Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sabinho
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Sabinho » 30 mar 2016, 14:48

Peace je napisao/la:Sto, ja sam procitao... momak, stariji covjek ili sta je vec, je pogodio totalno poentu... i odlicno napisan post pogotovo oko NCAA...

I dajte vise oko cirilice... danas je svi uče i moraju znati, a ima i poslovica ona, sto vise znas vise vrijedis...
:clap:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 mar 2016, 14:50

Peace je napisao/la:Sto, ja sam procitao... momak, stariji covjek ili sta je vec, je pogodio totalno poentu... i odlicno napisan post pogotovo oko NCAA...

I dajte vise oko cirilice... danas je svi uče i moraju znati, a ima i poslovica ona, sto vise znas vise vrijedis...
nije on stariji, da je stariji znao bi da je jordan išao na north carolinu, a ne south :mrgreen: :wave:

i ništa protiv ćrilice niti znanja iste, ali tamo gdje joj je mjesto ali ja bi radije na ovome forumu čitao sve na latinici :wave:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 30 mar 2016, 14:52, ukupno mijenjano 2 puta.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 30 mar 2016, 14:51

Ma ne kazem ja da on ne poznaje situaciju ili da nema znanje. Nego glava zaboli dok se to procita. To pismo se ne koristi vise nigdje,koji ga k forsiraju. Nije on jedini iz RS ili iz Srbije na ovom forumu,ali jedini pise cirilicom.

A sto se tice Muse. Prije svega je to jedno jako kulturno i fino odgojeno dijete. Njegovim roditeljima svaka cast na tome. A i decko je sam po sebi super momak. Cvrsto s obje noge na zemlji. Iako je mlad momak,ko zna kako bi mi parali oblake da smo u njegovoj situaciji.

Ja mu zelim sve najbolje u zivotu i karijeri,ima sve predispozicije da bude jedan od najboljih BiH kosarkasa ikad. Nadam se da ce tako i biti.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 mar 2016, 15:01

sekretar je napisao/la:@Divos

Ja ga pisam ko bi procitao tvoj post.
piše čovjek na čirilici nikoga ne vrijeđa, a postovi su mu izvrsni, zato ne kontam komentar
a na kraju imaju fine aplikacije pa ljepo prebaciš tekst u latinicu i uživaš u dobrom sadržaju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 30 mar 2016, 15:04

Nece niko na mom forumu pisat cirilicom

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 30 mar 2016, 15:07

Sve rečeno u postu na ćirilici koja je legalno pismo naroda u BiH. Oni koji je ne znaju, ne bi trebali da se hvale neznanjem, a onim kojim smeta - preporučio bih časove iz osnovnog znanja maternjeg jezika i pisma kojem pripada i ćirilica.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 30 mar 2016, 15:16

Kvazi-bosnjačke patriJote su nužno i najveće zlo ove države.... no nije tema ovdje o patriJotama, nego o nasem najvecem poslijeratnom kosarkaskom dragulju... i post gore @Divosa je pogodak u sridu sto bi se reklo...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 mar 2016, 15:49

Slika govori tisuću (Bosanska rijeci) :

slika

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 mar 2016, 16:10

dosta pisanja van teme!!!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 30 mar 2016, 16:12

Pazi ti njih :facepalm:
Jel moguce da se raspravlja o yebenom pismu i da se neke slike postavljaju? Ko zna citati nek cita jer stvarno ima sta za procitati a ko ne zna nek se obrati obliznjoj osnovnoj skoli.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 mar 2016, 17:21

gazijabih je napisao/la:
lumani je napisao/la:Fino si ih nabrojao,ali nisu otisli Sa 19 god u nba.. Petrovic je izjavio tek je u Americi vidio sta je ozbiljan trening.

De malo o Navaru,Rodrigesu,De Colu,Spanpulisu,Cacu????
Ne vrijedi s tobom uopšte bilo kakvu raspravu voditi. Živio sam u USA i vrlo dobro znam na kojem principu sistem funkcioniše. Lijepo je pričati da oni imaju sistem, imaju stručnjake, imaju naj naj ovo, naj naj ono. Vidno si zadivljen USA i smatraš da je to nešto genijalno i perfektno. USA funkcioniše na principu iz kvantiteta proizilazi kvalitet, dok se na prostoru ex-YU uvijek forsirala politika iz odabrane grupe potencijala teše se kvalitet. USA sebi može dozvoliti politku iz kvaniteta izvlačimo kvalitet i dozvoliti da jedan talenat tipa Muse ode u more kvantiteta gdje ako postane kolaterala šteta (ne uspije) njima ništa ne znači, dok mu je na prostorima ex-YU zagarantovan uspjeh kroz tesanje do kvaliteta - što su mnogobrojni primjeri. Neko je ovdje pomenuo da je NCAA bespotrebna stepenica u njegovoj karijeri i potpuno se s tim slažem. Sasvim je dovoljno da ostane u Cedeviti naredne 2 sezone i njemu su vrata NBA otvorena. S druge strane, apsolutno je nebitno koji ćeš biti pick na draftu, već da li ćeš uspjeti u timu koji te je uzeo i doživjeti afirmaciju. Šta ti vrijedi da budeš i prvi pick (a bilo ih je desetine koji nisu napravili NBA karijeru), ako te zadesi ekipa u kojoj je trener teži retard (a ima ih jako mnogo u NBA).

