Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Euzebio
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Euzebio » 04 apr 2016, 14:19

Rinuka je napisao/la:
ultrasegamega je napisao/la:Zasto se svima vjeruje na rijec bez ikakvog dokaza?

Zasto upravi Veleza, sve i da jeste istina, smeta sto je Sarajevo poguralo njihove igrace sa malo parica?? Jesu oni imali drugacije planove sa tom utakmicom??

Zasto navijaci drugih klubova misle da njihovi klubovi ne premiraju svoje konkurente??

Zasto se usta ispiru samo sa Sarajevom kad nam je liga jedna velika lakrdija??

Zasto se mora placati nekom da igra casno i posteno??
igraci veleza veleza bili su gladni(upravom smislu te rijeci), jer ih je ta njihova uprava pokrala a plate nisu primali po 6-7 mjeseci..ta njihova uprava prodala je utakmicu sirokom, medjutim nasi su premirali igrace i syebali im planove..Jedini razlog sto to ovi sad pominju je taj sto su oni i dalje dno i potplaceni su od nasih konkurenata (konkretno zeljo i siroki) da bi unijeli jos veci nemir u nasu ekipu i klub..Razlog-zeljkan i siroki MORAJU u europu..i jedni i drugi bez europe bi bili isto sto i borac bl..nastavicemo sa premiranjem sirotinje a svi oni mogu da kmece do mile volje :salut:
Premiranje je nesto drugo, ovo se zove mito zakonski pa i porezna utaja!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 apr 2016, 14:20

Rinuka je napisao/la:igraci veleza veleza bili su gladni(upravom smislu te rijeci), jer ih je ta njihova uprava pokrala a plate nisu primali po 6-7 mjeseci..ta njihova uprava prodala je utakmicu sirokom, medjutim nasi su premirali igrace i syebali im planove..Jedini razlog sto to ovi sad pominju je taj sto su oni i dalje dno i potplaceni su od nasih konkurenata (konkretno zeljo i siroki) da bi unijeli jos veci nemir u nasu ekipu i klub..Razlog-zeljkan i siroki MORAJU u europu..i jedni i drugi bez europe bi bili isto sto i borac bl..nastavicemo sa premiranjem sirotinje a svi oni mogu da kmece do mile volje :salut:
To je to, 100%. Vi k'o merhametli organizacija dali pare direktno igračima da ne pocrkaju od gladi. :yawn:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 04 apr 2016, 14:20

Ja mislim da ce NS uvesti novo pravilo "Regularno premiranje" u kojem se sve ici sve po propisu a 20%-40% novca ce uzimati savez radi administrativnih troskova.

ultrasegamega
Kontakt:

Post Postao/la ultrasegamega » 04 apr 2016, 14:20

damirc je napisao/la:

Zasto upravi Veleza, sve i da jeste istina, smeta sto je Sarajevo poguralo njihove igrace sa malo parica?? Jesu oni imali drugacije planove sa tom utakmicom??

Zasto navijaci drugih klubova misle da njihovi klubovi ne premiraju svoje konkurente??

Zasto se usta ispiru samo sa Sarajevo kad nam je liga jedna velika lakrdija??

1. Ne smeta to Upravi Veleza vec vama smeta, jer ste svjesni da vas Zeljo i Siroki mogu prestici pa u tom slucaju ostajete bez Evrope.

2.Navijaci nemaju sta da misle osim vas, za koje je javno receno da ste premirali pojedine klubove, kojima i dugujete novce za te iste premije

3. Ispiru usta sa vama jer je i tokom prosle sezone svima bilo jasno da kupujete utakmice, kao sto su one protiv, Slavije i Viteza u posljednjim kolima, a sto je i sam Husic nedavno rekao, a evo juce i Velez potvrdio.

4 Zasto se nekome mora placati da bi se osvojila titula, ako si najbolji pokazi onda to na terenu.
Od kad je sve sto neko kaze istina??

Premiranje nije kupovina!!!

Zasto su iz Zeljeznicara zvali Husica prije zadnjeg kola? Da ga pitaju za zdravlje??

Mozda je uprava Veleza je prodala utakmicu Sirokom Brijegu, zato su se mozda premirali igraci??

Kako bolan kupili Slaviju kad je Slavija bila premirana od strane Sirokog i Zeljeznicara i kad smo samo pukom srevom zabili go u sudijskoj nadoknadi??
Vitez nije kupljen sto su i sami izjavili, a vidim da se slijepo vjeruje saopstenjima, pa zasto se ne vjeruje i njihovom???
Sta je sa prijasnjim sezonama, jesu sve ciste i regularne??

Usta se ispiru jer raznim strujama ne odgovara jako Sarajevo i svaki dan pokusavaju da unesu nemir na neki nacin laznim informacijama bez ukakvih dokaza. Te tuca na treningu, te nema para, te kupili, prodali, premirali...

