KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

al...
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la al... » 22 feb 2009, 18:31

@Mirzza

Hvala na pojašnjenju, mislio sam da baš ne moram sve da nacrtam :roll: .

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 22 feb 2009, 19:15

ćestitke bosni na osvojenoj tituli BOSNA JE ŠAMPION
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 feb 2009, 19:20

Povratak Hajrica bice velika stvar za Bosnu! Svaki kvalitetan igrac nam je dobro dosao!

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 22 feb 2009, 20:11

Ars 01,
Sve si odgovorio u prethodnom post-u:VIŠE SI NEGO SUBJEKTIVAN.

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 22 feb 2009, 22:55

Ovde se mnogi referiraju na ucinak igraca na zvanicnim utakmicama a zaboravlja se da te iste igrace trener, njegovi asistenti i mnogi drugi imaju priliku gledati najmanje dva puta dnevno na treninzima. Valjda se i tu da nesto vidjeti i zakljuciti pa postaviti sastav ekipe i pokriti pozicije.
Neke stvari su evidentne i mislim da VV ni u kom slucaju ne "bojkotuje" BH igrace (naprotiv) vjerovatno zbog licne kulture i osjecaja situacije, ponekad im dozvoli i vise nego sto bi realno htio i uradio kao profesionalac.
Mislim samo da se mnogo ranije (sto nije greska VV) trebalo krenuti s aktiviranjem Klinca i Camdzica umjesto ocigledno "indisponiranih" Zime i Pase.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 22 feb 2009, 22:58

ma covjece dragi ja ne znam sta ti vise hoces, bosna funkcionise u skladu sa svojim mogucnostima.Pare su problem,nemamo neku ekipu koja je jaka ali i ova ekipa trenutno ima dobar uspjeh.Osvojili smo kup,a u NLB imamo 10 pobjeda tj sedmo mjesto.Nemam nista protiv Zimica al to sto je on frustriran je njegova stvar zato i nece postati igrac.Ovcina igra 1 cetvrtinu, onda ide na klupu u 2 ulazi Zimic, po pravilu pravi 3-4 licne i jucer mu je onaj crnac digao par lopti u jednom momentu je i kos faul nad njim napravio Zima.Sta ce trener da uradi nego da ga vrati na klupu sa 3-4 licne.Sta imas od jedne blokade ili jednog zakucavanja kad je nemocan u napadu osim kad mu neko servira zakucavanj on nezna drugacije dati kos,pravi korake il promasi.U odbrani pravi glupe faulove.Pa st treba da cekamo da on napravi 5 licnih i da padne preko njega 20 koseva p da onda izadje.Majstoric, Camdzic iKlinac ce tek da se pokazu al Muha I Zima su imali svoje sanse i imace sigurno do kraja lige i trebaju da dobiju.Ali ako su losi i ako slabo igraju treba ih dati u Novi grad pa nek tamo sticu psihicku snagu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 feb 2009, 23:46

Sud je napisao/la:ma covjece dragi ja ne znam sta ti vise hoces, bosna funkcionise u skladu sa svojim mogucnostima.Pare su problem,nemamo neku ekipu koja je jaka ali i ova ekipa trenutno ima dobar uspjeh.Osvojili smo kup,a u NLB imamo 10 pobjeda tj sedmo mjesto.Nemam nista protiv Zimica al to sto je on frustriran je njegova stvar zato i nece postati igrac.Ovcina igra 1 cetvrtinu, onda ide na klupu u 2 ulazi Zimic, po pravilu pravi 3-4 licne i jucer mu je onaj crnac digao par lopti u jednom momentu je i kos faul nad njim napravio Zima.Sta ce trener da uradi nego da ga vrati na klupu sa 3-4 licne.Sta imas od jedne blokade ili jednog zakucavanja kad je nemocan u napadu osim kad mu neko servira zakucavanj on nezna drugacije dati kos,pravi korake il promasi.U odbrani pravi glupe faulove.Pa st treba da cekamo da on napravi 5 licnih i da padne preko njega 20 koseva p da onda izadje.Majstoric, Camdzic iKlinac ce tek da se pokazu al Muha I Zima su imali svoje sanse i imace sigurno do kraja lige i trebaju da dobiju.Ali ako su losi i ako slabo igraju treba ih dati u Novi grad pa nek tamo sticu psihicku snagu.
Svakako,Muhu i Zimu treba poslati na kaljenje u Celik npr... i umjesto njih dovesti mlade igrace koji ce iskoristiti svoju sansu!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 feb 2009, 00:59

