Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
A bjezi sudija u ****,ne seri,ajdeeee Mirzeteeee
Out....
ma Devin je izgleda isto posebican igrac, nadam se da nije, nego da je 'poletio' jer igra dobru rookie sezonu
oci te zabole kad gledas ove sunse
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mirzoni 4 TO sto je najvise sto je ikad imao kolko se ja sjecam,ove sezone ima 1 izgubljenu po utakmici,tacnije 0.9.
kao sto rekoh, Alex Len je teska bukva od igraca
- L'Avvocato
- Kontakt:
preloši su al' hajde barem on ubacuje
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
mozemo bit zadovoljni
.

dok kazes keks, ljudi im naprave 15-ak razlike, ne samo Jazz, nego vecina ekipa
- L'Avvocato
- Kontakt:
Samo malo pojačaju odbranu i ljudi ne mogu bazen pogoditi.
★★★
fg 9/16, 24 p,6 reb,
- King_James
- Kontakt:
Kako mi se svidja sto je Mirza prosirio repertoar ovim sutem sa poludistance... Mislim uvijek ga je imao al ga nije ovoliko koristio... Vidi se da puca od samopouzdanja i kao takav ocekujem da pojede u dresu repke (ukoliko bude igrao) 

“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009
Gledao sam tekmu, ma kako mu je samo Watson legao kao trener, kako ga je samo iskoristio na pravi nacin, malo je reci, sigurno za njega najbolji trener od Kidd-a, mozda i bolji od njega.
Vec se ponavljam sa ovakvim postovima, no sjajna je stvar sto je Mirza ubacio i druge stvari u svoj napadacki repertoar, hvala Bogu da izlazi iz sjene one price kako je on samo 3pt shooter i nista vise, jer vec mjesecima dokazuje da on moze mnogo vise. Ima tu par fazona, ima onaj okret kada igra ledjima, prodje poneki ulaz, fadeaway sa distance da ne spominjem, a to je vec mnogo mnogo vise od suhog spot up shootera na sta su ga limitirali pojedini "treneri". Yebem ti NBA i njihove trenere i predrasude. Dodje lik koji tek sto je ispekao zanat pa Mirzu 5 puta bolje eksplatise nego neke navikane face.
Ako ce Watson ostati trener Phoenixa (u sto iskreno sumnjam), sad bih potpisao da Mirza ostane i slijedece godine. Sigurno je da ce sa povratkom Bledsoea i jos nekim tradeovima imati nesto manje suteva, no opet ce on imati svojih 20-25 minuta i biti ako ne prva, onda sigurno druga opcija sa klupe tako da ce imati opet svojih 10-12 ppg.
Ono sto me jako raduje, a malo ko to spominje, je da u odbrani ne ispada na pick n roll-u, u odnosu na period Brooklyna to je sada sasvim drugi igrac koji uopste ne izgleda tako lose u defanzivi. Naravno, i dalje je to nekakav prosjek, ali ipak Mirza svoj posao u odbrani vrlo korektno odradjuje. Steta sto se to toliko ne vidi jer im je citav tim u banani, igraju kao tim vjerovatno najgoru odbranu u ligi. Volio bih jedino da se malo bolje pozicionira kod def skokova i da malo tu posveti paznje radi statistike, jer nije on neko ko ne zna/moze uhvatiti skok, nego je tu kod njega vise nekakav voljni momenat u pitanju, zato mnogi i kazu da je underrated rebounder.
Sve u svemu, nakon strahovanja za karijeru, sada je odigrao sezonu pa skoro iz snova i nadam se da ce ubost sada jedan fin ugovor i slijedece godine nastaviti gdje je zapoceo. Siguran sam da hoce, nazalost je trebalo ovoliko vremena da probije led, ali probio ga je i sada je pun samopouzdanja i svjestan svojih mogucnosti... Long it may continue...
P.S.
evo vidim da je u post all star periodu (22 utakmice) je na 15,2 ppg, to je to, znao sam da uz odredjenu slobodu u igri i minutazu moze imati sigurno 15 poena po tekmi.