Bice Sarajevo opet sampion, u inat svima, al' bukvalno svima!!!

PS. Kakav bolan mito?? Hahahaha Boze sacuvaj :)
Zadnja izmjena: ultrasegamega, dana/u 04 apr 2016, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 04 apr 2016, 14:23

Evolve je napisao/la:
BeSha1992 je napisao/la:Maa cim se ovi iz listice jade jasno je koliko je sati otkucalo... Boze me sacuvaj... Aa sto se tice Veleza, eto im Cemalovic neka dogovori jos sta u drugoj ligi...
Pusti ti "Lišticu". Nego tebi je vrijeme da gledas kako ces izac na euro scenu ili titulu, trebat ce para opet spremat i razaslat okolo na vrijeme.
ja sam navik'o da moj tim igra u Evropi, nemoj ti meni o tome Bgt, brini se ti za svoj tim, kukajte malo okolo... FKS povaljeno u obje tekme protiv listice i zeljo kad su u gostima igrali i oni se nasli jaditi o ligi... A i ovi iz Veleza, ne znaju sta je bilo s Goskom i slicne radnje prosle godine, al' hajd svakako ce u drugu ligu, pa nek ostanu narednih 10-ak godina...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 apr 2016, 14:24

pinoglavi je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Prijatelju znaci te situacije su bile ciste kao suza ofsajda sigurno nije bilo.
Najgore je kad te neko krade pred svojim ocima svi sa tribine su vidjeli da nije bilo ofsajda, cista kao suza situacija bila.
Tako je to bilo u subotu ne da je nas igrac bio ispred vaseg igraca tj. blizi golu, nego je cak metar iza njega bio znaci tek ulazio u prostor.
Smijesno majke mi vise pricati cista kradja, ali eto nema veze ocito je Sloboda morala pobijediti.
Jos nesto ja ne sporim penal nad Zebom, kontakta je bilo sigurno.
Pozdrav.
Pa da li si ti normalan
Malo lud je momak. :rol:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 04 apr 2016, 14:25

Euzebio je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:

Zasto se usta ispiru samo sa Sarajevom kad nam je liga jedna velika lakrdija??

igraci veleza veleza bili su gladni(upravom smislu te rijeci), jer ih je ta njihova uprava pokrala a plate nisu primali po 6-7 mjeseci..ta njihova uprava prodala je utakmicu sirokom, medjutim nasi su premirali igrace i syebali im planove..Jedini razlog sto to ovi sad pominju je taj sto su oni i dalje dno i potplaceni su od nasih konkurenata (konkretno zeljo i siroki) da bi unijeli jos veci nemir u nasu ekipu i klub..Razlog-zeljkan i siroki MORAJU u europu..i jedni i drugi bez europe bi bili isto sto i borac bl..nastavicemo sa premiranjem sirotinje a svi oni mogu da kmece do mile volje :salut:
Premiranje je nesto drugo, ovo se zove mito zakonski pa i porezna utaja!
ako mislis na placanje sirokog upravi vehleza da im pusti tu utakmicu, slazem se da je to mito
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 04 apr 2016, 14:26

Interesantno kako se nisu sjetili poštenja kad su Željkanu za titulu prodavali preko stranke :) Aferu GOŠK da i ne spominjem...

Nešto slično bi bilo i protiv Širokog, da nisu premirani igrači
1946

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 apr 2016, 14:27

BeSha1992 je napisao/la:ja sam navik'o da moj tim igra u Evropi, nemoj ti meni o tome Bgt, brini se ti za svoj tim, kukajte malo okolo... FKS povaljeno u obje tekme protiv listice i zeljo kad su u gostima igrali i oni se nasli jaditi o ligi... A i ovi iz Veleza, ne znaju sta je bilo s Goskom i slicne radnje prosle godine, al' hajd svakako ce u drugu ligu, pa nek ostanu narednih 10-ak godina...
To je bilo po zakonu, išlo preko Uprave, isto k'o i Slobodina kupovina u Gabeli koje kolo prije. :yawn:
Ali yebiga, ljudi se preračunali, Slavija im ga pristavi u zadnjem kolu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 04 apr 2016, 14:32

pinoglavi je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Prijatelju znaci te situacije su bile ciste kao suza ofsajda sigurno nije bilo.
Najgore je kad te neko krade pred svojim ocima svi sa tribine su vidjeli da nije bilo ofsajda, cista kao suza situacija bila.
Tako je to bilo u subotu ne da je nas igrac bio ispred vaseg igraca tj. blizi golu, nego je cak metar iza njega bio znaci tek ulazio u prostor.
Smijesno majke mi vise pricati cista kradja, ali eto nema veze ocito je Sloboda morala pobijediti.
Jos nesto ja ne sporim penal nad Zebom, kontakta je bilo sigurno.
Pozdrav.
Pa da li si ti normalan
Jesam hvala Bogu, morali ste pobijediti sto se kaze igralo se dok ne zabijete gol i to je sva sustina price.
Kojih 7 minuta nadoknade bilo 6 izmjena to je 3 minute, ne vidim zasto jos 4 minute nadoknade.
Prekid bio 20 tak minuta igralo se i preko 20 tak minuta + jos 7 minuta.
Smijesno i zalosno. :crazy:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 apr 2016, 14:34

