BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

soccerfan
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la soccerfan » 02 apr 2016, 20:03

O majko odbrane! :crazy: :crazy:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 apr 2016, 20:09

Sindjjjjiii!

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 02 apr 2016, 20:11

Tuchellllll... :bow: :bow: :bow: :bow:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 apr 2016, 20:11

Evo i Ramooo! :clap: :clap:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 apr 2016, 20:13

Tusel je majstor! Nije lud. Majstor je! :mrgreen: :mrgreen:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 apr 2016, 20:32

15-20 ozbiljnih minuta je bilo sasvim dovoljno iako se Werderu poklopilo dosta stvari u napadu.

Lijepo je imati rezerve koje mogu okrenuti utakmicu kao danas...Tuchel drzi u formi bar 15-16 igraca :clap:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 02 apr 2016, 20:35

Ovo je znak.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 03 apr 2016, 14:18

Tako je to kad se protivnik potcijeni, ono je bas kao na treningu pristup. Tek kad je Bremen poveo vidjeli su da nema zajebancije pa su ubacili u vecu brzinu. Utakmica protiv Liverpula je bila svima u podsvijesti i niko ne zeli da se povrijedi pred tu utakmicu, stoga je i razumljivo da se uslo s rucnom u mec. Ne znam za vas mene strah Liverpula. Nemam onog osjecaja kao pred Porto i Totenhem jos ova pauza sjebala ritam. Prije dva mjeseca sam govorio daj nam Liverpul, sad kako se tekma primice sve veca prpa. Klopp je to, on zivi za ovakve tekme, jos dok je bio u BVB-u najbolje smo partije pruzali protiv najvecih, a evo vidim i u Liverpulu, slicna situacija, najbolje odigraju protiv najboljih. Zna izvuci maximum u ovakvim utakmicama. Jbg kad bi odigrali u nekoj normalnoj formi i mi i oni prolaz ne bi trebao doci u pitanje, ali ova utakmica je sve osim normalna.

I da se na kraju ocitujem povodom Gotzea, apsolutno sam protiv povratka. To bi bila najveca greska ove uprave, razloga je mali milion. Gledam ga juce, frajer je qrcu teskom, hem je prespor, hem se ne trudi, trckara nesto pomalo, govor tijela nula. Dovoljan je samo taj segment, a da ne pominjemo finansijski i onaj najvazniji-zabijanje noza u ledja. I na kraju krajeva ne treba nam uopste.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 apr 2016, 07:14

Klopp je napisao/la:

I da se na kraju ocitujem povodom Gotzea, apsolutno sam protiv povratka. To bi bila najveca greska ove uprave, razloga je mali milion. Gledam ga juce, frajer je qrcu teskom, hem je prespor, hem se ne trudi, trckara nesto pomalo, govor tijela nula. Dovoljan je samo taj segment, a da ne pominjemo finansijski i onaj najvazniji-zabijanje noza u ledja. I na kraju krajeva ne treba nam uopste.
A ko nam treba, Gundogan koji namjerava da ide ili Miki za kojeg takođe nije sigurno da će ostati, može li njih uprava zadržati, ako može, onda u redu, a ako ne, onda neka umjesto Gecea dovedu nekog novog Perišića, Šibera, Jojića, Ciru, Kampla ili Januzaja. Ili da Gece bude druga priča u odnosu na Šahina i Kagawu obzirom na zabijanje nekakvog noža u leđa. Da se to možda neće Lewandowski vratiti u BvB ili Neuer i Miler da malo promijene klub. Gece je još uvijek neko ko na TM još uvijek vrijedi 40 miliona, jedino što prihvatam je da mu ne bi trebalo dati preveliku platu, a pitanje je koliku platu je spreman da mu dadne neko treći.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 apr 2016, 08:38

opel je napisao/la:
Klopp je napisao/la:

A ko nam treba, Gundogan koji namjerava da ide ili Miki za kojeg takođe nije sigurno da će ostati, može li njih uprava zadržati, ako može, onda u redu, a ako ne, onda neka umjesto Gecea dovedu nekog novog Perišića, Šibera, Jojića, Ciru, Kampla ili Januzaja. Ili da Gece bude druga priča u odnosu na Šahina i Kagawu obzirom na zabijanje nekakvog noža u leđa. Da se to možda neće Lewandowski vratiti u BvB ili Neuer i Miler da malo promijene klub. Gece je još uvijek neko ko na TM još uvijek vrijedi 40 miliona, jedino što prihvatam je da mu ne bi trebalo dati preveliku platu, a pitanje je koliku platu je spreman da mu dadne neko treći.
Buraz ovaj tvoj odgovor je u rangu sabiranja 2 kruske i 3 sljive, skroz si fulio poentu. Nabaco si nekakvih imena, evo i nakon 5 puta ne kontam kakve oni veze imaju s Gotzeom. U svakom postu pokusavas da nesto kontriras i poentiras kritikom uprave.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 apr 2016, 09:20