Vec se ponavljam sa ovakvim postovima, no sjajna je stvar sto je Mirza ubacio i druge stvari u svoj napadacki repertoar, hvala Bogu da izlazi iz sjene one price kako je on samo 3pt shooter i nista vise, jer vec mjesecima dokazuje da on moze mnogo vise. Ima tu par fazona, ima onaj okret kada igra ledjima, prodje poneki ulaz, fadeaway sa distance da ne spominjem, a to je vec mnogo mnogo vise od suhog spot up shootera na sta su ga limitirali pojedini "treneri". Yebem ti NBA i njihove trenere i predrasude. Dodje lik koji tek sto je ispekao zanat pa Mirzu 5 puta bolje eksplatise nego neke navikane face.
Ako ce Watson ostati trener Phoenixa (u sto iskreno sumnjam), sad bih potpisao da Mirza ostane i slijedece godine. Sigurno je da ce sa povratkom Bledsoea i jos nekim tradeovima imati nesto manje suteva, no opet ce on imati svojih 20-25 minuta i biti ako ne prva, onda sigurno druga opcija sa klupe tako da ce imati opet svojih 10-12 ppg.
Ono sto me jako raduje, a malo ko to spominje, je da u odbrani ne ispada na pick n roll-u, u odnosu na period Brooklyna to je sada sasvim drugi igrac koji uopste ne izgleda tako lose u defanzivi. Naravno, i dalje je to nekakav prosjek, ali ipak Mirza svoj posao u odbrani vrlo korektno odradjuje. Steta sto se to toliko ne vidi jer im je citav tim u banani, igraju kao tim vjerovatno najgoru odbranu u ligi. Volio bih jedino da se malo bolje pozicionira kod def skokova i da malo tu posveti paznje radi statistike, jer nije on neko ko ne zna/moze uhvatiti skok, nego je tu kod njega vise nekakav voljni momenat u pitanju, zato mnogi i kazu da je underrated rebounder.
Sve u svemu, nakon strahovanja za karijeru, sada je odigrao sezonu pa skoro iz snova i nadam se da ce ubost sada jedan fin ugovor i slijedece godine nastaviti gdje je zapoceo. Siguran sam da hoce, nazalost je trebalo ovoliko vremena da probije led, ali probio ga je i sada je pun samopouzdanja i svjestan svojih mogucnosti... Long it may continue...
P.S.
evo vidim da je u post all star periodu (22 utakmice) je na 15,2 ppg, to je to, znao sam da uz odredjenu slobodu u igri i minutazu moze imati sigurno 15 poena po tekmi.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 04 apr 2016, 10:57, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Odlicna sezona naseg Mirze
Vrlo se moguce da neko od contendera za narednu godinu Mirzu dovede u svoje redove
Spursi.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nea SA dovoljno novca za njega.Jedino ako bi igrao za manje,onda mozda...
mogao bi se SA nekoga rijesti.Kada vidim koliko Parker i Green zaraduju muka mi dode.NEZALAGANJE je napisao/la:Nea SA dovoljno novca za njega.Jedino ako bi igrao za manje,onda mozda...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Green zaradjuje ispod svoje trzisne vrijednosti,bez obzira sto ima nesto losiju sezonu ofanzivno.Parkerov ugovor je svojevrsna nagrada za sve godine kad je uzimao manje.Sumnjam da ce se ikoga rjesavati,a ako to i urade bice u korist neke zvijezde...lumani je napisao/la:mogao bi se SA nekoga rijesti.Kada vidim koliko Parker i Green zaraduju muka mi dode.NEZALAGANJE je napisao/la:Nea SA dovoljno novca za njega.Jedino ako bi igrao za manje,onda mozda...
ne znam ali Green nije vrijedan 10 miliona.Znaci nista od Spura Mirza..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tesko,posebno jer ce se dio MLE-a vjerovatno dati Marjanovicu,a da Mirza igra za neka 2mil je smijesno.Vrijedi vise,puno vise.Green je vrijedan zbog svoje defanzive.Jedan od najboljih je tu,a bolji bloker sa pozicije SGa i od Wadea.Jbg covjek je napravio svoje ime a drzi i rekord finala u pogodjenim trojkama.To se sve placa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.