@storm_raider,
Po tvom rezonovanju se vidi da si bio na parketu a ne samo na tribinama, jer znas jako dobro o cemu govoris. Samo sportasi koji su recimo imali peh da kao juniori 4 godine zaredom budu 60% vremena povrijedjeni znaju sta znace stalni povratak iz povreda. Ne toliko ni fizicki jer zivis za svoj sport i podnosis bolove za vrijeme rehabilitacija, ali mentalno te krsi i dusu ti gnjeci. Zato osjecam za Zimu i nije mu lako. Ali KK Bosna uz sav merhamet ne moze kao klub tretirati 5 godina igraca talentom. Imas prozor od 2 ili mozda 3 godine i gotovo. Bojim se da je za Zimu to vrijeme prolazi i zao mi je. Ali za iducu sezonu bi trebalo dati sansu talentima Klinac, Camdzic,.. da rade sa W i da prerastu u igracine Evropske klase. A Zima i Pasa u Zenicu, NGrad ili tako nesto.

Takodje mentalni sklop igraca se formira dok su u mladim selekcijama kao i njihov licni nacin na koji reaguju na stres i trenutke odluke. Sa 20+ je kasno bilo kome pokusati popraviti takve stvari. Zato nam je jako bitno da imamo kvalitetne trenere koji ce razviti igrace kad im je vrijeme (zeljezo se kuje dok je vruce). Zato smo imali igraca koji su super protiv Vogosce ali nestanu na vaznim tekmama. Zbog toga mislim da bi bilo bitno zadrzati W da zaista izgradi i uoblici par potencijala koje vec imamo.

Zao mi je i za Pasalica jer sam ga pravo gotivio kao i Sehovice i ove sam godine ocekivao da ce biti njegova sezona. Mozda nije skroz dobar ili ima nesto zdravstveno ali jako mu je slab ucinak. Naravno da uvijek najvise volim da Bosnina djeca briljiraju i srce mi se ozari kad napreduju i zato bar novim talentima treba dati PRAVU sansu u pravo vrijeme a ne kad im bude 25 (mozda je i zato Zima nervozan, jer je svjestan da mu vrijeme ide i to ga opterecuje). Na zalost to je cijena koju placamo sa MB jer tada nije bilo boljih trenera (koji su bili spremni uskociti) i covjek je odradio koliko je mogao, ali ....

Super je da smo uzli kup i igrali koliko je trebalo. Obiljezja jake ekipe su da moze igrati koliko treba i pobijediti kao i da u svakoj tekmi drugi par igraca zaigra ekstra. Nakon dugo godina te se dvije stvari dogadjaju nama, pa vi saberite trentnu situaciju. I sa puno "jacim" igracima na papiru glatko izgubisno od Sirokog u Skenderiji, tako da ovo djeluje solidno. Pojedinci napravise da je Igokea jaca od Buducnosti i Zvezde koje uzesmo. Naravno da nam je Spliter, Teletovic, Rakocevic i jos par igraca mogli bi mi i vise za "neznatno" veci budjet :mrgreen: Ovaj tim se dokazao i prevazisao sebe i zasluzili su da im se malo i vjeruje.

Ja nemam znanja da mogu kompetentno kritikovati W (a volio bih da imam), ali on je po meni najbolji trener nakon Bose u nasem klubu. Sigurno nije savrsen ali malo nasih navijaca to moze uociti osim ako razlog nije da impresioniraju nas ostale forumase.