Klopp je napisao/la:
Buraz ovaj tvoj odgovor je u rangu sabiranja 2 kruske i 3 sljive, skroz si fulio poentu. Nabaco si nekakvih imena, evo i nakon 5 puta ne kontam kakve oni veze imaju s Gotzeom. U svakom postu pokusavas da nesto kontriras i poentiras kritikom uprave.
Imaš varijantu odlaska Gundogana i Mikija i problem njihovih zamjena, Gece nije po tebi nikakvo rješenje, izvoli ti i uprava nađite adekvatno rješenje ako imenovani ne produže. Samo da ta rješenja ne budu na nivou imena pomenutih u mom prethodnom postu. Upravu ne mogu kritikovati dokle god imaju dobre rezultate i to sam već razjasnio ranije. Bio sam kristalno jasan, a to što ti pokušavaš da nekoga napraviš bezveznjakom i uopšte ne komentarišeš poentu nečije priče, to je druga stvar. Ako ti nije jasno šta hoću da kažem, nemoj ni komentarisati.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 04 apr 2016, 10:13

opel je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
Imaš varijantu odlaska Gundogana i Mikija i problem njihovih zamjena, Gece nije po tebi nikakvo rješenje, izvoli ti i uprava nađite adekvatno rješenje ako imenovani ne produže. Samo da ta rješenja ne budu na nivou imena pomenutih u mom prethodnom postu. Upravu ne mogu kritikovati dokle god imaju dobre rezultate i to sam već razjasnio ranije. Bio sam kristalno jasan, a to što ti pokušavaš da nekoga napraviš bezveznjakom i uopšte ne komentarišeš poentu nečije priče, to je druga stvar. Ako ti nije jasno šta hoću da kažem, nemoj ni komentarisati.
Ako hoces da diskutujes moras biti jasan i precizan do kraja. Vrati se na moj post, imas tezu i argumente za tu tezu, nema nista napamet. Uhvati se za neki argument za koji smatras da nije uredu. Sta ti radis umjesto toga? Ulijeces ko padobranac i jedini argument ti je bio ako su vratili Sahina i Kagawu zasto ne Gotzea i pozivas se na TM i navodnu vrijednost od 40 miliona. Zasto i treci put praviti gresku? I Sahin i Kagawa i dalje posjeduju kvalitet ali nijedan nije ni na pribliznom nivou u odnosu kad su nas napustili. Dakle taj argument za mene nije validan, iskustvo te uci da igrac ne uspijeva vratiti prijasnju formu. Drugo, Gotze ni u snovima ne moze vrijediti 40 miliona. Taj covjek nije odigrao 5 utakmica da valja za Bayern, ni sjenka onog igraca koji je bio u BVB-u. Evo sad sam sabrao sve njegove minute u Bundesligi otkako je presao u Bayern i sokirao se: od mogucih 8640 minuta za ove nepune tri godine, odigrao je 4624 minute, tj. 53,5 %. Na osnovu cega on i sad vrijedi kao i prije tri godine?

U drugom postu ti je argument da Gundo i Miki idu pa bi on kao trebao biti zamjena. Gotze ni na igrici ne moze biti zamjena Ilkayu a pogotovo ne Mikiju. To su skroz razliciti tipovi igraca. Znaci ti bi jednog Mikija koji puca od snage i eksplozivnosti zamijenio tromim i sporim Gotzeom? Ili jednog Ilkaya koji radi ko osica 90 minuta, ne prestaje, zamijenio trckaralom i setacem? Gotze je najbolje partije pruzao kod Kloppa u 4-2-3-1 na poziciji desetke, te pozicije nema ni kod Gvardiole ni kod Tuhela. Jedino koga on moze zamijeniti je Kagawa ili Castro. Castro je trenutno daleko ispred njega a i Kagawa ovakav kakav je ima bolji omjer ucinak / cijena. Gotze trenutno prima 12 miliona, ispod 6-7 sigurno ne bi primao u BVB-u, sto je previse previse je.

I na kraju, Bayern i BVB igraju slican stil fudbala, jasno je da mu ovaj stil ne lezi. Pa nije ni Gvardiola laik, da ispunjava zadatke u ovom sistemu sigurno bi vise igrao, zasto ocekivati da ovdje bude bolje? Tuhel nije nista senzibilniji od Gvardiole, ako ne ispunjavas ono sto se trazi, letis ne na klupu nego na tribine. Njemu je najbolje da ide kod Kloppa, jer on ocito treba punu podrsku i publike i trenera a BVB mu ne moze garantovati ni podrsku Tuhela a jos manje publike.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 apr 2016, 11:10

Klopp je napisao/la: Na osnovu cega on i sad vrijedi kao i prije tri godine?