ANTIFA ! je napisao/la: Jesam hvala Bogu, morali ste pobijediti sto se kaze igralo se dok ne zabijete gol i to je sva sustina price.
Kojih 7 minuta nadoknade bilo 6 izmjena to je 3 minute, ne vidim zasto jos 4 minute nadoknade.
Drago mi je onda, pošto se ne može zaključiti na osnovu postova.
Stvarno ne znam oko ofsajda, sve i da jesu bile čiste kao suza to sigurno nije zbog toga da Sloboda mora pobjediti kao što vi i uprava seruckate, nego zbog greške sudije. Penal nad Zebom nije sviran, o kakvom navlačenju sudija za Slobodu govorite? 7 minuta se produžilo, a 1 prekid je bio kada se i zaustavilo vrijeme, 2 prekida se nije zaustavljalo, zatim izmjene i vjerovatno zadržavanje igre od Veležovih juniora, mislim ne krivim ih nego kažem da je vjerovatno bilo toga. Pa ne čini se tih 7minuta puno kada se ovako pogleda situacija. Da Sloboda mora pobjediti kao što pišete, jel' misliš da bi sudije čekale da ga regularno zabijemo u sudijskoj nadoknadi? Misliš da ne bi svirali svaki kontakt u 16m kao penal? Mogli su čak i navući da se prekine utakmica i 0-3 za gosta ako smo ih već kupili... Nemojte srat puno, razumijem frustriranost zbog poraza u 97oj, nemate se za šta uhvatiti pa našli na sudije, ali nisam očekivao takvo nešto od uprave.
Nad tobom sunce najljepše sja

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 04 apr 2016, 14:38

Rinuka je napisao/la:Zasto se svima vjeruje na rijec bez ikakvog dokaza?

ako mislis na placanje sirokog upravi vehleza da im pusti tu utakmicu, slazem se da je to mito
Samo što Široki napadaju forumski je&ivjetri a Sarajevo uprave, alo uprave klubova. Vidjeti ćemo sta ce biti još... protiv nas ste premije dali Čeliku i Borcu. Borac ako ispadne reći će sigurno. Druga stvar je ČIJE SU PARE OTIŠLE ZA PREMIJE, kako ste to knjizili Malezijcu.
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 04 apr 2016, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 04 apr 2016, 14:39

pinoglavi je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la: Jesam hvala Bogu, morali ste pobijediti sto se kaze igralo se dok ne zabijete gol i to je sva sustina price.
Drago mi je onda, pošto se ne može zaključiti na osnovu postova.
Stvarno ne znam oko ofsajda, sve i da jesu bile čiste kao suza to sigurno nije zbog toga da Sloboda mora pobjediti kao što vi i uprava seruckate, nego zbog greške sudije. Penal nad Zebom nije sviran, o kakvom navlačenju sudija za Slobodu govorite? 7 minuta se produžilo, a 1 prekid je bio kada se i zaustavilo vrijeme, 2 prekida se nije zaustavljalo, zatim izmjene i vjerovatno zadržavanje igre od Veležovih juniora, mislim ne krivim ih nego kažem da je vjerovatno bilo toga. Pa ne čini se tih 7minuta puno kada se ovako pogleda situacija. Da Sloboda mora pobjediti kao što pišete, jel' misliš da bi sudije čekale da ga regularno zabijemo u sudijskoj nadoknadi? Misliš da ne bi svirali svaki kontakt u 16m kao penal? Mogli su čak i navući da se prekine utakmica i 0-3 za gosta ako smo ih već kupili... Nemojte srat puno, razumijem frustriranost zbog poraza u 97oj, nemate se za šta uhvatiti pa našli na sudije, ali nisam očekivao takvo nešto od uprave.