Usput jos se nadam 6-tom mjestu sa zdravim Hajricem. Bar da dodjemo do zadnjeg kola i Beograda pa nek se tamo odluci.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 feb 2009, 01:25

Sa Camdzicem i Klincom,Andjelicem treba raditi bolje,pametnije i od njih s emoze ocekivti da budu nosioci bosnine igre u buducnosti!
Sehovic je iskoristio ukazano povjerenje,ovaj Avdic ce cini mi se biti dobar igrac,ima sve predispozicije!
Bosna u zadnjih 5 godina ima najlosiju ekipu,ali sasvim dobre rezultate,zahvaljujuci treneru naravno!
ukoliko bi se pojacali pred ligu 8 onda bi bili najozbiljniji kandidati za titulu! mada i s ovom ekipom mozemo doci do finala,mada bi to bio veliki rizik!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 feb 2009, 12:26

dugo vremena nije bilo kvalitetnijeg posta od kengurovog!

svaku rijec je pojasnio, naravno da se svi en mogu sloziti sa tobom, ali si iznio svoj stav i fino ga obrazlozio, za razliku od nekih drugih ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 feb 2009, 13:25

svaka cast bosni na osvojenoj tituli
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Pasa101
Kontakt:

Post Postao/la Pasa101 » 23 feb 2009, 13:35

bosnas_ je napisao/la:
Sud je napisao/la:ma covjece dragi ja ne znam sta ti vise hoces, bosna funkcionise u skladu sa svojim mogucnostima.Pare su problem,nemamo neku ekipu koja je jaka ali i ova ekipa trenutno ima dobar uspjeh.Osvojili smo kup,a u NLB imamo 10 pobjeda tj sedmo mjesto.Nemam nista protiv Zimica al to sto je on frustriran je njegova stvar zato i nece postati igrac.Ovcina igra 1 cetvrtinu, onda ide na klupu u 2 ulazi Zimic, po pravilu pravi 3-4 licne i jucer mu je onaj crnac digao par lopti u jednom momentu je i kos faul nad njim napravio Zima.Sta ce trener da uradi nego da ga vrati na klupu sa 3-4 licne.Sta imas od jedne blokade ili jednog zakucavanja kad je nemocan u napadu osim kad mu neko servira zakucavanj on nezna drugacije dati kos,pravi korake il promasi.U odbrani pravi glupe faulove.Pa st treba da cekamo da on napravi 5 licnih i da padne preko njega 20 koseva p da onda izadje.Majstoric, Camdzic iKlinac ce tek da se pokazu al Muha I Zima su imali svoje sanse i imace sigurno do kraja lige i trebaju da dobiju.Ali ako su losi i ako slabo igraju treba ih dati u Novi grad pa nek tamo sticu psihicku snagu.
Svakako,Muhu i Zimu treba poslati na kaljenje u Celik npr... i umjesto njih dovesti mlade igrace koji ce iskoristiti svoju sansu!
slazem se, Zima je skroz podbacio u zadnje vrijeme pa sada gledam onaj crnjo iz sirokog je isto godiste a da ne govorim o razlici, a mi racunamo da je Zima jos talent, Rakic je takodze isto 86godiste a nista ne pokazuje puno bi bilo bolje da igraju Majstoric i Klinac umjesto ova 2 kloca..Igokea ima puno jacu centrasku liniju tako da ce protiv njih biti jos teze. mislim da nam treba makar jos plej i centar ako ima love inace s ovim sastavom nam niko ne moze garantovati titulu. cak protiv Dite smo imali problema siroki ce se sigurno jos pojacati sa 2-3 igraca a igrali su bez Morbana i Sime tako da ova tekma ne prestavlja pravu snagu sirokog.Kako mi se cini da ova nasa liga nista nije slabija od HR i ove godine ce biti puno teze nego prosle godine

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 23 feb 2009, 19:43

evo bukve na bht1, govori da je to to sto se tice ekipe manje vise, dakle sumnjam da ce biti novih pojacanja, ovcina je donio stabilnost pod kosem i to je to,

po mom misljenju, sadasnja ekipa je dovoljna za odbranu titule prvaka, naravno ukoliko ne bi bilo povreda

djordjevic, pasa
ikonic rakic
vucko, seha
hajric, ivanovic
ovcina, zimic

veoma dobra ekipa,

predugovor sa VV nije potpisan, a KKB zeli da potpise novi ugovor za iducu sezonu, sto zavisi od para, takmicenja koje izborimo ....

sada spominje zimu, kaze maksuz za arsa, bilo je tekmi gdje je zimara igrao 25-30 minuta po tekmi :)
Cuva Bog Zelju svog!

