinu na rate kupi. Dat ces dosta manje para i dosta manje ces se peglat
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
zahvaljujem na odgovoru ali ja kao da sam na engleski pisaoFrancescoTotti je napisao/la:Malo skuplji od 650 ti je Huawei p8 sa svim karakteristikama koje si naveo, fenomenalan telefon, a jos bi preporucio lumiu 830.
Skup ti je bh telecom, bolje u nekom mobil shopu koji nudi kupovinu na rate kupi. Dat ces dosta manje para i dosta manje ces se peglat

Da sam htio negdje drugo osim bh telekoma napisao bi ,neda se ni meni peglat sa starim da ga nagovaram preko kartice da placa itd..
P.s. znam da je telekom skuplji ali sta da radim ,nije do mene.
"imam lovu "al na rate ,razmisljao sam o tom LG G3 znam da ga svi hvale ,bila bi rata 2,3 km skuplja ne znam ako se uspijem dogovorit sa starimmandraX je napisao/la:Ako imas lovu jarane uzmi LG G3 (32GB/3GB RAM), neces se pokajat' vjeruj mi...ili G4, sto je jos bolje.

Ma vjeruj mi, fenomenalan telefon. Ja ga po "defaultu" predlazem raji cim me neko upita, kako u gradu, radnji, tako i na forumu.Masterr27 je napisao/la:"imam lovu "al na rate ,razmisljao sam o tom LG G3 znam da ga svi hvale ,bila bi rata 2,3 km skuplja ne znam ako se uspijem dogovorit sa starimmandraX je napisao/la:Ako imas lovu jarane uzmi LG G3 (32GB/3GB RAM), neces se pokajat' vjeruj mi...ili G4, sto je jos bolje.Jel mu kamera odlicna u odnosu na to koliko pokazuje mega piksela da ima ? Znam da su mu ostale karakteristike odlicne,jest da je malo stariji telefon ali ima zaista dobre specifikacije.

Nisam neki ljubitelj kamere, ono nisam opsjednut sa njom, al' sa ovom sam prezadovoljan. Al' opet upitaj nekoga ko moze bolje da ti objasni malo kakva je kamera, kazem ti, ja nisam bas nesto opsjednut sa njom, nikad bio.

Ma nisam ni ja opsjednut kamerom vjeruj mi ,ali nisam nikad imao telefon,ali nikad a da je kamera dobra sve nesto 2 mp,3 do 5mp maksimalno pa reko kad vec uzimam da imam dobru kameru ne mora biti odlicnamandraX je napisao/la:Ma vjeruj mi, fenomenalan telefon. Ja ga po "defaultu" predlazem raji cim me neko upita, kako u gradu, radnji, tako i na forumu.
Nisam neki ljubitelj kamere, ono nisam opsjednut sa njom, al' sa ovom sam prezadovoljan. Al' opet upitaj nekoga ko moze bolje da ti objasni malo kakva je kamera, kazem ti, ja nisam bas nesto opsjednut sa njom, nikad bio.