a tko ti kaze da ja nisam zivio u usa ;) da zadivljen sam amerikom,jer najbolje rade sa kosarkasima.Nije ovdje tema da ide na bilo koji college,nego na jedan od najboljih....Samo kada cujem koji su to igraci iz evrope uspijeli na collegu,pa kako ce uspijeti kada nemaju pravo za college,jer vec sa 18 godina igraju za novac :!: Sto se tice Muse on ce najvjerovatnije otici u nba :arrow: gdje god bude igrao,ali cemu trebati 3 godine da se navikne na onaj sistem rada u USA.

P:s ja sam jedan od rijetikih koji je rekao da ostaje u Cedeviti da ne ide u nakav ZABOK.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 30 mar 2016, 19:02

lumani je napisao/la:
gazijabih je napisao/la:
lumani je napisao/la:Fino si ih nabrojao,ali nisu otisli Sa 19 god u nba.. Petrovic je izjavio tek je u Americi vidio sta je ozbiljan trening.

De malo o Navaru,Rodrigesu,De Colu,Spanpulisu,Cacu????
Ne vrijedi s tobom uopšte bilo kakvu raspravu voditi. Živio sam u USA i vrlo dobro znam na kojem principu sistem funkcioniše. Lijepo je pričati da oni imaju sistem, imaju stručnjake, imaju naj naj ovo, naj naj ono. Vidno si zadivljen USA i smatraš da je to nešto genijalno i perfektno. USA funkcioniše na principu iz kvantiteta proizilazi kvalitet, dok se na prostoru ex-YU uvijek forsirala politika iz odabrane grupe potencijala teše se kvalitet. USA sebi može dozvoliti politku iz kvaniteta izvlačimo kvalitet i dozvoliti da jedan talenat tipa Muse ode u more kvantiteta gdje ako postane kolaterala šteta (ne uspije) njima ništa ne znači, dok mu je na prostorima ex-YU zagarantovan uspjeh kroz tesanje do kvaliteta - što su mnogobrojni primjeri. Neko je ovdje pomenuo da je NCAA bespotrebna stepenica u njegovoj karijeri i potpuno se s tim slažem. Sasvim je dovoljno da ostane u Cedeviti naredne 2 sezone i njemu su vrata NBA otvorena. S druge strane, apsolutno je nebitno koji ćeš biti pick na draftu, već da li ćeš uspjeti u timu koji te je uzeo i doživjeti afirmaciju. Šta ti vrijedi da budeš i prvi pick (a bilo ih je desetine koji nisu napravili NBA karijeru), ako te zadesi ekipa u kojoj je trener teži retard (a ima ih jako mnogo u NBA).

a tko ti kaze da ja nisam zivio u usa ;) da zadivljen sam amerikom,jer najbolje rade sa kosarkasima.Nije ovdje tema da ide na bilo koji college,nego na jedan od najboljih....Samo kada cujem koji su to igraci iz evrope uspijeli na collegu,pa kako ce uspijeti kada nemaju pravo za college,jer vec sa 18 godina igraju za novac :!: Sto se tice Muse on ce najvjerovatnije otici u nba :arrow: gdje god bude igrao,ali cemu trebati 3 godine da se navikne na onaj sistem rada u USA.

P:s ja sam jedan od rijetikih koji je rekao da ostaje u Cedeviti da ne ide u nakav ZABOK.
A ja sam rekao i dalje tvrdim da je bolje da je otisao u Zabok,pa igrao svaku utakmicu po 30 minuta,a ne ovako na slamcicu u Cedeviti svaku petu utakmicu.Sve sam objasnio u svom postu ZASTO,pa potrazi i bice ti jasno.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 mar 2016, 20:01

nemam ja sta traziti ;) govorili ste da nije spreman za aba lige :arrow: momak objasnio :) igrao euro ligu :arrow: objasnio .Igrati kosarku protiv amatera njega ne vodi dalje,on mora da igra ozbiljnu kosarku.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 30 mar 2016, 20:04

sekretar je napisao/la:@Divos

Ja ga pisam ko bi procitao tvoj post.
Evo i ja sam pročitao i super je post.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 30 mar 2016, 20:10

