Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

gazijabih
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la gazijabih » 29 mar 2016, 20:13

lumani je napisao/la:
gazijabih je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Po tebi ispade da treneri u NCAA veze sa životom nemaju a i da su ti američki tipovi igrača odron.
Navedi 5 balkanaca koji su otišli u NCAA i završili u NBA, pa eto - ne mora biti u NBA, neka bude u velikom evropskom klubu?
Neka on prekuca ABA ligu u naredne 2 sezone i njemu je NBA 100% zagarantovana!

Kasun,Vucevic,Kanter ovo iz glave ;) Bih repka Mujezinovic,Krupalija........mnogi nisu mogli zbog ugovora u Evropi,a jedan od tih je nas Mirza.

Prvo: naveo si sve igrače koji igraju pod košem!
Drugo: zar bi volio da karijera Muse bude nivoa tih igrača, pogotovo zadnje dvojice?
Treće: vanjski igrači su specifični u razvoju.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2016, 20:20

Da vanjski su specificni,zato se najbolji vracaju u Evropu jer ne mogu meda u nba!Nacin treninga i svega sto je bitno za kosarku je 100 bolje u USA.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 29 mar 2016, 20:30

lumani je napisao/la:Da vanjski su specificni,zato se najbolji vracaju u Evropu jer ne mogu meda u nba!Nacin treninga i svega sto je bitno za kosarku je 100 bolje u USA.
Zato ti i govorim, nađi mi 5 vanjskih iz Evrope koji su iz NCAA prešli u NBA, a ja ću tebi barem 15 koji su iz Evrope uspjeli u NBA.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2016, 21:08

gazijabih je napisao/la:
lumani je napisao/la:Da vanjski su specificni,zato se najbolji vracaju u Evropu jer ne mogu meda u nba!Nacin treninga i svega sto je bitno za kosarku je 100 bolje u USA.
Zato ti i govorim, nađi mi 5 vanjskih iz Evrope koji su iz NCAA prešli u NBA, a ja ću tebi barem 15 koji su iz Evrope uspjeli u NBA.

ajde molim te nabroji mi 5 igraca :!:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 mar 2016, 21:10

gazijabih je napisao/la:
Nadji ti meni 5 igraca sa Musinim talentom koji su otisli u NCAA i nisu uspjeli :?:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 29 mar 2016, 22:25

Kajzer10 je napisao/la:
gazijabih je napisao/la:
Nadji ti meni 5 igraca sa Musinim talentom koji su otisli u NCAA i nisu uspjeli :?:
da se ukljucim :-)
ja koliko se sjecam talentovaniji od muse je bio arijan komazec u bivsoj sfrj i nije htio ici u ncaa vec je ostao u zadru. a sto se tice nekog musinog talenta da je otisao ncaa je vise nego smijesno navesti, jer bilo vrhunskih talenata (ne kao musa ali sa velikim ocekivanjima) koji su propali u ncaa i otisli u zaborav. sta tebi znaci ime radenko dobras koji je bio jedan od najvecih talenata u sfrj kosarci i otisao studirati u ameriku i nikakvu karijeru kasnije nije napravio. nesto slicno iz te generacije je napravio i teoman alibegovic jedan od najboljih mladih evropskih igraca u to vrijeme iz plejade bosninih igraca, iako se kasnije uspio izbirikati i napraviti solidnu evropsku karijeru. jedan danilovic je isao na highschool i nije uspio dokopati se ncaa pa se vratio u evropu i postao sto je postao (na vrijeme pobjegao iz amerike), a zadnji primjer vrhunskog evropskog igraca koji nista nije napravio znacajnu karijeru u nba je jasikevicius ncaa igrac, ali na vrijeme je se vratio u evropu i kroz olimpiju i balkansku kosarku stekao reputaciju i poceo uzlaznom putanjom. mogu ti navoditi primjera koliko hoces, a jedan od svjezijih krajem 90-tih je rodjak harisa mujezinovica. vrhunski talent i krilo iz zenice (faruk mujezinovic), u ncaa su mu predvidjali nevjerovatnu karijeru. na kraju se prestao baviti kosarkom i ncaa iskoristio kao odskocnu dasku za svoj razvoj u poslovnoj ekonomiji.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2016, 22:37

Teoman je imao dosta dobru karijeru..Dobras je bio dobar college igrac,ali bez atletike se teze ide u nba.Sarunas?odlicnu karijeru napravio u Evropi..

Nikos Galis???.Karnisovas?Cosic?

p.s jednu stvar zaboravljate ,nama za repku igraju propali ameri sa Collega,eto kako je slab college.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 29 mar 2016, 22:54

lumani je napisao/la:Teoman je imao dosta dobru karijeru..Dobras je bio dobar college igrac,ali bez atletike se teze ide u nba.Sarunas?odlicnu karijeru napravio u Evropi..