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 23 feb 2009, 20:04

ovo meni sve nesto sumljivo...

kaze manje vise sve gotovo sa pojacanjima, a za VV kaze da ce biti veoma tesko zadrzat takvog trenera itd..

a VV reko jucer nije jedina titula koju sam pobijedio sa KK Bosnom, znaci on zeli ostati, aovaj Bukva samo gura pesimizam..

neznam..2 predstavnika ce biti 100 % slijedece sezone, kup BiH je vec tu, a slijedece sezone se igra zajedno sa Igokeom u NLB ligi, samo se po mom nezna jos ko ce dobit finale prvenstva..

lijep uspjeh za jednu sezonu, samo se treba sad vec pocet sa pripremama za drugo, da bi se islo korak dalje, a ne da budu opet isti ciljevi..

pozz iz njemacke

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 feb 2009, 21:10

mirzza je napisao/la:evo bukve na bht1, govori da je to to sto se tice ekipe manje vise, dakle sumnjam da ce biti novih pojacanja, ovcina je donio stabilnost pod kosem i to je to,

po mom misljenju, sadasnja ekipa je dovoljna za odbranu titule prvaka, naravno ukoliko ne bi bilo povreda

djordjevic, pasa
ikonic rakic
vucko, seha
hajric, ivanovic
ovcina, zimic

veoma dobra ekipa,

predugovor sa VV nije potpisan, a KKB zeli da potpise novi ugovor za iducu sezonu, sto zavisi od para, takmicenja koje izborimo ....

sada spominje zimu, kaze maksuz za arsa, bilo je tekmi gdje je zimara igrao 25-30 minuta po tekmi :)
-Cinjenica je da nama treba koje pojacanje ,mislim na centra i pleya kako bi titula bila izvjesnija! Sa ovom ekipom je veliki rizik uci u domace prvenstvo i boriti se za titulu sa Milinom super jakom Igokeom,jacom od Slobode i Sirokog zajedno! Treba imati na umu i to da ce Siroki do pocetka lige dovesti jos 2-3 vrhunska igraca,vjerovatno ce se pojacati Zrinjski i Sloboda,Borac! i ko nama garantuje da sa ovom ekipom mozemo doci do trona?..
Ali opet kazem,sve je moguce,samo ja ne bih rizikovao!..
Da nam je umjesto Pase i Zime dobar pley i centar ja bi vec potpisao da cemo biti prvaci drzave,ovako jako tesko!
-Vukoicicu treba ponuditi desetogodisnji ugovor!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 23 feb 2009, 22:27

I ja se slazem da mladi trebaju vecu minutazu da bi se dokazali -BILO GDJE- ali ako napravi brzo 4 faula ,ko im moze pomoci ?? Ne gura Dusko Ivanovic Teletovica sto je bosanac ,nego sto mu se Teletovic namece svojim Kvalitetom,
a Kvalitet u svemu prolazi .Da se lako postaje dobar KOSARKAS onda niko ne bi igrao A1,i ligu 13..
Sjecate se dobro Elnisa Prasovica ,kad sam ga gledao protiv cibone prije dvije sezone kada je usao u igru sa Vasiljevicem i Gilbertom i kada smo Cibonu dobili u Skenderiji mislio sam --za dvije godine je glavni u Skenderiji ,,a on se lomi u SLAVIJI ,znaci nemoze svako u u VRH KOSARKE ....Nekoga pokvari trener a nekoga kao MUHU --lasko i sarajevsko--
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 feb 2009, 22:41

Cekam sada arsa da uporedi statistiku Zimica i Teletovica, i ako ne igraju na istoj poziciji. Koje god mi igraca pohvalimo, ars se nadje da nas statistikom uvjeri da su antitalenti Zimic i Pasalic pojednaki ili cak bolji.
U sljedece vrijeme ocekujem da nam uporedi Zimica i Dwighta Howarda.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 23 feb 2009, 22:43