lumani je napisao/la:nemam ja sta traziti ;) govorili ste da nije spreman za aba lige :arrow: momak objasnio :) igrao euro ligu :arrow: objasnio .Igrati kosarku protiv amatera njega ne vodi dalje,on mora da igra ozbiljnu kosarku.
Ja sigurno nisam govorio da on nije spreman ili ne moze igrati aba ligu ili jos jace takmicenje.Ja sam samo govorio da on nece imati gotovo nikakvu ulogu sto se i potvrdilo jer je na kasicicu dobijao minute.Znalo se desit da pet utakmica zaredom ne dobije ni sekunde,a za mladog igraca je najgore sjedenje na klupi.Opet tvrdim bolje je 30 minuta igrat svaku utakmicu i imati velike ovlasti nego svaku petu utakmicu igrat po nekoliko minuta i u vecini biti igrac zadatka,odigrat odbranu pravit blokove i dodavat loptu.Mozda je slaba hrvatska liga,ali za njegove godine bi bila pun pogodak jer bi radio sta hoce a on je igrac kod kojeg MORA biti lopta jer vidjeli smo kakav pregled igre i kontrolu lopte ima.
Zadnja izmjena: Lotus, dana/u 30 mar 2016, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 mar 2016, 20:14

Lotus je napisao/la:
lumani je napisao/la:nemam ja sta traziti ;) govorili ste da nije spreman za aba lige :arrow: momak objasnio :) igrao euro ligu :arrow: objasnio .Igrati kosarku protiv amatera njega ne vodi dalje,on mora da igra ozbiljnu kosarku.
Ja sigurno nisam govorio da on nije spreman ili ne moze igrati aba ligu ili jos jace takmicenje.Ja sam samo govorio da on nece imati gotovo nikakvu ulogu sto se i potvrdilo jer je na kasicicu dobijao minute.Znalo se desit da pet utakmica zaredom ne dobije ni sekunde,a za mladog igraca je najgore sjedenje na klupi.Opet tvrdim bolje je 30 minuta igrat svaku utakmicu i imati velike ovlasti nego svaku petu utakmicu igrat po nekoliko minuta i u vecini biti igrac zadatka,odigrat odbranu pravit blokove i dodavat loptu.Mozda je slaba hrvatska liga,ali za njegove godine bi bila pun pogodak jer bi radio sta hoce i sa jos vecim samopouzdanjem usao u sledecu sezonu.

ja tvrdim da je bolje igrati 12,5 min u jakoj ligi,nego 30 min sa levatima.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 30 mar 2016, 20:16

lumani je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Ja sigurno nisam govorio da on nije spreman ili ne moze igrati aba ligu ili jos jace takmicenje.Ja sam samo govorio da on nece imati gotovo nikakvu ulogu sto se i potvrdilo jer je na kasicicu dobijao minute.Znalo se desit da pet utakmica zaredom ne dobije ni sekunde,a za mladog igraca je najgore sjedenje na klupi.Opet tvrdim bolje je 30 minuta igrat svaku utakmicu i imati velike ovlasti nego svaku petu utakmicu igrat po nekoliko minuta i u vecini biti igrac zadatka,odigrat odbranu pravit blokove i dodavat loptu.Mozda je slaba hrvatska liga,ali za njegove godine bi bila pun pogodak jer bi radio sta hoce i sa jos vecim samopouzdanjem usao u sledecu sezonu.

ja tvrdim da je bolje igrati 12,5 min u jakoj ligi,nego 30 min sa levatima.
Da 12,5 svaku petu utakmicu ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 mar 2016, 20:19

slika

HR Liga je naprimjer za Buzu jer nema muda ;) Musa se ne boji nikoga,njemu ta liga nije potrebna.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 30 mar 2016, 20:27

lumani je napisao/la:slika

HR Liga je naprimjer za Buzu jer nema muda ;) Musa se ne boji nikoga,njemu ta liga nije potrebna.
Vidis ja sam u onom postu sto sam ti govorio sve napisao o Musii isto sam spomenuo da ima veliko samopouzdanje,ali ovdje se ne radi o tome nego o minutazi i OVLASTIMA koje bi on imao jer je all round igrac sto u Cedeviti ove sezone mu nije bilo dozvoljeno da korist bas zbog ogranicene minutaze.Sve u svemu da ne duzimo dzabe jer ovo ode..Njegovo je samo da radi i ja vjerujem da ce biti veliki igrac i sigurno ce sledece sezone pokazati ono sto prikazuje i sto je prikazivao na ovim takmicenjima za juniore i kadete.Zivio

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 mar 2016, 20:30

Lotus je napisao/la:
lumani je napisao/la:slika

Vidis ja sam u onom postu sto sam ti govorio sve napisao o Musii isto sam spomenuo da ima veliko samopouzdanje,ali ovdje se ne radi o tome nego o minutazi i OVLASTIMA koje bi on imao jer je all round igrac sto u Cedeviti ove sezone mu nije bilo dozvoljeno da korist bas zbog ogranicene minutaze.Sve u svemu da ne duzimo dzabe jer ovo ode..Njegovo je samo da radi i ja vjerujem da ce biti veliki igrac i sigurno ce sledece sezone pokazati ono sto prikazuje i sto je prikazivao na ovim takmicenjima za juniore i kadete.Zivio
ma necemo duziti ;) ali si zaboravio da je igrao i za juniore ;) Sve u svemu,moramo biti prezadovoljni sezonom u aba/euro ligi.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TheTruth34 i 28 gostiju.