Ako jos ko ima savjet neka predlozi ,sto vise savjeta to bolje
Imaš još i lenovo vibe s,ali nisam ga koristio tako da to možeš provjeriti.
Imaš Huawei g8 blizu te cijene, ali ako već biras onda uzmi LG G3, razlog kamera medju boljim,displej najbolji koji se stavlja na mobitele,izmjenjiva baterija,micro sd kartica
Jedina mu mana zna bit da se grije i time ošteti matičnu ploču, pošto ti nećeš nešto puno igrat igrice i plus ćeš imat garanciju,tebi je to najbolji izbor
Zadnja stvar koja mi se najviše svidja kod LG G3, jest njegova veličina, 5,5 inča a veličina mobitela od 5 inča
Ja imam p8 lite a iste su veličine,samo je malo širi LG
Imaš Huawei g8 blizu te cijene, ali ako već biras onda uzmi LG G3, razlog kamera medju boljim,displej najbolji koji se stavlja na mobitele,izmjenjiva baterija,micro sd kartica
Jedina mu mana zna bit da se grije i time ošteti matičnu ploču, pošto ti nećeš nešto puno igrat igrice i plus ćeš imat garanciju,tebi je to najbolji izbor
Zadnja stvar koja mi se najviše svidja kod LG G3, jest njegova veličina, 5,5 inča a veličina mobitela od 5 inča
Ja imam p8 lite a iste su veličine,samo je malo širi LG
G3 ovaj 32gb 3gb RAM je perfektan uredjaj,sa garancijom od bhtelecoma po meni najpametniji izbor.mandraX je napisao/la:Ma vjeruj mi, fenomenalan telefon. Ja ga po "defaultu" predlazem raji cim me neko upita, kako u gradu, radnji, tako i na forumu.Masterr27 je napisao/la:"imam lovu "al na rate ,razmisljao sam o tom LG G3 znam da ga svi hvale ,bila bi rata 2,3 km skuplja ne znam ako se uspijem dogovorit sa starimmandraX je napisao/la:Ako imas lovu jarane uzmi LG G3 (32GB/3GB RAM), neces se pokajat' vjeruj mi...ili G4, sto je jos bolje.Jel mu kamera odlicna u odnosu na to koliko pokazuje mega piksela da ima ? Znam da su mu ostale karakteristike odlicne,jest da je malo stariji telefon ali ima zaista dobre specifikacije.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
@dema
Zahvaljujem na savjetu care,gledao sam i taj lenovo vibe ** maloprije ,ima dobre specifikacije ali marka
ne znam nisam siguran.
@madridist
ma znao sam za taj LG G3 i cuo sve najbolje o njemu ,sad sam samo potvrdu jos jednom dobio da je zaista dobar telefon.Ne preostaje mi nista drugo nego da navratim starog od zadate cijene 650km da ga nagovorim na vise.
Medjutim ako ne uspijem nagovoriti onda ce nazalost otpasti LG G3 .Ukoliko otpane.. a nadam se da nece,moze li mi neko reci izmedju ova 3 telefona koji je bolji izbor.
Htc 820,alcatel idol 3 5.0 inchi ,samsung galaxy A3 LTE SS mozda dodat i ovaj lenovo vibe ** sto spomenu dema iznad.
Zahvaljujem na savjetu care,gledao sam i taj lenovo vibe ** maloprije ,ima dobre specifikacije ali marka

@madridist
ma znao sam za taj LG G3 i cuo sve najbolje o njemu ,sad sam samo potvrdu jos jednom dobio da je zaista dobar telefon.Ne preostaje mi nista drugo nego da navratim starog od zadate cijene 650km da ga nagovorim na vise.
Medjutim ako ne uspijem nagovoriti onda ce nazalost otpasti LG G3 .Ukoliko otpane.. a nadam se da nece,moze li mi neko reci izmedju ova 3 telefona koji je bolji izbor.
Htc 820,alcatel idol 3 5.0 inchi ,samsung galaxy A3 LTE SS mozda dodat i ovaj lenovo vibe ** sto spomenu dema iznad.
izgleda di ti je odredjen LG G3,jer je jutros snizen na 636 KMMasterr27 je napisao/la:@dema
Zahvaljujem na savjetu care,gledao sam i taj lenovo vibe ** maloprije ,ima dobre specifikacije ali markane znam nisam siguran.
@madridist
a od ostalih ja bi uzeo lenovo ,koji je sto se tice marke ekstra imao lenovo a806
mobiteli su im dobri,stabilni cesto s dobrim baterijama Lenovo medju 5 najjacih proizvodjaca mobitela,kupili motorolu nedavno
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Isplatil se uzeti LG G3, kakva mu je baterija??? Kazu slaba skroz :S
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Nije toliko losa. Normala je.NYKnicks Fan je napisao/la:Isplatil se uzeti LG G3, kakva mu je baterija??? Kazu slaba skroz :S
G3 fenomenalan telefon, a ako ti je potrebna jaka baterija idi na z3

- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Skupo brateFrancescoTotti je napisao/la:Nije toliko losa. Normala je.NYKnicks Fan je napisao/la:Isplatil se uzeti LG G3, kakva mu je baterija??? Kazu slaba skroz :S
G3 fenomenalan telefon, a ako ti je potrebna jaka baterija idi na z3

LG G3 32gb 3gb RAM je vrh uredjaj,neki dan updejtovan na MM i leti,ne vidim sta to mogu ponuditi i ovi iz zadnje generacije kao G5 ili S7(dobro vodonepropusnost) u odosu na njeg,razlika u novcu je strasna a u kvaliteti ne.NYKnicks Fan je napisao/la:Isplatil se uzeti LG G3, kakva mu je baterija??? Kazu slaba skroz :S
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ma nije skupo, tu je to negdje, kupi polovan ako ti ne smeta..NYKnicks Fan je napisao/la:Skupo brateFrancescoTotti je napisao/la:Nije toliko losa. Normala je.NYKnicks Fan je napisao/la:Isplatil se uzeti LG G3, kakva mu je baterija??? Kazu slaba skroz :S
G3 fenomenalan telefon, a ako ti je potrebna jaka baterija idi na z3neki kazu dobra, neki losa, pa da vidim ako je neko imao kakvo je stanje
Kod mene sestra koristi g3, budi bez brige, masinica je prava

- NYKnicks Fan
- Kontakt:
To sam htio da znam. Idem sutra odmah uzeti. Hvala.madridist je napisao/la:LG G3 32gb 3gb RAM je vrh uredjaj,neki dan updejtovan na MM i leti,ne vidim sta to mogu ponuditi i ovi iz zadnje generacije kao G5 ili S7(dobro vodonepropusnost) u odosu na njeg,razlika u novcu je strasna a u kvaliteti ne.NYKnicks Fan je napisao/la:Isplatil se uzeti LG G3, kakva mu je baterija??? Kazu slaba skroz :S

uzimaj jarane, ne misli se sekunde...strasan telefon. I to za bateriju nije istina, normala baterija...
kako sam se samo zezno juce u poslovnici u bhtelekomu stid me
jos mi izvadi sve mob do oko 650km hah a ja mislio da moze na 24 rate bez da si pretplatnik necega,jer sam citao ono "bez obaveznog trajanja ugovornog odnosa pa ima na 12 i na 24 rate a inace koristim moja tv full i iskoristio sam vec bonus na 1 tablet.
Dakle mogu samo na 12 rata
ne pada mi napamet da budem pretplatnik necega pa da na 24 mjeseca mogu otplacivat a svakako do kraja godine idem za njemacku ako Bog da.
Znaci odlucio sam na 12 rata do 35km neki mob a samim tim i otpadaju "jaci" telefoni koje sam planirao uzeti a zelim iskoristiti da uzmem neki mob kad se vec stari nudi.Svakako da ce biti "premium" u odnosu na sadasnju moju lumiu 520
U narednom postu cu izdvojiti neke,pa Vas molim ali zaista molim koji od navedenih da uzmem ..

Dakle mogu samo na 12 rata

Znaci odlucio sam na 12 rata do 35km neki mob a samim tim i otpadaju "jaci" telefoni koje sam planirao uzeti a zelim iskoristiti da uzmem neki mob kad se vec stari nudi.Svakako da ce biti "premium" u odnosu na sadasnju moju lumiu 520

U narednom postu cu izdvojiti neke,pa Vas molim ali zaista molim koji od navedenih da uzmem ..
Trenutno korisnika/ca: sarajevskiMarlboro i 9 gostiju.