Nikos Galis???.Karnisovas?Cosic?

p.s jednu stvar zaboravljate ,nama za repku igraju propali ameri sa Collega,eto kako je slab college.
sjajne nba karijere :D

ncaa izbacuje gomilu prosjecnih igraca koji se snadju u evropi. da ce neki sjajan evropljanin otici u ncaa i napraviti vrhunsku karijeru iz ncaa u nba to je skoro nemoguca misija. za musu je najbolje da ostane u cedeviti i za godinu ide direktno na draft, a za 2 godine pravac u nba - kao sto je to ucinio hezonja i jokic. zamislite da je hezonja onu sezonu umjesto u prvom time barcelone otisao i zaigrao u ncaa ligu. mislim smijesno. musa je vec prerastao ncaa. jokic i juka su pokazali da se moze iz aba lige direktno u nba. koji ce k... u ncaa pa tamo se prvo adaptirati, pa se dokazivati, pa trpiti, pa cekati??? ma bjaziii :D
vec godinama iz highschool bjeze po kini i vracaju se direktno u nba preskacuci ncaa, a mi bi da ga saljemo u ncaa hahaha

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 mar 2016, 08:38

Što se toga tiče, ako ode u NCAA mora se boriti kao lav da uspije i da se dokaže, što svi mislimo da Musa može. Ali rizikuje povrede i sl. U aba ligi je dokazan i može da bude top 5 pick tako, da sa odlaskom u NCAA može biti top 3 ali prevelik rizik. Slažem se da je glupo otići u Fener, Real, Barcelonu, I sl. Bolje da ostane u Cedeviti ako ce ostati na ovom kvalitetetu klub da igra EL.
A mislim prema njegovim izjavama, stavom nema teorije da zaigra za bilo koga osim za BiH.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 30 mar 2016, 08:52

lumani je napisao/la:
gazijabih je napisao/la:

ajde molim te nabroji mi 5 igraca :!:
????
1. Dražen Petrović
2. Šarūnas Marčiulionis
2. Predrag Stojaković
3. Tony Parker
5. Goran Dragić

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 mar 2016, 09:48

Fino si ih nabrojao,ali nisu otisli Sa 19 god u nba.. Petrovic je izjavio tek je u Americi vidio sta je ozbiljan trening.

De malo o Navaru,Rodrigesu,De Colu,Spanpulisu,Cacu????

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 30 mar 2016, 10:03

lumani je napisao/la:Fino si ih nabrojao,ali nisu otisli Sa 19 god u nba.. Petrovic je izjavio tek je u Americi vidio sta je ozbiljan trening.

De malo o Navaru,Rodrigesu,De Colu,Spanpulisu,Cacu????
Ne vrijedi s tobom uopšte bilo kakvu raspravu voditi. Živio sam u USA i vrlo dobro znam na kojem principu sistem funkcioniše. Lijepo je pričati da oni imaju sistem, imaju stručnjake, imaju naj naj ovo, naj naj ono. Vidno si zadivljen USA i smatraš da je to nešto genijalno i perfektno. USA funkcioniše na principu iz kvantiteta proizilazi kvalitet, dok se na prostoru ex-YU uvijek forsirala politika iz odabrane grupe potencijala teše se kvalitet. USA sebi može dozvoliti politku iz kvaniteta izvlačimo kvalitet i dozvoliti da jedan talenat tipa Muse ode u more kvantiteta gdje ako postane kolaterala šteta (ne uspije) njima ništa ne znači, dok mu je na prostorima ex-YU zagarantovan uspjeh kroz tesanje do kvaliteta - što su mnogobrojni primjeri. Neko je ovdje pomenuo da je NCAA bespotrebna stepenica u njegovoj karijeri i potpuno se s tim slažem. Sasvim je dovoljno da ostane u Cedeviti naredne 2 sezone i njemu su vrata NBA otvorena. S druge strane, apsolutno je nebitno koji ćeš biti pick na draftu, već da li ćeš uspjeti u timu koji te je uzeo i doživjeti afirmaciju. Šta ti vrijedi da budeš i prvi pick (a bilo ih je desetine koji nisu napravili NBA karijeru), ako te zadesi ekipa u kojoj je trener teži retard (a ima ih jako mnogo u NBA).