Melo15 je napisao/la:I ja se slazem da mladi trebaju vecu minutazu da bi se dokazali -BILO GDJE- ali ako napravi brzo 4 faula ,ko im moze pomoci ?? Ne gura Dusko Ivanovic Teletovica sto je bosanac ,nego sto mu se Teletovic namece svojim Kvalitetom,
a Kvalitet u svemu prolazi .Da se lako postaje dobar KOSARKAS onda niko ne bi igrao A1,i ligu 13..
Sjecate se dobro Elnisa Prasovica ,kad sam ga gledao protiv cibone prije dvije sezone kada je usao u igru sa Vasiljevicem i Gilbertom i kada smo Cibonu dobili u Skenderiji mislio sam --za dvije godine je glavni u Skenderiji ,,a on se lomi u SLAVIJI ,znaci nemoze svako u u VRH KOSARKE ....Nekoga pokvari trener a nekoga kao MUHU --lasko i sarajevsko--
Apsolutno! Muha je propali kosarkas,definitivno! Nema nista sto krasi jednog pleya,izuzev suta kojeg zna kad kad upotrebiti! Nema ulaz,nema dribling,nema kontrolu lopte,nema dobar pas,nema odbranu,gusi igru..On vec danas mora biti dio neke drugoligaske ekipe,Celik bi za njega bio plafon,i neka se tamo dokazuje!
Vukoicic nase mlade nade i previse forsira,niti Zimic niti Pasalic nisu igraci za Bosnu! Prvo se trebaju dokazati u ligi 13 pa tek onda igrati jedno ovako jako takmicenje kakvo je NLB liga!
Sta ocekivati u ligi 8 ,kada se odlucivalo o prvaku drzave? Siguran sam da bez pojacanja Bosna tesko moze otici do kraja pored super jake Igokee i vjerovatno pojacanog Sirokog,Slobode,Zrinjskog itd!
-Povratak Hajrica raduje,ali pitanje je koliko ce njemu trebati da udje u formu..

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 23 feb 2009, 23:00

Iskreno da imam svoj kolektiv trazio bi samo kvalitet za dobar plasman na TRZISTU, a ne -mozda radi il proradi-
Svako bi htio provjerenu robu sa ZNAKOM KVALITETE ,A malo ko kaze hocemo domace pa i ako znamo da NIJE CEMU .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 23 feb 2009, 23:13

bosnas_ je napisao/la:
mirzza je napisao/la:evo bukve na bht1, govori da je to to sto se tice ekipe manje vise, dakle sumnjam da ce biti novih pojacanja, ovcina je donio stabilnost pod kosem i to je to,

djordjevic, pasa
ikonic rakic
vucko, seha
hajric, ivanovic
ovcina, zimic

veoma dobra ekipa,

-Cinjenica je da nama treba koje pojacanje ,mislim na centra i pleya kako bi titula bila izvjesnija! Sa ovom ekipom je veliki rizik uci u domace prvenstvo i boriti se za titulu sa Milinom super jakom Igokeom,jacom od Slobode i Sirokog zajedno! Treba imati na umu i to da ce Siroki do pocetka lige dovesti jos 2-3 vrhunska igraca,vjerovatno ce se pojacati Zrinjski i Sloboda,Borac! i ko nama garantuje da sa ovom ekipom mozemo doci do trona?..
Ali opet kazem,sve je moguce,samo ja ne bih rizikovao!..
Da nam je umjesto Pase i Zime dobar pley i centar ja bi vec potpisao da cemo biti prvaci drzave,ovako jako tesko!
-Vukoicicu treba ponuditi desetogodisnji ugovor!
1.nepotrebno! moderator
2.Ja mislim da is i sam sebi dosadan
3.OK,treba nam plej.
4.Meni je po nekim potezima nejasan VV,ali u zadnjih 5-6 tekmi onaj retro isto kao da je negdje zijanio i ono malo mozga.(mislim na zimica)a sto se tice pasalica ne dat mu da prenosi loptu i organizira napad i onda mozda nesto bude.
Evo Robinson je slobodan igrac pa neka ga dovedu.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.