Kako da ne greske sudije evo pogrijesit jednom, ali par puta istu stvar neobjasnjivo. :facepalm:
Eto nek ste vi u Tuzli dobri sa glavom, najjaci primjer za to je prica o prodaji Gosku. :lol: :lol:
Napreduje sve u svijetu od tehnike do mnogo toga, idu ljudi na Mars 2016-ta godina, Fukarama uprava placa gostovanja. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Sve receno.
Zadnja izmjena: ANTIFA !, dana/u 04 apr 2016, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 apr 2016, 14:40

ANTIFA ! je napisao/la: Kako da ne greske sudije evo pogrijesit jednom, ali par puta istu stvar neobjasnjivo. :facepalm:
Eto nek ste vi u Tuzli dobri sa glavom, najjaci primjer za to je prica o prodaji Gosku. :lol: :lol:
Idu ljudi na Mars 2016-ta godina, Fukarama uprava placa gostovanja. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Sve receno.
Kako da ne platiti sudiju a ne svira ti čist penal? Za ostatak posta, zaobidji me sa tim seljačkim, dječijim furkama :thumbup:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 04 apr 2016, 14:42

pinoglavi je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la: Kako da ne greske sudije evo pogrijesit jednom, ali par puta istu stvar neobjasnjivo. :facepalm:
Idu ljudi na Mars 2016-ta godina, Fukarama uprava placa gostovanja. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Sve receno.
Kako da ne platiti sudiju a ne svira ti čist penal? Za ostatak posta, zaobidji me sa tim seljačkim, dječijim furkama :thumbup:
Takodjer klosaru tuzlanski. :wave:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 apr 2016, 14:42

ANTIFA ! je napisao/la:
Ukucanima ti tako, a Veležu sve najbolje i što brži povratak u PL.

Euzebio
Kontakt:

Post Postao/la Euzebio » 04 apr 2016, 14:42

Rinuka je napisao/la:ako mislis na placanje sirokog upravi vehleza da im pusti tu utakmicu, slazem se da je to mito
Ne mislim nego mislim na davanje para igracima Veleza na ruke, premiranje ide tako sto se se pare uplate uplate sa racuna na racun kluba.Sve osim toga je protivzakonito.Zali se Slavija, Sloboda sada Velez ko je slijedeci svaki put upleteno Sarajevo posao za SIPU.
Zadnja izmjena: Euzebio, dana/u 04 apr 2016, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 04 apr 2016, 14:44

pinoglavi je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:
Ukucanima ti tako, a Veležu sve najbolje i što brži povratak u PL.
Necu njima tebi cu kao sto sam i napisao. :njanjanja:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 apr 2016, 14:45

brig je napisao/la:Meni je ovo najzanimljivije:
Umjesto da odmah ispitate sve okolnosti koje su kao „na pladnju“ bile plasirane u medijima, iz N/FS-a BiH klubovima stiže svojevrsni ultimatum koji se mogao iskazati samo jednom kratkom rečenicom: „Hitno potvrdite sve je regularno“.
Znači ovime direktno potvrđuju da sudjeluju u farsi i da guraju stvari pod tepih i onda još Pilav neki dan u emisiji kaže potpisalo 14 klubova (nisu samo Široki i Velež)..

A mene zanima zašto je Sloboda odjednom potpisala? Željezničar koji je poslije utakmice u Širokom objavio rat NSBIH? Presice bile, priopćenja, video materijali..i sad odjednom sve regularno? Tko vrši pritisak? Da li savez daje ultimatum neki, kompenzaciju neku kasnije? Licence?

Mutno totalno...

A što se tiče premiranja Sarajeva, jasno je da se radi o prošloj sezoni, zna se na koji je način Sarajevo došlo do titule, kao što reče Azmir. :puke:
Pa to je samo jos jedan dokaz koliko Savez ima uticaja na nase klubove, ne znam samo cime ih natjera svaki put da potpisu, a ujedno dokazujemo koliko smo neslozni i nespremni se suprotstaviti Savezu. Azmir izadje u javnost sa onom pricom i dokazima, i onda potpisuje "sve je regularno", j3bo ti to.
Mi i dalje sanjamo o nekom Udruzenju premijerligasa, a niko nema muda da pozove sve predstavnike klubova na neformalni razgovor, dijalog i raspravu o manama/vrlinama tog udruzenja i da se jednom krene u zastitu klubova i regularnosti PL.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 04 apr 2016, 14:45

maxmore je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:Zasto se svima vjeruje na rijec bez ikakvog dokaza?

Samo što Široki napadaju forumski je&ivjetri a Sarajevo uprave, alo uprave klubova. Vidjeti ćemo sta ce biti još... protiv nas ste premije dali Čeliku i Borcu. Borac ako ispadne reći će sigurno. Druga stvar je ČIJE SU PARE OTIŠLE ZA PREMIJE, kako ste to knjizili Malezijcu.
I Mladost smo premirali, ali nas je zayebo sudija..A cije su pare?? Sta to koga briga..Imamo ih dovoljno da premiramo svako kolo koga mi hocemo i koliko hocemo.. :salut:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.