U drugom postu ti je argument da Gundo i Miki idu pa bi on kao trebao biti zamjena. Gotze ni na igrici ne moze biti zamjena Ilkayu a pogotovo ne Mikiju. To su skroz razliciti tipovi igraca. Znaci ti bi jednog Mikija koji puca od snage i eksplozivnosti zamijenio tromim i sporim Gotzeom? Ili jednog Ilkaya koji radi ko osica 90 minuta, ne prestaje, zamijenio trckaralom i setacem? Gotze je najbolje partije pruzao kod Kloppa u 4-2-3-1 na poziciji desetke, te pozicije nema ni kod Gvardiole ni kod Tuhela. Jedino koga on moze zamijeniti je Kagawa ili Castro. Castro je trenutno daleko ispred njega a i Kagawa ovakav kakav je ima bolji omjer ucinak / cijena. Gotze trenutno prima 12 miliona, ispod 6-7 sigurno ne bi primao u BVB-u, sto je previse previse je.

I na kraju, Bayern i BVB igraju slican stil fudbala, jasno je da mu ovaj stil ne lezi. Pa nije ni Gvardiola laik, da ispunjava zadatke u ovom sistemu sigurno bi vise igrao, zasto ocekivati da ovdje bude bolje? Tuhel nije nista senzibilniji od Gvardiole, ako ne ispunjavas ono sto se trazi, letis ne na klupu nego na tribine. Njemu je najbolje da ide kod Kloppa, jer on ocito treba punu podrsku i publike i trenera a BVB mu ne moze garantovati ni podrsku Tuhela a jos manje publike.
Gece ne vrijedi kao prije tri godine, ali zato vrijede Jojić, Šiber, Kampl i Januzaj, u tome je poenta moje priče, jer mi ne možemo računati na dovođenje KDB, Hazarda i njima slične. Gece je bio okosnica onog šampionskog tima zajedno sa Humelsom, Reusom, Gundoganom i Lewatom, a isti ti igrači su okosnica i kod Tuchela, pa je sad pitanje da li bi se Gece snašao ili ne. Da li on BvB-u treba neću odlučivati ja, nego uprava i Tuchel. Ali neću tvrditi da je on apsolutno nepotreban, naravno uz normalnu platu i odštetu. Što se tiče Pepa i kako se kod njega leti na klupu, o tome je već raspravljeno na pdf FCB, ljudi jedva čekaju da mu vide leđa.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 apr 2016, 11:55

Klopp je napisao/la:
Ako hoces da diskutujes moras biti jasan i precizan do kraja. Vrati se na moj post, imas tezu i argumente za tu tezu, nema nista napamet. Uhvati se za neki argument za koji smatras da nije uredu. Sta ti radis umjesto toga? Ulijeces ko padobranac i jedini argument ti je bio ako su vratili Sahina i Kagawu zasto ne Gotzea i pozivas se na TM i navodnu vrijednost od 40 miliona. Zasto i treci put praviti gresku? I Sahin i Kagawa i dalje posjeduju kvalitet ali nijedan nije ni na pribliznom nivou u odnosu kad su nas napustili. Dakle taj argument za mene nije validan, iskustvo te uci da igrac ne uspijeva vratiti prijasnju formu. Drugo, Gotze ni u snovima ne moze vrijediti 40 miliona. Taj covjek nije odigrao 5 utakmica da valja za Bayern, ni sjenka onog igraca koji je bio u BVB-u. Evo sad sam sabrao sve njegove minute u Bundesligi otkako je presao u Bayern i sokirao se: od mogucih 8640 minuta za ove nepune tri godine, odigrao je 4624 minute, tj. 53,5 %. Na osnovu cega on i sad vrijedi kao i prije tri godine?

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Čovjek objasnio. Racionalno i razborito. Dortmundovski. :kafa:

S Liverpoolom će biti žešće klanje, ali zbog atmosfere i Kloppa mi je drago da ćemo imati ovaj sraz pa makar i ispali.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 04 apr 2016, 14:18

Čovjek objasnio da nam Gece ne treba, što ni po čemu nije ključno pitanje, bitno je šta ako postojeći ne produže, ko će nam onda trebati i koga ćemo dovesti. Ali eto, sve je fino objašnjeno, dortmundovski, razborito i racionalno.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 apr 2016, 21:15

Dosadan si. :yawn:

:mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 apr 2016, 23:45

Klopp je napisao/la:
Dosta si ti toga u postovima nakon ovog dobro argumentovao ili tačnije dosta se dotakao srži, samo ovo sam izdvojio da citiram....