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 mar 2016, 11:59

to je sve od igrača do igrača
i nowitzkom su svi savjetovali da ne ide tako mlad a svi znamo na šta je to izašlo

musa je veliki talenat, ako nastavi raditi na sebi uspjeće gdje god da ode, a "šta bi bilo da je bilo" priče će uvijek biti, a odgovora na istu nema osim naglabanja

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 30 mar 2016, 12:18

$, ? се на ". Провејава ", $ ? је за ' НЦАА $ "?
Прво, та " је & за $ ? 2 (не ' $ ? Џанан % 2. ? 3. $ $), $ ' " $ ?. " " " $ ', & " за НЦАА, ? то $ за ' " $ ".
& & је % $ $ $ ? је НЦАА " " ? " се у ". & $ & %, 27 " је ? у & ? % $ " " " НЦАА, - " " Европе. " је у НЦАА ? на $ " " су у ? " $ ?, у НЦАА " ? " $ у $ на % " " се ? у " ? " & ?. ? је ", " " се у НЦАА - са " ? (на " " " су $ " " у НЦАА ? о '), $ " $ ? на $ " % ? " " ", ' " " је &, $, ¥ " не % ", " ту & ' тога $ ' се ? $ " на $ ".

¥ је $ $ $ ? " / ? на $, не са 18 $ (јер је то & &, готово -, " Европе " ? -), ? $ " са 19 ? 20 $, - са 21-22 $ (? & 3 ? 4. $ на ? у НЦАА) $ $ на $. & је тренутна " & ?, ? " % ? $ $ па $ " " "&" ' ' нахођењу (? " % у развојну ?). То " се ? " јер се у & - $ расправе ? је то $, но $ је &.
&, ? је ' " $ је Европа ? " "" $" & &, $ & " & ' " прате $, &, """ " ". " " " ? се " ' " " ? на $, " % 4.", Хезоња 5., " су ? 2014-е ? " " " ", $ " & & " ове сезоне у ' врху, & ' 5 ", & $ са те стране $ је " / " " Европе " на $. " ? на $ " " " ' у $ & ", " то / ", " не, " ту $ ? ".

Опет, ? ? "&" Џанана за "свој" ", Северна ?. $ $ " " " $ " знају посао. " ове $ су $ у НЦАА, ? су у ' ", " " ? " " пуно &. ? &, па " $ 15 $ " у & ? " " & то $ % ($ $ ' на &, Џ.", С.", Р.?, Џ.&, ", В.&, наравно " $). Но, $ је то ", $ ? / " за ', % је ".
$ & ". & се ' ' ?." АГНТ ?, ' " " $ ' у $ (" у " " у ") " $ се ". & " на ' $ је $ 1999., " ' % " 17. Права провера - " СП У-17, & тога $ (?) " ЕП У-18 (" то " " & ' " у саставу, & јер " & " " $.99. % - " у А $). Ту - се $ $ је, & у $ на % '.

? $ је рано " о НЦАА, $ " $ - ' $ сезоне. " Фенер је ? вероватна. " ?, " " $ $, ? Фенер " ? " резутата, у " ? $ ? " не ' " $ - $ " ?. &, " " + " -. / $ ", " / ".
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 30 mar 2016, 16:31, ukupno mijenjano 1 put.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 mar 2016, 13:13

bitan je talenat , kada je mogao Dirk N. iz Würzburg-a postati jedan od najboljih igrača

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 mar 2016, 13:43

Kobe Bryant je napisao/la:bitan je talenat , kada je mogao Dirk N. iz Würzburg-a postati jedan od najboljih igrača
kada je Dirk igrao NCAA?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 30 mar 2016, 13:54

nerminh74 je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:bitan je talenat , kada je mogao Dirk N. iz Würzburg-a postati jedan od najboljih igrača
kada je Dirk igrao NCAA?
pa upravo :!:

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 30 mar 2016, 14:28

@Divos

Ja ga pisam ko bi procitao tvoj post.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 mar 2016, 14:40

sekretar je napisao/la:@Divos

Ja ga pisam ko bi procitao tvoj post.
joj, jes, mene je zabolila glava dok sam to dešifrovo iako sam ja iz starije garde koja je odrasla uz oba pisma. bilo bi dobro kad bi se to moglo nekako riješiti sa auto prevodom na latinicu.

ali nije nimalo loš post, nema priče. fazon sa NCAA je u tome da Musa uvijek može deklarirati za draft i otići u NBA, ne mora igrati 4 godine, i tu je možda prednost, ali on to mora sve trezveno odlučiti na osnovu onoga što mu se nudi van NCAA.

još nešto, neko napisa da nije bitno biti visoko na draftu, to je apsolutna glupost, to je itekako bitno, od ugovora se živi, a prvi pickovi su najbolje plaćeni, o tome treba takođe itekako misliti, nikad se ne zna da li će igrač zdrav dočekati drugi ugovor, u životu je sve moguće

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 30 mar 2016, 14:44

Sto, ja sam procitao... momak, stariji covjek ili sta je vec, je pogodio totalno poentu... i odlicno napisan post pogotovo oko NCAA...

I dajte vise oko cirilice... danas je svi uče i moraju znati, a ima i poslovica ona, sto vise znas vise vrijedis...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 14 gostiju.