Ne bi se složio da se on nije u subotu trudio, čak je bio jedan od najagilniji, dorpinijeo dosta prvom golu, jer je isti pao nakon njegovog šuta i golmanove odbrane. I generalno je to bila dobra partija. A imao je on par dobrih partija u Bundesligi, možda mu je čak najjača bila ona protiv vas, kada ste razbijeni u 8. kolu u Munchenu. Ali nakon toga je uslijedila povreda i ispao je iz ritma. Druga stvar, možda još bitnija je da Pep nikad nije uspostavio pravu komunikaciju s Marijom, niti ga je uspio usmjeriti na pravi način. Znači po meni nije problem pozicije, nego pristupa Pepovog naspram Goetzea, jer Goetze ima sve, izražen tehnički potencijal prije svega, da može igrati više pozicija. Takvog igrača ne bi trebalo biti problem uklopiti u funkcionalan sistem, samo takvom igraču moraš dati i slobodu, a ne prisiljavat ga da prati šablone... ;)

E sada prije svega želim reči da želim da Goetze ostane u Bayernu, da se tu razumijemo.

Ali ako bi onako neutralno razmišljao o tome kako bi se uklopio u Dortmundu, onda i pored svega gore napisanog, ima istine i u tvojim postovima, gdje kažeš, da bi njegovo uklapanje teže išlo. Naišao bi on na određene prepreke, niti bi ga saigrači dočekali tek tako raširenih ruku i odmah olako mu prepustili mjesto, niti bi kod navijača odmah bio omiljen. Morao bi se dobro pokazati, da zaradi stari status.

Teško je precizno predvidjet situaciju oko Goetzea, s tim da postoje solidne šanse da ostane i kod nas i mislim da i mediji sve napuhuju malo. Na ljeto ćemo znati više, jer presudno će biti to koliko je Ancelotti ubjeđen u Goetzeove kvalitete i u to koliko on može pružiti za Bayern. Konkurencija je svakako i velika u Bayernovom timu.

A pomalo se spominje da je ovaj navodni interes Dortmunda, pomalo i manevar za odvlačenje pažnje sa priče o Mikiju... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 apr 2016, 23:58

Realno, ovo nije ni pola Gotzea iz Dortmunda niti je blizu prvog tima Bayerna, a sa ovakvim odnosom nece ni biti. Dobro je rekao Scholl neki dan, niko mu nije kriv za ovo osim njega, ne trenira kako treba niti se nesto trudi da to promjeni vec samo nesto kmeci po medijima. Kako kaze Scholl prifati se lopate pa ce biti rezultata i prve postave.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2016, 00:13

muamerc je napisao/la:Realno, ovo nije ni pola Gotzea iz Dortmunda niti je blizu prvog tima Bayerna, a sa ovakvim odnosom nece ni biti. Dobro je rekao Scholl neki dan, niko mu nije kriv za ovo osim njega, ne trenira kako treba niti se nesto trudi da to promjeni vec samo nesto kmeci po medijima. Kako kaze Scholl prifati se lopate pa ce biti rezultata i prve postave.
Opet je to tvoja pogrešna percepcija i hvatanje za krive činjenice. Naime Scholl je kritikovao Goetzea na poluvremenu utakmice Njemačka-Italija, ali je već na kraju utakmice se malo povukao. Zašto? Pa iz prostog razloga što je vidio kakvu je sjajnu utakmicu Goetze odigrao, s koliko želje i volje za igrom i napravivši par sjajnih poteza. Učestvovao je kod dva gola. Ta utakmica je pametnom bila dosta, jer jednostavna se stvar mogla zaključiti: Da kod trenera koji zna motivisati, ohrabriti igrača (pa možda dovoljno i razgovarati s njim :D ), Goetze pokazuje svoj veliki kvalitet.

Pep neke komplikovanije stvari zna, ali nekad treba probat jednostavnim metodama: RAZGOVOROM prije svega. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 apr 2016, 00:23

BVBovci, izvinite na spamanju - pa jel Gotzeu zagarantovano mjesto i pozicija i uz to jos pizda da mu jos neko mora i razgovore, motivacijske govore drzati. Nek trenira i nek se trudi pa ce se pokazati rezultati. Bruka je za njeg ako kod Pepa nije napredovao, cak je i kod Lowa klupiran bio dok nije dao gol u finalu pa sad ima kredita. Isti slucaj kao tvitas Podolski. On, realno, nije ni 30% pokazao kao sto se ocekivalo. Vidal je manje igrac po Pepovoj mjeri a vidio si sta je borac i igracina.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.